4/4/12

Στ. Δήμας: «Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της»




Με ενιαία φωνή οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντά στις απειλές της Άγκυρας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί κυπριακής προεδρίας, τονίζει η Αθήνα.
Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι τον Δεκέμβριο υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ αυστηρά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Ο κ. Δήμας, ο οποίος θα συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση σε αξίες και η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των 27».
Για τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο Σταύρος Δήμας είπε ότι «η Άγκυρα κινείται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και είναι απομονωμένη». Διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού και θα αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τη Λευκωσία, τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Για το Κυπριακό, ο κ. Δήμας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στασιμότητα που παρατηρείται. Η Ελλάδα, είπε, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού και τη δικαίωση του κυπριακού λαού, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Ο εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, έσπευσε "ασμένως"και περιχαρής στην Τουρκία, να συναντήσει τον "αδελφὀ" Ερντογάν και μόλις αποποιήθηκε αυτή του την ιδιότητα, πάλι "ασμένως" και περιχαρής εκεί στον αδελφό Ερντογάν βρέθηκε, τη μέρα μάλιστα που το Ελληνικό έθνος γιόρταζε την επέτειο το ΄21!!!
    Ο κύριος Παπαδήμος δεν έχει εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό και λίγο πριν (αν δεν κάνω λάθος) εγκαταλείψει το αξίωμά του πηγαίνει στην Κύπρο. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς σκοπεύει να πει στους αδελφούς μας Κυπρίους και πόσο πειστικός μπορεί να είναι ο λόγος του, ενόψει μάλιστα της σαφώς απρεπούς προς αυτούς συμπεριφοράς του εκλεγμένου προκατόχου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξύλινος πολιτικός λόγος, απ' αυτούς που μου φέρνουν αηδία. Τα ίδια και τα ίδια. "Η Τουρκία πρέπει να...", "η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ..." και παρόμοια φαιδρά. Άσε, ρε Σταύρο, ίσως τα καταφέρει καλύτερα ο γιος σου, τον οποίο προωθείς στην πολιτική κατ' ευθείαν από την ΟΝΕΔ, κατά την πάγια τακτική της κληρονομικής δημοκρατίας που έχομε. Ίσως αυτός βρει άλλα λόγια, λιγότερο ξύλινα, αν προλάβει βέβαια να γίνει υπουργός. Διότι με τύπους σαν κι εσάς, η Ελλάδα ψυχορραγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί άραγε αρνήθηκαν στον Πούτιν να πάει στο Άγιο Όρος;

    Είναι βέβαιο, κ. Δήμα, ότι ακολουθείτε σωστή εξωτερική πολιτική;

    Από πρεπισμούς πάτε μια χαρά. Οι πράξεις σας, όμως, είναι στον σωστό δρόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω την εντύπωση ότι το αίτημα του Πούτιν΄απορρίφθηκε για έναν και μοναδικό λόγο:Δήλωσε λέει(ο Πούτιν) πως επιθυμούσε να δει τον ηγούμενο Εφραίμ!!!
    Το άλλο που επικαλούνται οι σοφοί του ΥΠΕΞ, ότι την περίοδο εκείνη οι "πασάδες" μας θα λείπουν με άδεια, δεν είναι μόνο αστείο, αλλά και εξευτελιστικό για μιά χώρα που λέει ότι είναι ελεύθερη και πως ασκεί υπεύθυνη πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ christos

    Νομίζω ότι εδώ δίνονται αρκετά καλές εξηγήσεις. Διάβασε από το «Φοβού τον Πούτιν και δώρα φέροντα» και κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Nativist, ευχαριστώ για την υπόδειξη. Είναι όντως ολοκληρωμένες οι εξηγήσεις που δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.