2/3/12

O γερμανικός Τύπος για Ελλάδα και συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε την Aγκελα Μέρκελ σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνεδρίασης Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα τηρήσει μετά τις εκλογές του Απριλίου όλες τις δεσμεύσεις για περικοπές και διαρθρωτικές αλλαγές», γράφει η η γερμανική έκδοση των Financial Times.
Εκτενές δημοσίευμα με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες φιλοξενεί σήμερα η γερμανική έκδοση των Financial Times.
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε την Aγκελα Μέρκελ σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνεδρίασης Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα τηρήσει μετά τις εκλογές του Απριλίου όλες τις δεσμεύσεις για περικοπές και διαρθρωτικές αλλαγές», γράφει η οικονομική εφημερίδα. «Ως τρίτο στοιχείο χρειαζόμαστε ωστόσο μια ενίσχυση της ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση και συμπλήρωσε ότι «η καγκελάριος υποσχέθηκε ότι Γερμανία θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση».
Ο Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζει η Financial Times Deutschland, πρότεινε τη δημιουργία μιας «ελληνοευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας» στο πρότυπο της γερμανικής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση KfW, η οποία θα στηρίξει κυρίως τις μεσαίες επιχειρήσεις.
“Η πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι τα κεφάλαια για τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα προέλθουν από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. Την ίδια στιγμή ελπίζει στη στήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.
Στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στην οποία επικεντρώθηκαν χθες οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ αναφέρεται σχόλιο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «Τα δισεκατομμύρια δεν αρκούν για να 'πάρει τα πάνω της' η οικονομία στην ΕΕ. Oι επιχειρήσεις χρειάζονται εμπιστοσύνη. Η τέχνη της χρηστής διακυβέρνησης συνίσταται στο σωστό συνδυασμό λιτότητας και αναπτυξιακής ενίσχυσης. Μέχρι σήμερα όμως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν καλά αυτήν την τέχνη. Δεν αρκεί απλά να επαναλαμβάνουν σαν σε προσευχή τη λέξη ανάπτυξη».
«Προσωρινή εξουδετέρωση της βόμβας» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung. O υπότιτλος ανφέρει: «Με το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου. Οι ειδικοί ωστόσο εκφράζουν φόβους για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα ομόλογα». Η εφημερίδα παράλληλα παρατηρεί πως «ο μεγάλος κίνδυνος αποτράπηκε». «H Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι το κούρεμα δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός. Που σημαίνει ότι δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου», συμπληρώνει.
«Για τους επενδυτές είναι μια κακή είδηση, διότι δεν αποζημιώνονται για τις απώλειες που είχαν με ελληνικά ομόλογα. Η απόφαση πλήττει όμως και τα Hedge Fonds που κερδοσκοπούν με ασφάλιστρα κινδύνου. Μερικά μάλιστα επενδύουν στο πιστωτικό γεγονός χωρίς να έχουν καν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.
Nαυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ψυχαναλυτής για να ερμηνεύσω την γλώσσα του σώματος και να αποφανθώ τι ακριβώς δείχνει, ή θέλει να δείξει με τα χεράκια της η Μέρκελ.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι για 2,5 χρόνια, που ο Αντωνάκης σήκωνε την παντιέρα της επαναδιαπραγμάτευσης, δεν ήθελε ούτε να το δει. Τώρα, μετά την κωλοτούμπα, όλα άλλαξαν. Συναντήσεις, φωτογραφίες, χειραψίες, ... ίσως και κρυφά νεύματα... Φιλάκια δεν είδα ακόμη, αλλά θα έλθουν κι αυτά, αρκεί ο Αντωνάκης να παραμείνει καλό παιδί. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist,και που να δείς πως θα σκοντάφτει απο εδώ και πέρα,γιατί ως γνωστόν,με τα βρακιά κατεβασμένα ούτε να περπατήσεις δεν μπορείς,όχι να τρέξεις κιόλας.

    Όσο για αυτό που κάνει η Μέρκελ με τα χέρια,για ''σούφρα'' μου μοιάζει.

    Και να μην ξεχάσουμε,κάτι ακούστηκε ότι πήρε τελικά άδεια ο Αντώνης απο τις Βρυξέλες,να σκεφτούμε έστω να κάνουμε εκλογές.

    ΥΓ
    Οι ψηφοφόροι θα υπογράψουμε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας που απορρέουν απο τα μνημόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορούσαν να μη τον επιβραβεύσουν από τη στιγμή που συντονίστηκε πλήρως με τα αφεντικά. Εδώ δεν πρόλαβε ο Γιούνκερ καλά - καλά να μάς απειλήσει να μη διανοηθούμε να ψηφίσουμε αριστερά και αντιμνημονιακά και τσουπ, μάς εξαπέλυσε ο Σαμαράς στη Βουλή μιά αντικομμουνιστική υστερία που θύμισε τις παλιές καλές εποχές (του... Αβέρωφ βεβαίως βεβαίως). "Φωτιά και τσεκούρι" (το τσεκούρι το έφερε ο Βορίδης). Κι αφού με αυτά που ψήφισε θα μάς γυρίσει οικονομικά πίσω στη δεκαετία τού '50, έ, είπε να μάς γυρίσει και πολιτικά πίσω στα fifties.

    Κι ενώ αυτός συναγελαζότανε με την αγελάδα και δε βρήκε να πει ούτε μιά κουβέντα στον ασβό το Γιούνκερ (που τσαλαπάτησε και έφτυσε κατάμουτρα και τη δημοκρατία και το σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση), βγήκε ευτυχώς ο Νίκος Χουντής στο Ευρωκοινοβούλιο και έκανε το Γιούνκερ μία χόρτα και έσωσε κάπως την τιμή τής πατρίδας (νομίζω ότι δε θα ήταν άσχημη ιδέα να αναδειχτεί αυτό).

    Υ.Γ. Καλά, οι Γερμανοί είναι άπαιχτοι. Μέχρι και το κάδρο τής συνάντησης είχαν έτοιμο (πίσω απ' την πλάτη τού Σαμαρά). Απλά, προσθέσανε μερικούς πόντους στην Άνγκελα για... prestige!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >με τα βρακιά κατεβασμένα ούτε να περπατήσεις δεν μπορείς,όχι να τρέξεις κιόλας<

    Ευστοχότατο!

    >για ''σούφρα'' μου μοιάζει<
    >πήρε τελικά άδεια ο Αντώνης απο τις Βρυξέλες,να σκεφτούμε έστω να κάνουμε εκλογές<

    Και του λέει "άντε πάλι κ.φαρδε";



    Μα έχει φαγωθεί κι αυτό το παιδί να κάνει εκλογές. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Το λέει και το βράδυ στον ύπνο του και δεν αφήνει την Γεωργία να κοιμηθεί :)

    >Οι ψηφοφόροι θα υπογράψουμε..<

    Όχι, διότι είμαστε οι μόνοι που εμπιστεύονται, αφού πάντα πληρώνουμε προθυμότατα! :( Έχουμε βγάλει καλό όνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist 2 Μαρτίου 2012 4:06 μ.μ.
    δεν χρειαζεται να εισαι οπως γραφεις ψυχαναλυτης για να δεις τι εκφραζει η σταση των χεριων της αλλα εγω προσθετω και την εκφραση της.Τα χερια της ειναι σε σχημα "εγω τετραγωνισα τον κυκλο" και η εκφραση της "τι θελετε ρε παιδια εγω εκανα ο,τι μπορουσα αλλα με αυτον (σαμαρα) που εμπλεξα μεγαλη η χαρη σας ,και ειμαι και απο σπιτι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ

    Άκου εδώ φτύσιμο στον Junker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μέθοδος είναι σαφής.
    Πρώτα "λούσιμο"
    Μετά "περιποίηση"
    ...και μετά τσούπ, ολίγη συγνώμη και για τη Ζήμενς.
    Κλείσαμε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.