11/4/12

Και με την «βούλα» τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών


Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία που δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία κέντρων κράτησης των παράνομων μεταναστών καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις για την κράτηση τους εκεί.Η τροπολογία ψηφίστηκε από 117 βουλευτές στο σύνολο 154 βουλευτών που ψήφισαν, αφού οι απουσίες ήταν πολλές ενόψει των πασχαλινών διακοπών αλλά και της διάλυσης της Βουλής.Αναλυτικά «ναι» ψήφισαν 117 βουλευτές και «όχι» ψήφισαν 37 βουλευτές.


«Ναι» ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ κατά της τροπολογίας τάχθηκαν τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και ΔημΑρ), καθώς και ο ΛΑΟΣ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Νωρίτερα, προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν από τη διάλυση της Βουλής.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. «Η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο με ένα πρόβλημα που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Όποιος προσπαθεί να ανάγει αυτό το πρόβλημα σε σπέκουλα ή σε θέμα με ιδεολογικοπολιτικές αναζητήσεις ή άλλοι που προσπαθούν να το προσεγγίσουν συνομωσιολογικά δεν μπορεί να αγνοεί τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ότι «ανοίγει» το θέμα της λαθρομετανάστευσης για προεκλογικούς λόγους, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε :
«Τι θα πει προεκλογικά; Προεκλογικά δεν μεταδίδονται οι ασθένειες; Δεν υπάρχει εγκληματικότητα; Τι να κάνουμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά; Παράλληλα, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης καθώς ήδη τα εγκληματικά δίκτυα έχουν αρχίσει να φεύγουν και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξαναυπάρξει παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας».

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, όπως προανήγγειλε, ο κ. Χρυσοχοίδης θα λειτουργήσει και τηλεφωνικό κέντρο για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλουν περιπτώσεις όπου παράνομοι μετανάστες ζουν στιβαγμένοι σε διαμερίσματα του κέντρου έχοντας πέσει θύματα εκμετάλλευσης κάποιων επιτήδειων.
Τέλος, ο κ. Χρυσοχοίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν τονίζοντας ότι η αξιολόγηση της παραμονής της χώρας στη συνθήκη Σέγκεν θα γίνει τον Ιούνιο και ότι «μέχρι στιγμής η έξοδος δεν έχει αποφευχθεί».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για όψιμο ενδιαφέρον ενόψει των εκλογών. «Αν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα των λαθρομεταναστών γιατί δεν το κάνατε 2 χρόνια τώρα και το φέρατε τελευταία ώρα; Σαφώς υπάρχει τεράστιο θέμα., αλλά έχετε χρονοκαθυστέρηση. Η Ελλάδα δεν έχει τρόπο να σηκώσει αυτό το βάρος.

Βρείτε τον τρόπο να τους πετάξετε έξω. Έχουμε ευαισθησία αλλά έχουμε πρώτα ευαισθησία για το δικό μας παιδί για το δικό μας σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

3 σχόλια:

  1. Κέντρα κράτησης προδοτών πολιτικών...πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά να μη τους κάνουμε και ειδικά κέντρα.

    Στις φυλακές που είναι γεμάτες και θα περάσουν ζωή χαρισάμενη.

    Δεν υπάρχει χειρότερο για κάτι τέτοια golden boys.

    Αλλά όπως βλέπεις Μάνο,ο Σαμαράς υποσχέθηκε μια ακόμη εξεταστική.Καταστράφηκε η Ελλάδα και το μυαλό του είναι πως θα κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας.

    Γιατί άραγε; Μήπως,λέω μήπως,ξαναλέω μήπως,έχει και αυτός τίποτα ευθύνες και ανησυχεί;

    Μήπως,λέω μήπως,ξαναλέω μήπως,φοβάται ότι θα πάνε και αρκετοί απο τη ΝΔ μέσα,αν γίνει έρευνα απο καμία ανεξάρτητη αρχή;

    Και έχει το θράσος να ζητάει και αυτοδυναμία.

    Απο πλύστρες σκανδάλων είμαστε πλήρεις,χαμός γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνο, γιατί" κέντρα κράτησης" γι΄αυτούς τους πολιτικούς;
    Να τους πληρώνουμε και το φαί τους από πάνω;
    Ενα "ξούτ" δεν είναι καλύτερο;
    Κι΄όποιοι τους θέλουν, ας τους φιλοξενήσουν αλλού.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.