13/5/12

Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (1)

Ο νεολαϊκισμός εντός των πυλών
του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα μπήκε στη δεκαετία του 1980 έχοντας πετύχει έναν στρατηγικό στόχο, που έμελλε να επηρεάσει τη θέση και την πορεία της στο παγκόσμιο σύστημα. Ο στόχος αυτός ήταν η είσοδός της στην ΕΟΚ, μια κίνηση που έγινε για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το σφιχτό εναγκαλισμό των ΗΠΑ, ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από τη μέγγενη του διπολισμού. Με άλλα λόγια ήταν μια στρατηγική κίνηση που θα επέτρεπε την Ελλάδα να ακουμπήσει και να στηριχτεί σε έναν τρίτο πόλο, με νωπές τις εμπειρίες και τα τραύματα του διπολισμού, βαθύτερο από τα οποία η εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου.
Τη στιγμή που θα περίμενε κανείς η επιλογή αυτή να τύχει στήριξης και θερμής υποδοχής από την κεντροαριστερά και από το μέρος εκείνο της αριστεράς που δεν ήταν ταυτισμένη με τη Μόσχα, αφού η ΕΟΚ ήταν πραγματικά ένας τρίτος δρόμος που ανακούφιζε τη δύσμοιρη πατρίδα μας, ο συγκεκριμένος χώρος, εκμεταλλευόμενος τις τραυματικές εμπειρίες και το συναισθηματισμό των Ελλήνων, παρά τα μεταξύ τους προβλήματα, ενώθηκε κάτω από τα συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου».
Τα συνθήματα αυτά κυριάρχησαν τη δεκαετία του ’80, λειτουργώντας ως όπιο στον λαό της Αριστεράς που διψούσε κυρίως για τρία πράγματα: για νομή της εξουσίας, για δικαίωση για τις αδικίες που υπέστη από το κράτος της Δεξιάς, και για εκδίκηση για την ήττα που υπέστη στον εσωτερικό πόλεμο του 1944-1949. Και ως γνωστόν, το όπιο θολώνει το μυαλό και δεν επιτρέψει την ψύχραιμη και καθαρή σκέψη.
Να σημειώσουμε δε στο σημείο αυτό ότι εκείνη την κρίσιμη δεκαετία, που τα κόμματα της Αριστεράς αποτελούσαν το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, μπήκαν τα γερά θεμέλια της χρεοκοπίας που εμφανίστηκε με την άγρια μορφή το 2010, με τις γνωστές μεθοδεύσεις Γ. Παπανδρέου-Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκείνη τη δεκαετία, αντί να γίνει ο πραγματικός εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους, πάνω στον οποίο θα στηριζόταν η ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου, αναπτύχθηκε ο λαϊκισμός, ο στυγνός κομματισμός, ο θανατηφόρος για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία κομματικός συνδικαλισμός στο κράτος και τα πανεπιστήμια, οι άκρατες και άκριτες παροχές προς όλους, με κάποια ψίχουλα και προς τους μη προνομιούχους, με αποτέλεσμα την υπερδιόγκωση του δημόσιου χρέους.
Το σχέδιο του παμπόνηρου Ανδρέα ήταν ξεκάθαρο. Με τις πράξεις του αυτές και με τα ψίχουλα που έδωσε σε πολλά επίπεδα στα κόμματα της αριστεράς και στο λαό, είχε ανά πάσα στιγμή την Αριστερά στο τσεπάκι του, την οποία ταυτόχρονα καθιστούσε και συνένοχη στο έγκλημα που καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα, αυτό που η Αριστερά επιχειρεί να χρεώσει στα κόμματα που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, λες και αυτή δεν συμμετείχε στο φαγοπότι και την αθλιότητα της διάλυσης του κράτους και της οικονομίας, στο όνομα του εκδημοκρατισμού και της προόδου.
Σήμερα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε τα λάθη που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με την ανοχή και τη συνενοχή σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στα εγκλήματα που έγιναν την αμαρτωλή δεκαετία του ’80, των κομμάτων της Αριστεράς.
Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά έγιναν στην πλάτη αλλά και με την έγκριση των Ελλήνων πολιτών, που κάθε φορά πείθονταν από τα λαϊκιστικά συνθήματα άθλιων και ανεύθυνων πολιτικών, που κάθονταν στο τιμόνι οδηγώντας το καράβι απ’ ευθείας στα βράχια. Και αντί οι πολίτες να διδάσκονται από τα δικά τους λάθη και να δίνουν διορθωτική πορεία, στις επόμενες εκλογές έκαναν τα ίδια και χειρότερα λάθη. Ένας λαός και ένα εκλογικό σώμα κυριολεκτικά παράδεισος για τους πάσης φύσεως λαϊκιστές.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ασχέτως με το τί ήθελε να εκφράσει το εκλογικό σώμα, είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Βγήκαν έξω από το πολιτικό προσκήνιο -ελπίζουμε μόνιμα- αρκετές δεκάδες πολιτικών που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά ενός απολύτως διεφθαρμένου συστήματος, αυτού που επιβράβευε τόσα χρόνια το μεθυσμένο από το όπιο του λαϊκισμού εκλογικό σώμα. Θα μπορούσαμε ότι έτσι κλείνει ο κύκλος της Μεταπολίτευσης και η λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» πετιέται στα άχρηστα της ιστορίας, εκεί που είναι η θέση της, αφού είναι ό,τι πιο ανέντιμο, ανεύθυνο και διεφθαρμένο γέννησε η ιστορία σ’ αυτόν τον τόπο. Αν και έμειναν κάτι «υπόλοιπα» του κύκλου της Μεταπολίτευσης στο κόμμα που πρώτευσε, κυρίως λόγω του μπόνους των 50 εδρών, με την ελπίδα ότι και στην πλευρά αυτή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε επόμενη φάση, οπότε και ελπίζουμε να μας κλείσει ερμητικά ο τελευταίος την πόρτα.
Αυτή ήταν η θετική εξέλιξη.
Όμως, για να παραφράσουμε τη ρήση των προγόνων μας, ουδέν καλόν αμιγές κακού, αφού οι πολίτες μαγεύτηκαν και πάλι από τα θέλγητρα του λαϊκισμού, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ανίκητος στη χώρα μας.
Τη φορά αυτή οι δυνάμεις του λαϊκισμού καβάλησαν το καλάμι του λεγόμενου αντιμνημονιακού αγώνα, τζογάροντας στις τραγικές συνέπειες που είχε η υπογραφή και εφαρμογή του μνημονίου σε εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, που απειλούνται κυριολεκτικά με καταστροφή από την εφαρμογή του.
Είναι αλήθεια ότι ήταν απαραίτητη μια σκληρή αλλά εθνικά υπεύθυνη γραμμή απέναντι στην Ε.Ε. και του ΔΝΤ, γύρω από την οποία θα μπορούσε να συσπειρωθεί ο λαός, με στόχο τον μετριασμό των συνεπειών του μνημονίου και ταυτόχρονη διαφύλαξη της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτή η γραμμή θα ήταν η τρίτη επιλογή, πέραν του στείρου, αποπροσανατολιστικού και καταστροφικού για τα εθνικά μας συμφέροντα διπόλου μνημόνιο-αντιμνημόνιο και θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, με αποφασιστικότητα και σωφροσύνη, τη βελτίωση των όρων του μνημονίου. Αν είχε αναπτυχθεί αυτή η γραμμή, τότε πράγματι θα μπορούσαμε να μιλάμε για το τέλος της Μεταπολίτευσης και για μια νέα περίοδο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.
Όμως, όπως αποδεικνύεται μετεκλογικά, με την αλαζονική και ανεύθυνη στάση που κρατούν τα κόμματα αυτά στη φάση των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, εδώ μιλάμε για μια άλλη εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν», του Γιώργου Παπανδρέου, που χάιδεψε τ’ αυτιά των πολιτών, με στόχο τον εγκλωβισμό του και τις ψήφους των ψηφοφόρων. Και το λέμε αυτό γιατί πέρα από την άρνηση του μνημονίου δεν υπάρχει καμία απολύτως ρεαλιστική πρόταση για την επόμενη μέρα.
Από αυτά που διαβάζουμε και προσλαμβάνουμε, όλο το σχέδιο των αντιμνημονιακών δυνάμεων στηρίζεται στη μπλόφα, με το εξής σκεπτικό: Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο, και όχι μόνο δεν θα μας διώξουν από το ευρώ, γιατί αυτό θα τους κοστίσει, αλλά θα αναγκαστούν να μας δώσουν από πάνω και λεφτά, για να συνεχίσουμε τα σοσιαλιστικά πειράματα που έμειναν μισά από τη δεκαετία του ’80.
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται οι νεολαϊκιστές αυτό το ζήτημα, που θα κρίνει την τύχη και τη διεθνή θέση της χώρας για ολόκληρο τον 21ο αιώνα, θυμίζει παρτίδα ούτε καν σκάκι, γιατί εκεί απαιτείται στρατηγική, αλλά τάβλι. Μόνο που στη ζαριά του νεολαϊκισμού δεν θα κριθεί η τύχη της παρτίδας, αλλά της πατρίδας μας.
Α, και να μην ξεχνιόμαστε, όταν οι νεολαϊκιστές αναλάβουν την εξουσία και μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις -πράγμα που απευχόμεθα- τότε θα πέσουν κι αυτοί θύματα των επόμενων υπερλαϊκιστών!!!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

45 σχόλια:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι τα υπάρχοντα αντιμνημονιακά κόμματα διαθέτουν ρεαλιστική εναλλακτική.

    ΌΜΩΣ,αυτό ισχύει και για την άλλη πλευρά,που υποστηρίζει τη συνέχιση της μνημονιακής πορείας της χώρας.

    Τα ίδια τα πρόσωπα και τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά.

    Επομένως,έχουμε δύο δρόμους,αυτός του μνημονίου που οδηγεί νομοτελειακά στο γκρεμό και ο δεύτερος της απεμπλοκής απο το μνημόνιο που οδηγεί στο άγνωστο.

    Ο δεύτερος δρόμος είναι πιθανό να μας οδηγήσει και εκείνος σε γκρεμό,αλλά μπορεί και όχι,εκεί λοιπόν είναι η διαφορά.

    Ο κόσμος δεν κρίνει με βάση μνημόνιο-αντιμνημόνιο,αλλά αποδίδει ευθύνες.

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι ανίκανα και επικίνδυνα,επομένως δεν έχει να χάσει τίποτα επιλέγοντας τις άλλες δυνάμεις.

    Ο Παπανδρέου,ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δέσμευσαν τη χώρα με τις υπογραφές τους αδιαφορώντας για τη βούληση του Ελληνικού λαού,η οποία τότε εκφράστηκε με κάθε τρόπο και μέσο.

    Γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτά που υπέγραψαν ήταν αντίθετα με τη βούληση του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν.

    Η κάλπη ήταν το αποτέλεσμα των πράξεων τους. Τα συγχωροχάρτια τελείωσαν.

    Το λιγότερο που οφείλουν να πράξουν είναι να παραιτηθούν,τόσο αυτοί όσο και τα επιτελεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καμία περίπτωση να μην περιμένουμε ομαλές και εύκολες καταστάσεις.

    Η πορεία τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι μη αναστρέψιμη.Η ζημία είναι τεράστια.

    Το γράφω καιρό τώρα,να περιμένουμε τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πια κόμματα ή πιο κόμμα από αυτά που υπάρχουν θα κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση ώστε και ο λαός να το στηρίξει?

    Από ότι φαίνεται κυβέρνηση δε θα προκύψει από τις διερευνητικές εντολές , ίσως να μη προκύψει ούτε οικουμενική. Οπότε στις επόμενες εκλογές τι γίνεται?

    Αφού η αριστερά παίζει παιχνίδι , το Πασοκ μας τελείωσε , η Ν.Δ ξέμεινε από δυνάμεις , ο ελληνικός λαός τι θα κάνει?

    Το σταυρό μας τον κάνουμε κάθε μέρα που ξημερώνει ο Θεός κάτι άλλο από κόμματα και πολιτικούς δε μας μένει να περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Χρήστο,
    "Το λιγότερο που οφείλουν να πράξουν είναι να παραιτηθούν,τόσο αυτοί όσο και τα επιτελεία τους."
    Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα των εκλογών. Απορώ γιατί είναι τόσο λίγοι αυτοί που το λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αδυναμία προσαρμογής στα νέα δεδομένα του πολιτικού μας συστήματος πληρώνουμε φίλε Κριστιάν,και το φωνάζω απο καιρό εδώ μέσα.

    Την επομένη της καταστροφής,το δεν με κατάλαβε ο λαός,δεν θα αποτελεί επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν αλέκτωρ λαλησαι τρις,
    άρχισε τις κυβησθήσεις
    κι ο Χατζηπετρής!
    Ο Τσίπρας δεν ζητεί την ακύρωση αλλά την επανεξέταση του μνημονίου!
    Α ρε δύστυχε ελληνικέ λαέ.
    Κυβιστήσεις: Ο Τσίπρας ζητάει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του Μνημονίου και όχι “ακύρωση”!!!
    http://www.antinews.gr/2012/05/10/160604/#more-160604

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλη μια ανακυβίσθηση
    ΤΣΙΠΡΑΣ : "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ"
    "Καταστροφική" χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ παρά το γεγονός ότι θεωρεί άκυρο...
    το μνημόνιο.
    Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι διαφωνεί πλήρως
    "με αυτό που λέμε καρδιά του μνημονίου. Περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ", τονίζοντας ότι "το μέλλον της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν είναι η βάρβαρη λιτότητα»
    Το CNBC κάνει αναφορά και στην τελευταία δημοσκόπηση που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Επίσης, γίνεται αναφορά και στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής στις Βρυξέλλες, καλώντας σε επανεξέταση των όρων του μνημονίου.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και στο Associated Press. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει και τη χώρα και την Ευρώπη, αλλά επιμένει ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να σταματήσουν.
    Όπως είπε η επιμονή σε περαιτέρω πολιτικές λιτότητας θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως αν σταματήσει η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη θα τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ηπείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρατηρώ τους τελευταίους μήνες ότι η όλη συζήτηση παραμένει μόνο στο οικονομικό θέμα. Όλοι οι έλληνες συζητούν σε πηγαδάκια στις καφετέριες και σε blog την οικονομική διάσταση της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα. Σίγουρα είναι το θέμα που μας καίει όλους και το βιώνουμε στην καθημερινότητα. Το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε και στις εκλογές με τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Ελάχιστα διαβάσαμε και ακόμη πιο λίγα ακούσαμε για τα εθνικά θέματα. Γύρω μας, στην Αν. Μεσόγειο παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι ελέγχου των ορυκτών πόρων από το οποίο η Ελλάδα απουσιάζει πανηγυρικά (και ίσως να ήταν και η μοναδική ευκαιρία εξόδου της Ελλάδος από την κρίση η εκμετάλλευση αυτού του πλούτου που άλλωστε κατέχουμε). Καθημερινά γίνονται προκλήσεις από την μεριά της Τουρκίας αλλά εμείς… δεν.
    Ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε με γνώμονα μόνο το οικονομικό. Καταδίκασε τον δικομματισμό και τα όσα δεινά έφερε από την μεταπολίτευση και μετά. Ανέδειξε την αριστερά και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής. Δημοσκοπήσεις δίνουν ακόμη και προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
    ΑΛΛΑ πέραν από τις γνωστές δημαγωγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία πολύ λίγοι ασχολούνται με τις θέσεις του επί των ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. Η μπλόφα της μονομερούς άρνησης του μνημονίου ίσως και να πιάσει (προσωπικά δεν το πιστεύω). Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που έχει γονατίσει κάτω από το βάρος των μέτρων λιτότητας είναι πρόθυμο να το ρισκάρει. Ένα άλλο επίσης μεγάλο μέρος του λαού που έχει μείνει στον δρόμο απλά δεν τον ενδιαφέρει.
    ΤΙ θα γινόταν σε μία σειρά από εθνικά θέματα σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές? Καλό δεν θα ήταν να ενημερωθεί ο λαός και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων ή για το θέμα των μεταναστών και για πολλά άλλα? Πρέπει ο ελληνικός λαός να πάει στις επόμενες κάλπες αγνοώντας μία σειρά από πολιτικές που ακόμη και αν οικονομικά λυνόταν το πρόβλημα να απειλούνταν η εθνική του υπόσταση?
    Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι ο «δεξιός» που προσπαθεί να πολώσει την συζήτηση, να επαναφέρει τον διχασμό μεταξύ «αριστερών» και «δεξιών» και να ξυπνήσει μνήμες εμφυλίου. Άλλωστε σήμερα δεν υπάρχει ιδεολογία στον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τσίπρας δεν μπορεί,( ακόμα και να το θέλει), σε καμιά περίπτωση να μιμηθεί ή να προσφέρει τις ίδιες λαϊκίστικες υποσχέσεις και παροχές με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Ο Παπανδρέου ήταν ένας ανέξοδος υποκριτής ,δημαγωγός και λαοπλάνος πολιτικός που δημαγωγούσε ακατάπαυστα κατά της κακιάς Δεξιάς προσπαθόντας να κλέψει τις ψήφους της αριστεράς προς οφελός του....Προσπάθησε να εκμεταλευτεί τον εθνικό διχασμό και τα αριστερά αποθημένα του εμφυλίου και κατάφερε για αρκετες δεκαετίες να κοροϊδεύει το αριστερό ακροατήριο...
    Είναι αυτός που οικοδόμισε το κομματικό πασοκικό κράτος βασιζόμενος στις πελατειακές σχέσεις ,στους διορισμούς στο δημόσιο και στην ανάπτυξη με δανεικά από τα λεφτά της Ευρώπης.
    Πολέμισε όσο τίποτα την Ευρώπη και είναι αυτός και τα μέλη του κόμματός του ,που οφελήθηκαν όσο κανείς άλλος από τα πακέτα, τις επιχορηγήσεις και τις μίζες της Ευρώπης. ..
    ΄Εβαλε τις βάσεις για αυτό που κατάντησε σήμερα το ελληνικό κράτος ....
    Ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι στην περιφέρεια της Ευρώπης που σπάει το ένα μετά το άλλο ,όλα τα ρεκόρ της οικονομικής ύφεσης.
    Γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Παπανδρέας?
    Πολύ απλό ! ...διότι τα ανέξοδα και εύκολα δανεικά τελειώσαν.... Το πανάκριβο -πελατειακό κομματικό κράτος δεν ενδιαφέρεται κανείς Ευρωπαίος πιά να το πληρώνει.....
    Τα δανεικά είναι πλέον πολύ ακριβά....Η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί βάσει των αγορών και όχι βάσει αποφάσεων κυβερνήσεων.
    Ο Τσίπρας θέλει να διορίσει επιπλέον 100000 δημ. υπαλλήλους όπως έκανε στην εποχή του ο Παπανδρέας... Με τί λεφτά όμως θα τους πληρώνει? ...Αφού κανείς δεν δανείζει πιά μιά χρεοκοπημένη χώρα?
    Το κράτος καταληστεύθηκε επί τρείς δεκαετίες από το παπανδρεϊκό σύστημα Πασόκ και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα για τους επίδοξους αριστερούς τύπου Τσίπρα για να κάνουν ανέξοδες παροχές και να υποσχονται νέες θέσεις στο δημόσιο.
    Πολύ απλά το σπάταλο ελληνικό δημόσιο έχει καταληστευθεί και βουλιάζει αργά και σταθερά στο περιβάλλον της παγκομιοποιήσης πολύ πρίν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία....
    Όλες οι χώρες που έχουν οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στηρίζονται στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας , στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και στην σμύκρινση του δημοσιου τομέα.
    Δυστηχώς για την ελληνική αριστερά έννοιες όπως ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη είναι δαιμονοποιημένες και αποδιοπομπαίες. Η ελληνική αριστερά και οι ιδεες Τσίπρα για την οικονομία είναι 80- 90 χρόνια πίσω από την εποχή μας και πιό πίσω ακόμα και απο την σημερινή κουμουνιστική Κίνα ή την Κούβα...
    Η ελληνική αριστερά αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί και να αναγνωρίσει τις νέες πραγματικότητες ....Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ούτε μιά νέα θέση εργασίας , ούτε να φέρει μιά νέα επένδυση στην χώρα..
    Γιατί όλα αυτά έρχονται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη.
    Όσο πιό πολύ ο ελληνικός λαός στρέφεται αριστερά τόσο περισσότερο ανεργία και φτώχεια θα είναι το επακόλουθο.
    Αν ακολουθηθούν πολιτικές Τσίπρα , η έξοδος από το Ευρώ και η οικονομική καταστροφή είναι βέβαιες.
    Και να θέλει ο Τσίπρας να ακολουθίσει πολιτικές Παπανδρέα δεν μπορεί...Το ελληνικό δημόσιο είναι μιά λεμονόκουπα που έχουν προλάβει να την στήψουν άλλοι πρίν από αυτόν για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι Σάββα, όλοι γι΄αυτό μιλάνε σήμερα. Και φυσικά, σκασμένοι στα γέλια για τα "ελαφρά πηδηματάκια" του.
    Ενώ μέχρι προχτές έβριζε όσους ζητούσαν επανεξέταση, χαρακτηρίζοντάς τους δειλούς και απάτριδες.
    Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έλεγαν σοφά "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υδρόκερε,μια επισήμανση αν μου επιτρέπεις,ο Ανδρέας δεν προσπάθησε αλλά κατάφερε και ''έκλεψε'' τις ψήφους της αριστεράς.

    Επίσης,συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.

    Αλλά,όσο εκτός πραγματικότητας είναι η πρόταση Τσίπρα,άλλο τόσο είναι και οι στόχοι του μνημονίου.

    Εκ των πραγμάτων,αν δεί κανένας την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε σχέση με τους στόχους,θα καταλάβει ότι η αποτυχία είναι ολική.

    Επομένως,το επιχείρημα ότι η τήρηση του μνημονίου μας κρατά εντός ευρώ δεν στέκει με τίποτα,όπως και αν το δεί κανείς απλά ΑΠΕΤΥΧΕ.

    Ακόμη αν δεν γινόντουσαν εκλογές,η κατάρρευση των στόχων του μνημονίου θα συνέχιζε να είναι η σκληρή πραγματικότητα.

    Προσωπικά πιστεύω ότι το Ελληνικό κράτος ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ,και τώρα αναζητούν τον αποδιοπομπαίο τράγο.

    Κανένας απολύτως,τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ΔΕΝ θέλει να έχει την ευθύνη της Ελληνικής χρεοκοπίας.

    Όλο αυτό το κίτς πανηγυράκι που βλέπουμε,είναι σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει η χρεοκοπία.

    Και αν θέλετε να το πάω λίγο παραπέρα,αναλύοντας κανείς την προεκλογική περίοδο,ίσως να μην ήταν υπερβολή να πούμε ότι κανένας δεν ήθελε να βγεί πρώτος να κυβερνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skal,

    >>Πριν αλέκτωρ λαλησαι τρις,
    άρχισε τις κυβησθήσεις
    κι ο Χατζηπετρής!
    Ο Τσίπρας δεν ζητεί την ακύρωση αλλά την επανεξέταση του μνημονίου!
    Α ρε δύστυχε ελληνικέ λαέ.
    Κυβιστήσεις: Ο Τσίπρας ζητάει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του Μνημονίου και όχι “ακύρωση”!!!
    http://www.antinews.gr/2012/05/10/160604/#more-160604<<

    Ο Τσιπρο-Τσαρλατανος, μαλλον διαβασε το "χεσιμο" που εφαγε ο Τσυριζας απο τον Γ. Βαρουφακη:
    "Προαπαιτούμενα ελπίδας"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15079

    - Ο Θάνος Τζήμερος 05.09.12, στο News247.gr |VOD
    http://www.dailymotion.com/video/xqpart_y-yyyyy-yyyyyyyy-yyy-news247-gr-vod_news?start=160
    - X. Γιανναρας, "Οχι μισόλογα για τον φασισμό"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/06/2008_274112
    - Τ. Μηχας, "Μηδέν, κ. Γλέζο"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15057

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα συγχαρητήρια για το άρθρο σου, είναι ρεαλιστικό-καταπληκτικό.

    Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση κανείς (πολίτες και κόμματα) δεν γνωρίζει τι είναι προτιμότερο να πράξει, οι μόνοι που έχουν καθαρές θέσεις, συμφωνεί ή όχι κανείς μαζί τους, είναι η ΧΑ και το ΚΚΕ.
    Σε ότι αφορά τη φιλολογία για το σχηματισμό κυβέρνησης, η υποκρισία τους είναι απύθμενη και σε κάθε περίπτωση μικροκοματική έως και προσωπική (Σαμαράς-Βενιζέλος).
    Η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις επιπλέον 50 έδρες, ξεχνώντας το θέμα της αντισυνταγματικότητας και στη συνέχεια θα ζητήσει, από θέση ισχύος, τη στήριξη των άλλων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης, το ζήτημα γι'αυτόν θα είναι, αν ο παρασαλεμένος λαός τους δώσει την αυτοδυναμία να κυβερνήσουν, εκεί πιστεύω θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι, γιατί δεν είναι εύκολο από κόμμα διαμαρτυρίας να μετατραπείς ξαφνικά σε κόμμα εξουσίας και αυτό αφορά και άλλους επίδοξους της εξουσίας (ΔΗΜΑΡ-ΕΛΕΛ).
    Όπως και αν έχει το πράγμα ένα είναι βέβαιο, τα πολιτικά μας κόμματα είναι κατώτερα των περιστάσεων και όποιος δρόμος και αν ακολουθηθεί ο λαός για αρκετό διάστημα θα ζήσει τις περιπέτειες του Οδυσσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΒΒΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ (θυμίζει παρτίδα ούτε καν σκάκι, γιατί εκεί απαιτείται στρατηγική, αλλά τάβλι) ΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΦΑ ΕΠΑΙΖΑΝ, ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΕΝΤΟΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ, ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ !
    ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ !
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACK ROCK ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΗ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ) ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΔΑΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ.....
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΛΕΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας παρακαλώ κάντε ανάρτηση αυτό το βίντεο της ΝΕΤ,που βρήκα στο defencepoint,για να καταλάβουμε πόσο ΜΑ...ΕΣ είμαστε.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TYIlIKnc6QY#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω το κλίμα τών τελευταίων ημερών, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και μέσα εδώ. Ειλικρινά, δεν βρήκα άλλο προσφορότερο τρόπο, παρά μόνο παραφράζοντας τη γνωστή διαφήμιση:

    - Όλοι κάτω ρε!

    ...

    - Τι κάνετε τώρα εσείς;

    - Μα...

    - Όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι εκτός από το δικομματισμό που μάς βούλιαξε.

    ...

    - Εσείς πάλι τι κάνετε;

    - Μα είπες...

    - Όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι εκτός από το δικομματισμό και τα δεκανίκια του.

    ...

    - Έ τώρα τι κάνετε εσείς;

    - Μα δεν είπες...

    - Όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι εκτός από τούς ακροδεξιούς τής Χρυσής Αυγής.

    ...

    - Εσείς τώρα πού πάτε;

    - Μα εσύ δεν μάς είπες τώρα...

    - Όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι εκτός από τούς λαϊκιστές τού ΣΥΡΙΖΑ και τού Καμμένου.

    ...

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρήστο, πώς το ξετρύπωσες το βιντεάκι
    ρε παιχταρά; Φοβερό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιγκουίνε,για το βίντεο αυτό αξίζει τα συγχαρητήρια μας η ΕΡΤ και η εν λόγω εκπομπή της,όπως την κρίνουμε σκληρά για τα κακώς κείμενα έτσι να τη συγχαίρουμε κιόλας.

    Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες που τρία χρόνια τώρα λοιδορήθηκαν όσο κανένας άλλος ευρωπαικός λαός.

    Αφιερωμένο όμως και σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να τον λοιδορούν,εκ του ασφαλούς φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΛΠΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ '69 ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.

    Η ΕΛΕΙΞΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο DE GAULLE ΕΙΧΕ ΚEΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 60% !!!!

    ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λαικισμός, βασικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής Κοινωνίας.Δεν είναι μόνο τα λεφτά υπάρχουν, το Τσοβόλα δώστα όλα, το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» το «Έξω οι βάσεις του θανάτου», το Μνημόνιο και η καταγγελία του

    Είναι και αυτό το βρώμικο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, που το βλέπουμε και το μαθαίνουμε και που οι πολιτικοί αρχηγοί υπο το φώς της δημοσιότητας το αρνούνται την ώρα που πλήθος παρατρεχάμενων αναζητα λύσεις στα αδιέξοδα των Αρχηγών

    Λαικισμός άραγε δεν είναι η καταγγελία Δραγασάκη αν δεν ευσταθεί ή η στάση Εκείνων των σφογγωκωλαρίων αν ευσταθεί?

    Λαικισμός δεν είναι ο τιτάνιος αγώνας επιστροφής Μάνου και Μπακογιάννη στο όνομα της Ευρείας παράταξης και να αρνείσαι τον άνθρωπο που είχε την τόλμη να πεί την αλήθεια και δεν μιλώ για τον Καμμένο μιλώ για τον Γιάννο Μανώλη και να τον αντικαθιστας με Μπουμπύκια και Ροπαλοφορους απ οτο Λαός;

    Λαικισμός δεν είναι ο γκέστ στάρ Αδωνις να λέει οτι όσοι υποστηρίζουν ότι θα ενταχθεί στηνΝΔ κάνουν χρήση ουσιων και να είναι στα παράθυρα και να υπερασπίζεται την πολιτική Σαμαρά?

    Λαικισμός δεν είναι να λές διαγραφω όσους είπαν όχι στο μνημόνιο, δέχομαι πίσω όσους κάνουν δήλωση μετανοιας την ώρα που θεωρείς λαικιστή τον Τσίπρα που σου λέει πάρε πίσω την υπογραφή σου;

    Λαικισμός δεν είναι το Ζαππειο ΙΙ σε συνδυασμό με την αποστολή επιστολής νομιμοφροσύνης σε τρόικα,Μέρκελ και ΔΝΤ;

    Λαικισμός δεν είναι το ανάθεμα στον Αβραμόπουλο και η απόσυρση του άρθρου;

    Λαικισμός δεν είναι ο τρόπος ανακοίνωσης και απόσυρσης υποψηφιότητας Συμπιλίδη?

    Λαικισμός δεν είναι ο τρόπος αγκαλιάσματος και το αναθεμα στον Μακεδονα, Μακεδονομάχο πρώην Περιφερειάρχη κα ιτο αγκάλιασμα απο αυτούς που κόπτονται την Αναγέννηση και μιλώ για τους Ανεξάρτητους Ελληνες;

    Ο Περίφημος Διάλογος Αθηναίων-Μηλίων του Θουκυδίδης είναι άγνωστος ΣΗΜΕΡΑ

    Μου παρέδωσαν την φράση "Οπου κιαν κοιταξω θάλασσα αρμυρή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακρίτα
    τα περισσότερα από τα γεγονότα και οι άστοχοι χειρισμοί που αναφέρεις, είναι σοβαρά πολιτικά λάθη.
    Λαϊκισμός είναι να παίζεις με τα αισθήματα και της ανάγκες των λαϊκών μαζών και να υπόσχεσαι εν γνώσει σου πράγματα που ξέρεις ότι δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις.
    Το να λές άλλα στο μπαλκόνι, στους χαχόλους καφροκομματικούς και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες.
    Και όποιος το κάνει αυτό, είναι λαϊκιστής.
    Κατά την άποψή μου σήμερα το κάνουν τα λεγόμενα αντιμημονιακά κόμματα.
    Ξεκάθαρα λόγια.
    Τζογάρουν στον πόνο και την οργή του ελληνικού λαού.
    Και επειδή κάποιοι το παραλληλίζουν με τη στάση που τήρησε ο Τάσος στην Κύπρο.
    Ο Τάσος είχε κράτος και δεν τον έπαιξε κορώνα γράμματα με το Σχέδιο Ανάν.
    Εμείς έχουμε κράτος και το παίζουμε κορώνα γράμματα με τους αντιμνημονιακούς λεονταρισμούς.
    Το διαπραγματευτικό μας χαρτί είναι το ότι μπορούμε να τραυματίσουμε την ευρωζώνη και τους τοκογλύφους.
    Το τίμημα όμως για μας θα είναι ο θάνατος και αυτό το ξέρουν.
    Το πιστόλι του εκβιασμού θα στραφεί στον κρόταφό μας.
    Και φυσικά, μακάρι, εύχομαι να διαψευστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σάββα,εκ του αποτελέσματος,ήταν ή δεν ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ(κυρίως) που υπονόμευσε τη θέση μας στην ΕΕ;

    Απο που προκύπτει ότι το μνημόνιο μας κρατά στην ΕΕ και δεν μας διώχνει μια ώρα αρχύτερα;

    Πολιτικά,κοινωνικά και οικονομικά είναι αδύνατον να συνεχιστεί η πορεία αυτή.

    Στον προϋπολογισμό υπάρχουν αναμενόμενα έσοδα που είναι φύσιν αδύνατον να εισπραχθούν.

    Ήδη,εδώ και δύο μήνες τα έσοδα καταρρέουν,και αυτά είναι επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ.

    Οι Γερμανοί,άσχετα αν συνεχιστεί η ακολουθούμενη πολιτική,ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,πράγμα αδύνατο.

    Άδικα φαγωνόμαστε μεταξύ μας,και πάρα πολύ κακώς που η επιλογή για το τι θα κάνει η χώρα βρίσκεται σε κομματικό επίπεδο.

    Μήνες ολόκληρους γράφω ότι οδηγούμαστε σε οξύτατη πολιτική κρίση,όχι γιατί διαθέτω μαντικές ικανότητες αλλά επειδή έχω άμεση επαφή με την κοινωνία.

    Ήταν υποχρεωμένοι να το προβλέψουν και να προσαρμόσουν την πολιτική τους,σε Εθνικό και ΟΧΙ σε κομματικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα ο Τάσσος είχε δείξει ποιός είναι απο τις συνθηκες Ζυρίχης κια Λονδίνου και ως είχε πεί στην Φανούλα Αργυρού ας ψάξουν όσο θέλουν για μένα δεν θα βρουν τίποτα.Απέναντι σε αυτό το γίγαντα αν νομίζουν πολιτικοί Νάνοι τύπου Τσίπρα και Κουβέλη, Καμμένου και Παπαρήγα ότι μπορουν να συγκριθούν πλανώνται πλάνη οικτρά.

    Δεν διαφωνω στα όσα ορθως καταγραφεις για την σημερινή στρατηγική της αριστεράς στην Ελλάδα.Ομως εκεί που πασχίζω είναι να βρω κάποιον που να λέγει και να υποστηρίζει με επιχειρήματα κα ι έργα ότι υπάρχει διέξοδος

    Το μνημόνιο διέλυσε ολάκερη κοινωνία και οικονομία ως θρυαλλίδα στην Πατρίδα μας

    Δεν αρνουμε την πολυ βαθιά κρίση οικονομική, πολιτική και κοινωνική
    αντίθετα εκει πιστευω ότι πρέπει να επικεντρωθεί η μάχη

    Αν πάλι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό σκύβω το κεφάλι

    Οχι ΟΜΩΣ να γίνει ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια όσων ερωτευτηκαν την εξουσία αλλα ΜΕΣΟ για να βγεί απο την κρίση η Ελλάδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακρίτα,
    Λες:
    Αν πάλι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό σκύβω το κεφάλι.
    Οχι ΟΜΩΣ να γίνει ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια όσων ερωτευτηκαν την εξουσία αλλα ΜΕΣΟ για να βγεί απο την κρίση η Ελλάδα μας.
    Εγώ λέω ότι δεν ήταν αναγκαίο κακό, το προκάλεσε η ομάδα ΓΑΠ, με τις μεθοδεύσεις στην ΕΛΣΤΑΤ και τις λοιπές αθλιότητες.
    Για το δεύτερο μνημόνιο δεν γνωρίζω, αυτό το ξέρει μόνο ο Σαμαράς, ο οποίος πείστηκε να το υπογράψει.
    Αν πείστηκε με βάση δεδομένα που του έθεσαν στο τραπέζι και το έκανε συνειδητά για το καλό της πατρίδας, τιμή του και καμάρι του και ας μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
    Αν η υπογραφή του ήταν προϊόν εκβιασμού, θα θαφτεί κι αυτός σαν πολιτικό κουφάρι στην ιστορία.
    Άλλωστε, αυτή είναι η θέση μου.
    Να θυσιάζεσαι για το σωστό και όχι για τις θέσεις.
    Από κει και μετά, με βάση αυτά που μπορούμε να διακρίνουμε, πιστεύω ότι εθνικά υπεύθυνη στάση είναι η επαναδιαπραγμάτευση και όχι η ακύρωση του μνημονίου.
    Επαναλαμβάνω, με βάση αυτά που αντιλαμβάνομαι.
    Τώρα, να κάποιος και απευθύνομαι σε σένα Χρήστο, μπορεί υπεύθυνα να δείξει άλλο δρόμο, ας το κάνει, με υπεύθυνη πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προσωπικά πιστεύω ότι οι ασφαλείς και σίγουρες λύσεις,μέσα σε αυτό το περιβάλλον,ότι είναι ουτοπίες.

    Πολλές φορές έγραψα ότι ο Σαμαράς,κατά τη γνώμη μου πήρε τη λάθος απόφαση.Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θεωρητικά τουλάχιστον ήταν κάπως ασφαλέστερη,απο τη στιγμή που η οικονομικά,πολιτικά και κοινωνικά η χώρα ΔΕΝ μπορούσε να ακολουθήσει,τότε ήταν καταδικασμένη η επιλογή σε αποτυχία απο την αρχή.

    Το εφικτό είναι το ζητούμενο,και ο δρόμος των μνημονίων εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει.

    Είναι σαν να βάζεις φτερά σε ελέφαντα και να απαιτείς να πετάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξεκάθαρα πράγματα.
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απο αντίδραση και μόνο πρέπει να εξαφανιστούν πληρώνοντας τα κακά που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό 30+ χρόνια τώρα. Δεν με νοιάζει τι είναι ρεαλιστικό... είμαι ιδεαλιστής. Δεν πρόκειται να σκεφτώ τις συνέπειες στα προσεχή χρόνια, όταν μακροπρόθεσμα το γένος θα ωφεληθεί από μία πατριωτική ελληνοχριστιανική κυβέρνηση. Μία τέτοια κυβέρνηση θα τινάξει στον αέρα την Ε.Ε. του *πώλου και θα εξασφαλίσει την επιβίωση του έθνους πρώτα και του κράτους κατά δεύτερο.

    Όλοι εδώ μέσα λέτε ότι είστε πατριώτες. Τι εστί πατρίδα; Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες km² γής; Τι να τη κάνεις τη γή αν δεν κατοικείτε από Έλληνες αλλά αλλοτριωμένα υπολείματα ελληνισμού και εκατομύρια ξένων;

    Για εμένα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ με το πρόγραμμάτους δεν κάνουν τίποτα θα τους ξένους και την αλλοτρίωση του γένους μας. Τι να τη κάνω την ακύρωση του Μνημονίου όταν η χώρα γεμίζει χεσμένους ελληνες γέρους και η λιγοστή νεολάια σε λίγα χρόνια θα είναι μία σταγόνα στον ωκεανό των αλβανοπαίδων και των λοιπών λάθρο που κατάντισαν των έλληνα μειοψηφία.

    Κύριοι καή η οικονόμια, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν υγιής οικονομικά. Αυτό που την κρατούσε ήταν άλλα πράγματα που δυστυχώς θα χάνουμε και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γκρέκο
    εδώ μέσα, τουλάχιστον όσον αφορά τους διαχειριστές, δεν κάνουμε πατριδοκαπηλία, ούτε μονοπωλεί κανείς τον πατριωτισμό.
    Απόψεις διατυπώνουμε και ανταλλάσσουμε ελεύθερα.
    Αυτό αποτελεί απάντηση στο:Όλοι εδώ μέσα λέτε ότι είστε πατριώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

    Ο κυριότερος κίνδυνος είναι η ακυβερνησία και όχι η χρεοκοπία.

    Επομένως,να συνέλθει η Βουλή,να ψηφίσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία να αλλάξει το πολίτευμα σε Προεδρική Δημοκρατία.

    Η σύνθεση της Βουλής να παραμείνει ως έχει,να μη γίνουν επαναληπτικές Βουλευτικές.

    Να προχωρήσουμε σε εκλογή Προέδρου,στον οποίο θα έχουν περάσει θεσμικά τα ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ.

    Ο λαός να ψηφίσει ένα πρόσωπο για να κυβερνήσει.

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΟΦΗΣΑΝ.

    Δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα διαχείρισης της κατάστασης απο τα κόμματα.

    Ακολούθως,να οριστεί μια ανεξάρτητη επιτροπή,με ΠΛΗΡΕΙΣ ανακριτικές αρμοδιότητες,η οποία θα ερευνήσει τα αίτια της χρεοκοπίας και θα οδηγήσει τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Έτσι,η λαϊκή οργή θα εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό,απαραίτητο για σταθερότητα.

    Να καλέσουμε στην Ελλάδα ΌΛΕΣ τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να πάρουμε αν είναι δυνατόν,μια ΚΟΙΝΗ απόφαση για τη μετέπειτα πορεία μας. Τότε,η διαπραγματευτική ικανότητα θα ενισχυθεί ραγδαία.

    Σε άλλη περίπτωση,θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να ζήσουμε την ολική κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους και ακολούθως της ευρωζώνης.

    ΥΓ
    Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το ότι πέρασαν τα αδιέξοδα της πολιτικής στην κοινωνία,ένα μικρό δείγμα αποτελεί η είσοδος της Χ.Α. στο κοινοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι α)τη χώρα δυστυχώς την κυβερνούν οι δημοσιογράφοι. Θα παρατηρήσατε ότι τελευταία ο Τσίπρας φιγουράρει ως ο παντοκράτωρ ηγέτης με ένα ποσοστό στα 15% μόλις. Επίσης ότι τον δείχνουν από το πρωι μέχρι το βράδυ ιδιαίτερα στα μπλογκ (Ο Τσίπρας με κοτσίδα, ο Τσίπρας με κασκολ, ο Τσίπρας στο Λύκειο, ο Τσίπρας είπε, έκανε κλπ. Ο ίδιος στέλνει άτυπα εξώδικα στους ηγέτες της ΕΕ ένωσης με την άνεση ανθρώπου που εχει πάρει 90% στις εκλογές και χωρίς να δείξει κάποιο έργο τα ποσοστά του ανεβαίνουν παραδόξως. Αυτό είναι μια ελληνική πραγματικότητα η οποία προσωπικά δε με κάνει καθόλου υπερήφανο.
    β) Δυστυχώς είμαστε ανακατεμένοι σε μια διεθνή αυτοκαταστροφική συγκυρία που ελάχιστοι κερδίζουν και οι πολλοί περιπλέκονται σε μια μίζερη κι εξαθλιωτική κατάσταση. Η μεγάλη μου απορία είναι: Πώς είναι δυνατόν η ΕΕ με την αυτάρκεια αγαθών να πέφτει στη λούμπα μιας τέτοιας αδιέξοδης κατάστασης στην οποία δεν εμπλέκεται μόνο η Ελλάδα; Μοιάζει όλο αυτό με εφιάλτη όπου θαρρείς αποποιούμαστε ομαδικά τις δυνάμεις μας (ως Ευρώπη) για χάρη της παράνοιας. Σα να δημιουργούμε ένα παιχνίδι αντόχης, έναν αγώνα πάλης μέχρι θανάτου μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν κάποιοι μετρημένοι στα δάκτυλα. Ζούμε την πιο αποκρουστική τυρανεία, μια κατάσταση που στηρίζεται στο φόβο και όπου το φεουδαρχικό σύστημα μοιάζει ανθρωπιστικό. Τώρα έχουμε φτάσει όλοι να παίζουμε κορώνα γράμματα το μέλλον μας και να μοιάζει αυτό με τη μόνη δυνατή επιλογή. Αποποιηθήκαμε την χαρτοπαιξία στη ζωή μας για να μας την επιβάλουν κάποιοι με τη μορφή του όλα ή τίποτα σε μια παρτίδα. Για όνομα του Θεού ας συνέλθουμε όσο είναι καιρός. Όταν διαπιστώνεις μια μέρα πως ο πεθαμένος πατέρας σού άφησε ένα υποθηκεμεύνο κτήμα το μόνο που δε θα σε βοηθήσει είναι να το παίξεις στα ζάρια ή να κλαις πάνω στο μνήμα του μακαρίτη. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγάζει κανείς συμπεράσματα αγνοώντας την παγκόσμια συνθήκη. Το δυστύχημα είναι ότι την παγκοσμια συνθήκη οι μόνοι που ίσως τη γνωρίζουν είναι οι σημερινοί πολιτικοί. Το σίγουρο είναι πως όταν έχεις φτάσει σ' αυτή την κατάσταση πρέπει να αλλάξεις τρόπο λειτουργίας. Μοιραία πρέπει να παράγεις, μοιραία πρέπει και να πουλήσεις αυτό που παράγεις. Ας ψάξουμε για πολιτικούς που θα δώσουν την ευκαιρία της παραγωγής και της πώλησης στον κόσμο αλλά θα εξυγειάνουν και τον δημόσιο τομέα όχι με απολύσεις κατόπιν στημένων διαγωνισμών που καμιά εγγύηση δεν προσφέρουν πως οι υποτιθέμενες γνώσεις θα χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αν κάποιος χάριζε ένα σεβαστό ποσό σ' έναν Έλληνα αυτός θα έφευγε για το εξωτερικό επιτόπου. Παλιότερα εγώ θυμάμαι να ψάχνουν ένα τρόπο παραγωγικής επένδυσης όταν κέρδιζαν ξαφνικά χρήματα.Πού έγκειται αυτή η διαφοροποίηση; Στον ανταγωνισμό των Κινέζων, στην έλειψη ικανοποιητικής τεχνογνωσίας, στην κακή φήμη μας, στην ηλίθια φορολόγηση, στο πλήθος των αεριτζήδων που λυμαίνονται ξένους κόπους, στη διαφθορά; Στις υπέρογκες εισφορές; Στη διαρροή συναλλάγματος; Στην εν γένει αδυναμία μας; Πού στο διάολο; Σε όλα μάλλον. Ας βρούμε έναν τρόπο να τα αλλάξουμε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όλο αυτό το άτιμο παιχνιδάκι του χρήματος, της ρευστότητας, των μετρητών και του έχω δεν έχω ως απαγόρευση ή επικρότητση της προσφοράς (δηλαδή ανεργία- εργασία) να αλλάξει. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός που ξαναπροσπαθεί να χτίσει πάλι τον Πύργο της Βαβέλ πεθαίνει κι εμείς εδώ στην ΅Ελλάδα να φυλαχτούμε όσο το δυνατόν από τον επιθανάτιο ρόγχο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διαφωνεί κάποιος με τα παραπάνω που έγραψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γραφεις Χρηστο:

    >>Να καλέσουμε στην Ελλάδα ΌΛΕΣ τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να πάρουμε αν είναι δυνατόν,μια ΚΟΙΝΗ απόφαση για τη μετέπειτα πορεία μας. Τότε,η διαπραγματευτική ικανότητα θα ενισχυθεί ραγδαία.
    Σε άλλη περίπτωση,θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να ζήσουμε την ολική κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους και ακολούθως της ευρωζώνης.<<

    Το θεμα ειναι εαν οι "χωρες του νοτου" ειναι προθυμες να συνεργαστουν με ενα κρατος Οθωμανο-Σοβιετ.
    Μαλλον ουτε να μας δουν δεν θελουν.

    >ΥΓ
    Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το ότι πέρασαν τα αδιέξοδα της πολιτικής στην κοινωνία,ένα μικρό δείγμα αποτελεί η είσοδος της Χ.Α. στο κοινοβούλιο.<<

    Οπως ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο να εκπροσωπειται με πλειοψηφια του εκλογικου σωματος, η καθυστερημενη αντιληψη και νοοτροπια των Αριστεροφασιστικων Εθνομηδενιστων, που καταφερε να διαλυση διαχρονικα την χωρα!

    Εχουμε ακομα πολυ δουλεια μπροστα μας.

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    - Ο Θάνος Τζήμερος 05.09.12, στο News247.gr |VOD
    http://www.dailymotion.com/video/xqpart_y-yyyyy-yyyyyyyy-yyy-news247-gr-vod_news?start=160

    - http://www.fimes.gr/2012/05/dimiourgia-xana-dimoskopisi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. (1)

    skal, νομίζω ότι η περιγραφή που έδωσες για το λαϊκισμό (8:30πμ) είναι σωστή και γι αυτό έχει ευρεία εφαρμογή. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος τού λαϊκισμού είναι ο Σαμαράς. Πολύ απλά, διότι ήταν αυτός (όντας επικεφαλής μεγάλου κόμματος και άρα με ευρύτερη λαϊκή απήχηση) που λαΐκιζε και τζογάριζε (σύμφωνα με όλους τούς τότε μνημονιακούς πολιτικούς και τα ΜΜΕ, που σήμερα τον προβάλλουν σαν υπεύθυνο) παίζοντας με τα αισθήματα και τις ανάγκες τών λαϊκών μαζών. Με τα Ζάππεια έταζε ελπίδα και παρέσυρε πολλούς, ακόμα και πέραν τού δικού του πολιτικού χώρου. Προσωπικά τού είχα αποδώσει τα εύσημα σε σχόλιά μου για την τότε σθεναρή στάση του απέναντι στους "εταίρους", για την ΑΟΖ κλπ. Επί πλέον, δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα σαν αρχηγός μεγάλου αστικού κόμματος, εκπαίδευσε αντιμνημονιακά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και διευκόλυνε ακόμα περισσότερο μικρά κομματίδια τύπου ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρηματολογούν με τον ίδιο τρόπο, πολλές φορές χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις και τις δικές του εκφράσεις, μέχρι παρεξηγήσεως δηλαδή...

    Έφθασε έτσι μέχρι τον Οκτώβριο τού '11 συγκρατώντας την εκλογική του βάση περίπου στα επίπεδα τού 2009, όταν ο άλλος πόλος τού μεταπολιτευτικού δικομματικού συστήματος κατέρρεε. Και ξαφνικά έκανε τη στροφή προς την «υπευθυνότητα», την αναγκαιότητα του μνημονίου κλπ και μας ήρθε ο Παπαδήμος. Εκεί ακριβώς χάθηκε η μπάλλα. Αυτό εξαγρίωσε πολύ κόσμο. Η άμεση αντίδραση ήταν να εκτοξευθεί το ποσοστό αυτών που δήλωναν αποχή και πήγε στο 36% (υπόψη ότι αυτή η αποχή δεν περιλαμβάνει την πάγια αποχή των κατοίκων εξωτερικού, ετεροδημοτών κλπ). Μετά, μόλις ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ, αυτό που επακολούθησε ήταν εκπληκτικό! Έκανα ένα διάγραμμα (χρονοσειρά) των ποσοστών της ΝΔ τους τελευταίους 6-7 μήνες. Και στο ίδιο διάγραμμα έβαλα και τα ποσοστά της αποχής για το ίδιο διάστημα. Μιλάμε ότι οι δύο καμπύλες ήσαν ίδιες. Ακόμα και στα σκαμπανεβάσματά τους! (μπορώ να στο στείλω με email γιατί πραγματικά βγάζει μάτι). Το ρεζουμέ είναι ότι στα μέσα Απριλίου το ποσοστό της αποχής είχε πέσει στο 21% και της ΝΔ στο 22% περίπου. Κι αυτό ήταν μια σταθερή τάση. Επί 7 μήνες όσο περισσότεροι δήλωναν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, τόσο περισσότερο έπεφταν τα ποσοστά της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. (2)

    Ο κόσμος επέστρεφε στο εκλογικό παιχνίδι σταθερά και αποφασισμένα, με ένα σκοπό: να τιμωρήσει τα μνημονιακά κόμματα και ιδίως τη ΝΔ. Γιατί περισσότερο τη ΝΔ; Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έτσι κι αλλοιώς το ΠΑΣΟΚ είχε σχεδόν χτυπήσει πάτο και δεύτερον γιατί η ελπίδα που τού έδινε επί 2 χρόνια ο Σαμαράς αποδείχτηκε δίκοπο μαχαίρι. Όταν είδε ο κόσμος την ελπίδα του να γίνεται θρύψαλλα (και αναπόφευκτα συμπέρανε ότι επί δύο χρόνια ο Σαμαράς έκανε εμπόριο ελπίδας) αποφάσισε να επιστρέψει σαν τιμωρός. Έτσι προέκυψαν τα ποσοστά του Καμμένου και εν μέρει του Τσίπρα. Ακόμα και η Χρυσή Αυγή, μέχρι πριν 6-7 μήνες ήταν σταθερά κάτω από το 1%. Από τότε όμως άρχισε να αυξάνεται μέχρι που έφτασε στο 7%. Και βέβαια, η ΝΔ έπαθε το πατατράκ της Κυριακής. Ακριβώς γιατί ο κόσμος τιμώρησε με αυτό τον τρόπο το λαϊκισμό του Σαμαρά και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Εννοείται ότι το ίδιο θα γίνει και με όποιον άλλο επαναλάβει ανάλογες συμπεριφορές.

    Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Πώς μαζεύεται το αντιμνημονιακό κλίμα που επί 2 χρόνια καλλιεργούσε ο Σαμαράς; Κατηγορώντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο με τα ίδια ακριβώς λόγια και τις ίδιες εκφράσεις που κατηγορούσαν τον ίδιο τον Σαμαρά οι Πασοκάρες και τα ΜΜΕ της διαπλοκής όσο επιδείκνυε αντιμνημονιακή στάση; Εμ δεν πιάνει. Γιατί εκείνο το διάστημα, μεταξύ άλλων, το περιβάλλον Σαμαρά είχε εκπαιδεύσει τον κόσμο και στο ότι το σύστημα και η διαπλοκή χτυπούν τον Σαμαρά γιατί έχουν συμφέροντα με το μνημόνιο και είναι υποτελείς στους τροϊκανούς. Οι ίδιοι υπενθύμιζαν τον επικοινωνιακό και ψυχολογικό πόλεμο που είχε εξαπολυθεί από τον ξένο παράγοντα όταν ήθελε να περάσει το σχέδιο Ανάν και παραλλήλιζαν τις περιστάσεις… Από όλα αυτά τι έμεινε τελικά; Ότι ο ελληνικός λαός νίκησε την προπαγάνδα και δεν λύγισε στις πιέσεις, απλώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει Τάσσος Παπαδόπουλος γιατί αν υπήρχε τα ποσοστά του ΟΧΙ στο μνημόνιο θα ήσαν ανάλογα με τα αντίστοιχα του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δημόκριτε,πρώτον δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα απο την πρωτοβουλία αυτή,ακόμη και στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσει θα έχουμε κερδίσει σε επίπεδο εντυπώσεων.Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο διεθνές περιβάλλον.

    Επίσης,όλος αυτός ο κόσμος δεν είναι ούτε αριστεροφασίστας ούτε τίποτα απο αυτά που αναφέρεις.

    Όσο πιο σύντομα αφήσουμε τις ταμπέλες εκεί που ανήκουν,στον κάλαθο των αχρήστων,και προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα,τόσο το καλύτερο για τη χώρα μας.

    Την επομένη της καταστροφής,το δεν με κατάλαβε ο κόσμος δεν θα αποτελεί επιχείρημα.

    Το εφικτό αναζητάμε και όχι ουτοπίες.

    ΥΓ
    Τους πολιτικούς σχηματισμούς που κατηγορείς,κάποιων οι πράξεις τους έφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπηκα πριν λιγο και αυτα που διαβασα... τι να πω.Τρελλαδικο.Κουφος απευθυνεται σε τυφλο,τυφλος σε παλαβο,παλαβος σε κουφο κοκ και ολοι σας μαζι χερι χερι με διονυσιακη εγωπαθητικη κινηση κορμιου λικνιζεστε εμπρος ο καθεις στον δικο του τον καθρεφτι σαν ο "μοναδικος ειδικος σχολιαστης" και αραδα η αρλουμπα με φοντο και καλα υποκριπτομενη την καταθληψη σας και την πραγματικη απελπισια σας.Στενοχωρεθηκα για την καταντια.Ο Θεος να σας βοηθησει να βγειτε απο αυτην την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και για να μη σας κουρασω αλλο με το να σας βαλω να σκεπτεστε,απολαυστε την ταινια "1984" που στηριζεται στο "1984 η Φαρμα των Ζωων" του (Illuminati) Οργουελ που δεν "προβλεψε" αλλα απλα σας περιεγραψε και προετοιμασε τους πατεραδες σας (οσους απο αυτους ειχανε την δυνατοτητα σε στοιχειωδη σκεψη) και τους μπολιασε εγκαιρα με την πυρηνικη σκεψη "αυτο ειναι το μελλον σας και μη τολμησετε να αντιδρασετε γιατι ειστε χαμμενοι ετσι και αλλοιως,ενω αν συμβιβαστειτε θα εχετε τουλαχιστον και οσο εμεις θελησουμε ενα κομματι ψωμι".Τα υπολοιπα ειναι κομματακια του παζλ που δεν ειστε ικανοι εδω στον Ινφογνωμονα να τα συνθεσετε οσες μπουρδες και αν ειπωθουνε.
    Απολαυστε λοιπον το φιλμ και καλυτερες " αναλυσεις" στο μελλον.
    http://www.dailymotion.com/video/xg6hev_tvxs-gr-1984_shortfilms?from_fb_popup=1&code=AQA65T9lGGPsnmXCZqetTZBobSSFhwhUYXyhm2jH14S4GDbZfl5v1yTUA2BqjdMcj7YibXBtV5yeVSbQNlONMDQVARS16VkRLjyitgSFqxzYo37hoFiVcDHZLuh8KOsVs-ha_xGE-yMBpLPm7MAuBHp0bJpvuycYS3YuErCmOLcaR9Vf3LyE5C2PKmHGP_DRTQE&fbc=199

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για να σας διευκολυνω να δειτε την ταινια αυτη
    http://www.dailymotion.com/video/xg6hev_tvxs-gr-1984_shortfilms

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γραφεις Χρηστο:

    >>Δημόκριτε,πρώτον δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα απο την πρωτοβουλία αυτή, ακόμη και στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσει θα έχουμε κερδίσει σε επίπεδο εντυπώσεων.Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο διεθνές περιβάλλον.<<

    Δεν αμφιβαλλω πως μια κινηση οπως την περιγραφεις θα μπορουσε να εχει καποιο θετικο αντικρισμα. Πολυ ποιο σημαντικο ειναι ομως, να αποδειξουμε πως δεν ειμαστε μονο προθυμοι, αλλα πως αλλαζουμε και εμπρακτα τις δομες του παρασιτικου και παντελως διαφθαρμενου κρατους. Ειδεμη παραμενουμε απλως ενα μη υπολογισιμο "αποτυχημενο κρατος".

    "...η αξία μιας συμμαχίας για ένα της μέλος καθορίζεται από το ειδικό βάρος του τελευταίου μέσα στο σύνολο της συμμαχίας. Πιο λιανά: οι σύμμαχοι αξίζουν για σένα τόσο, όσο αξίζεις εσύ γι’ αυτούς."
    (Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου", http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/)

    >>Επίσης,όλος αυτός ο κόσμος δεν είναι ούτε αριστεροφασίστας ούτε τίποτα απο αυτά που αναφέρεις.<<

    Φασισμος ειναι και η εμμεση γενοκτονια / ευθανασια (Μ. Μελετοπουλος 2012, Κονδυλης 1997), οταν πρωτιστως η Πρασινο-Κοκκινη ιδεολογια του Προοδευτικου Ζητιανοτζαμπατζη εχει αφησει την χωρα ανοχυρωτη και το κρατος διαλυμενο.

    >>Όσο πιο σύντομα αφήσουμε τις ταμπέλες εκεί που ανήκουν,στον κάλαθο των αχρήστων,και προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα,τόσο το καλύτερο για τη χώρα μας.Την επομένη της καταστροφής,το δεν με κατάλαβε ο κόσμος δεν θα αποτελεί επιχείρημα. Το εφικτό αναζητάμε και όχι ουτοπίες.<<

    Συμφωνω, κανεις δεν μπορει να πει πως "δεν ηξερε" και "δεν καταλαβε"!
    Δεν προκειτε να εξυγιανθει ποτε η κατασταση, οσο ειμαστε απροθυμοι να κοιταξουμε καταμουτρα την αιτια της αυτοκαταστροφης μας.

    "Πράγματι, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή. Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον όποιο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.
    Οι μετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον ορό να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον ορό να τεχνουργηθούν ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαϊστικές», αδιάφορο)."

    (Κονδυλης, 1997)

    >>ΥΓ
    Τους πολιτικούς σχηματισμούς που κατηγορείς,κάποιων οι πράξεις τους έφεραν.
    12 Μαΐου 2012 8:43 μ.μ.<<

    Σωστα, με την επιλογη της ψηφου. Εχει κοστος ο τριανταχρονος λαικισμος του προοδευτικου Οθωμανο-Σοβιετ.

    - X. Γιανναρας, "Οχι μισόλογα για τον φασισμό"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/06/2008_274112
    - Στεφανος Κασσιματης, "Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθούν όπλα"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/12/2011_465815
    - Μ. Μελετόπουλος 2012, "Γενοκτονία"
    http://www.antibaro.gr/node/3713

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σάββα, αποτελεί τρομερό σφάλμα την κρίσιμη αυτή ώρα να προσχωρείς στην πιο μαύρη συστημική προπαγάνδα που:
    Ι) προσπαθεί να μειώσει kαι να απαλύνει τις τεράστιες & εγκληματικές ευθύνες του δικομματικού αστικού συστήματος για την 30ετή πορεία και την κατάντια του λαού και της χώρας μας ονομάζοντας αυθαίρετα και με παγκάλειο λογική ως συνένοχη την Αριστερά,
    ΙΙ) επιχειρεί να ακυρώσει τη διαφαινόμενη σοσιαλδημοκρατικίζουσα Μεταπολίτευση της Μεταπολίτευσης (όσο αδόκιμος κι αν ακούγεται ο όρος) προκαταλαμβάνοντας τη γραμμή που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση και να τη δυσφημίσει ως συνέχεια του παπανδρεικού λαικισμού λες κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του μακαρίτη, του σημίτη και του τρισάθλιου ΓΑΠ,
    ΙΙΙ) δοκιμάζει να αναστηλώσει τη μνημονιακή προοπτική (αργού θανάτου) του λαού και της χώρας μας με το μηδενιστικό τρόπο της δυσφήμισης άλλης εναλλακτικής λύσης πέρα από τα προδοτικά κόμματα του αστικού παλαιοκομματισμού.

    Είναι απογοητευτικό ότι ούτε καν προσεγγίζουν την κεντροδεξιά-αστικοπατριωτική (μέχρι αηδίας) αλλά σαφώς εθνική και αντιμνημονιακή γραμμή Καμμένου τα γραφόμενά σου!!!

    Είναι προφανές όμως ότι μιλούν τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα, εντάξεις και πορείες.
    Θα δούμε όμως ποιος τελικά θα νοηματοδοτήσει ξανά αυτή την πατρίδα και ποιος θα ορίσει τον πατριωτισμό: Οι επίγονοι του ΕΑΜ ή οι μνημονιακοί επίγονοι των χιτών & των ταγματασφαλητών;

    Η ιδεολογική και ταξική πόλωση είναι πια δεδομένη αν λάβουμε υπ'όψιν και τον εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας και του στρατεύματος που καταδείχθηκε στις κάλπες με την από μέρους τους υπερψήφιση της Χ.Α. και για την οποία Σάββα δεν είδα καμμία ανάλυση στο ιστολόγιό σου.

    Είναι πραγματικά κρίμα που υιοθετείς τη σκληρή δεξιά έως κι ακροδεξιά σαμαρική αντιαριστερή λογική επειδή η σοσιαλδημοκρατικίζουσα (και σε καμμία περίπτωση κομμουνιστική) προοπτική διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική "μεσαία λύση", η μόνη κοινοβουλευτική κι εντός της αστικής νομιμότητας διέξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές, την εθνική υποτέλεια, τις αρπακτικές διαθέσεις της ξενόδουλης ντόπιας πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό και την πατρίδα μας. Επειδή αν δεν αφήσετε να περάσει αυτή η μεσαία λύση, η μοναδική άλλη διέξοδος που αφήνετε στα εκατομμύρια κολασμένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές συμπολιτών μας είναι ο άγριος εθνικοαπελευθερωτικός και συνάμα ταξικότατος εμφύλιος πόλεμος.

    Αν δεν γίνει κατανοητό στην αντίπαλη παράταξη ότι "Βάρκιζα τέλος" και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια και να σταματήσει τον κατατρεγμό όποιου δεν ανήκει στην άρχουσα κλεπτοκρατική τάξη και τους ρουφιάνους της, τότε αυτό που σας και μας περιμένει είναι ένα νέο Σαλβαδόρ με τον 20χρονο, "υπόκωφο" εμφύλιο των 60.000 νεκρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η Προεδρεία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο,προφανώς τα μηνύματα που θα στείλει η προσπάθεια του Προέδρου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο εξωτερικό.

    Αν η συνάντηση γινόταν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς,και ναυαγούσε όπως αναμένεται,τότε....

    Μεγαλύτερη σημασία θα έχει η αντίδραση του ΔΝΤ,εκεί θα κριθούν πολλά γιατί η Λαγκάρντ δεν έχει πλέον πολλά περιθώρια,οι αντιδράσεις στο εσωτερικό θα είναι σοβαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δημόκριτε,η αξιοπιστία προϋποθέτει εσωτερική σταθερότητα,και γράφω παραπάνω πως θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό.

    Αν δεν αλλάξουμε πρωτίστως το πολιτικό μας μοντέλο η χώρα δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί.

    Σε ιδεολογίες ΔΕΝ πιστεύω γιατί πολύ απλά αντέχουν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και σίγουρα όχι σε πρακτικό,ειδικά στη χώρα μας.

    Μεγαλύτερη γάγγραινα απο τα κόμματα ΔΕΝ υπάρχει στην Ελλάδα.

    Η πηγή ΌΛΩΝ των κακών του τόπου είναι και το έχω γράψει δεκάδες φορές εδώ μέσα.

    Τα κόμματα ΔΕΝ είναι απαραίτητα στη Δημοκρατία,αντιθέτως,την καθιστούν ''δημοκρατία''.

    Το τραβεστί πολιτικό μας σύστημα,μας συμπαρέσυρε όλους στην καταστροφή.

    Ας προσπαθήσει ο καθένας απο εμάς να φανταστεί έστω και για λίγο μια Ελλάδα δίχως κόμματα,ένα είναι το σίγουρο,ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. El Carnicero Rojo
    πρώτα πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την εξής βάση:
    Το ιστολόγιο έδωσε βήμα σε όλους και ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Την προεκλογική περίοδο, τα άρθρα που ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο ιστολόγιο, μπορεί να ξεπερνούν και το 50%.
    Τώρα, όσο αφορά το άρθρο μου, θα πρέπει να έχεις αντιληφθεί ότι δεν παίρνω γραμμή από κανέναν και δεν πρόκειται να γίνει αυτό ποτέ, εκτός κι αν πάθει κάτι ο εγκέφαλός μου.
    Την τρίτη λύση, μεταξύ μνημόνιου και αντιμνημόνιου, την έχω συζητήσει διεξοδικά και με άτομα που είναι πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν είναι κάτι καινούργιο και νομίζω ότι η άποψή μου βρίσκει απήχηση και εκεί.
    Όσοι έχουν ασχοληθεί με διαπραγματεύσεις γνωρίζουν ότι όταν παίρνεις μια θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, αφήνεις πάντα περιθώριο να ελιχθείς και να κάνεις βήμα πίσω.
    Η θέση "θα καταγγείλουμε και θα ακυρώσουμε το μνημόνιο" είναι ανεδαφική και λαϊκίστικη θέση ταυτόσημη με το "έξω οι βάσεις του θανάτου" του Ανδρέα και το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ, γι' αυτό και πιστεύω ότι είναι δυνατόν αποτελέσει την ταφόπλακα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρης της αριστεράς.
    Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, σε καλώ να απεμπλακείς από ιδεολογικά στερεότυπα και να δεις την κατάσταση με ψυχρό μάτι.
    Ειδικά στα θέματα που είναι καθαρά τεχνοκρατικά, σε σχέση με τις σκληρές διαπραγματεύσεις που απαιτούνται σε διεθνές επίπεδο, σου λέω: Πάταξον μεν άκουσον δε.

    υ.γ. 1. ετοιμάζω κάτι για την πολιτική κατάσταση, θα το διαβάσεις τις επόμενες ημέρες.
    υ.γ. 2. Για τη Χρυσή Αυγή το φαινόμενο είναι ευεξήγητο. Απλοί λαϊκοί άνθρωποι, ψήφισαν τη Χ.Α. ως πράξη εκδίκησης στο πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ.
    Δεν θεωρώ ότι θα έχει συνέχεια, εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο, που θέλει ψάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. El Carnicero Rojo
    Τώρα διάβασα πιο προσεκτικά το σχόλιό σου και θα το αναρτήσω ως αυτόνομη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γραφεις El Carnicero Rojo:

    >>...Αν δεν γίνει κατανοητό στην αντίπαλη παράταξη ότι "Βάρκιζα τέλος" και δεν αφήσει τον Τσίπρα να μας βγάλει ειρηνικά από τα μνημόνια και να σταματήσει τον κατατρεγμό όποιου δεν ανήκει στην άρχουσα κλεπτοκρατική τάξη και τους ρουφιάνους της,τότε αυτό που σας και μας περιμένει είναι ένα νέο Σαλβαδόρ με τον 20χρονο, "υπόκωφο" εμφύλιο των 60.000 νεκρών...
    13 Μαΐου 2012 12:24 μ.μ.<<

    Αυτη η σκεψη και μονο αρκει για να καταλαβει κανεις, ποσο τραγικη μπορει να καταντησει η διαχρονικη πλυση εγκεφαλου μεσα απο το βαρβαρο ιδεολογημα του Αριστερο-Φασισμου.

    Ειδη αυτην την στιγμη φαινεται η Τσαρλαταναρια του "λαιγκτ κομμουνιστη" Τσιπρα, που δεν αντεχει καν την ανοχη συγκυβερνησης.

    Εχει κοστος η "πρωτοπωριακη" ηλιθιοτητας μας!

    "Ήταν που ήταν αυτή η χώρα στη πρωτοπωρία της παγκόσμιας ηλιθιότητας, την τελευταία εβδομάδα έχει πλεον φτάσει σε συμπαντικά επίπεδα."
    (Olympios, http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=91337292&postcount=5010)

    - Π. Ηφαιστος, "20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)",
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm
    - Ο νεολαικιστης, light κομμουνιστης
    http://video.msnbc.msn.com/cnbc/47324473#47324473
    - Ο Στέλιος Ράμφος στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα ( 12 5 2012 )
    http://steliosramfosgr.wordpress.com/

    "H Αριστερα ειναι το ποιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η ποιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το ποιο καθυστερημενο στοιχειο της ιστοριας...το ποιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"
    (Ραμφος 22:30)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.