13/5/12

Η 6η Μαΐου έδειξε τον δρόμο

Με επαναπροσδιορισμό του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας και προσαρμογή στις δυνατότητες κάθε χώρας, στη βάση της διευρωπαϊκής αλληλεγγύης, πάνω στην οποία έχει θεμελιωθεί η ευρωπαϊκή προοπτική.
Του Δημήτρη Αβραμόπουλου*
Η ενδεχόμενη αποτυχία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναδείξει λύση διακυβέρνησης της χώρας και η συνακόλουθη δρομολόγηση νέων εκλογών, εντός του Ιουνίου, είναι μια εξέλιξη ανησυχητική και αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδυναμία του πολιτικού-κομματικού συστήματος να επιτύχει την αναγκαία εθνική συνεννόηση και να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή της 6ης Μαΐου.

Η προσφυγή σε νέες εκλογές, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει από τις προηγούμενες, θα δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι τα κόμματα επιχειρούν να μεταβάλουν τη λαϊκή βούληση μέσα από μια διαδικασία διλημμάτων και αδιεξόδων, επειδή η εκφρασθείσα ετυμηγορία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και τις επιθυμίες τους.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή του κλίματος που συντελείται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, σεβόμενοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αναγνωρίζοντας σε αυτήν τη θεμελιακή ευρωπαϊκή του επιλογή και την ανάγκη κοινωνικού ελέγχου της λειτουργίας της πολιτικής.
Επιπλέον, η επιδεικνυόμενη έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη σοβαρών αποφάσεων από τις ηγεσίες των κομμάτων στέλνει μήνυμα περιφρόνησης του κοινοβουλευτισμού, η δε αναμενόμενη διάλυση της Βουλής, πριν ουσιαστικά συγκληθεί και συγκροτηθεί σε Σώμα, μπορεί να ερμηνευθεί ως εξωθεσμική κατάργηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Φοβούμαι πως οι πρακτικές αυτές θα έχουν καταρχήν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά συμφέροντα, στα συμφέροντα δηλαδή της πατρίδας και των πολιτών, θα έχουν όμως επίσης πολύ αρνητικές επιπτώσεις για όσους απεργάζονται στα παρασκήνια τις πολιτικές αυτές.

Η Δημοκρατία για να λειτουργήσει έχει ανάγκη τη λειτουργία των πολιτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις ιδεολογικές τάσεις του εκλογικού σώματος, στον βαθμό και στην έκταση της λαϊκή εντολής σε καθένα από αυτά, στο πλαίσιο πάντοτε του Κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ορίζει το Σύνταγμα.

Η Δημοκρατία, όμως, για να επιβιώσει, όταν η χώρα αντιμετωπίζει κρίσεις, έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση. Για την εφαρμογή της λαϊκής βούλησης, η οποία επιτυγχάνεται όταν προτάσσεται η προστασία της πατρίδας από την προστασία του κόμματος, όταν οι προσωπικές, θεμιτές κατά τα άλλα, φιλοδοξίες και στρατηγικές υποχωρούν, στην υπέρτατη υποχρέωση να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον.

Η εκλογή της 6ης Μαΐου αποτύπωσε με σαφήνεια τη λαϊκή εντολή. Οφείλουμε να την εφαρμόσουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αφού την ερμηνεύσουμε σωστά, με σεβασμό στο Σύνταγμα, προτάσσοντας τη σωτηρία της χώρας.

Το μήνυμα της 6ης Μαΐου, είναι:
1. Η αποδέσμευση της χώρας από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν σειρά μνημονιακών όρων, που οδήγησαν σε πρωτοφανή ύφεση την οικονομία και στην απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.
Η διαδικασία αποδέσμευσης είναι τεχνικό ζήτημα. Μπορεί να τύχει διακομματικής επεξεργασίας και να ενταχθεί σε ένα χρονοδιάγραμμα κυβερνητικών ενεργειών, αρκεί να υπάρχει αληθινή βούληση για την ολοκλήρωση της αποδέσμευσης αυτής.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή του κλίματος που συντελείται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και που δείχνουν να προσανατολίζονται προς μία άλλη δημοσιονομική πολιτική. Με επαναπροσδιορισμό του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας και προσαρμογή στις δυνατότητες κάθε χώρας, στη βάση της διευρωπαϊκής αλληλεγγύης, πάνω στην οποία έχει θεμελιωθεί η ευρωπαϊκή προοπτική.

2. Η αποκατάσταση, άμεσα, των ακραίων αδικιών, τις οποίες επέβαλαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δύο ετών, επικαλούμενες το Μνημόνιο, σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, αγρότες και νέους, περιλαμβανομένης της κατάργησης όλων των μέτρων κατά των εργαζομένων, τα οποία παραβιάζουν τις διεθνείς αρχές των δικαιωμάτων τους.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την αρχή της οριζόντιας λιτότητας, την επέκταση των φορολογικών βαρών, ενώ αντίθετα πρέπει να διεκδικήσουμε την προσαρμογή των δανειακών συμβάσεων στις δυνατότητές μας, ώστε να μην εμποδίζεται η ανάπτυξη και να μη βαθαίνει η ύφεση.
Αυτό προϋποθέτει αναστολή της οποιασδήποτε περαιτέρω περικοπής μισθών και συντάξεων, με συγκεκριμένα ισοδύναμα τα οποία υπάρχουν.

3. Η επεξεργασία και η πρόταση προς τους Ευρωπαίους εταίρους ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, που απαιτεί χρηματοδότηση, από το κράτος και το τραπεζικό σύστημα. Απαραίτητοι όροι για την ανάκαμψη είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, που έγινε κρατικοδίαιτο, και η αξιοποίηση από το κράτος όλων των παραγωγικών πηγών και του εθνικού πλούτου σε πλαίσια εθνικής προστασίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Η αποκατάσταση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο σύνολο της οικονομίας που πλήττονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές και τη γραφειοκρατία.

4. Η θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας με την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ενίσχυση της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο.

Η συνταγματική μεταρρύθμιση που έχουμε ήδη προωθήσει προβλέπει μια σειρά από αλλαγές πολιτειακού χαρακτήρα αλλά και λειτουργίας των τριών εξουσιών, εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής.

5. Η αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων και τη θέσπιση αποτελεσματικών πολιτικών αντιμετώπισης των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια.

6. Κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών είναι η απαρασάλευτη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η συμμετοχή στην Ευρωζώνη, ως ισότιμο μέλος με πλήρη δικαιώματα και ανάλογες υποχρεώσεις.

Με κάποιες εξαιρέσεις των δύο άκρων, όλα τα υπόλοιπα κόμματα της νέας Βουλής αποδέχονται τις παραπάνω εντολές του ελληνικού λαού. Οφείλουν, λοιπόν, να αναζητήσουν άμεσα συναίνεση για την εκτέλεση της εντολής αυτής από την παρούσα Βουλή, με σεβασμό στη σειρά εκλογής και στην αντιπροσωπευτικότητα των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα έχει υποχρέωση να επιτύχει την αναγκαία εθνική συνεννόηση, με όλες τις συνιστώσες του νέου πολιτικού χάρτη που διαμορφώθηκε με τις εκλογές και να απευθύνει έκκληση για ένα εθνικό σχέδιο ευρείας αποδοχής, πολιτικής και κοινωνικής στήριξης, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια και θα την επαναφέρει στην ανάπτυξη, την ευημερία και την εθνική ανεξαρτησία και υπερηφάνεια χωρίς περιττή διακινδύνευση.

Οι αρχηγοί των κομμάτων που απηχούν τις παραπάνω ιδέες πρέπει να συγκαλέσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους και να διαμορφώσουν από κοινού τις πολιτικές τους προς την κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης και τη στήριξη άμεσα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με μοναδικό σκοπό τη σωτηρία της χώρας. Οι λοιπές διαφορές μας, σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, μπορεί να αποτελέσουν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης στο στέρεο έδαφος του τέλους της κρίσης.

* Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας.

9 σχόλια:

  1. Εκτος απο γνωστες γενικοτητες δεν αναφερει τιποτα αλλο.Αυτο που μπορει ομως να κρατησει καποιος ειναι μια εντεχνα περασμενη αγωνια,χωρις φυσικα να την εκφραζει δημοσια,για την συμμετοχη της ΝΔ+ΠΑΣΟΚ (κυρια υπευθυνοι για την ελληνικη κατασταση)+Καμμενος η Κουβελης(κανενα δεν ενδιαφερει το ασημαντο αυτο συμπληρωμα) σε μια κυβερνηση 168 βουλευτων και την ταυτοχρονη ΕΙΣΠΡΑΞΗ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ .Και τον φοβο του οτι στις επομενες εκλογες ο Συνασπισμος σαν πρωτο κομμα και με 35% θα τους σαρωσει και εξαφανισει ολους αυτους που παιξανε σε βαρος του Ελληνικου λαου και υπερ ορατων (τραπεζιτες) και αορατων εχθρων.Οσον αφορα την καταστροφη που επικαλουνται ειχα δημοσιευσει πριν λιγες ημερες το παραδειγμα του Εκουαντορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αβραμόπουλε,

    διατέλεσες Υπουργός Υγείας,ένας τομέας στον οποίο έγινε το τρελό το φαγοπότι.

    Επίσης διατέλεσες ΥΠΕΘΑ,άλλο ένα υπουργείο με φοβερές λοβιτούρες και πάρτι δισεκατομμυρίων,που τώρα μας λείπουν και τα χρωστάμε.

    ΑΝ θέλεις κάτι να προσφέρεις αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα,ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οσον αφορα την "αναγκαιοτητα" καποτε να χρησιμοποιηθει ο πιο αδυναμος εθνικα κρικος για να δημιουργηθει μια παραταξη-οργανωση στην ελλαδα που ομοιαζε στην ναζιστικη οργανωση της τοτε Γερμανιας παραθετω παρακατω μια απαντηση που εδωσα σημερα στο διαδικτυο σε καποιο ατομο επανω σε αυτο το θεμα οταν με ρωτησε "...δηλαδη κομμουνισμος και φασισμος ειναι το...ιδιο...πραγμα?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αυτο με το ιδιο ατομο στο διαδικτυο
    Ερωτηση=κομμουνισμος και φασισμος ειναι το ιδιο πρακτικα.....
    Απαντηση=Triantafyllou Stergios. ‎2 διαφορετικης κατευθυνσης εργαλεια του σιωνισμου που εχει δυο πτερυγες την αριστερα και την δεξια και οι ανθρωπομαζα ειναι εγκλωβισμενη και με την αγνοιακη θεληση της αναμεσα στις δυο δαγκανες που μετατρεπονται σε διαφορες επιμερους παραταξεις που καλεισαι να αποδεχτεις ζαλισμενος,ασχετος και παραπληροφιρημενος για να συμμετασχεις και εσυ δηθεν στα κοινα και στην διακυβερνηση δηθεν της τυχης και του μελλοντος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκβιασμούς και διλήμματα έβαζε προεκλογικά η Ν Δ με τα καθαρά χέρια που έλεγε αν δεν έχει αυτοδυναμία θα πήγαινε σε νέες εκλογές ,

    τη Ρόδο την είδατε , μένει να δείτε και το πήδημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όσο ήταν στο υπουργείο Υγείας τι σοβαρά θέματα - προβλήματα επιλύθηκαν; Σκοπός ήταν να απολαμβάνει την θέση του υπουργού, να υποδέχεται τους επισκέπτες με γραβάτα,...ατσαλάκωτος ανάμεσα στα φλάς των δημοσιογράφων. Κάτω από το χαλί όμως έβραζε/κόχλαζε το σύστημα. Ξαφνικά λοιπόν μετά από αυτές τις εκλογές αιφνιδιάστηκαν αίφνης όλοι και έγιναν φιλόσοφοι, σκεπτικιστές και θεωρητικοί με έντονες ανησυχίες για ...το καλό του τόπου. Τώρα όμως ανακαλύφθηκαν και συνταγολόγια, ηλεκτρονικός έλεγχος των φαρμάκων και άλλα πολλά. Τι δεν μπορούσε να κάνει δηλαδή ο κύριος όταν ήταν υπουργός έ; Αν είναι να γίνει πρωθυπουργός έστω και για μια ημέρα καλύτερα Τσίπρας και Γλέζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο σχολιο μου 13 Μαΐου 2012 8:42 μ.μ. δεν γραφτηκε η απαντηση που εδωσα στο ερωτημα που μου τεθηκε και η οποια ητανε στο...περιπου η ακολουθη=
    Μετα τον θανατο του Λενιν και ενω ητανε να αναλαβει ο Τροτσκυ ,και επιδη ο Λεων ητανε αρρωστος πηρε σχεδον πραξικοπηματικα ο Σταλιν.Και ενω Λενιν και Τροτσκυ ητανε κατασκευασματα των bankers-υποτακτικων των Rothchilds ,ο Σταλιν δεν ητανε και τοσο της εμπιστοσυνης τους και δεν επαιρνε και απο λογια επιχειρωντας να κανει την Ρωσσια Κεντρο Παγκοσμιας εξουσιας,κοντρα στα κελευσματα του διεθνους κατεστημενου των τραπεζων και των Illuminati που ητανε απο πισω απο αυτους.Διοτι ολοι αυτοι τροφοδοτουσαν πολεμους και αιματοχυσιες με σκοπο να δανεισουν και τελικα να επιβαλλουν τις τραπεζες των Ροτσιλντς σαν κυριαρχες για το τελικο σχεδιο της Παγκοσμιας Κυβερνησης.Τοτε ητανε που δημιουργησαν οι Ιλλουμινατι-Ροτσιλντς το Ναζιστικο Κομμα της Γερμανιας και επιστρατευσαν τον λοχια (Χιτλερ) .Ετσι δημιουργησαν το αντιπαλο δεος για τους Σοβιετικους του Σταλιν που ενω τους ξεκινησαν οι Ιλλουμινατι στον δρομο τους βγηκανε "αυτοκρατορικοι" οι Σοβιετικοι και συνεχιστες των Τσαρων που ηδη ειχανε εξοντωθει με εντολες των Ιλλουμινατοι.Αυτη ειναι η αληθεια για την δημιουργια του Ναζιστικου κινηματος στην Γερμανια.Το ιδιο εφαρμοζεται παντου σε ολοκληρο τον Κοσμο και οχι μονο με την δημιουργια νεο-ναζιστικων κινηματων με το προσχημα των εθνικων θεματων,αλλα με οιαδηποτε κινηση η κινημα θα εμφανιστει.Τωρα τι συμβαινει με την δικη μας περιπτωση εδω στην Ελλαδα,αυτη μπορει να ειναι μια εξαιρεση.Λετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ολοκληρη την Ευρωπη και με ερεθισμα κατευθυνομενο απο την παγκοσμια τραπεζικη ελιτ αυξανουν και πληθυνονται τα ακραια ριζοσπαστικα κινηματα-κομματα και η Ευρωπαικη κοινωνια οδευει ολοταχως στην πολωση. Πολωση που σε πρωτο επιπεδο φαινεται σαν "αντιδραση των λαων "στην ,κατευθυνομενη, λιτοτητα που ομως πολυ εντεχνα κατασκευασαν οι κυκλοι αυτοι με τους ελεγχομενους απο αυτους τραπεζιτες και αεριτζιδες των χρηματο-οικονομικων (βλεπε πωληση αερα κοπανιστου και εισπραξη εξουσιας),αλλα σε δευτερο επιπεδο ,και με την διαφαινομενη εξελειξη,φαινεται να οδηγειται η Ευρωπη οχι μονον στην διασπαση αλλα και σε αλλα μονοπατια.Τα μονοπατια αυτα φαινονται εσωτερικα σε καθε κρατος να ειναι η σκληρυνση του κατασταλτικου μηχανισμου εναντιον των λαων με προοπτικη στρατιωτικες παρεμβασεις αλλου αμμεσα και αλλου εμμεσα και εξωτερικα φαινεται σαν μια πορεια για πολωση μεταξυ των κρατων της ευρωπης με κινδυνο ακομα και πολεμικων περιπετειων ιδια μεταξυ Γερμανιας και Γαλλιας.Ολα φαινονται καλα καθοδηγουμενα απο τους ιδιους και γνωστοτατους κυκλους που την δραση τους αυτη την θεωρουνε μονοδρομο για το επομενο βημα στις παγκοσμιες εξεληξεις.Ο σκοπος παντα για αυτους αγιαζει τα μεσα και ηλθε η ωρα των "μεσων" για να δημιουργησουν ....σκοπο ! Ανθρωποι αμμετροι περνιουνται για εμμετροι,ανθρωποι χωρις ηθικη απαντανε οτι εχουνε την δικη τους ...συμπαντικη ηθικη που δεν μπορουνε να κατανοησουν οι μαζες.Ανθρωποι με διαλυμενη την δικη τους οικογενεια περνανε μηνυματα εναντιον της οικογενειας.Ανθρωποι που εργαστηκαν με το αζημειωτο εναντιον της δικης τους Πατριδας περνανε μηνυματα δηθεν ,,,κοσμοπολιτικα και εναντιον του υπαρχοντως συστηματος των Κρατων-Εθνων.Ανθρωποι που με δολο θελουν να ανεβουν την κλιμακα της εξουσιας και στις πλατες των λαων περνανε μηνυματα οτι ειναι..."θειο σχεδιο" και αυτοι το...ολοκληρωνουν.Ανθρωποι ξεπουλημμενοι και αεριτζιδες σε ολη την αχαρη και πρακτοριστικη ζωη τους που ζησανε χειριζομενοι μαφιοζους μιλανε για..."ηθος" και "ηθικη".Εχει ο καιρος γυρισματα και οχι μονον εναντιον των απλων ανθρωπων,Ας προσεχουν στο εξης και την σκια τους...αν εχουν τετοια,ξερουν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραπλησιο αρθρο με συμμετοχη του Ιλλουμινατικου TIME που αφορα αλλο τομεα απο την συνεχη και πανταχου παρουσα δραση των παρουσιαζομενων δηθεν σαν "ελιτ"
    Mother's Day....
    "Put your creepy milk-boob away and start picking up the pieces of your child's shattered life now that you've turned him into an Internet meme." http://www.henrymakow.com/upload_images/MAD-Magazine-Time-Breastfeeding-Cover.jpg
    A young blonde woman breast-feeding her young son, (reputedly 3 years old although he could easily pass for 6 or 7)
    The Illuminati never do anything without a purpose, and the latest cover photo of TIME magazine reveals the true agenda which they have planned for us and for our children.
    TIME Magazine is a house organ of The Illuminati, as are most networks, film studios and media outlets of our nation. However, TIME has always held a special place as the arbiter of whatever trend would receive their imprimatur of importance and relevancy. The Illuminati have used this cover illustration to infect the American psyche with a "meme" (mental virus) crafted for maximum social disruption and destruction.This situation of permanent subservience and servility to the new American Nanny State is the future vision .This blatant yet subconscious technique, known as "the revelation of the method" is a primal factor in Illuminati warfare against the psyche of the American citizen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.