1/5/12

Ποιανού το λάκκο σκάβει η Άγκυρα; (2)

Σχετικό άρθρο: Ποιανού το λάκκο σκάβει η Άγκυρα; (1)
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το λεγόμενο «Σχέδιο Οζάλ» από την κυβέρνηση Ερντογάν, ένα σχέδιο που αν δεν είναι απολύτως αμερικανικής εμπνεύσεως, πάντως έχει την απόλυτη στήριξη της Ουάσιγκτον, η οποία προσπαθεί να το εφαρμόσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), το οποίο για να έχει τύχη και να επιβιώσει, θα πρέπει να τελεί υπό την «προστασία» της Τουρκίας.
Ας δούμε πρώτα τις επιπτώσεις από τη δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες και με άλλους παράγοντες που ασκούν επιρροή στην περιοχή.
Σε περίπτωση που ο Μπαρζανί κηρύξει την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, κατ’ αρχάς θα πρέπει να μιλάμε για διάλυση της δημοκρατίας του Ιράκ και για τη δημιουργία άλλων δυο κρατών, ενός σουνιτικού και ενός σιιτικού. Το σουνιτικό θα είναι υπό την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Ιορδανίας και της Συρίας, εφ’ όσον ανατραπεί ο Άσαντ και εγκατασταθεί σουνιτική διοίκηση και το σιιτικό θα είναι υπό την επιρροή του Ιράν.
Σε κάθε περίπτωση, η τύχη των δυο αυτών κρατών θα είναι πιο εύκολη από αυτήν του Κουρδιστάν, αφού από τη δημιουργία του θα προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλες τις χώρες και παράγοντες της περιοχής.
Πρώτα απ’ όλα θα ξεσηκωθεί ο αραβικός κόσμος, αφού κανένας Άραβας και καμία αραβική χώρα δεν θα δεχτεί να χαθεί έδαφος που σήμερα ανήκει σε ένα αραβικό κράτος, εκτός από εκείνες βέβαια που διατηρούν απ’ ευθείας κόκκινη γραμμή με την Ουάσιγκτον. Πάντως, και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι αντιδράσεις δεν θα είναι λίγες και ήπιες.
Ένας δεύτερος παράγοντας που θα αντιδράσει θα είναι ο σιιτικός παράγοντας. Δηλαδή, θα αντιδράσουν πρώτα οι σιίτες του Ιράκ, η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα της χώρας, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχύσει τη θέση τους στο σύστημα ισορροπιών στο εσωτερικό του Ιράκ και σταδιακά ελέγχουν όλο και περισσότερο την κυβέρνηση της Βαγδάτης και τα έσοδα του κράτους. Η άλλη συνιστώσα του σιιτικού παράγοντα, που είναι και η κυρίαρχη, το Ιράν, έχει περισσότερους από δυο λόγους για να αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη.
Ο πρώτος είναι η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει στη σιιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης, η οποία αποτελεί σύμμαχο και μοχλό ανάπτυξης και επέκτασης της επιρροής του Ιράν στην ιρακινή επικράτεια και όχι μόνον.
Ο δεύτερος λόγος είναι ο φόβος της Τεχεράνης ότι η δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο Νότιο Κουρδιστάν, θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους δικούς της Κούρδους, που είναι ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια και κατοικούν στο όμορο Ανατολικό Κουρδιστάν.
Ο τρίτος λόγος, χωρίς να μπορούμε αν είναι ο κυριότερος, είναι το γεγονός ότι το Ιράν στην ουσία θα αποκτήσει κοινά σύνορα με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, αφού είναι γνωστό ότι αν γίνει ανεξάρτητο Κουρδιστάν, αυτό θα γίνει μόνον όταν αυτό θα στηρίζεται από το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον (η στήριξη της Άγκυρας είναι απαραίτητη για «λειτουργικούς» λόγους).
Φυσικά υπάρχει και κάτι που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και αυτό είναι η άποψη που έχουν ορισμένοι Ιρανοί διανοούμενοι, σύμφωνα με την οποία οι Κούρδοι είναι ένα ιρανογενές φύλο, το οποίο έχει πολιτισμική και γλωσσική συγγένεια με τους Ιρανούς, μια συγγένεια που πρέπει να τη διαχειριστεί η Τεχεράνη με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο.
Ο τρίτος παράγοντας που έχει κάθε λόγο -ίσως τον μεγαλύτερο- να αντιδράσει, είναι η Τουρκία, στην οποία κατοικούν περίπου είκοσι εκατομμύρια Κούρδοι, οι οποίοι, σημειωτέον, αποτελούν την πιο συμπαγή και ομοιογενή εθνικά και πολιτισμικά πληθυσμιακή ομάδα στη χώρα αυτή των 70 εκατομμυρίων. Να σημειωθεί ότι υπάρχει προοπτική οι Κούρδοι να αποτελούν το 50% του συνόλου του πληθυσμού της Τουρκίας τις επόμενες δεκαετίες, αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πολύ μικρό ή αρνητικό δείκτη γεννητικότητας, σε αντίθεση με τους Κούρδους, των οποίων οι γυναίκες γεννοβολάνε με εκρηκτικούς ρυθμούς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η έκκληση του Ερντογάν να κάνουν τρία και τέσσερα παιδιά οι Τούρκοι, αφού ξέρει ότι αν δεν γίνει αυτό, οι Κούρδοι θα αλώσουν την Τουρκία δια της κρεβατοκάμαρας, όπως είχε δώσει γραμμή ο Άπο πριν από δεκαετίες.
Τέλος, μια άλλη ένσταση, την οποία ενστερνίζονται και υιοθετούν όλες οι εμπλεκόμενες χώρες και παράγοντες, είναι το γεγονός ότι ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο έδαφος Νότιο Κουρδιστάν, διανοίγει την προοπτική δημιουργίας του Μεγάλου Κουρδιστάν των 40 εκατομμυρίων Κούρδων, εις βάρος του Ιράκ, της Συρίας, του Ιράν και της Τουρκίας.
Αυτές ήταν οι ενστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι επιτελείς της Ουάσιγκτον που έκαναν το σχέδιο του ανεξάρτητου Κουρδιστάν, όταν προσπαθούσαν να πείσουν τους Τούρκους κυβερνώντες να αποδεχτούν και να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Μάλιστα, όταν οι Τούρκοι ιθύνοντες δεν πείθονταν από τα κίνητρα που έβαζαν οι Αμερικανοί ως «καρότο» στο τραπέζι των συνομιλιών, όπως για παράδειγμα οι τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για την Τουρκία από μια τέτοια εξέλιξη, αφού το κράτος αυτό θα είναι απόλυτα εξαρτημένο από κάθε άποψη από την Τουρκία, κυρίως λόγω έλλειψης πρόσβασης στη θάλασσα, ακολουθούσε το «μαστίγιο» της βίαιης διάλυσης της Τουρκίας εξ αιτίας της δράσης του ΡΚΚ, χωρίς να υπονοούμε βέβαια ότι πίσω από το εθνικοαπελευθερωτικό αυτό κίνημα κρύβεται η Ουάσιγκτον ή το Τελ Αβίβ. Απλά, οι παράγοντες αυτοί εκμεταλλεύονται αναλόγως την ύπαρξη και τη δράση του. Άλλωστε, είναι «μανούλες» σ’ αυτά.
Έτσι, μ’ αυτά και μ’ αυτά,
-με τον περιορισμό του ρόλου των στρατιωτικών, που ήταν κάθετα αντίθετοι με κάτι τέτοιο,
-με την μεγιστοποίηση της απειλής αυτονόμησης και απόσχισης του Βορείου Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία) εξ αιτίας της δράσης του ΡΚΚ,
-με την απειλή δημιουργία ενός άλλου, τρίτου κουρδικού μετώπου, με την εν εξελίξει αυτονόμηση των Κούρδων της Συρίας,
-ίσως και με άλλες κινήσεις και ‘συμβουλές’ της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα,
η Τουρκία σταδιακά αλλάζει την πολιτική της απέναντι στο αυτόνομο κουρδικό κράτος, και από το casus belli που θεωρούνταν για την Άγκυρα μέχρι το 2001 η ίδρυση κουρδικού κράτους, φθάσαμε στην υποδοχή του προέδρου του, Μεσούτ Μπαρζανί με τιμές αρχηγού κράτους!!!
Στην Τουρκία υπάρχει μια πολύ εύγλωττη παροιμία, που την χρησιμοποιεί ο λαός όταν θέλει να περιγράψει ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα. Παρά την ανατολίτικη χοντράδα, ας μας επιτρέψουν οι αναγνώστες να την αναφέρουμε. Λέει λοιπόν ο τουρκικός λαός ότι καλό είναι να μην βρεθεί ποτέ κανείς στη θέση να απαντήσει στο δίλημμα: «Τί προτιμάς, να σε τσιμπήσει το φίδι ή να σε ... κλωτσήσει ο γάιδαρος»
Η Τουρκία βρέθηκε σε ένα τέτοιο δίλημμα και δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν διάλεξε τον γάϊδαρο ή το φίδι, αφού δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε και να να πούμε τί σημαίνει η επιλογή τής (υπό κάποιους όρους) στήριξης κατ’ αρχάς του αυτόνομου κουρδικού κράτους, μια στήριξη που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για το Μεγάλο Κουρδιστάν.
Εν κατακλείδι, βρισκόμαστε στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ιδιότυπης τουρκο-κουρδικής ομοσπονδίας, που βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσει έναν οικονομικό γίγαντα που θα ελέγχει νερά, πετρέλαια και αγωγούς στην περιοχή, μια δύναμη που μπορεί να περιθωριοποιήσει Ελλάδα και Κύπρο.
Εκτός κι αν ....


Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία

35 σχόλια:

  1. Ἐκτὸς κι ἂν... τί;
    Ἀλλάζει κλῖμα, κατάστασι, νοοτροπία κ.λπ. 40 ἐτῶν ἐν μία νυκτί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εποχή που οι ΗΠΑ υλοποιούσαν μεγαλεπήβολα σχέδια ανενόχλητες νομίζω ότι έχει περάσει οριστικά.

    Ο κόσμος άλλαξε,υπάρχουν και νέες υπολογίσιμες δυνάμεις,οι οποίες δεν πιστεύω ότι θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα.

    Ότι θα αλλάξουν τα σύνορα το πιστεύω,αλλά αυτό θα γίνει με πολύ αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ντε. Δέν έχει εκτός κι άν..
    Εκτός και άν έρθει ο απο μηχανής Θεός να μας σώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.Κατα ...διαβολικη συμπτωση ΚΑΙ αυτο το ειχα μυριστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STRATFOR προς Τουρκία: «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/stratfor_29.html#ixzz1tSuezUJq
    Τεράστια αίσθηση προκαλεί ανάλυση του γνωστού αμερικανικού think tank «Strategic Forecasting» (STRATFOR) αφού προβαίνει σε προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα ότι ο δρόμος που έχει πάρει στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ολισθηρός…
    Του Μιχαήλ Βασιλείου
    (Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ)
    Η προειδοποίηση έχει διπλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως φιλοτουρκικό, με τον ιδρυτή του Δρ. Τζορτζ Φρίντμαν (εβραϊκού θρησκεύματος με οικογένεια προερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη) να έχει ουκ ολίγες φορές ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στην Άγκυρα απ’ όπου έστελνε αναλύσεις και εκτιμήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να αποτελέσει τον νέο ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή.
    ....Με απλά λόγια, οι υψηλής δημοσιότητας επισκέψεις του Ερντογάν στο Κάιρο και η προσπάθεια οργάνωσης της υποστήριξης του παλαιστινιακού αιτήματος για αναγνώριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως κράτους, καταντούν από ένα σημείο και πέρα αντιπαραγωγικές, αφού πέραν των θετικών επιπτώσεων σε τμήμα των αραβικών κοινωνιών, περιπλέκουν την πολιτική μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, οδηγούν σε ρητορική του τύπου «κι εμείς θα ενισχύσουμε το PKK» (δεν το ξέραμε, μέχρι και το όνομα της εταιρίας συνιδιοκτήτης της οποία ήταν πρώην αρχηγός της Mossad έχει γίνει γνωστό…) και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας…
    ....Το STRATFOR με απλά λόγια και ευθέως υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν υπολόγισε σωστά (miscalculated) το πόσο πολύ απαραίτητη είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως γεωπολιτικός εταίρος, είτε για όλα τα προαναφερθέντα, είτε ως παράγοντας στην έμμεση πολιτική ανάσχεσης containment) της Ρωσίας. Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.
    ....Το τελευταίο μέρος της ανάλυσης είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού αξιολογεί τις πιθανότητες ξεσπάσματος στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία: Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται, αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα!ενδεχομένως μια εναλλακτική ερμηνεία της αναφοράς θα ήταν «ίσως οι ΗΠΑ να εξυπηρετούνται από μια τέτοια προοπτική». Και για να επεκτείνουμε το συλλογισμό λίγο, εμμέσως διαμηνύεται στην Άγκυρα «δεν είστε όσο ισχυροί υποστηρίζεται» ή/και «γνωρίζεται ποιες είναι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων»…
    defence-point.gr
    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/stratfor_29.html#ixzz1tSt0TcZC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός κι αν ....

    Αυτό σημαίνει ότι κάτι άλλο ξέρεις, αλλά δεν το λές, και υπολογίζεις να γίνει. Ή αναφέρεσαι σε νεοπροφητείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jean και λοιποί
    αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει άλλο άρθρο.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψη ορισμένων think tanks όπως το Stratfor, ότι χρειάζεται απαραιτήτως ένας νέος " ηγέτης" στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ανατολικής Μεσογείου, έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την στρατηγική δημιουργίας μικρών και εύκολα ελεγχόμενων κρατών - προτεκτοράτων τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τους μαθητευόμενους μάγους της Ε.Ε. ( λέγε με Γερμανία). Νέοι " ηγέτες " δεν χωρούν σε αυτό το σκηνικό . Βρισκόμαστε στα πρόθυρα συναρπαστικών εξελίξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νεα ταξη-παγκοσμια δια-κυβερνηση=μονοδρομος.
    Καταργηση κρατων και περασμα των εθνικων στρατων στον ελεγχομενο ΟΗΕ.Και οι "ηγετες" που θα εμφανιστουν δεν θα ερχονται σε καμμια συγκρουση ....με το Stratfor.Αν θελεις "ηγετες" τοτε....δημιουργησε τους!!!!!!!!Ενα μεσης αξιας ανθρωπος αν ενημερωθει σωστα ,γνωριζει το παιχνιδι,εχει συνεχη ροη πληροφορησης,και εχει στηρηξη απο αυτους που "πρεπει" ειναι ενας "ηγετης".ΠΟΤΕ δεν υπηρξανε ηγετες σε ολοκληρο τον κοσμο και σε ολους τους αιωνες,εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων,και μη σας χαιδευουν τα αυτια με παραμυθια.Απλα υπηρξανε ανθρωποι με δυνατοτητα αναλυσης πληροφοριας , καλη πληροφορηση συνεχη και μια συνολικη ματια στο συστημα και οχι στα επι μερους μονον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για να τελειωνουμε με αυτο το αστειο θεμα περι ηγετων και ηγετισκων,θεμα που τροφοδοτει ονειρα και φαντασιωσεις λαων.
    Οι Ηγετες παντοτε ητανε στο παρασκηνιο και ποτε στο προσκηνιο, που το αφηναν στους υποτακτικους τους "ηγετες" που ητανε και "μπαλκονατοι".Ηγετης που θα εμφανιστει στο προσκηνιο ειναι καμμενο χαρτι πλεον η παντα ητανε τετοιο.Τους Ηγετες δεν τους ξερει ουτε η...μαννα τους ουτε τα ...παιδια τους,τους ξερουνε αυτοι που "πρεπει" , οσοι πρεπει, οσο πρεπει,και αν πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΛΕ ΜΠΟΝ (Gustave Le Bon)
    Γάλλος επιστήμονας και ερευνητής. Ιατρός, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ιστορικός, αρχαιολόγος , εθνολόγος.
    1)η μάζα στερείται ικανότητας λογικής σκέψης και κριτικής, εύκολα χειραγωγείται, παρασύρεται, παραπλανάται, υποχωρεί και ενδίδει. Αν στην μάζα δοθεί ηγετικός ρόλος και εξουσία, μπορεί να καταστρέψει τον πολιτισμό
    2)Πίστεψε στην αναγκαιότητα διατήρησης των φυλών στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, με τα δικά τους ήθη και έθιμα, θεωρώντας ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, προστατεύονται και διασφαλίζουν την συνέχειά τους.
    3)Η βαρύνουσα επίδραση των ξένων αποτελεί αλάνθαστα διαλυτικό στοιχείο για την ύπαρξη των Κρατών. Αφαιρεί από ένα λαό ό, τι πιο πολύτιμο έχει: την ψυχή του. Οι χειρότερες εκατόμβες στα πεδία των μαχών, θα ήταν άπειρα προτιμότερες από τέτοιου είδους εισβολές.Υπάρχει ένα πολύ αλάνθαστο ένστικτο, που δίδασκε στους αρχαίους το φόβο των ξένων. Γνώριζαν καλά ότι η αξία μιας χώρας δεν μετράται με βάση τον αριθμό των κατοίκων της, αλλά με βάση τον αριθμό των πολιτών της.
    4)Όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι της ανθρωπότητας: πόλεμοι κατακτητικοί, δυναστικοί, θρησκευτικοί, προπαγανδιστικοί, δεν ήταν τις περισσότερες φορές παρά πόλεμοι φυλών.Ποιος μεγάλος πολιτισμός δεν ήταν πολεμικός; Και ποιος φιλειρηνικός λαός έπαιξε κάποιο ρόλο στην ιστορία;Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των πολέμων, ας σημειώσουμε πρώτα απ’ όλα την ανάπτυξη μιας εθνικής ψυχής. Διαμέσου αυτών των πολέμων μπορεί να δημιουργηθεί και να σταθεροποιηθεί αυτή η ψυχή. Χωρίς εθνική ψυχή, όμως, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης πολιτισμού για ένα λαό.Το καλύτερο μέσο προετοιμασίας για τους πιθανούς αγώνες, είναι η ανάπτυξη αυτού του συνόλου συναισθημάτων, που συγκροτεί ό, τι ονομάζεται στρατιωτικό πνεύμα. Αυτό αποτελεί την πραγματική ισχύ ενός στρατού.
    5)Όταν ενσκήπτει η ολέθρια φυλή των φιλανθρώπων πάνω σ’ ένα λαό, τότε επίκεινται μεγάλες καταστροφές.Η τελική κατάληξη της Εξέλιξης του ανθρωπισμού ήταν πάντοτε αιμοσταγείς εκατόμβες. Θα πρέπει να φοβούμαστε την πανούκλα, αλλά πολύ περισσότερο θα πρέπει να φοβούμαστε τους φιλανθρώπους. Οι κοινωνίες ποτέ δεν είχαν χειρότερους εχθρούς.
    6)Η αγάπη της πατρίδας σχηματίζει το πραγματικό κοινωνικό κονίαμα, που είναι ικανό να διατηρήσει ακέραια την ισχύ ενός λαού. Η πατρίδα αποτελεί το σύμβολο των κληροδοτημένων κατακτήσεων ολόκληρης της προγονικής μας ύπαρξης. Μην μπορώντας να ζήσουμε παρά μόνο διαμέσου αυτής, θα πρέπει να ζούμε γι’ αυτήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Οἱ ἐκλογές τῆς 6ης Μαΐου στήν Ἑλλάδα δέν θά δώσουν λύση, ἀφενός διότι δέν πρόκειται νά προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση μέσα ἀπό ἕνα πολιτικό σύστημα πλήρως ἀπαξιωμένο καί ἀφετέρου διότι ἤδη εἶναι πολύ ἀργά γιά νά ἐπανέλθει ἡ χώρα σέ τροχιά ἀνάπτυξης. Φοβοῦμαι πώς ἡ ἑλληνική ἀκυβερνησία θά ἀποτελέσει τόν ἀστάθμητο παράγοντα στήν περιοχή, πόσο μᾶλλον πού ἀναμένεται πόλεμος μέ βασικές ἀντίπαλες δυνάμεις τή συμμαχία Τουρκίας-Περσίας ἀπό τή μία καί τή συμμαχία Ἑλλάδας-Ἰσραήλ ἀπό τήν ἄλλη... Ἐπειδή μάλιστα οἱ ἐξελίξεις θά ἔχουν ἀπίστευτα μεγάλη δυναμική καί θά ἐκτυλιχθοῦν πολύ γρήγορα, ἀναμένω στήν Ἑλλάδα τή στιγμή τῆς «θερμιδοριανῆς ἀντιδράσεως», πού θά συμπαρασύρει στό διάβα τῆς τά πάντα, λόγω καί τοῦ σημερινοῦ ἀπόλυτου ἀδιέξοδου! Αὐτό τό προβλέπω νά γίνεται ἐντός τοῦ ἐρχομένου Ἰουνίου»!...
    ***
    Εἶπε λοιπόν ὁ Ὀρθόδοξος μοναχός τά ἑξῆς, πού τά παραθέτουμε αὐτούσια: «Στή γιορτή τοῦ Ἄη-Γιώργη [ΣΗΜ.: 6 Μαΐου, σύμφωνα μέ τό παλαιό ἡμερολόγιο!] θά προσπαθήσουν νά λύσουν τό πρόβλημα μέ τήν εἰρήνη [ΣΗΜ.: ἐννοεῖ τίς ἐκλογές...]. Ἀλλά δέν θά μπορέσουν! Καί τότε θά γίνει χαλασμός μεγάλος [ΣΗΜ.: ἄραγε ἡ γεωλογική καταστροφή στό Αἰγαῖο ποῦ πολλοί ἀναμένουν;] καί θά ἐπέμβει κατά τῆς Χριστιανοσύνης ὁ παλιός ἐκεῖνος Σαρακηνός [ΣΗΜ.: ἐννοεῖ τήν ἐπίθεση τῆς Τουρκίας κατά τῆς Ἑλλάδας]. Θά προκαλέσει πόνο μέγα στούς Χριστιανούς, ἀλλά αὐτό εἶναι τό θέλημα τοῦ Θεοῦ... Θά κρατήσει λίγο. Ἔπειτα, σάν ἀστραπή, θά ἐμφανιστεῖ ὁ Βασιλιάς τοῦ Γένους [ΣΗΜ.: δήλ. Ἐκεῖνος πού Πρέπει] καί θά φέρει τή Λευτεριά! Ἔτσι εἶναι γραφτό νά γίνει, νά ἀναστηθεῖ ἡ Ἑλλάς τόν Ἰούνιο, ἀφοῦ ὅμως πρῶτα περάσει μέσα ἀπό τόν Γολγοθά καί τή Σταύρωση»!...
    ***

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_2983.html#ixzz1tVmb88Ub
    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_2983.html#ixzz1tVmOdgWv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αμ έτσι είναι. Ο Γουσταύος Λε Μπόν, είχε ασχοληθεί με την ψυχολογία των μαζών ως προς τις επαναστάσεις.
    Βλ. "Η ψυχολογία της Γαλλικής Επανάστασης".
    Τα κείμενά του βέβαια αφορούν κοινωνίες ενός αιώνα πρίν, αλλά πάντως η σκέψη του είναι διαχρονική.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Σάββα,

    Κάποτε, στην πρώτη σελίδα του "ΙΝΓΟΓΝΩΜΩΝ", ως άλλωστε είθισται, αναφέρονταν τα ονόματα (πραγματικά, ή μη, δεν έχει σημασία) των διαχειριστών.

    Με αφορμή την "πατάτα" με το σχόλιό μου σε ανάρτηση, το οποίο διάβασε ο Πιγκουίνος, χωρίς ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ (δεν ξέρω γιατί), να μας πεις αν ο εν λόγω χρήστης είναι διαχειριστής, αφ' ενός και να αναρτηθούν ξανά τα ονόματα των διαχειριστών στην πρώτη σελίδα, ώστε να φαίνονται από όλους, αφ' ετέρου.

    Ουδεμία αντίρρηση για τον συμπαθέστατο Πιγκουίνο, άλλωστε δικαίωμά σου είναι να κάνεις ό,τι θέλεις στο ιστολόγιό σου, απλώς είναι άσχημο να πλανάται σύννεφο ομίχλης, που θυμίζει ... Κρεμλίνο της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.

    Λοιπόν, εκτός από σένα, τον Ακρίτα, που έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν είναι το πρώτο του ψευδώνυμο (κι αυτό καλό είναι να διευκρινισθεί) και τον Andpik, ποιος άλλος είναι εδώ μέσα διαχειριστής. Σαν χρήστης, έχω το δικαίωμα να γνωρίζω.

    Τα γράφω εδώ, διότι δεν μου αρέσουν τα κρυφά σημειώματα και οι ... μυστικές συνεννοήσεις.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Νατιβιστ πολυ σκαλιζεις την μυτη σου και θα την πληγωσεις.Βλεπω με συμπαθεια τον αγωνα που δινεις για διαφανεια και ...συγκινουμαι.Ρε συ που ζεις ???Φανταζεσαι οτι ζεις στον παραδεισο και ο αρχαγγελος θα σου ανακοινωνει τους ανθρωπους του???Κοιταξε να μη σε εξωσουν με τον δικο τους τροπο απο αυτο που θεωρουνε παραδεισο και να μη σωθουν οι αμαρτιες σου δια μεσου των...ζυμωσεων.Κατσε στα αυγα σου και συνεχισε.Μη κοιταζεις εμενα, διοτι εγω θεωρουμαι πεπτωκος αμαρτωλος με ..."εβραικες" ριζες,κατι σαν Νεφελιμ!!!!Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ sterg

    Ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά θα επιμείνω σε ... гла́сность, μια και παραπάνω αναφέρθηκα σε ... Κρεμλίνο :)

    Νομίζω ότι είναι λογικό να εμφανίζονται οι διαχειριστές.

    Σ' ένα Primo-secondo δεν χωράνε παραφωνίες!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (...) Εν κατακλείδι, βρισκόμαστε στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ιδιότυπης τουρκο-κουρδικής ομοσπονδίας, που βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσει έναν οικονομικό γίγαντα που θα ελέγχει νερά, πετρέλαια και αγωγούς στην περιοχή, μια δύναμη που μπορεί να περιθωριοποιήσει Ελλάδα και Κύπρο.
    Εκτός κι αν .... (...)


    Με την προδευτικη, Αριστερο-Σοσιαλ(η)στικη καταντια μας δεν υπαρχει ελπιδα σωτηριας - το αντιθετο. Ζητιανευοντας με μυαλο δειλου, ραγια, η απολυτη αυτοκαταστροφη ειναι αναποφευκτη.

    Αιωνια η ξευτιλα!

    - "Ίμια No2: Το έμαθαν με e-mail!"
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18349&Itemid=172

    - Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά
    http://www.antibaro.gr/node/3940

    - Aθηνά Kακούρη, "Aνάθεμα στη σύνταξη!"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/02/2012_471905

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Στέργιε,

    Μου αρκεί ότι φάνηκαν κάποια πράγματα εδώ μέσα. Άρκεσε ένα λάθος του Πιγκουίνου, για να φανεί ότι είναι διαχειριστής, χωρίς κανείς να μας έχει πληροφορήσει. Η σιωπή τους με επιβεβαιώνει και, αν ο εν λόγω χρήστης φόραγε παντελόνια, θα απαντούσε στο ερώτημά μου, αν είναι διαχειριστής ή όχι. Όμως προτιμά να κάνει την πάπια. Ο καθένας δείχνει το ποιον του.
    Δεν είμαι βέβαιος, αν αυτό μου το σχόλιο αναρτηθεί, ή θα λογοκριθεί, τουλάχιστον θα το δούνε. Πίστευα ότι τούτο το ιστολόγιο, στο οποίο είμαι ένας από τους παλαιότερους σχολιαστές, αν όχι ο παλιότερος, είχε κάποιο σεβασμό στους χρήστες του. Κρίμα!

    ΥΓ: Διάβασε τούτο εδώ. Ίσως σ' ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ δεν κατάλαβα,που είναι το πρόβλημα αν ο Πιγκουίνος έγινε διαχειριστής;

    Θεωρώ ότι είναι απο τους πιο αξιόλογους σχολιαστές,πού το κακό;

    Δηλαδή έπρεπε να υπάρξει ανακοίνωση;

    Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ΥΓ: Διάβασε τούτο εδώ. Ίσως σ' ενδιαφέρει."(Nativist)
    Καλο και ενημερωτικο!Συνεχισε την προσπαθεια σου.
    ΥΓ ρε συ μηπως σε εβαλαν αλλοι για να με παρασυρεις να αναλωνομαι σπερνοντας σε χερσο χωραφι? Οταν θελεις κατι απο εμενα γραφε στο ...καταπρασινο λειβαδι του σκαλ,εγω απο αυτο περναω 2-3 φορες την ημερα απο 3,5 λεπτα της ωρας καθε φορα ,αλλα τα "διαβαζω" ολα.Εχει ενημερωμενα αρθρα ιδιως αυτα που γραφει και στην εφμεριδα του κρανιδιωτη.Εκει να κλεινουμε τα ραντεβου μας για την ...σωτηρια των ψυχων μας.Δεν πιστευω να προτιμας αλλο διαχειριστη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Δημοκριτο

    Μπαίνω στον πειρασμό, για την ακρίβεια έχω προ πολλού πεισθεί, ότι στην Ελλάδα μας φάγανε τα πολλά άρθρα και τα σχόλια των άρθρων. Κυριολεκτικώς πνιγήκαμε στο μελάνι. Αν γράφαμε λιγότερα και κάναμε περισσότερα, μετά βεβαιότητος θα είχαμε κάτι αλλάξει. Δυστυχώς, με τα άρθρα μόνο, δεν γίνεται τίποτε.

    @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Καμμία αντίρρηση για τον Πιγκουίνο. Αντιθέτως, είπα ότι μου είναι συμπαθέστατος και καλός σχολιαστής. Όμως, γιατί να "φοβάται" να ομολογήσει ότι είναι διαχειριστής, όταν τον ρώτησα; Γιατί αυτή η κρυψίνοια εδώ μέσα; Ίσως δεν καταλαβαίνεις, διότι δεν παρακολούθησες από την αρχή. Άσε το, δεν βαριέσαι.

    @ sterg

    Ευχαριστώ για την συμβουλή. Ίσως την ακολουθήσω, αν και δεν αισθάνομαι ακόμη ότι έχει η ψυχή μου ... ανάγκη σωτηρίας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Εργολάβος της Λάσπης βλέπει με συμπάθεια τον αγωνα για διαφάνεια στον πλέον διαφανή ιστότοπο

    Τό ότι δεν είσαι Ελληνας απεδείχθη καθώς δεν φέρεις καμιά αξία και αρχή της Ελληνικής Φυλής

    Το οτι δεν είσαι ουτε Αντρας και αυτό επιλογή σου γεννιέσαι δεν γίνεσαι

    Ξινά σταφύλια και κρεμαστάρια
    μην αυτοεξευτελίζεσαι άλλο αρκετά περίγελως εγινες στο σκυλολόι σου

    Μου προκαλεί οίκτο η κατάντια σου στην ηλικία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nativist
    Ολοι εχωμε αναγκη στην "Σωτηρια της Ψυχης" και θα σου πω και κατι που ισως δεν εχεις σκεφτει.Η "Σωτηρια" αυτη δεν γινεται σε ιδανικα πλασμενους Τοπους οπου ολα ειναι σε μετρο και τελεια αλλα σε μαυρους,καταμαυρους τοπους με περιφερομενα οντα-υπαρξεις που δεν εχουνε καμμια θεση στην Δημιουργια . Αυτα, Klippoth (κελυφη) τα λενε.Ακομα και οι Ραββινοι ετσι τα αποκαλουνε αλλα το ιδιο και ο Εσωτερικος Χριστιανισμος .Ζουνε παρασιτικα απο το ενεργειακο Αυρικο σου συστημα βαμπιριζοντας απο την ματια σου και μονο και απο την προσοχη που θα τα δωσεις.Και αυτο και μονο τους δινει υποσταση εστω και προσωρινη διοτι δεν εξελισσονται παραπερα.Περιφερομενες Συμπαντικες δυστυχιες ειναι.Τωρα καταλαβαινεις τι εννοω για το τι θα πρεπει να κανεις στην συνεχεια.Μονο ελεημονωντας αυτες τις φλουδες-κελυφη και χαριζοντας τους, χωρις να βαρηγκομας ,μερος της δικης σου ενεργειας μεσω της προσοχης σου που θα τις δωσεις ,και χωρις να γινεσαι "ενα" με αυτες, θα συμμετασχεις σε αυτο που σου ανηκει για να αφυπνιστεις και αυτο ειναι το "προχωρημα".Αυτα τα κελυφη θα τα βρεις πιο συχνα σε ειδικους και συγκεκριμμενους χωρους οπου και μαζευονται και τοτε θα καταλαβεις το γιατι εχουν καποιο "ενδιαφερον" για εσενα να περιφερεσαι σε τετοιους τοπους αλλα με πληρη Γνωση επι του προκειμενου.Πιστευω να κατανοησες τα περισσοτερα απο τα παραπανω.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. >Πιστευω να κατανοησες τα περισσοτερα απο τα παραπανω.<

    Όλα. Να είσαι καλά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γραφεις Nativist:

    >@ Δημοκριτο
    Μπαίνω στον πειρασμό, για την ακρίβεια έχω προ πολλού πεισθεί, ότι στην Ελλάδα μας φάγανε τα πολλά άρθρα και τα σχόλια των άρθρων. Κυριολεκτικώς πνιγήκαμε στο μελάνι.<

    Εχεις δικαιο, κοιταξε αυτο

    sterg 30 Απριλίου 2012 12:01 π.μ. ,
    STRATFOR προς Τουρκία: «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!
    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/stratfor_29.html#ixzz1tSuezUJq

    και αυτο:

    "ΥΓ: Διάβασε τούτο εδώ. Ίσως σ' ενδιαφέρει." (Nativist 1 Μαΐου 2012 10:14 π.μ.) ,
    Συνδεσμος : «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!
    http://www.defence-point.gr/news/?p=20381STRATFOR προς Τουρκία:

    >Αν γράφαμε λιγότερα και κάναμε περισσότερα, μετά βεβαιότητος θα είχαμε κάτι αλλάξει. Δυστυχώς, με τα άρθρα μόνο, δεν γίνεται τίποτε.<

    Σωστος! ;)...

    Χωρις αλλαγη νοοτροπιας, παραμενουμε ζητιανοτζαμπατζηδες στο ξεφτιλισμενο ΟθωμανοΣοβιετ μας!

    "...Διότι αν θέλουμε να μας σέβονται οι άλλοι, πρέπει να είμαστε σεβαστοί. Και αυτό ισχύει και για τους συμμάχους και για τους εχθρούς..."
    (Η ελληνοαρμενική συμμαχία, http://www.lygeros.org/articles?n=9315&l=gr)

    - Το όραμα της ΑΟΖ
    http://www.lygeros.org/articles?n=9306&l=gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημοκριτε
    Νομιζω οτι αδικεις τον νατιβιστ για ενα λαθος του να επαναλαβει μια δικη μου δημοσιευση της προηγουμενης ημερας.Οπως ειδες εγω το προσπερασα διακριτικα γιατι μου αρκει η προσπαθεια του να γραψει κατι που ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ασχετα αν δεν προσεξε ο ανθρωπος οτι το ειχα ηδη δημοσιευσει την προηγουμενη.Καλα θα κανεις να δεις ποιος εδω μεσα παραγει και δημοσιευει πρωτογενη σκεψη και αφθονη πληροφορηση για χαρη των υπολοιπων και ποιοι δουλευουν ΜΟΝΟΝ το "copy-paste".Επισης δεν καταλαβα το νοημα που εχει,αν εχει,να εστιαστεις στον Νατιβιστ για ενα λαθος του και οχι σε αλλους που μου εχουνε αντιγραψει δικα μου κατεβατα και δεν ειχα σχεδον καμμια αντιρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Δημόκριτο

    Δηλαδή, διαφωνείς μ’ αυτό που λέω; Αν η επισήμανσή σου στοχεύει στο ότι κι εγώ υπέδειξα ένα άρθρο, ουδέποτε έβγαλα την ουρά μου απ’ έξω. Εντούτοις, με τα άρθρα και μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Νομίζω ότι και ευνόητο είναι και έχει αποδειχθεί.

    Όσον αφορά στα άρθρα του Λυγερού, στο μεν πρώτο (ελληνοαρμενική συμμαχία) αερολογεί, διότι ποντάρει σε συμμαχίες που στηρίζονται στην κοινή μοίρα και θρησκεία, δηλαδή σε συναισθηματισμούς, ενώ είναι παγκοίνως γνωστόν ότι οι συμμαχίες διέπονται από συμφέροντα και μόνον και είναι περιστασιακές, στο δε δεύτερο, καλά τα λέει, πολύ σωστά, αλλά δεν λέει κάτι που δεν έχει λεχθεί. Μία από τα ίδια.

    Δημόκριτε, χρειαζόμαστε πράξεις και όχι άρθρα. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Περιττό να το επαναλαμβάνουμε. Η Γαλλική Επανάσταση δεν θα είχε γίνει, αν είχαν μείνει μόνο στα γραπτά των διαφωτιστών. Έπρεπε να περάσουν και στην πράξη, για να πέσει η Βαστίλη. Διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στέργιε,

    Τώρα μόνο, που διαβάζω το σχόλιό σου αυτό, πρόσεξα ότι σου έδωσα να διαβάσεις άρθρο που είχες εσύ πρωτοδώσει. Ζητώ συγγνώμη, αλλά μου είναι αδύνατον να διαβάζω όλα τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις, οπότε είναι φυσικό να το παρείδα. Από την άλλη, αυτό είναι το μέγα θέμα στο οποίο κόλλησε ο Δημόκριτος; Αυτός δεν έτυχε ποτέ να παραβλέψει κάτι; Τι σού είναι, λοιπόν, αυτοί οι αλάνθαστοι! :-))

    Για την ταμπακιέρα, τσιμουδιά, ο Δημόκριτος.

    ΥΓ: Αναφέρομαι σε σχόλιό σου, το οποίο βλέπω στο email μου, αλλά όχι στις αναρτήσεις. Τελευταίως, φαίνεται ότι θα σχολιάζουμε περισσότερα μη αναρτημένα σχόλια, παρά φανερά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γραφεις Nativist:

    >>@ Δημόκριτο
    Δηλαδή, διαφωνείς μ’ αυτό που λέω; Αν η επισήμανσή σου στοχεύει στο ότι κι εγώ υπέδειξα ένα άρθρο, ουδέποτε έβγαλα την ουρά μου απ’ έξω. Εντούτοις, με τα άρθρα και μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Νομίζω ότι και ευνόητο είναι και έχει αποδειχθεί.<<

    Η αλλαγη πραξης προυποθετει την αλλαγη σκεψης.

    >>Όσον αφορά στα άρθρα του Λυγερού, στο μεν πρώτο (ελληνοαρμενική συμμαχία) αερολογεί, διότι ποντάρει σε συμμαχίες που στηρίζονται στην κοινή μοίρα και θρησκεία, δηλαδή σε συναισθηματισμούς, ενώ είναι παγκοίνως γνωστόν ότι οι συμμαχίες διέπονται από συμφέροντα και μόνον και είναι περιστασιακές, στο δε δεύτερο, καλά τα λέει, πολύ σωστά, αλλά δεν λέει κάτι που δεν έχει λεχθεί. Μία από τα ίδια.<<

    Το συμφερον μας ειναι να εχουμε συμμαχους που αντιστεκονται την βαρβαροτητα του Ισλαμοκεμαλιστη Τουρκοφασιστα.

    >>Δημόκριτε, χρειαζόμαστε πράξεις και όχι άρθρα. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Περιττό να το επαναλαμβάνουμε. Η Γαλλική Επανάσταση δεν θα είχε γίνει, αν είχαν μείνει μόνο στα γραπτά των διαφωτιστών. Έπρεπε να περάσουν και στην πράξη, για να πέσει η Βαστίλη. Διαφωνείς;
    2 Μαΐου 2012 9:01 π.μ.<<

    Επαναλαμβανω, σωστος (εδω "πνιγομαστε" και παλι "στο μελανι"...)

    Χωρις την καταρευση της εσωτερικης μας "Βαστιλης" τιποτα δεν αλλαζει. Οσο υποστηρηζουμε με την ανοχη και ψηφο μας το Αριστεροπροοδευτικο τσαρλαταναριο, θα συνεχιζουμε να κλαιμε τα χαλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. >Το συμφερον μας ειναι να εχουμε συμμαχους που αντιστεκονται την βαρβαροτητα του Ισλαμοκεμαλιστη Τουρκοφασιστα.<

    Ακριβώς. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ. Αν συμπίπτει με αυτό των Αρμενίων, θα τους έχομε πλάι μας. Όχι λόγω θρησκείας και λοιπών που αναφέρονται στο άρθρο.

    >Χωρις την καταρευση της εσωτερικης μας "Βαστιλης" τιποτα δεν αλλαζει. Οσο υποστηρηζουμε με την ανοχη και ψηφο μας το Αριστεροπροοδευτικο τσαρλαταναριο, θα συνεχιζουμε να κλαιμε τα χαλια μας.<

    Ασφαλώς. Αλλά αν δεν καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τίποτε δεν θ' αλλάξει. Το θέμα είναι πώς θα καταρρεύσει. Βλέπεις, εκείνο το κίνημα των "αγανακτισμένων", αν είχε πάρει πιο δυναμική "στροφή", αν είχε μετουσιωθεί σε "πράξεις" (δεν χρειάζεται νομίζω να τις εξηγήσω), δεν θα είχε καταρρεύσει το ίδιο, αντί να ρίξει το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ. Όμως δεν έγινε τίποτε άλλο, από το να εκφυλιστεί σε χαβαλετζίδικες παρεούλες, που τις σκούπισε κυριολεκτικώς ο Δήμος Αθηναίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γραφεις Nativist:

    >Το συμφερον μας ειναι να εχουμε συμμαχους που αντιστεκονται την βαρβαροτητα του Ισλαμοκεμαλιστη Τουρκοφασιστα.<
    "Ακριβώς. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ. Αν συμπίπτει με αυτό των Αρμενίων, θα τους έχομε πλάι μας. Όχι λόγω θρησκείας και λοιπών που αναφέρονται στο άρθρο."


    Το συμφερον μας συμπιπτει ακριβως για αυτον το λογο με τους Αρμενιους επειδη μοιραζουμε τα πολιτιστικα στοιχεια που μεταξυ αλλων περιλαμβανουν και την Χριστιανικη κληρονομια.

    >Χωρις την καταρευση της εσωτερικης μας "Βαστιλης" τιποτα δεν αλλαζει. Οσο υποστηρηζουμε με την ανοχη και ψηφο μας το Αριστεροπροοδευτικο τσαρλαταναριο, θα συνεχιζουμε να κλαιμε τα χαλια μας.<
    "Ασφαλώς. Αλλά αν δεν καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τίποτε δεν θ' αλλάξει. Το θέμα είναι πώς θα καταρρεύσει. Βλέπεις, εκείνο το κίνημα των "αγανακτισμένων", αν είχε πάρει πιο δυναμική "στροφή", αν είχε μετουσιωθεί σε "πράξεις" (δεν χρειάζεται νομίζω να τις εξηγήσω), δεν θα είχε καταρρεύσει το ίδιο, αντί να ρίξει το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ."


    Εαν εννοεις με τις "πραξεις" που θα επρεπε να εφαρμοστουν για να "καταρρευσει το πολιτικο συστημα", το προοδευτικο πλιατσικο που επιτρεπουν οι αμαθεις και ξεβρακωτοι ζητιανο-τζαμπατζηδες, για να καψουν π.χ. την χωρα οι παλαιολιθικοι βαρβαροι,
    τοτε με βρισκεις ακρως αντιθετο με την αποψη αυτη.

    - Π. Ηφαιστος, "Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων «νεαρών» που καυχώνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008"
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm#

    "Όμως δεν έγινε τίποτε άλλο, από το να εκφυλιστεί σε χαβαλετζίδικες παρεούλες, που τις σκούπισε κυριολεκτικώς ο Δήμος Αθηναίων."
    2 Μαΐου 2012 8:06 μ.μ.


    Και πολυ καλα εκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.