30/3/12

«Χώρα αγρίων» η Ρωσία, είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Μάικλ ΜακΦολ, χαρακτήρισε τη Ρωσία χώρα «αγρίων» σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου NTV, τους οποίους κατηγόρησε ότι τον παρενοχλούν και ότι υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ένα συμβάν για το οποίο την Παρασκευή ζήτησε συγγνώμη.

Την Πέμπτη το βράδυ την ώρα που κατευθυνόταν προς μια συνάντηση με τον Λεβ Πονομάρεβ, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ομάδα δημοσιογράφων του NTV σταμάτησε τον ΜακΦολ στο δρόμο και τον ρώτησε που πήγαινε. 

Έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρεσβευτής, υποστηρικτής της ιδέας του «νέου ξεκινήματος» στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις που εφάρμοσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους του NTV ότι τον παρενοχλούν και ότι έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. 

«Είστε πάντα έξω από το σπίτι μου. Είναι ενδιαφέρον. Δεν ντρέπεστε να το κάνετε αυτό; Προσβάλετε την χώρα σας όταν το κάνετε αυτό, δεν το καταλαβαίνετε;», φώναξε στα ρωσικά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το NTV. «Είναι μια χώρα αγρίων. Δεν είναι φυσιολογικό (...) Αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα μας, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Κίνα, μόνο εδώ», πρόσθεσε ο ΜακΦολ. «Πώς γνωρίζατε γι' αυτήν τη συνάντηση;», ρώτησε ο Αμερικανός πρεσβευτής τους δημοσιογράφους. 
Πάντως την Παρασκευή ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν αυτό λέγοντας: «Είδα το NTV. Εκφράστηκα άσχημα, σε κακά ρωσικά. Δεν ήθελα να πω 'χώρα αγρίων'. Ήθελα να πω ότι οι πράξεις του NTV είναι 'άγριες'. Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Ρωσία», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter. 
http://www.ant1online.gr/

5 σχόλια:

  1. Δεν ειναι δα και τοσο αρσακιαδα και τυχαιος αυτο το....φρουτο,ο κυριος πρεσβευτης και φυσικα δικαιουται ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΡΩΣΣΙΑ να τον εχει κατα ποδας και να παρακολουθει καθε του κινηση.Πρακτορας ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ επιπεδου και με ειδικες ιδιοτητες και εκπαιδευση για ανατροπες καθεστωτων.Καθηγητης του Στανφορντ,μελος του Εθνικου Συμβουλιου των ΗΠΑ και συμβουλος του Προεδρου για ευρασιατικα και Ρωσσικα θεματα.Κορυφαιος μελετητης της μετα-κομμουνιστικης Ρωσσιας.με τεραστια εμπειρια στις "επαναστασεις" και ανατροπες διαφορων καθεστωτων.Κολλητος καποτε του διαφθορεα της Ρωσσιας,αλκοολικου Γελτσιν,οπως και πολλων αλλων αντικαθεστωτικων της Ρωσσιας τωρα.Θεωρει οτι η "επανασταση στην Ρωσσια ειναι ημιτελης" και για αυτο πηγε τωρα...για να την συμπληρωσει!!!! Επιπεδου Κισσινγκερ και Μπρεζινσκυ ο τυπος.Να ειναι σιγουρος οτι ολη η Ρωσσια θα κανει βαρδειες παρακολουθωντας τι κανει και που ...συχναζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω στο Φαρ Ουεστ αυμπεριφερνταν με γαλατικη αβροοτητα και γαλαντομια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κάποιο λόγο πάντως,έχασε την ψυχραιμία του... Κάτι δεν του έκατσε φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα!
    Τα δικά τους είναι σύκα και των αλλονών, ...καρύδια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between"
    (Oscar Wilde)

    (Η Αμερική είναι η μόνη χώρα που πήγε από την βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς να περάσει από τον πολιτισμό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.