5/4/12

Οδική ασφάλεια με.. εξομοιωτές συγκρούσεων και ανατροπών ΙΧ στο Πεντάγωνο

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διατηρεί σε υποβαθμισμένη θέση ανάμεσα στις προτεραιότητές της το θέμα της οδικής ασφάλειας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Ραγκούσης, στην ομιλία του κατά την έναρξη διημερίδας με θέμα την οδική ασφάλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Πεντάγωνο. 
Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε αυτόν τον τομέα για τη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης.
 
Τη διημερίδα διοργανώνει το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το οποίο και αύριο στον προαύλιο χώρο του ΓΕΑ, (από τις 08.00 έως τις 15.00) θα θέσει στη διάθεση του προσωπικού των Γενικών Επιτελείων τον σύγχρονο εξοπλισμό προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης που διαθέτει για βιωματικές δράσεις και εφαρμογές. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης αναφέρθηκε στη σημασία της οδικής ασφάλειας και ενέταξε τη διημερίδα στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει η Πολεμική Αεροπορία για την προστασία των στελεχών και του προσωπικού της στο συγκεκριμένο τομέα. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο έργο της προέδρου του ΙΟΑΣ, κ. Β. Δανέλλη-Μυλωνά, και των συνεργατών της για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Η πρόεδρος του ΙΟΑΣ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις θλιβερές πρωτιές της χώρας μας στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της πρόληψης για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν για τα τροχαία δυστυχήματα, η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με 118 νεκρούς ανά εκατομμύριο πολιτών, οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας αναφέρονται ως οι πλέον επικίνδυνες για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος στον κατάλογο των 20 περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο θέμα της μείωσης του αριθμού των νεκρών βρισκόμαστε κάτω από χώρες όπως η Ρουμανία, η Λετονία και η Λιθουανία που έχουν κάνει μεγάλες προόδους.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708595 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.