20/7/12

Κόμμα στη Συρία ετοιμάζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας, σημαντική συνιστώσα της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ότι θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα, που θα υπερασπίζεται ένα «ισλαμικό» όραμα για τη συριακή κοινωνία. «Ελήφθη η απόφαση να ιδρύσουμε ένα ισλαμικό κόμμα», δήλωσε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Άλι Μπεγιανούνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας μιας διήμερης συνάντησης της γενικής συνέλευσης της οργάνωσης την οποία ακολούθησαν διήμερες συζητήσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό το νέο κόμμα θα «είναι ανοικτό σε όλους τους Σύρους», «θα συνεργαστεί με άλλα πολιτικά κόμματα» της συριακής αντιπολίτευσης και θα υπερασπίζεται ένα όραμα ενός «πολιτικού, δημοκρατικού και πλουραλιστικού» κράτους» όπου «όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι», δήλωσε ο Μπεγιανούνι.
 

«Είμαστε έτοιμοι για την μετά Άσαντ εποχή, έχουμε σχέδια για την οικονομία, για τη δικαιοσύνη, την πολιτική», επεσήμανε από την πλευρά του ο Μούλχεμ αλ Ντρούμπι εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διευκρινίζοντας ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι τεχνικές διεργασίες για τη δημιουργία του κόμματος.
 

Ερωτηθείς για τη δύναμη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο εσωτερικό της Συρίας, αφού πολλά μέλη της αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα εξέγερσης το 1982 που κατεστάλη βίαια, ο επικεφαλής της οργάνωσης Μοχάμαντ Ριάντ αλ Σάκφα απάντησε ότι «είναι παρούσα παντού στη Συρία», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 

«Κατά τη γνώμη μου, αν πραγματοποιηθούν ελεύθερες εκλογές (στη Συρία), η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν θα λάβει περισσότερο από το 25% των ψήφων», σχολίασε ο αλ Ντρούμπι.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα τέθηκε εκτός νόμου το 1963 στη Συρία. Το 1982 προσπάθησε να ξεσηκώσει τον λαό κατά του καθεστώτος του Χάφεζ αλ Άσαντ, πατέρα του Μπασάρ, αλλά απέτυχε και ο στρατό κατέστειλε βίαια την εξέγερση με αποτέλεσμα σχεδόν 20.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
 

Αυτή τη στιγμή έχουν σημαντική θέση στο πλαίσιο του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.
http://kathimerini.com.cy/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.