29/4/12

Η Ιστορία μας είναι γραμμένη με το βαθύ κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται

Ματαιώθηκε η περιοδεία


Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή σε χωριά του Ηρακλείου

Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά. Μπροστά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά. Μπροστά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ηράκλειο: Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο να περιοδεύσουν στα χωριά της περιοχής μέλη του κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέφρασαν πολίτες και φορείς στα Αμιρά της Βιάννου Ηράκλειου.
Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία ματαιώθηκε.Τόσο η «Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου», όσο και η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής τόνισαν ότι «ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να μεταβούν στον τόπο της θυσίας τονίζοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε: «Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».


26 σχόλια:

  1. Εντάξει κατανοώ τις ευαισθησίες των πολιτών της περιοχής αυτής, αλλά δεν άκουσα κουβέντα για τις μαϊμού επιδοτήσεις που έπαιρναν τόσα χρόνια οι περήφανοι αυτοί Έλληνες, έστω και αν αυτά ήταν χρήματα της χώρας των ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Συγκάτοικε,μια ηλικιωμένη απο την Κρήτη είχε πεί:

    Με τα όπλα τους δεν κατάφεραν να πάρουν το νησί μας,αλλά με τα λεφτά τους πήρανε μέχρι και την ψυχή μας.

    Και αυτό το είχε πεί πρό κρίσης,βλέποντας την αλλοίωση των ανθρώπων απο το χρήμα.

    Πιστεύω όμως ότι απο αυτή την ιστορία θα βγούνε πολλά καλά,θα μάθουμε πολλά απο τα λάθη μας και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο λαός θα αλλάξει στάση ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευαισθησίες κατοίκων της περιοχής;;

    Μια ματιά στον Χάρτη της Ελλάδας με τα μαρτυρικά Ελληνικά χωριά και τις πόλεις αρκεί

    Αντρίκιο να πείς ναι μαζί με αυτούς που σκότωναν και εγώ, αντρίκιο να πείς ειναι οι μεντορες μου αλλα να λές κατανοώ τις ευαισθησίες των Ελλήνων έ καιρός είναι να καταναήσουν κάποιοι ότι στην Ελλάδα , στην χώρα οπου γέννησε την Δημοκρατία δεν περνανε αυτα, ας τα βάλουν βαθειά μεσα τους τα σύμβολα, όπως έκαναν και οι ναζιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.<

    Πήγαν, δηλαδή, στην Βιάννο για να ... διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς."; Αυτό έκαναν; Eίχαν αγκυλωτούς σταυρούς μαζί των; Ή μήπως ο κ. Μπαριτάκης φοβήθηκε ότι μπορεί να έλεγαν πράγματα που δεν συμφέρουν το κόμμα του να ακουστούν και φρόντισε να μην τους αφήσει να μιλήσουν, παίζοντας με τις μνήμες της Κατοχής; Διότι, αν έγινε το δεύτερο, τότε έχουμε λαϊκίστικη εκμετάλλευση μνήμης θυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι αξιόλογη δύναμη.

    Μια στιγμιαία μαλάκυνση τη θεωρώ και τίποτα παραπάνω.

    Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρώ ότι πορεύονται βάσει κάποιας ιδεολογίας,απλά εμφανίζουν βίαια και ακραία συμπεριφορά.

    Πολύ απλά,αν δεν είχαν γνωρίσει τη Χρυσή Αυγή πιθανότατα θα ήταν σε κάποιο σύνδεσμο μπαχαλάκηδων κάποιας ομάδας ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το παραμυθάκι με τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει.
    Αν το πρόβλημα είναι ο "χαιρετισμός" των χρυσαυγιτών, που ήταν ο ίδιος που χρησιμοποιούσε ο Ιωάννης Μεταξάς, τότε να τους βάλουμε να χαιρετιούνται σε χαριτωμένο gay-style να ησυχάσουμε.

    Έχουμε σήμερα και άλλα κόμματα-νοσταλγούς φασιστο-σταλινικών καθεστώτων, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλείται κανείς. Ίσως γιατί πια αποτελούν ακίνδυνα απολιθώματα.

    Όμως δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά ο πανικός και η υποκρισία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες, και που σπεύδει να δαιμονοποιεί όποιον θεωρεί ενοχλητικό και επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτα
    Η μαρτυρική Κρήτη αυτά τα χρόνια της πλέριας δημοκρατίας, στήριξε το πιο ελεεινό και διεφθαρμένο κόμμα του μέχρι τώρα πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά της τάξεως του 70%, ενώ ταυτόχρονα απορρόφησε ένα σκασμό χρήματα, ως επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια και κατ'επέκταση των Γερμανών πολιτών, της χώρας των ναζί, κατανοητό;
    Για το τι είναι αντρίκειο και τι όχι, έχω να σου πω ότι είναι πολύ φτηνό αυτό που γράφεις και σου το επιστρέφω, μαζί και τη δημοκρατία σου, των Μαντέληδων, των Τσοχατζοπουλαίων και άλλων παρόμοιων λειτουργών της.
    Στη δική μου δημοκρατία, θα λέω ότι θέλω, αδιαφορώντας παντελώς για τις σοβιετικού τύπου ταμπέλες και βορειοκορεατικού τύπου κλάματα, των υπερασπιστών αυτής.

    Χρήστο Χατζησαββίδη
    Κάποιος κάποτε μου είχε πει, φίλε και η τιμή έχει μια τιμή.
    Λίγο πολύ αυτό που είπε η γριά λέω και εγώ, αλλά κάποιοι άλλοι άλλα θέλουν να βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτηνό ή όχι το λέω καθαρά τα ναζιστικά σύμβολα μια θέση έχουν

    Και δεν είναι μόνο η Κρήτη είναι όλη η Ελλάδα όποιος έχει τα κότσια στέκεται απέναντι στην αλήθεια

    Οποιος θέλει να είναι περήφανος για τα όσα έπραξαν οι ναζί στον τόπο αυτό σε βάρος της Ελλάδας μπορεί να είναι

    Ομως Ελληνας δεν θα είναι όσο κιαν πασχίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -«Ο Μεταξάς ήταν... όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου» έγραφε στο περιοδικό της, τον Φεβρουάριο του 1986, η Χρυσή Αυγή.
    -«Ο Μεταξάς ήταν σαφώς γοητευμένος από τα εθνικοσοσιαλιστικά και τα φασιστικά πρότυπα. Ηταν όμως ένας δοτός πρωθυπουργός, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην εξουσία, όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου και των μεγαλοαστικών συμφερόντων που αυτός εκπροσωπούσε.

    Αγωνιζόμενος να αποκτήσει ερείσματα για να απαγκιστρωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Γεωργίου, προσπάθησε να ασκήσει μια φιλολαϊκή και εθνική πολιτική, που ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να παγιώσει σε ένα εθνικολαϊκό καθεστώς απαλλαγμένο από τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της πολιτικής ολιγαρχίας, που εκπροσωπούσε ο θρόνος.
    -Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν έγινε ποτέ ένα λαϊκό εθνικοσοσιαλιστικό ή έστω φασιστικό καθεστώς. Ερμαιο της πλουτοκρατικής και ολιγαρχικής ακροδεξιάς και της αγγλόδουλης πολιτικής της, χρησιμοποίησε τον Μεταξά και κατεδίωξε κάθε αληθινό εθνικοσοσιαλιστή, αποβάλλοντάς τον από τις τάξεις του».Αργότερα, η ίδια η οργάνωση θα... αλλάξει γνώμη, τιμώντας τόσο τον Ιω. Μεταξά όσο και τον Γεώργιο Β'.

    -Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο Μιχαλολιάκος ήθελε να μας πείσει για την υπεροχή του Homo nordicus, του ανθρώπου από τον Βορρά. Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται ως προγόνους του τους Ελληνες;» σημειώνει ο συγγραφέας.

    Αυτό το παραμυθάκι έλεγες?

    Βασική αρχή όποιος προσπαθεί να κρύβεται συνέχεια αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Οποιος θέλει να είναι περήφανος για τα όσα έπραξαν οι ναζί στον τόπο αυτό σε βάρος της Ελλάδας μπορεί να είναι
    Ομως Ελληνας δεν θα είναι όσο κιαν πασχίζει.''

    Ρίξε λάσπη, δεν με πειράζει, αρκεί που είναι Ελληνική και από χέρι δημοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λουκάς Παπαδήμος, εισπράττει 2.238.484,09 ευρώ, πληρώνει φόρο 511 ευρώ και υπηρετεί τη δημοκρατία από τη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδος.

    Εσύ τώρα γράψε για τη χούντα, το Μεταξά, τα ανάκτορα, εκλογές έχουμε, όλα επιτρέπονται, αρκεί να νικήσει η δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάσπη σημαίνει να σου προσάψω κάτι που δεν είσαι

    Είσαι περηφανος για τα όσα έκαναν οι ναζί στην ΕΛΛΑΔΑ?

    Είσαι περήφανος για το οτι κάποιοι και όχι ολοι μεταχειριζονται ναζιστικά σύμβολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δες το Βίντεο με τον Γιωργο το Πιλότο
    και θα ιδείς τι παθαίνει κάποιος μετα απο τις πολλές στροφές με την κεκτημένη ταχύτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευνόητο ότι δεν έδωσε κανείς απάντηση στο σχόλιό μου 29 Απριλίου 2012 8:09 μ.μ., διότι προφανώς δεν γνωρίζει ποιοι και πώς εμπόδισαν την Χρυσή Αυγή να μιλήσει. Όχι, δεν ήσαν οι κάτοικοι, όπως παραπλανητικά αναφέρεται, αλλά ομάδες αριστερών και αντιεξουσιαστών. Ποιοι είδαν αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς;

    Είναι εύκολο, χρησιμοποιώντας κλισέ και απαγορεύοντας στον άλλο να μιλήσει, να λες ό,τι θες παριστάνοντας τον ... "δημοκράτη".

    Δεν υποστηρίζω την Χ.Α. (ουδέποτε με εξέφραζε), αλλά θέλω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.

    ______________________________________

    "Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται κοντά στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ήταν προγραμματισμένη η προεκλογική συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής , μέλη αριστερών κομμάτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου."

    Creta Live

    Οι αντιεξουσιαστές, τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είναι Κρητικοί, αλλά φοιτητές (ο Θεός να τους κάνει!) από την άλλη Ελλάδα. Πώς να αφήσουν την ΧΑ να μιλήσει π.χ. στους Κουνάβους, απ' όπου εκδιώχθηκαν όλοι οι Βούλγαροι, μετά και το τελευταίο αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσαν ανήμερα το Πάσχα; Η ΧΑ δεν κάνει ναζιστικά (sic) κηρύγματα, αλλά έχει σαφή τοποθέτηση εναντίον των λαθρομεταναστών, τους οποίους, ως γνωστόν, υποστηρίζει ο αντιεξουσιαστικός λεγόμενος χώρος.

    Αυτά τα ολίγα, διότι μου φαίνεται ότι η συζήτηση παραπάνω κινείται εκτός θέματος ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγκάτοικε,

    Σχετικά με την φορολόγηση του Παπαδήμου, μπορείς να διαβάσεις εδώ.

    Εντούτοις, σχετικά με την παραίτησή του από την πρωθυπουργική αποζημίωση, αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλότιμη προσπάθεια αλλα το Βιβλίο μέλους της Χρυσής Αυγής αλλα αποκαλύπτει

    Επίσης ακολουθείς και Βίντεο

    Για τους λαθρομεταναστες το θεμα είναι αλλο και οχι η θεση της το ιδιο ισχυει και για την ακροαριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >Φιλότιμη προσπάθεια ...<

    Σ' εμένα απευθύνεσαι; Όντως φιλότιμη, αν απευθύνεσαι σε μένα, διότι δεν έμαθες ακόμη να ξεκαθαρίζεις σε ποιον απαντάς, διότι παρουσίασα τα γεγονότα της ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, όπως όντως έχουν και όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν.

    >Επίσης ακολουθείς και Βίντεο<

    Τα έχω δει προ πολλού εδώ.

    Για όσα έγραψα παραπάνω για το θέμα, φυσικά τσιμουδιά! Εξακολουθείς να παπαγαλίζεις τα ίδια, μη έχοντας να πεις τίποτε επί της ουσίας.

    >Για τους λαθρομεταναστες το θεμα είναι αλλο και οχι η θεση της το ιδιο ισχυει και για την ακροαριστερά<

    Δεν είναι καθόλου "άλλο", είναι το ουσιώδες στην προκειμένη περίπτωση, διότι η Χ.Α. βρίσκει απήχηση στα στρώματα εκείνα της κοινωνίας, τα οποία πλήττονται περισσότερο από την λαθρομετανάστευση και για τα οποία το κράτος έχει επιδείξει αχαρακτήριστη αδιαφορία. Αν δεν υπήρχαν οι αριστεριστάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, με την αμέριστη στήριξη στους λαθρομετανάστες ("ταξικά τους αδέλφια"....), αν δεν υπήρχαν οι Παυλόπουλοι να τους ευχαριστούν από τηλεοράσεως, επειδή επέλεξαν την χώρα μας και οι ΠΑΣΟΚοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικό όφελος από την αριστερά μέσω λαθρομεταναστών (έχουν γίνει μήλον της Έριδος), η Χ.Α. θα ήταν το κόμμα του ο,..τόσο % που ήταν πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Nativist
    Τα έχω διαβάσει και αν τα υπενθυμίζω είναι γιατί έχω μια σχετική αλλεργία με τους ''φρουρούς της δημοκρατίας'' που όλως τυχαία λίγο πριν τις κάλπες, ασχημονούν σε βάρος της, όπως οι ιεροεξεταστές σε βάρος της θρησκείας κατά το μεσαίωνα, εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη ανασφάλεια των περισσοτέρων και τη νοητική αδυναμία αρκετών ψηφοφόρων.
    Είναι τόση δε η αγάπη και έγνοια τους για την πραγματική δημοκρατία, που εκτός από τις ρετσινιές που προσάπτουν, απαιτούν εδώ και τώρα και δήλωση ''δημοκρατικής αφοσίωσης''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nativist (12:07μμ): "δεν είναι Κρητικοί, αλλά φοιτητές (ο Θεός να τους κάνει!) από την άλλη Ελλάδα."

    Την "υπόλοιπη Ελλάδα" δεν είναι το σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕΕΕΕΕΕ τι πάθατε σήμερα επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχω μιλήσει καθαρά για την ακροαριστερά όσο για τα ναζιστικά σύμβολα χάρισε τα στον ήρωα σου τον πατρικ λη φερμορ και στον αγγλο πράκτορα Μεταξά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >στον ήρωα σου τον πατρικ λη φερμορ και στον αγγλο πράκτορα Μεταξά <

    Φουκαρά, ανθρωπάκο, σου είναι έστω και μία φορά αδύνατον να ανταπεξέλθεις στα κόμπλεξ σου. Πάντα ο ίδιος, όταν δεν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας. Ανίκανος να κάνεις διάλογο, διότι δεν έμαθες να κάνεις ποτέ, γίνεσαι απλώς εριστικός.

    Πρόβλημα του κ. Κλαενετερίδη να σε έχει ακόμη διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΓ: Τρεις ειδοποιήσεις πήρα για το παραπάνω "σχόλιό" σου. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό και πρέπει να πεις στον Ανδρέα να κοιτάξει γιατί. Σ' αυτό δεν παραπέμπονται τα "τεχνικά" προβλήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eτσι μπράβο τώρα μιλάς σωστά
    ακομα και την φραση ναζιστικά σύμβολα δεν τολμας να γράψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φοτρές που αν δείς τα μάτια τα δικά μου και του Σάββα θα καταλάβεις τι σημαίνει προσπάθεια μεχρι τοτε μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλότρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φτάνει ρε παιδιά η φαγωμάρα,δεν οδηγεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.