30/7/12

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατού κοντά στα σύνορα με Τουρκία


Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των Σύρων ανταρτών σημειώθηκαν σήμερα σε πολλά σημεία της επαρχίας Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δυνάμεις ασφαλείας "καταδίωξαν τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες" σε χωριά και αγροκτήματα στο Μπλίνε, το Μπιλόνε και την Καφρούμα. Το πρακτορείο κάνει λόγο για "μεγάλες απώλειες" από την πλευρά των ανταρτών, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν επίσης "αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αυτόματα πολυβόλα και άλλα όπλα". Μάχες με "τρομοκράτες" σημειώθηκαν επίσης σε αγροκτήματα γύρω από την πόλη Ιντλίμπ και το χωριό Κουρίν. Το πρακτορείο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι Σύροι συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης "ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων" από τη γειτονική Τουρκία στο Ιντλίμπ. "Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του κιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος", αναφέρει. 


 Στο μεταξύ, ο Πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα έκκληση για τον τερματισμό της βίας στη Συρία και ζήτησε από τις παγκόσμιες δυνάμεις να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. "Παρακολουθώ τα τραγικά και κλιμακούμενα επεισόδια βίας στη Συρία με την θλιβερή συχνότητα θανάτων και τραυματισμών και μεταξύ των αμάχων", είπε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι "επαναλαμβάνω την επείγουσα έκκλησή μου για τον τερματισμό κάθε πράξης βίας και αιματοχυσίας". Μιλώντας από την θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, ο ίδιος κάλεσε τους γείτονες της Συρίας να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και να εξασφαλίσουν ότι θα λάβουν την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

1 σχόλιο:

  1. επικρατει ενα χαος στη συρια...δειτε κι ενα παρεμφερες αρθρο...http://www.xrimaonline.gr/189217/syroi-antartes-katelavan-fylakio-sta-synora-me-to-irak

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.