30/3/12

Αντ. Σαμαράς για τους μετανάστες: "Θα επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας"


Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στο διαγραμματειακό του κόμματός του.
«Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε και πρόσθεσε: «Η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας: «Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες». Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να κάνει ενέργειες πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος που να σταματάει τη ροή των μεταναστών και εν συνεχεία να προωθεί τον επαναπατρισμό τους. «Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι» είπε κατηγορηματικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το τέλος ακινήτων: «Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

Ο κ. Σαμαράς έδωσε απάντηση και στο ερώτημα για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει τον Ιούνιο. Είπε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες περικοπές που φέρνουν ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα. «Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο 2, προτείνει παρικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ. Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε».

Τελος αναφέρθηκε και στις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας: «Δεν υπάρχει δέσμευση για μείωση των συντάξεων, εμείς επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους».

Έκλεισε τη σύντομη ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση».

Αναλυτικά η εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:
 «Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο. Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους. Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα, από τη μια πλευρά της Ελλάδος στην άλλη.

Αλλά πρέπει, επίσης, να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό. 


Δηλαδή, ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει. Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι. 

    

 Για το Χαράτσι στα ακίνητα: Έχουμε πει ότι στόχος μας είναι να το καταργήσουμε. Αντικαθιστώντας το με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσίας. Πιο δίκαιο, πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό. Και επειδή η πλήρης εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, προϋποθέτει την ύπαρξη περουσιολογίου, μέχρι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, μελετάμε άλλους τρόπους να αντικαταστήσουμε το χαράτσι, με φόρους τύπου ΕΤΑΚ. Έτσι κι αλλιώς, το χαράτσι, μόνο προσωρινό είναι και πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο ισοδύναμο. Που θα δημιουργεί πολύ λιγότερα προβλήματα στους περισσότερους, χωρίς να χάνει το κράτος τα αναγκαία έσοδα. 
  Για τα μέτρα του Ιουνίου: Ρωτάνε: «Εσείς από πού θα κόψετε;» Δυο λέξεις: Περικοπές σπατάλης, όχι οριζόντιες περικοπές. Περικοπές σπατάλης και από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε. Το πόσο μεγάλη είναι σπατάλη, το βλέπετε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. Και δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει και αποκαλύπτονται απίστευτα κυκλώματα, τα οποία έκλεβαν δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Και όπου υπάρχουν αόρατες προστατευτικές ασπίδες, να ξέρουν ότι εμείς θα τις τελειώσουμε. Και το εννοώ: Θα τους τελειώσουμε. Έχουμε προτείνει, ήδη, από «το Ζάππειο ΙΙ», 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ, περικοπές από σπατάλες. Μερικά έχουν υιοθετηθεί. Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα, τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί. Αυτά θα τα προχωρήσουμε αμέσως, από την Κεντρική Διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, για το οποίο έχουμε ανακοινώσει συγκεκριμένη θέση. Εν πάση περιπτώσει, επαναλαμβάνω ότι είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, σε μέτρα δηλαδή τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να βγάλει χρήματα το κράτος. Αυτά τα μέτρα φέρνουν πάντοτε ύφεση, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, το είδαμε και το ζήσαμε. Το διακηρύξαμε παντού και διαπραγματευόμαστε σκληρά σε κάθε στιγμή εναντίον τέτοιων μειώσεων. Δεν πάει άλλο. Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους οι οποίοι έκαναν πολλά που δεν έπρεπε να κάνουν, από εκείνα που προεβλέποντο, σε κείμενα τα οποία έπρεπε να είχαν διαβάσει, και αποδεδειγμένα, ούτε καν είχαν ρίξει μια ματιά για να δουν τι υπέγραφαν. Εξάλλου, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για τη μείωση των συντάξεων. Υπάρχει δέσμευση να δούμε τη μακροχρόνια χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, πράγμα για το οποίο έχουμε, ήδη, προτείνει να πάρουν πόρους από τη δημόσια περιουσία. Άλλωστε, εμείς, ήδη, επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα για να αυξηθούν οι κατώτατες συντάξεις, όπως είχαμε υποσχεθεί. Χαμηλοσυνταξιούχοι και πολύτεκνοι. Είναι η μόνη υπόσχεση που δίνω. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται, σήμερα, ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα. Και μόνο έτσι, με ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα, θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε από την κρίση». 

http://www.e-typos.com

10 σχόλια:

  1. Άσε μας ρε Αντωνάκη. Δεν μπορεί όλοι να λένε ότι εσύ άνοιξες τα σύνορα και να μην έχει δόση αλήθειας. Και μιλάς τώρα παραμονές εκλογών που δήθεν θυμήθηκες το τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών. Είναι τυχαίο που ξαφνηκά και εσύ , και οι πράσινοι και οι λαχανοί και οι συγκάτοικός σου την ετοιμόροπη πολυκατοικία έχετε θυμηθεί τον λαό και το πρόβλημα που του δημιουργούν οι λάθρο; Σαμάρα τέλειωσες, ο κόσμος γελάει μαζί σας γιατί εδώ και 2,5 χρόνια τα ψέματα τέλειωσαν όπως και τα λεφτά με τα οποία αγοράζατε συνειδήσεις. Γελάμε ρε καημένε μαζί σας ΓΕΛΑΜΕ! Οκόσμος θα στείλει Χρυσή Αυγή και Αν. Έλληνες αλλά και Τσίπρα και ΚΚΕ τόσο ψηλά που θα τους βλέπεις με κυάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα πάρετε τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και θα τους διασπείρεται σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα πετύχετε να μην είναι τόσο φανερή και έντονη η παρουσία τους στα αστικά κέντρα. Οι πολίτες θα σχηματίσουν την εντύπωση ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί η κράτηση στα «στρατόπεδα» θα χαλαρώσει οι αλλοδαποί θα εισέλθουν στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την επαρχεία θα αποκτήσουν σιγά - σιγά γη θα αρχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν προϊόντα….

    Μην μας λέτε ποιο νόμο θα καταργήσετε. Πείτε μας ποιος είναι ο νόμος που εσείς θα ψηφίσετε. Η κοινή λογική λέει ότι όποιος έχει εισέλθει στο παρελθόν ή πρόκειται να εισέλθει στο μέλλον παράνομα στη χώρα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ούτε αυτός ούτε οι απόγονοι του όσα χρόνια και αν παραμείνει στη χώρα.
    Δεν μπορεί κάποιος να παραβιάζει τα σύνορα της πατρίδας μου και εμείς να συζητάμε για το αν θα πρέπει να τον νομιμοποιήσουμε ή όχι με το γελοίο επιχείρημα ότι έχει δουλειά ή ότι έμεινε πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιό κόμμα ήταν τόσο καιρό ο Σαμμαράς ;
    Με τον Παυλόπουλο , το Μητσοτάκη τον Σπηλιωτόπουλο ;

    Οι πολιτικές σας οδήγησαν να χαθεί η Ομόνοια και δεν εννοώ μόνο την πλατεία, έρχεται η ώρα που θα θερίσετε θύελλες.

    http://www.youtube.com/watch?v=USfAbtOmKqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με εκείνο τον νόμο που δίνει το σύνολο της σύνταξης άσχετα με τα πόσα χρόνια εει δουλέψει κάποιος στην Ελλάδα τι κάνατε ?

    Συνταξιοδοτούμε όλη τη Βουλγαρία και ανατολικό μπλοκ και υπεύθυνος δεν είναι κανένας , περιθάλπτουμε και όλους τους αναπηρους των βαλκανίων σειρα δεν μπορούμε να πάρουμε στα νοσοκομεία από όλους αυτους , πέρνουν δωρεάν φάρμακα και τα πουλάνε στην αλβανία και βουλγαρία και κανένας δεν ξέρει τίποτα .

    Που ήσουνα τόσο καιρό , που ήταν αυτοί που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια σου :

    ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προκαλέστε και άλλη αηδία στον κόσμο,που τον θυμηθήκατε προεκλογικά.

    Η υποκρισία σας δεν έχει όριο.


    Αλλά δεν σας φοβάμαι,έχετε ακόμη και ταίζετε αρκετά κομματόσκυλα,μπλόγκ,εφημερίδες κλπ.

    Ενωθείτε όλοι μαζί,ονομάστε το νέο σας κόμμα Διεφθαρμένοι Έλληνες,και βούρ στον πατσά.

    Μην τολμήσει αύριο μεθαύριο και ξεστομίσει κανένας ψηφοφόρος τους τη φράση ''μας κορόιδεψαν'' κλπ,γιατί θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Θα επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας"

    Και λοιπόν; Και τι έγινε; Εδώ έχει καταλάβει όλη τη χώρα ο (κάθε) Ράιχενμπαχ. Κι αυτή δεν την επανακαταλαμβάνεις με τίποτα ύστερα από τα μνημόνια και την εκχώρηση κυριαρχίας που υπέγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2,8% αυτοι που συνελληφθησαν απο τους 1.000 τοσους που κουβαλησαν με επιδρομες οι πραιτωριανοι του χρυσοχοιδη.Οι αλλοι αφεθηκαν να γυρισουν στην δυστυχια τους και αφησαν και εμας στην κοροιδια για ακομα μια φορα απο τους πολιτικους και την καρικατουρα-Ιαβερη κυριο χρυσοχοιδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μου επιτρέψετε να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και να πω ότι βρίσκω θετικό , αρχηγός κόμματος με προοπτική εξουσίας να δεσμεύεται ότι θα μας απαλλάξει από την παρουσία των λαθρομεταναστών.Αυτό ήθελα να εννοήσω και αυτό εννόησα όπως επίσης εννόησα ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί και προϋποθέσεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν πληρούνται ορισμένες άλλες συνθήκες.
    Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη ,εμένα με ικανοποιεί η τοποθέτηση όποιου δεσμεύεται ότι θα επιχειρήσει να ξαναδώσει την Ελλάδα στους Έλληνες.Υπάρχουν πολλά προβλήματα όλοι το γνωρίζουμε και δεν είναι μόνο αυτό της λαθρομετανάστευσης ,αλλά το τελευταίο ανήκει στα μεγαλύτερα και τα πλέον επικίνδυνα και χρήζει άμεσης διευθέτησης.
    Η κατάργηση του νόμου Ραγκούση κατ' εμέ είναι εκ των ουκ άνευ και φυσικά ο άμεσος επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών (εννοώ... όλων!). Η εισαγωγή ελληνοποιημένων μεταναστών στις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας θα σημάνει οριστικά το τέλος μας. Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον παραλογισμό της νέας τάξης και τον αφανισμό του εθνικού κράτους!
    Επειδή έχουμε συνηθίσει στο φαινόμενο να μην τηρούνται προεκλογικές εξαγγελίες από τους πολιτικούς όταν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και επειδή ποτέ δεν θα μπορέσουμε σαν λαός να ελέγχουμε έστω και σε μικρό βαθμό τις μετέπειτα επιλογές της κυβέρνησης που εκλέγουμε, θα έλεγα ότι σωστό είναι να είμαστε λίγο κουμπωμένοι και να ζητήσουμε εγγυήσεις από τα κόμματα ότι πραγματικά θα υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Αλλά το να ψηφίζουμε από αντίδραση κόμματα που είναι δεδηλωμένα ενάντια σε αυτό που θέλουμε και ζητούμε (η Ελλάδα στους Έλληνες ) ήτοι κόμματα που είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφών της χώρας που εγκρίνουν και υποστηρίζουν τον εποικισμό της Ελλάδος από μουσουλμάνους ή λοιπούς ορκισμένους εχθρούς της Ελλάδος (όπως λχ.τα κόμματα της Αριστεράς ,το ΚΚΕ η ο Σύριζα )ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να μοιάζουμε λίγο με τον χασάπη που έκοψε το μόριο του, για να εκδικηθεί την γυναίκα του! ...επειδή τον απατούσε!
    Στην θάλασσα όταν ένα πλοίο πλέει κοντά σε περιοχές επικίνδυνες με ναυτιλιακούς κινδύνους ο αξιωματικός γεφύρας λέει στον πηδαλιούχο ότι πρέπει να κρατήσει σταθερή πορεία .Εάν αυτό δεν είναι πρακτικώς δυνατόν επιτρέπονται μικρές παρεκκλίσεις από την πορεία (στραβοτιμονιές ) όχι όμως προς την μεριά των κινδύνων, αλλά προς την αντίθετη.
    Έτσι πρέπει να γίνει και στις εκλογές ,όσοι επιθυμούμε διακαώς να ξαναζήσουμε στην παλιά καλή Ελλάδα που ξέραμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κόμματα που μας εγγυώνται ότι θα φέρουν ακόμη περισσότερους μετανάστες.Και αφού αυτά τα κόμματα είναι της αριστεράς τότε θα έλεγα ότι κρατάμε σταθερή πορεία προς τον προορισμό μας (ανακατάληψη των πόλεων και της χώρας από τους Έλληνες).Εαν αυτό δεν είναι πρακτικώς δυνατόν επιτρέπονται μικρές παρεκκλίσεις προς τα δεξιά αλλά όχι προς τα αριστερά όπου εξακριβωμένα υπάρχουν ύφαλοι και αβαθή ,Έλληνες μουσουλμάνοι και Πακιστανοί ! Τέλος νομίζω παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας θα είναι επιζήμια.Εύχομαι στο μέτρο του δυνατού το καλύτερο, το "μη χείρον" που θα είναι για τον τόπο και όλους μας και το "βέλτιστον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nemo, εν πολλοίς το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα είναι στημένο πάνω σε ταμπελοποιήσεις αφενός, αλλά και σε "εποικοδομητικές ασάφειες" αφετέρου.

    Για παράδειγμα, ταμπελοποίηση είναι το ότι η αριστερά θέλει τούς λαθρομετανάστες (με μεγάλη ευθύνη της φυσικά, αν και τώρα τελευταία βλέπουμε να στρογγυλεύει αρκετά ο λόγος τού Τσίπρα και τής Παπαρήγα ή να μη ξεσηκώνουν καν θύελλα για τα στρατόπεδα) και ότι η δεξιά δεν τούς θέλει. "Εποικοδομητική ασάφεια" είναι η επίκληση γενικά τών δικαιωμάτων τους και κάποιων μη ξεκαθαρισμένων ανθρωπιστικών αρχών, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι τα μη αριστερά κόμματα που μάς κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ τών οποίων και η δεξιά. Και εννοείται ότι ήταν κατεξοχήν οι καπιταλιστές που "ενθάρρυναν" το φαινόμενο για να χρησιμοποιούν φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό (μεταξύ άλλων και στα ολυμπιακά έργα, Αττική οδό κλπ).

    Άλλο κλασσικό παράδειγμα αφορά τον εθνομηδενισμό. Κάποιες σνομπαρίες τής "αριστεράς" τον υποστηρίζουν. Ταμπελοποίηση όμως είναι το να λέμε ότι η αριστερά είναι ανεξαιρέτως υπέρ τού εθνομηδενισμού και η δεξιά κατά. Όχι μόνο γιατί και πολλές σνομπαρίες τής "δεξιάς" τον υποστηρίζουν (βλέπε Βερέμηδες, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ), αλλά και γιατί για παράδειγμα το 2007 με το βιβλίο τής Ρεπούση, τον ισχυρότερο και πιο τεκμηριωμένο αντίλογο εναντίον τού βιβλίου Ιστορίας τής ΣΤ' Δημοτικού τον διατύπωσε η Παπαρήγα από όλους τούς πολιτικούς αρχηγούς. Με έκαιγε πολύ το θέμα επειδή τότε ο γυιός μου πήγαινε στην 6η Δημοτικού και γι αυτό τα έχω φυλλαγμένα όλα τα σχετικά δημοσιεύματα τής εποχής εκείνης. Απεναντίας, από τούς βουλευτές τής τότε δεξιάς κυβέρνησης είχε πέσει η σιωπή τών αμνών περί τού θέματος (για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να εξαιρέσω τον Παναγιωτόπουλο και τον Σαμαρά που είχαν μιλήσει ή αρθρογραφήσει τότε κατά τού βιβλίου, ενώ κανείς άλλος από τούς 160 δεν πήρε θέση). "Εποικοδομητική ασάφεια" στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η θέση τής Γιαννάκου (με την πλήρη κάλυψή της από τον Καραμανλή) ότι δεν έχει σημασία τι λέει η κοινωνία αλλά ότι οι "ειδικοί" θα κρίνουν, πράγμα που επέτρεψε να σέρνεται το θέμα και στην πράξη να περάσει η σχολική χρονιά με τη διδασκαλία τού συγκεκριμένου βιβλίου σε πολλά σχολεία (μεταξύ τών οποίων και στα Αρσάκεια τού δεξιού κ. Μπαμπουϊνιώτη βεβαίως βεβαίως!). Προσωπικά, ευτύχησα να πηγαίνει το παιδί μου στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου όπου όλοι οι δάσκαλοι (η πλειοψηφία τών οποίων ήσαν αριστεροί) αποφάσισαν ομόφωνα να μη διδάξουν το βιβλίο αυτό, αλλά να μοιράσουν στα παιδιά φωτοτυπίες τού παλιού βιβλίου.

    Αυτά έτσι για την ιστορία, επειδή τα γεγονότα έχουν πολύ δυνατότερη φωνή από τις προεκλογικές φανφάρες και λογίδρια τού κάθε επίδοξου ψηφοσυλλέκτη. Άλλωστε και το 2004 ο τότε ψηφοσυλλέκτης και αρχηγός τού σημερινού ψηφοσυλλέκτη μίλαγε πομπωδώς για "επανίδρυση" τού κράτους. Χρειάζεται να αναφέρω τι έγινε στη συνέχεια, ποιοί εξακολούθησαν να παίρνουν τίς δημόσιες εργολαβίες, με τι διαδικασίες κλπ; Άρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε με βάση τις ταμπελοποιήσεις οι οποίες επιτρέπουν για παράδειγμα να κατηγορείται μονίμως η αριστερά για πολλά θέματα και μετά να έρχεται η δεξιά και (με βάση τις "εποικοδομητικές ασάφειες") να κάνει πράξη όλα αυτά για τα οποία προεκλογικά κατηγορούσε την αριστερά...

    Υ.Γ. Όταν κάποιος έχει παραιτηθεί αμετάκλητα και ανεπιφύλλακτα από κάθε εθνική ασυλία (κυριαρχία), έχει αποδεχτεί το βρεττανικό δίκαιο και έχει δεσμευτεί ενυπογράφως ότι αποδέχεται να έχει ξένους "μπάστακες" πάνω απ' το κεφάλι του, και ταυτόχρονα αυτός ο ίδιος έχει το θράσσος να μιλάει για "εθνικό κράτος", έ το μόνο που κολλάει στην περίπτωσή του είναι το: τράτζικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιγκουίνε δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι σωστές οι επισημάνσεις που κάνεις ,είναι γεγονός ότι σιγά σιγά οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ιδεολογικούς χώρους γίνονται δυσδιάκριτες.
    Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα κόμματα της αριστεράς θέλουν να υπαναχωρήσουν σε ορισμένα θέματα, εάν βλέπουν ότι όντως κάτι από την ιδεολογία τους και τις θεωρίες τους είναι ανεφάρμοστο ή επιζήμιο στην πράξη.
    Εάν υπάρχει κάποια αλλαγή πλεύσης εκ μέρους τους ας μας ενημερώσουν να τους αξιολογήσουμε δεόντως.
    Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο η στροφή τους θα πρέπει να είναι αρκούντως μεγάλη ώστε να μπορέσει να γίνει αντιληπτή για γυμνού οφθαλμού.
    Εάν είναι πειστικοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και την ψήφο μας αλλά κρίνω ότι κάτι τέτοιο είναι από δύσκολο έως αδύνατο.
    Τα κόμματα της αριστεράς είναι δέσμια μίας απηρχαιωμένης ιδεολογίας (δοκιμασμένης που γνώρισε πρωτοφανή αποτυχία ) που δεν μπορούν να την αλλάξουν για τον απλούστατο λόγο του ότι μετά δεν θα είναι αριστερά , θα είναι κάτι άλλο.
    Φυσικά και η δεξιά αυτόν τον καιρό μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο και γενικά επικρατεί μία σύγχυση για το ποιος είναι ποιος.
    Τώρα εμείς σαν ψηφοφόροι θα πρέπει να κάνουμε την σωστή επιλογή (εάν όντως υπάρχει διαθέσιμη )και να ψηφίσουμε τον σωστό πολιτικό από το σωστό κόμμα που θα είναι και ειλικρινής και θα τηρήσει μετεκλογικά αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά!
    Μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ,ή με πασιέντζα που μπορεί να σου βγει μπορεί και όχι!
    Εάν θα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε το παρασκήνιο ,και τον τελικό προορισμό για τον οποίο μας προορίζουν ο πλοίαρχος και η εταιρεία (ούτε την εταιρεία γνωρίζουμε...ελπίζω αυτή την φορά να είναι η δική μας ) ,μπορούμε άνετα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι "ψαρεύουμε σε θολά νερά".
    Εάν δεν κάνουμε την σωστή επιλογή θα υπάρξουν συνέπειες και θα διαμορφωθούν σκηνικά που ίσως να μην μας αρέσουν εκ των υστέρων και σίγουρα δεν θα μπορούμε να τα αλλάξουμε αφού κανείς δεν θα μας ρωτάει.
    Προσωπικά πρώτη φορά αισθάνομαι τόσο μπερδεμένος και ανακαλύπτω ότι "εν οίδα ότι ουδέν οίδα "!
    Περισσότερο από ένστικτο θα ψηφίσω αυτή την φορά και εύχομαι να μην μετανοήσω εκ των υστέρων για την επιλογή μου.
    Σαν τον Διογένη με το φανάρι αναζητώ ,όχι τον άνθρωπο, αλλά τον πατριώτη που θα παλέψει για την Ελλάδα και τον Έλληνα και θα μας επιστρέψει την πατρίδα μας που δυστυχώς πλέον δεν μας ανήκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.