28/4/12

Παρουσίαση στου Παπάγου του βιβλίου του στρατηγού Ι. Παρίση "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ"


H Πνευματική Εστία Παπάγου οργανώνει παρουσίαση το νεοεκδοθέντος βιβλίου:
«ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ» 
του Δρος Ιωάννη Παρίση, υποστρατήγου ε.α., την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ώρα 11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελ. Βενιζέλου 1)
Θα μιλήσουν οι:
  • Φραγκούλης Φράγκος, Στρατηγός ε.α., επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
  • Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός σύμβουλος
  • Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης
Πληροφορίες στο 210 3316036

11 σχόλια:

  1. 'στρατηγικός αναλυτής'' Νίκος Λυγερός


    για το μόριο ιππαστί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μας λένε καλύτερα για τη διαλεκτική των παραγώντων του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ πέους!

    Να ξέρουμε πόσο θα προσαρμόστή η οπή της εξάτμησης της κάνης, τώρα με την ανταλκίδειο στρατηγική συμμαχία, κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ Κύπρου Ισραήλ Ελλάδας υπό την ομπρέλα των ΗΠΑτζήδων, "καουμπόυδων", που έλεγε κι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Οχι πως και οι στρατωτικοί αναλυτές σχιζοφρενούν λιγότρο από τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥΣ? και ειδήμονες του χρήματος

    Μια λεπτομέρια του διαλόγου.
    85. «Επειδή οι προτάσεις μας δε θα γίνουν προς το λαό, για να
    μην εξαπατηθεί το πλήθος.... ανεξέλεγκτα (γιατί
    καταλαβαίνουμε πως αυτό το νόημα έχει το ότι μας φέρατε μπροστά
    στους λίγους)
    , σεις οι συγκεντρωμένοι .. .. Και πρώτα πρώτα πείτε μας
    αν συμφωνείτε με όσα προτείνουμε»
    .

    Πως λοιπόν το "άλογο" να μιλήση για το ΔΙΚΑΙΟ των πολλών, μετριάζοντας τα λιβάδεια της χλόης των συνδιαπλεκόμενων μυρικαστικών..προσέξτε στο (1+30")

    Όλοι τους, Βενιζέλος Πάγκαλος Καρατζαφέρης Μαυρίκος κ.α. είναι βοσκοτοπάκηδες,

    (γιατί
    καταλαβαίνουμε πως αυτό το νόημα έχει το ότι μας φέρατε μπροστά
    στους λίγους)
    ,

    Στη παράγραφο αυτή "85" είναι όλη η ουσία της διαλεκτικής απαρχής των απανταχού ΑΙΩΝΙΩΝ "καουμπόυδων", αλλά και δίνει μια προσέγγιση της εξήγησης των αναίμακτων "πορτοκαλή επαναστάσεων", και των αιματηρών!

    Ποιες πολικές ΟΜΩΣ και στρατιωτικοναλυτικές δυνάμεις θα τολμουσαν μια διέξοδο με λαική συμμετοχή, στηριγμένη στη αυτογνωσία της συμμετοχής του πολίτη και αυτοπεπείθησή για την προστασία και ασφάλεια του ευνομούμενου της Εκκλησίας του Δήμου, ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ των ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δὲν φταῖνε οἱ ἄλλοι. Πρωτίστως ἐμεῖς φταῖμε διότι δὲν ἀποκομίζουμε ὀφέλη ἀπὸ κεῖ ποῦ πρέπει.
    Ἂς φροντίζουμε νὰ φτιάχνουμε τὶς συνθῆκες ὅπως μᾶς βολεύει καὶ ὄχι μόνο ὅπως τοὺς ἄλλους, πρωτοβουλία, ἀλλιῶς ἂς μὴν ὐπογράφουμε.
    Κοινὸ μυαλὸ θέλει, ἀλλὰ ποῦ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κριση στην Ευρωπη ειναι αποτελεσμα σχεδιασμου του Αμερικανικου (παρα)κρατους στα πλαισια του δογματος Full Spectrum Dominance με σκοπο την διατηρηση και εξαπλωση της Αμερικανικης ηγεμονιας σε πλανητικο επιπεδο και περιορισμου των ανερχομενων γεωπολιτικων/οικονομικων αντιπαλων, και πρεπει να τη δουμε στο context των παγκοσμιων εξελιξεων συνολικα και οχι ως μεμωνομενο περιστατικο. Τα πραγματα ουτε ξεκινησαν τυχαια ουτε εφτασαν τυχαια ως εδω.

    Προς αποφυγη παρεξηγησεων να προδιορισουμε τι εννοουμε οταν λεμε "Αμερικη".

    Η Αμερικη δεν ειναι εθνος, αλλα μια δυναμη προορισμενη να οδηγησει την παγκοσμια επανασταση εξαπλωνοντας την ισχυ του τραπεζικου κεφαλιου, των αγορων, και την ιδεολογια της "δημοκρατιας", των "ανθρωπινων δικαιωματων", του φιλελευθερισμου, της παγκοσμιοποιησης κλπ. Ειναι κατι αναλογο με αυτο που οι Μπολσεβικοι, πριν την ανοδο του Σταλιν εκαναν με τη Ρωσια, που απο εθνος ηθελαν να την μετατρεψουν σε μη-εθνος, σε μια ελευθερη ζωνη απο οπου θα εξορμουσε η παγκοσμια επανασταση (πριν ερθει ο Σταλιν και τους το κοψει με το δογμα "Σοσιαλισμος σε μια χωρα" - η μεταπολεμικη αντισταλινικη Ευρωπαικη αριστερα ηταν παραρτημα χρηματοδοτουμενο απο τη CIA)

    Αυτο λοιπον το συστημα λειτουργει απο ενα αυτοκρατορικο πυρηνα (Αμερικη) και προχωρει το σχεδιο του μεσω τοπικων συμμαχων και γεωπολιτικων εταιρων εχοντας κανει "καταμερισμο εργασιας". Ετσι λοιπον η Γερμανια εχει αναλαβει το ρολο τοπικου επιστατη στα οικονομικα της Ευρωπης για να επιβλεψει για λογαριασμο της Αυτοκρατοριας τη συνεχιση της εξαρτισης τη Ευρωπης απο τον Αμερικανικο παραγοντα οικονομικα. Οι πρωην ανατολικες χωρες εχουν αναλαβει το ρολο περικυκλωσης της Ρωσιας στρατιωτικα οθωντας και την Δυτικη Ευρωπη πισω απο την Αμερικανικη πυραυλικη ασπιδα. Η Γαλλια του Σαρκοζι εχει αναλαβει το ρολο διεισδυσης στην Αφρικη για λογαριασμο της Αυτοκρατοριας, λογω της μεγαλης της επιρροης εκει ως πρωην αποικιακη δυναμη, λειτουργωντας ως αναχωμα στην Κινεζικη επελαση στην Μαυρη Ηπειρο. Το ιδιο συμβαινει με την Τουρκια στην περιοχη της Ευρασιας και τη δημιουργια "τοξου αποσταθεροποισης" απο τα Βαλκανια (συμπεριλαμβανομενης φυσικα και της Θρακης) ως την Κινα, μεσω των Τουρκοφωνων πληθυσμων, με στοχο το φρενο στην επεκταση Ρωσιας και Κινας. Το Ισραηλ λειτουργει ως αναχωμα για τους Αραβες, και για τη δημιουργια κρισεων οπως με το Ιραν που αποσκοπει στον περιορισμο μεσω του εμπαργκο του της δυνατοτητας Ιραν να συναλασσεται σε αλλο νομισμα περαν του δολλαριου, το οποιο βρισκεται στη βαση του συστηματος της κυριαρχιας των ΗΠΑ, αλλα και να αποθαρρυνει τριτους που σκεφτοναι την αντικατασταση του δολλαριου ως παγκοσμιου αποθεματικου νομισματος.

    Ο στρατος των ΗΠΑ δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ιδιωτικοι μισθοφοροι της Διεθνους Παγκοσμιας οικονομικης ολιγαρχιας (Fed, Goldman Sachs, IMF, World Bank) που βρισκεται στο κεντρο αυτου του συστηματος και ειναι επιφορτισμενος με επεμβασεις εκει οπου οι προαναφερθεντες μεθοδοι δεν φτανουν για να εγκαθιδρυσουν την κυριαρχια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Brodie2319

    Ωραία ανάλυση - Πώς να τα συμπεριλάβεις όλα σε ένα σχόλιο; Όπως τον Βραχίονα της Deutsche Bundesbank με Ισολογισμό 2τρισ+ (μεγαλύτερο της Γαλλίας αντικειμενικά αλλά & σε επίπεδο αξιολόγησης των Αγορών).
    -(Εδώ πίνουμε Νάμα και κάνουμε Σπονδές).

    Αφιερώνω τα Εργαλεία:
    CATASTROIKA
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
    http://www.dailymotion.com/video/xqdvex_catastroika-yyyyyyyyy-yyyyyyyyy_shortfilms#from=embediframe

    ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!
    (ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ).
    (Κατεβάζουμε πρώτα παντελόνι).

    Ωραία όλα αυτά - Να προσθέσω πως Καταρρέουσα Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ δίνει τα ρέστα της "Θυσιάζοντας' τις "ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Των ΙΔΙΩΤΩν".
    -Διότι δέν μπορεί να ανταγωνιστείς Τον Κινεζικό ΚαπιταλιστικοΚομμουνισμό- Χωρίς τις ανάλογες Θυσίες- Όπως Μισθούς Βαλκανίων & Όταν Αυτοκτονείτε θα στέλνουμε τον Λογαριασμό στο Σπίτι πρός αποκατάσταση Ζημίας.
    -PLUS; Λιτότητα Ες Αεί (Νύν εί Μέρκελ).
    -Ή την Περιβαντολογική Εξάντληση των Πόρων.

    Απλά να περιμένουμε τον Λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tactical.gr

    "για το μόριο ιππαστί"

    Άν λέω ΆΝ μιλάς την ελληνική - θα ήθελες να μας το μεταφράσεις, για να καταλαβαινόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προβληματίζεσθε περί πολιτικής;
    Διαβάστε τότε τα
    «ΠΟΛΙΤΙΚΑ»
    του Αριστοτέλους .

    Προλεγόμενα στα «Πολιτικά» του Αριστοτέλους
    Οι αναρτήσεις ξεκίνησαν…

    επιμελεία του
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
    -κλασσικού φιλολόγου-

    http://filologos-hermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σουλτζ: «Ρεαλιστικό σενάριο η κατάρρευση της ΕΕ»

    Αμηχανία στην Ευρώπη φέρνει η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, ο οποίος χαρακτήρισε ως ρεαλιστικό το σενάριο ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τα μέλη της Κομισιόν, ο Σουλτζ υποστήριξε πως η κατάρρευση είναι πιθανή εξαιτίας των αιτημάτων των εθνικών κυβερνήσεων για ανάκτηση εξουσιών, στην ενίσχυση της ξενοφοβίας, στα αιτήματα για συνοριακούς ελέγχους και στις ανησυχίες για το ευρώ.

    «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κατάρρευση έχει γίνει ένα ρεαλιστικό σενάριο. Σε πολλά κράτη μέλη η ξενοφοβία αυξάνεται, το ευρώ αμφισβητείται και τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης εντός της συνθήκης Σέγκεν απειλείται,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτζ

    Πηγή:Πρώτο Θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Georgia Eleonor

    η πρόθεσή μου ήταν να μεταφέρω πιο σεμνά την φράση για τον π... καβάλα

    Αν κάνω λάθος, δέχομαι την επιστημονική η εμπειρική διόρθωσή σου για το θέμα.

    Εγώ δεν έβρισα κανέναν, απλώς έξέφρασα μία γνώμη, έστω άκομψα για τον Λυγερό που παίζει τον στρατηγικό whatever αγνοώντας την ιστορική πραγματικότητα ειδικά στην Μικρά Ασία λέγοντας αρλουμπολογίες.

    Ούτε αποκάλεσα κάποιον ζώο.

    Το έχω καταλάβει από καιρό ότι έπρεπε να γίνω ψυχίατρος. Τα περιθώρια απασχόλησης με τις προβληματικές-επιθετικές Ελληνίδες θα μου εξασφάλιζαν μία πολύ άνετη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Η tactical.g

    Ok! Εσύ απλά επειχειρηματολόγησες.
    Όντας σεμνός θεωρείς ότι δεν βρίζεις χαρακτηρίζοντας τον κ. Λυγερό "μόριο ιππαστί" αντί π@**σ@ καβάλα.
    Αφαιρώ λοιπόν το σχόλιο- για να μην σε απασχολούν οι προβληματικές και να αφιερωθείς απερίσπαστος στην πολιτική μισαλλοδοξία- συγγνώμη αν δεν έχω πρόσφορο αρχαϊκό επιθετικό προσδιορισμό - αρμόζοντα του υψηλού επιπέδου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.