29/3/12

ΗΠΑ: Ανασκεύασαν για τη Χάλκη

ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝοι Αμερικανοί για τα όσα είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα στη Σεούλ για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζaman», υπήρξε ανασκευή από τις ΗΠΑ για τη Θεολογική Σχολή, με την οποία ξεπεράστηκε η διαφορά σχολιασμού μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για το θέμα.

Προστίθεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν στη Σεούλ, είχε δηλώσει «ικανοποιημένος από το γεγονός ότι άκουσα την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής». Συμπληρώνεται ότι η εν λόγω δήλωση είχε σχολιαστεί ειδικά από τον ελληνικό Τύπο ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή.

Ακολούθως, αναφέρεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή έγινε γραπτή ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, όπου σημειώνεται ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα αντιμετώπισε με ικανοποίηση την υπόσχεση του Πρωθυπουργού Ερντογάν αναφορικά με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία και επισήμανε τη σημασία της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής».
«Πιστεύουμε ότι μια απόφαση της Τουρκίας προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού ιδρύματος θα αποτελέσει σημαντική ένδειξη για την εκπλήρωση της υπόσχεσης για την επέκταση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.