27/4/12

Συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής απόφασης ο Αιμ. Λιάτσος

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκευή και 13» Αιμίλιου Λιάτσου μετά από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, προχώρησε η Αστυνομία.
Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκευή και 13» Αιμίλιου Λιάτσου μετά από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, προχώρησε η Αστυνομία.
Η σύλληψη έγινε με εισαγγελική εντολή, για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν να δημοσιεύσει το όνομά της στην εφημερίδα του. Σε δημοσίευμα όμως του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, αναφέρεται το όνομα της κ. Τζούλη. Ο κ. Λιάτσος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αιμ. Λιάτσος: «Βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία»
«Δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται η σύλληψη... Νομίζω είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύλληψη εκδότη για δημοσίευμα», δήλωσε στο ρ/σ Real ο κ. Λιάτσος κάνοντας λόγο για «βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία».
Σχολιάζοντας το συμβάν με ειρωνικό και δηκτικό τρόπο, πρόσθεσε: «Ενεργοποιούνται νόμοι που φαντάζουν εχθροί της δημοκρατίας... Δεν ξέρω αν θα πάω σαν τον κ. Κουρή με χειροπέδες ή σαν τον κ. Τσοχατζόπουλο χωρίς χειροπέδες».
Δριμύ κατηγορώ κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη - δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.
«Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».
«Τέλος συκοφάντες, έρχονται οι πλαστογράφοι», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι ο εκδότης συνελήφθη «για τη συκοφαντία» της εφημερίδας του «Παρασκευή και 13».
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αυτόν τον πάνε με χειροπέδες, όπως την κόρη του Τσοχατζόπουλου και τον Εφραίμ.
    Στον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο και την γυναίκα του δεν φόρεσαν χειροπέδες. Διερωτώμαι: Υπάρχει κανονισμός σαφής, ναι ή όχι; Κι αν υπάρχει, τότε γιατί δεν εφαρμόζεται το ίδιο για όλους; Γιατί δεν ελέγχεται ο υπεύθυνος για την εφαρμογή του και αν κριθεί ότι εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του, να υποστεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις; Να γιατί δεν θα κάνουμε ποτέ κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.