29/3/12

«Ζήτημα εβδομάδων» Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα αποδέσμευσης στρατηγικών αποθεμάτων

Βρετανικές πηγές έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Βρετανικές πηγές έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Παρίσι:  
Η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανή αποδέσμευση των στρατηγικών τους πετρελαϊκών αποθεμάτων, με στόχο την μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde» που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.
Η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι ζήτημα εβδομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Η χρησιμοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων δικαιολογείται διότι σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες έντασης», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Παράλληλα, βρετανικές πηγές έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμών του πετρελαίου επί της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2012 -έτος εκλογών για τις ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 128 δολάρια/βαρέλι αυτόν τον μήνα, μόλις 20 δολάρια κάτω από το ανώτερο επίπεδο του 2008 και αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, news.in.gr, με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.