28/4/12

ΑΟΖ και ενέργεια μπήκαν στα Επικρατείας

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την τέταρτη θέση των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καταλαμβάνουν 2 επιστήμονες διεθνούς κύρους, με ειδίκευση στο Δίκαιο της Θάλασσας (ΑΟΖ) και στην έρευνα υδρογονανθράκων.Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης (ΠΑΣΟΚ) και ο δρ Ηλίας Κονοφάγος (Ν.Δ.). Το αν θα εκλεγούν ή όχι βουλευτές θα εξαρτηθεί από το αν τα κόμματά τους πάρουν πάνω από το 30% των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Περισσότερη σημασία πάντως έχει τα κόμματα αυτά να ακούσουν τις απόψεις των δύο ειδικών στα θέματα που αφορούν τόσο την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, όσο και την ανάπτυξη της έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Γι' αυτούς που χαράζουν πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμπουμε στο βιβλίο που συνέγραψαν από κοινού ο καθηγητής Καρυώτης με τον Κύπριο Σόλωνα Κασσίνη και τον Νίκο Λυγερό, με τίτλο «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση».

Το βιβλίο παρουσίασαν πριν από δύο μήνες στο Μέγαρο Μουσικής οι υπουργοί Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ την επιμέλειά του είχε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Στους αρμόδιους της Ν.Δ. θα συνιστούσαμε να ρωτήσουν και να μάθουν από τον κ. Κονοφάγο πώς γίνονται οι διαγωνισμοί στις παραχωρήσεις εκτάσεων για έρευνες και πώς ετοιμάζονται οι συμβάσεις.

Ο κ. Κονοφάγος, με 38 χρόνια πείρα στα θέματα του upstream, γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τα λεπτά σημεία, τις παγίδες των συμβάσεων αυτών και κυρίως πώς διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Και τα γράφουμε αυτά για να μην ξαναζήσουμε τον διασυρμό που υφίσταται η Ελλάδα στη διεθνή κοινότητα της έρευνας με τις εξωφρενικές εξαγγελίες Παπακωνσταντίνου - Μανιάτη ότι οσονούπω ξεκινούν οι γεωτρήσεις, τη στιγμή όπου δεν έχουν ετοιμάσει ούτε καν το σχέδιο σύμβασης με τους υποψήφιους επενδυτές.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.