29/3/12

"Βούληση"... τακτοποίησης λαθρομεταναστών

της Ελίνας Γαληνού
Οι περισσότεροι νοήμονες άνθρωποι, όταν ακούνε σήμερα τη φράση "πολιτική βούληση", γυρίζουν το κεφάλι από την άλλη μεριά, αηδιασμένοι. Σε λίγο, ίσως κλείνουν και τ΄αυτιά τους ή και το κουμπί της τηλεόρασης ακόμα, για να κόψουν το βήμα στα πολιτικάντικα λόγια.
Αλλά ας μη χάνουμε από τώρα την υπομονή μας, γιατί θ΄ακούσουμε και θα δούμε πολλά ως τις εκλογές. Κι΄από σωτήρες...άλλο τίποτα. Απορεί κανείς πού ήταν τόσο καιρό κρυμμένοι και από πού ξεφύτρωσαν τόσοι πολλοί...για να λύσουν σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που μαστίζουν χρόνια την κοινωνία μας, και που θα μπορούσαν με μια απλή κίνηση αποφασιστικότητας, να τακτοποιηθούν άμεσα ή το πολύ, σε δύο-τρία στάδια, αν ήταν να γίνει επιτέλους σοβαρή δουλειά... Για παράδειγμα, οι λαθρομετανάστες που αποτελούν μια από τις πτυχές της κρίσης μας. Επρεπε να φτάσουμε ως το αδιέξοδο, για να πάρουν οι πολιτικές μηχανές μπροστά και ν΄αναζητήσουν χώρο παραμονής τους; Επρεπε να πληρώσει βαρύ μερίδιο από την εγκληματικότητα η ελληνική κοινωνία, για να σκεφτούν οι αρμόδιοι να γίνει κάτι; Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που είναι μέλος και νοτιοανατολικό όριο της ΕΕ, και ταυτόχρονα πύλη εισόδου-εξόδου Ασίας-Ευρώπης, είναι λογικό να υφίσταται τόσα χρόνια τις συνέπειες εισροής λαθρομεταναστών, παριστάνοντας το ανάχωμα της Ευρώπης; τα Και μη μας πούνε για μέτρα ή για τον περίφημο φράκτη του Εβρου ή τα αιτήματα επανεισδοχής που (δήθεν) πείσαμε την Τουρκία να δεχτεί. Η αντιμετώπιση με το σταγονόμετρο, ενός τέτοιου προβλήματος, απλά το διογκώνει. Γι΄αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα μέσα στην χειρότερη στιγμή μας. Ας μετρήσουν πόσες περιοχές της Ελλάδας, πόσα αστικά κέντρα και γειτονιές έχουν καταστραφεί από τις ορδές μεταναστών που στοιβάζονται, δώθε-κείθε. Δεν φταίνε οι άνθρωποι αυτοί που μέσα στη δυστυχία τους, αναζητούν κάπου ν΄ακουμπήσουν. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ μας έφτασαν σ΄αυτήν την κατάσταση και πήραν κι΄αυτούς στο λαιμό τους. Είναι όμως και κάποια κυκλώματα που αναπτύχθηκαν επωφελούμενα, κερδίζοντας πολλά λεφτά. Το δουλεμπόριο, η εμπορία ναρκωτικών και άλλες "ευγενείς" δραστηριότητες, είναι πολύ εύκολο να ευδοκιμήσουν όταν το κράτος συμπεριφέρεται χαλαρά και αμήχανα μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα.
Γι΄αυτό, ενώ πολλοί μας είπαν ότι είχαν τη "βούληση", το πρόβλημα συντηρήθηκε, θέριεψε, ώσπου κοντεύει να μας πνίξει. Και τώρα, παραμονές των εκλογών, έπεσε το πυροτέχνημα για τους "χώρους υποδοχής μεταναστών", και τις διαβεβαιώσεις ότι είναι όλα προγραμματισμένα όσον αφορά τις συνθήκες φύλαξης, υγιεινής και ασφάλειας. Μας εκπλήσσει που οι τοπικές κοινωνίες δεν εμπιστεύονται κανέναν και τίποτα, και άρα, γι΄αυτό διαμαρτύρονται; Μάλλον ξέρουν τι τις περιμένει, γιατί αυτές θα πληρώσουν την προχειρότητα και τους πειραματισμούς.
Και εύλογα αναρωτιούνται, όπως κάθε λογικός άνθρωπος "μα καλά, αυτό που δεν έκαναν τόσα χρόνια, θα προλάβουν να το κάνουν σωστά σε λίγες μόνο εβδομάδες"; Ελεος βρε παιδιά, όχι άλλη "βούληση", χορτάσαμε πιά!  Κι΄η μαύρη βιομηχανία του δουλεμπορίου,..θα ψάχνει άλλο αντικείμενο δράσης για να πορεύεται;    

10 σχόλια:

  1. Πάει το δούλεμα σύννεφο και κατόπιν αυτού, εγώ ο ''ακροδεξιός'' που δεν γουστάρω τους λαθρομετανάστες, έχω να κάνω της εξής πρόταση, ο κάθε κουλτουριάρης αριστεροθολούρας πολιτικός, περιφεριάρχης, δήμαρχος κ.λ.π να χρεωθεί στο σπίτι του (με αμοιβή, ένσημα) τουλάχιστον 2 άτομα, στον δήμο του και κατ'επέκταση στην περιφέρειά του, να δημιουργηθούν υποχρεωτικά ''χώροι διαμονής-αναψυχής-δημιουργικής απασχόλησης'' συνανθρώπων μας λαθρομεταναστών, οι κάτοικοι του Αγ Παντελεήμονα Αθηνών, να τους παράσχουν την αμέριστη υποστήριξη σε θέματα εκπαιδεύσεως (αυτοάμυνα-κοινωνικού λειτουργού-ψυχαγωγίας κ.λ.π).
    Υποχρεωτική εργασία, για την υποστήριξη των κέντρων αυτών, να παρέχουν εκ περιτροπής, όλες οι γνωστές οργανώσεις πολιτικού-κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια διαδήλωσαν τη συμπάθειά τους προς τους λαθρομετανάστες.
    Με την παραπάνω πρόταση, νομίζω ότι θα δοθεί η ευκαιρία, σε όλους τους παραπάνω (πρόσωπα και φορείς) να εκπληρώσουν τους αγώνες τους για το συνάνθρωπο, που τόσο πολύ κόπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελίνα,μιας και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα,επίτρεψε μου να καταθέσω μια πρόταση κατά προσέγγιση,με περιθώριο λάθους ως προς τον αριθμό.

    Λοιπόν,οι χώρες της ΕΕ που έχουν το πρόβλημα είναι η Ελλάδα,η Ιταλία και η Ισπανία.

    Αν δεν κάνω λάθος,ο αριθμός των παράνομων μεταναστών σε αυτές τις χώρες είναι περίπου 5εκατομμύρια.

    Ο πληθυσμός της ΕΕ είναι γύρω στα 500 εκατομμύρια.

    Δηλαδή,αν κάθε χώρα ''πάρει'' αναλογικά με τον πληθυσμό της τον αριθμό των λαθρομεταναστών που της αναλογεί,τότε το ποσοστό που προκύπτει είναι μόλις 1%.

    Απο εκεί και πέρα,ας βρεθεί μια λύση σε πανευρωπαικό επίπεδο,για το πως θα ανακοπεί η περαιτέρω εισροή και ο επαναπατρισμός τους.

    ΑΛΛΑ,στην Ελλάδα,όσο μεγαλύτερη λαμακία(τουλάχιστον) κάνει κανείς,τόσο μεγαλύτερο αξίωμα θα λάβει.

    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης ΔΕΝ είναι πρόβλημα αλλά ΜΕΣΟ κάποιων για να πετύχουν συγκεκριμένους σκοπούς.

    ΥΓ
    Αλήθεια,η ''μαμά'' των μουσουλμάνων Τουρκία,πόσο αδιάφορη είναι για όλους αυτούς στην καρδιά της Αθήνας; Μήπως,λέω μήπως,έχει απλώσει τα δίχτυα της για να τους εκμεταλευτεί κάποια στιγμή; Ξαναλέω,μήπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επρεπε να φτάσουμε ως το αδιέξοδο, για να πάρουν οι πολιτικές μηχανές μπροστά και ν΄αναζητήσουν χώρο παραμονής τους;

    ΟΧΙ , επρεπε να φτασουμε στις παραμονες των εκλογων μην χασουνε ψηφους στην χρυση αυγη (οπως επισημένει ο Αποστολόπουλος στο προηγούμενο ποστ) μετα το ξερουνε την δουλεια τους οι "καθηγητες":

    http://www.youtube.com/watch?v=USfAbtOmKqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχουνε εξαφανιστει απο το κεντρο της Αθηνας οι λαθρομεταναστες,κλεισμενοι στα σπιτια τους, και ενας θεος ξερει ποιον πληρωνουν παλι αυτες οι δυστυχες υπαρξεις.Μεγαλο το προβλημα απο την μια το εθνικο και απο την αλλη το ανθρωπιστικο και στην μεση εσυ σαν ιθαγενης να αποφασισεις συναισθηματικα που θα το ρηξεις τελικα.παλι εσυ καλεισαι να φορτωθεις το προβλημα των ξεριζωμενων για μια καλυτερη μερα και ενα κομματι ψωμι σε αυτους που το περιμενουν δεκαδες χιλιομετρα μακρυα και απο την αλλη την αθελα τους και προς οφελος "αλλων" συμμετοχη τους στην διαλυση της ελληνικης κοινωνιας δια του μηχανισμου της "ωσμωσης".Αλλεπαλληλα τα ηθικα και πρακτικα προβληματα της ζωης μας που συνεχεια σε κτυπανε απο παντου λες και θελουν να σε βουλιαξουν η να σε κανουν καλυτερο,ναι! καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο, η Τουρκία κάνει τη "μαμά" (που ξέρεις) όπου τη συμφέρει.
    Οσο για το ζήτημα της ΕΕ, εμείς τους βολέψαμε για χρόνια παριστάνοντας το ανάχωμα (πολύ που μας το εκτιμήσανε βέβαια...αλλά πάντα ίδιοι κι΄αυτοί)

    Οταν η βούληση είναι πραγματική, όλα γίνονται αποφασιστικά. Βλέπε περίπτωση Γαλλίας, όπου έχουν κι΄αυτοί προεκλογική περίοδο,αλλά...οι θέσεις τους, θέσεις. Οχι τούτο, όχι κείνο..
    Εμείς εδώ, βαρέθηκα να παριστάνουμε τις πάπιες.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μ΄ενοχλεί και κάτι άλλο. Ολοι αυτοί οι (δήθεν) προοδευτικοί και (δήθεν) αντιρατσιστές, μας έχουν πεί χιλιάδες πράγματα τόσα χρόνια για την "ανοχή της διαφορετικότητας" και άλλες θεωρίες "ανθρωπιστικές". Αν όμως θεωρούν ότι "το αίμα των ανθρώπων όλων είναι κόκκινο" (και πράγματι έτσι είναι), ένας λόγος παραπάνω για να μην υποστηρίζουν πολιτικές και δράσεις, που προκαλούν ανθρωπιστικά αδιέξοδα.
    Γιατί ΕΙΝΑΙ ανθρωπιστικό αδιέξοδο, όταν κουβαλάς σαν σακιά από πατάτες, ανθρώπινες ζωές παίρνοντάς τους τα λίγα λεφτά που κέρδισαν δουλεύοντας, και πετώντας τους δώθε-κείθε.
    Σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί οι δυστυχισμένοι, δεν φταίνε. Φταίνε 100% εκείνοι που τους χρησιμοποιούνε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''Γιατί ΕΙΝΑΙ ανθρωπιστικό αδιέξοδο, όταν κουβαλάς σαν σακιά από πατάτες, ανθρώπινες ζωές παίρνοντάς τους τα λίγα λεφτά που κέρδισαν δουλεύοντας, και πετώντας τους δώθε-κείθε.''

    Ξέρεις όμως τι ωραία δεξαμενή διαρκείας ψηφοφόρων θα ήτανε, αν προχωρούσε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε αρχικά σχεδιάσει;
    Το μεγάλο όπλο τους τόσα χρόνια, ήταν ακριβώς οι παρόμοιες δεξαμενές που φρόντιζαν επιμελώς να καλλιεργούν (φοροδιαφεύγοντες-αγρότες-επιχειρηματίες-δημόσιοι υπάλληλοι-ηλικιωμένοι-γυναίκες-νέοι-καλλιτέχνες-άνθρωποι των γραμμάτων, κλπ), γιαυτό και η αντίδραση του Ραγκούση, στο νομοσχέδιο Βορίδη για τα ΤΑΞΙ (εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι χαμένοι γαρ).
    Όπως χρησιμοποίησαν τα αυθαίρετα, που τόσα χρόνια επέτρεπαν να κατασκευάζονται, έτσι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους, να χρησιμοποιήσουν και αυτούς, προς ίδιο (κομματικό) όφελος, όσο για τα αισθήματα συμπάθειας, τι να κάνουμε, μπορεί να ήταν ένα ανθρωπιστικό αδιέξοδο, αλλά τόσες αβασάνιστους ψήφους θα εισέπραταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελίνα,δεν σου φαίνεται περίεργο που παρά την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας,το μεταναστευτικό ρεύμα δεν αντιστρέφεται;

    Δεν θα ήταν λογικό,έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα,να αντιστρεφόταν το μεταναστευτικό ρεύμα πρός την Τουρκία; Το δρόμο τον γνωρίζουν.

    Μήπως οι ''δουλέμποροι'' προσφέρουν ''υπηρεσίες'' ΜΟΝΟ πρός την κατεύθυνση της Ελλάδας; Δηλαδή αν τους πλήρωναν για να τους πάνε πίσω στην Τουρκία,μήπως δεν θα το έκαναν;

    Κατά τη γνώμη μου δυο λύσεις υπάρχουν,η μια είναι αυτή που έγραψα στο πρώτο σχόλιο και η δεύτερη είναι να ''παροτρύνουμε'' τους λαθρομετανάστες να αλλάξουν προορισμό και να βάλουν ως στόχο τη χώρα ''πρότυπο'' ισλαμικής ''δημοκρατίας''.

    Ή θα αντιστρέψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα,ή να τους μοιραστούμε όλοι οι Ευρωπαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο την Ευρώπη προ πολλού την αποκαλούν EURABIA,
    Όλα ξεκίνησαν από την Γαλλία και τους πρώην αποικιοκράτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους μετανάστες σαν φτηνά εργατικά χέρια, και με το ΔουβλίνοΙΙ αποφάσισαν να μεταφέρουν την πίεση στην περιφέρεια.
    δες εδώ:
    Islam in Paris. Friday prayer
    http://www.youtube.com/watch?v=ijRHfx9TcOw

    και εδώ
    Muslims take ownership of streets in Paris
    http://www.youtube.com/watch?v=OARlLBBLQW0&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναί Χρήστο, κι΄αντί να πάνε στην Τουρκία (να βρούν δουλιές), έρχονται εδώ-απλά γιατί η Τουρκία μας τους ξεβράζει, κατά 300 τη μέρα.
    Και ενώ έχει δεχτεί (Τουρκία) την επανεισδοχή για 1000 αιτήματα και από ένα σημείο μόνο (συμφωνία 2010, κανείς δεν επιστρέφει, γιατί τα στοιχεία των περισσοτέρων είναι λάθος και δεν βρίσκουν άκρη κλπ.
    Τρέχα-γύρευε, η μηχανή είχε στηθεί καλά εις βάρος μας, από χρόνια.
    Μόνη λύση, να πατήσουμε πόδι στην ΕΕ και κείνη με τη σειρά της στην Τουρκία, για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αλλά πόδι, όχι χαιδέματα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.