28/3/12

Η έλλειψη παιδείας και σωστής ανατροφής τα αίτια των επεισοδίων στη Βρετανία

Η απουσία ευκαιριών για τους νέους, ιδίως από φτωχότερες περιοχές, η έλλειψη σωστής ανατροφής από την οικογένεια και η καχυποψία απέναντι στην αστυνομία ευθύνονται για την έξαρση βίας στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις. Αυτό αναφέρει το πόρισμα της ειδικής ομάδας που συστήθηκε για να εξετάσει τις αιτίες για τις ενέργειες των νεαρών που προκάλεσαν χάος το περασμένο καλοκαίρι.
Σημειώνεται επίσης ότι οι νεαροί Βρετανοί έχουν γίνει πια πολύ ματεριαλιστές, γεγονός που εξηγεί το πλιάτσικο σε πολλά κατεστραμμένα καταστήματα.

Σημαντικές ευθύνες αποδίδονται επίσης στο δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα που δεν έχει έχουν καταφέρει να συμμορφώσουν παλαιούς παραβάτες και κακοποιούς, καθώς και στα σχολεία. Προτείνεται μάλιστα η επιβολή χρηματικών προστίμων στα σχολεία που δεν καταφέρνουν να διδάξουν στους μαθητές τους να διαβάζουν όπως αρμόζει στην ηλικία τους.

Συστήνεται επίσης το άνοιγμα περισσότερων θέσεων εργασίας για νέους και η μεγαλύτερη κρατική στήριξη των προβληματικών οικογενειών. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν στις βρετανικές πόλεις περίπου 500.000 «λησμονημένης οικογένειες», χωρίς την αναγκαία στήριξη του κράτους.

2 σχόλια:

 1. ΑΡΕΣ,ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ...

  ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...

  ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΑΞΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

  ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...

  ΤΟ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ) ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ...

  ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣΩΝΕΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ...

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα΄χουνε κάνει σαλάτα όλοι, και αρνούνται να δούν το βάθος.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.