27/4/12

ΕΠΙΧΩΣΗ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ Ξήλωναν αμυντικό σχεδιασμό



Την αντίδραση τού τότε διοικητή του τάγματος, στο οποίο υπαγόταν η αντιαρματική τάφρος σε περιοχή της Πύλας, προκάλεσε η έναρξη των εργασιών επιχωμάτωσής της από εταιρεία ανάπτυξης γης, μέτοχος της οποίας ήταν και ο βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας.


Ο αντισυνταγματάρχης Σάββας Παπαγεωργίου κατέθεσε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στο πλαίσιο αγωγής που καταχώρησε προ ετών ο κ. Κουλίας εναντίον της εφημερίδας «Πολίτης» για ισχυριζόμενα δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος του σε σχέση με το συγκεκριμένο λόγω θέμα. Ο βουλευτής Αμμοχώστου υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα στόχευαν στο να τον πλήξουν πολιτικά, καθότι είχε εξασφαλιστεί η σχετική άδεια από την Πολεοδομία για την ανάπτυξη του τεμαχίου γης, στο οποίο βρισκόταν η αντιαρματική τάφρος.

Ο αντισυνταγματάρχης είπε χθες στη μαρτυρία του ότι κατόπιν ενημέρωσης από τον αρμόδιο αξιωματικό της μονάδας του, μετέβη στην περιοχή για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν επιχειρείτο η επιχωμάτωση της τάφρου. Εκεί παρατήρησε ότι όντως είχαν αρχίσει τέτοιας φύσεως εργασίες και για το σκοπό αυτό ετοίμασε έγγραφο με τις παρατηρήσεις και τις εισηγήσεις του, το οποίο και διαβίβασε στον διοικητή της υπηρεσίας του. Προηγουμένως είχε ζητήσει ενημέρωση από τη Χωριτική Αρχή Πύλας για το εάν παραχωρήθηκε πολεοδομική άδεια για διαχωρισμό οικοπέδων στη συγκεκριμένη περιοχή και μέσα από την αλληλογραφία διεφάνη ότι αυτό είχε συμβεί.

Στο έγγραφο με τις θέσεις και τις εισηγήσεις του, ο αντισυνταγματάρχης Παπαγεωργίου υποδείκνυε τη σημασία που είχε η τάφρος για την άμυνα της Δημοκρατίας, επεσήμαινε ότι τυχόν επιχωμάτωσή της θα ανέτρεπε τους αρχικούς αμυντικούς σχεδιασμούς και γενικά τη χαρακτήριζε ως μια επιχειρησιακή αναγκαιότητα. Επιπρόσθετα, εξέφραζε ανησυχία πως στην περίπτωση που προχωρούσαν οι εργασίες οικοπεδοποίησης τού εν λόγω τεμαχίου γης, δυνατόν να ενθαρρύνονταν και άλλοι ιδιοκτήτες γειτονικών τεμαχίων να υποβάλουν αιτήσεις για διαχωρισμό οικοπέδων στην ίδια περιοχή. «Αποτέλεσμα αυτού», είπε ο μάρτυρας, «ίσως να ήταν η ανατροπή του ευρύτερου αμυντικού σχεδιασμού της μονάδας μου, αφού οι ιδιοκτήτες δυνατόν να απαιτούσαν την απομάκρυνση των αντιαρματικών ναρκοπεδίων που υπάρχουν στην περιοχή».

Ο αντισυνταγματάρχης είπε καταληκτικά ότι μετά την αντίδρασή του, τον ενημέρωσαν ότι θα μελετούσαν το ενδεχόμενο επίταξης του επίδικου τεμαχίου, ενώ εκ των υστέρων έλαβε πληροφόρηση ότι το θέμα χειρίζεται το ίδιο το υπουργείο Άμυνας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
26/04/2012

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.