30/3/12

Άρχισε στην Ινδία η τέταρτη σύνοδος της Ομάδας Brics

Άρχισε την Πέμπτη στο Νέο Δελχί η τέταρτη σύνοδος κορυφής των πέντε χωρών της ομάδας Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η δημιουργία των πρώτων θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους.
Στη σύνοδο συμμετέχουν η πρόεδρος της Βραζιλίας
Ντίλμα Ρουσέφ, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα καθώς επίσης ο ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ.

Οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών της αναδυόμενης αγοράς θα συζητήσουν για την ίδρυση τράπεζας επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης.


"Θα είναι ένα πολύ ισχυρό οικονομικό εργαλείο για τη βελτίωση των εμπορικών ευκαιριών και ίσως ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση", δήλωσε χθες ο υπουργός Εμπορίου της Βραζιλίας
Φερνάντο Πιμεντέλ.

Η ομάδα των Brics,
που αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 18% του ΑΕΠ του πλανήτη, επιδιώκει επίσης να μετατρέψει την αυξανόμενη οικονομική δύναμή της σε διπλωματική επιρροή.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.