29/3/12

Σταθμός Πύρρος Δήμας στο μετρό του Λονδίνου!

Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών αποτελεί το γεγονός ότι έγινε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.

Ο Πύρρος Δήμας, ο πιο επιτυχημένος Ελληνας Ολυμπιονίκης, θα δώσει το όνομά του σε μία στάση του μετρό του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια των Αγώνων του φετινού καλοκαιριού. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισε να δώσει προσωρινά στους σταθμούς τα ονόματα 361 αθλητών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση.

Κάθε γραμμή του διάσημου "tube" είναι αφιερωμένη σε ένα άθλημα και ο Πύρρος βρίσκεται στην κίτρινη, μαζί με άλλους σπουδαίους Ολυμπιονίκες της Αρσης Βαρών όπως ο Βασίλι Αλεξέγεφ, ο Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου και ο Χοσεϊν Ρεζαζαντέ. Πιο επιτυχημένος απ΄όλους θεωρείται ο Ελληνας, με τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

Την υπέρτατη τιμή και διάκριση προσέφεραν οι διοργανωτές στον άνθρωπο που, από το 2008, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων μεταλλίων: τον Μάικλ Φελπς. Το όνομα του Αμερικανού υπερπρωταθλητή της κολύμβησης με τα 14 Ολυμπιακά μετάλλια, δόθηκε στο Στράτφορντ, στο σταθμό δηλαδή όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο.

Στην εικόνα που επισυνάπτεται διακρίνονται οι 361 μεγάλες μορφές των ολυμπιακών αγώνων, που θα δώσουν τα ονόματά τους στους σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

4 σχόλια:

  1. Μαγικό καλοκαίρι

    Πρώτα το λιοντάρι της Χιμμάρας ο Πύρρος μας και μετά η Βούλα μας

    Για την Ελλάδα ρε γαμωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορειτε να μου πειτε που ακριβως θα ειναιαυτοε ο στθμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Χρήστος Βούλγαρης

    Αν διακρίνω καλά στους χάρτες, μού φαίνεται προέκταση της Bakerloo νοτίως του Elephant & Castle. Δυστυχώς, δεν έχω κανέναν μεγάλο χάρτη του tube κοντά μου. Για κοίταξε εσύ, ρώτησε να μάς πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναί, κάνουν πως κάνουν, όλο σε κάποιον Ελληνα καταλήγουν όλοι.
    Θα το βάλανε για να τους φέρει γούρι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.