31/7/12

Η σφαγή των συνταξιούχων

της Ελίνας Γαληνού
Είναι μάλλον άχρηστο να σχολιάσουμε πού κατάντησαν τα "περήφανα γηρατειά", που κάποτε επικαλέστηκε ο σοσιαλιστής Ανδρέας Παπανδρέου! Είναι ανώφελο να θλιβόμαστε για τα λαϊκιστικά συνθήματα που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον σ΄όλη την μεταπολίτευση, οι "υπέρμαχοι του λαού", τονίζοντας και την οικονομική τους σημασία. Οι τρόικες ήρθαν και τα σάρωσαν όλα. Μ΄ένα τσεκούρι στο χέρι, όποια κεφάλια εξέχουν κατά την εκτίμησή τους, πρέπει να κόβονται...
Κάτω λοιπόν οι μισθοί και οι συντάξεις, που μπήκαν πρώτα στο στόχαστρο των περικοπών, αφήνοντας μέχρι χτές ανενόχλητους τόσους άλλους. Τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες που είχαν στήσει πάρτυ "συνεννόησης" με εφοριακούς, τις αμέτρητες επιτροπές του δημοσίου, τους απίστευτους οργανισμούς και ινστιτούτα που απομυζούσαν κρατικά κονδύλια, τις αναρίθμητες εταιρείες του δημοσίου, τους αναπήρους-μαιμούδες, τους λαθραίους συνταξιούχους που δεν έκαναν φορολογική δήλωση, τη σωρεία ανεξήγητων ειδικών επιδομάτων που έφταναν τους μισθούς ορισμένων ως και 6000 ευρώ!.
Με λίγα λόγια, μια μερίδα Ελλήνων με απόλυτα διαφανή εισοδήματα, μπήκε εξ αρχής στο στόχαστρο του τσεκουριού της τρόικα. Προβάδισμα, οι συνταξιούχοι που κλήθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο της χρεωκοπίας, αποστερούμενοι χρήματα δικά τους, πληρωμένα από τις εισφορές μιας ζωής. Οι συνταξιούχοι μέσα σε δυόμιση χρόνια, έφτασαν στο όριο της εξαθλίωσης, διότι έτσι το αποφάσισαν κάποιοι, χωρίς να λογαριάσουν τίποτα. Ούτε τις ανάγκες τους, ούτε κάν τη συμβολή τους μέσα στην Οικονομία, αφού προφανώς εκτίμησαν ότι "ο συνταξιούχος έχει ζήσει τη ζωή του, άρα ας περάσει στο περιθώριο...".
Αυτό το "περιθώριο" όμως, στο οποίο καταδικάζει σήμερα η τρόικα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, εκτός από πράξη απάνθρωπη και άνανδρη, είναι και εντελώς αντι-οικονομική. Προ ημερών, όταν παραιτήθηκε μεγάλο στέλεχος του ΔΝΤ, τόνισε ότι τα προγράμματα που προτείνει το ταμείο στις χώρες, αποτυγχάνουν και τις βυθίζουν σε χειρότερη ύφεση. Αυτό, αποτελεί μια δικαίωση όλων των σχετικών εκτιμήσεων που είχαν γίνει αυτά τα δυόμιση χρόνια, καθώς ο κόσμος έβλεπε στην πράξη τι γινόταν. Η λιτότητα και οι περικοπές, έτρεφαν την ύφεση και τα λουκέτα. Το έχουμε πεί πια, ένα εκατομμύριο φορές, αλλά απορούμε πώς δεν το άκουσαν οι ιθύνοντες του ΔΝΤ, της τρόικα και του ιερατείου των Βρυξελλών. Δεν αναφέρουμε πια το Βερολίνο, γιατί η κώφευσή του είναι μάλλον έντεχνη...
Αλλ΄ας επιστρέψουμε στους συνταξιούχους, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικα, καθώς όλες οι συζητήσεις μέτρων, περιστρέφονται (περιέργως), γύρω απ΄αυτούς. Είναι πράγματι αξιοπερίεργη η εμμονή μ΄αυτήν ειδικά την εισοδηματική τάξη, της οποίας οι περικοπές, είδαμε πόσο απειροελάχιστα συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης εσόδων. Ακόμα και ο ίδιος ο Τόμσεν, τους πρώτους μήνες του 2010, είχε δηλώσει "οι συνταξιούχοι ό,τι ήταν να δώσουν, το έδωσαν, τώρα προχωρήστε στις αποκρατικοποιήσεις..." Αρα, είναι εύλογο ν΄απορεί κανείς με την συνεχιζόμενη στοχοποίηση των συνταξιούχων...
Από  άποψη οικονομική, οι συνεχείς περικοπές συντάξεων και η ραγδαία υποβάθμισή τους, μπορεί να έχει ένα άμεσο αποτέλεσμα εξοικονόμησης πόρων, αλλά αυτό ισχύει για λίγους μήνες. Εάν σταθμίσει όμως κανείς τον μακρόπνοο αντίκτυπο που προκαλεί αυτό το μέτρο στην γενικότερη ροή της Οικονομίας, θα απορήσει για την προχειρότητα εκτιμήσεων των "ειδικών" που χειρίζονται την κρίση! Διότι οι συνταξιούχοι, μη όντας παραγωγικοί, αντιστάθμισαν τη συμμετοχή τους στην παραγωγική Οικονομία, είτε μέσω κατανάλωσης, είτε υποστηρίζοντας οικονομικά, τα νεώτερα μέλη της οικογένειας ή κάποιες δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο παππούς θα πλήρωνε το φροντιστήριο του εγγονιού, ή θ΄αναλάμβανε τη δόση στεγαστικού δανείου ενός παιδιού του. Εάν ένας άνθρωπος δεν είχε δικούς του κατιόντες, μπορούσε να στηρίξει συγγενικά του πρόσωπα, εάν βρισκόντουσαν σε μια δύσκολη θέση. Γενικότερα, ο συνταξιούχος έχοντας μια αξιοπρεπή σύνταξη στα χέρια του-καρπός εργασίας μιας ζωής, αν και αποσυρόταν από την ενεργό δράση, στήριζε την ίδια την Οικονομία μέσω προσφοράς.
Τώρα, όλα αυτά χάθηκαν ή περιορίστηκαν απελπιστικά. Οι κύκλοι εργασιών που στηρίζονταν από τους συνταξιούχους, συρρικνώνονται ολοένα. Αν μετρήσουμε πόσοι απ΄αυτούς επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τις αθρόες περικοπές συντάξεων, θα καταλάβουμε πόσο αυτό το μέτρο, στο οποίο επιμένουν ακόμα, επηρεάζει αρνητικά την προοπτική ανάπτυξης της χώρας..
Γι΄αυτό είναι απορίας άξια η επιμονή της τρόικα στο θέμα συντάξεων, το οποίο επαναφέρει κάθε τόσο. Διότι εκτός από το γεγονός ότι συνιστά και ένα είδος "κλοπής" νομίμως αποκτηθείσας περιουσίας, την οποία σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από τον άλλον, δεν επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα στο "κοινό όφελος". Αυτά τα θέματα, τα οποία διδάσκονται από τα πρώτα μαθήματα Μακροοικονομικής Θεωρίας, είναι δυνατόν να τα αγνοούν τα μεγάλα κεφάλια που λαμβάνουν τις αποφάσεις του ΔΝΤ ή του ιερατείου των Βρυξελλών; Η μήπως τελικά, η μέθοδος σφαγής των συντάξεων, θεωρείται πολύ αποτελεσματική στην ποδηγέτηση ενός λαού, επειδή οι συνταξιούχοι είναι αφ΄ενός ανήμποροι ν΄αντιδράσουν στα σκληρά μέτρα, ενώ οι νεώτεροι κατιόντες τους έχουν κριθεί ως ευαίσθητοι στην δυστυχία των γονέων και παππούδων; Αν είναι έτσι, τότε δικαίως μερικοί μιλούν για οργανωμένη γενοκτονία, που ξεκίνησε το "αραίωμα" του ελληνικού πληθυσμού από τους συνταξιούχους!  

7 σχόλια:

  1. Η Τρόικα περιμένει να επιτύχουμε την οικονομική προσαρμογή θαύμα που τους υποσχεθήκαμε.

    Απο που θα βρεί τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση είναι δική της υπόθεση.

    Μόνο εγώ θυμάμαι τον Χρύσανθο προεκλογικά,που είχε βρει στο άψε σβήσε 6-7 Δις ισοδύναμα,δίχως να ανοίξει μύτη;

    Στην αγορά υπάρχει πρωτοφανής έλλειψη ρευστότητας,και μετά απο αυτά τα μέτρα δεν θα μείνει δεκάρα τσακιστή.

    Τελικά η Γερμανία θα μας πετάξει απο το ευρώ και ας δώσαμε Γή και Ύδωρ,και ας καταστρέψαμε τη χώρα και την κοινωνία,χάριν του ευρώ.

    Πάλι στο ίδιο σημείο καταλήξαμε,με την τεράστια διαφορά ότι τώρα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

    Το μόνο που έμεινε να πάθουμε χάριν του ευρώ,είναι να ξεσπάσει και καμία εξέγερση,για να δέσει το γλυκό.

    Καλά πάμε,στον ίδιο δρόμο και στο ίδιο έργο θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρώ ότι στα ΜΜΕ αναφέρονται πάντα γεγονότα και συνεχώς γίνονται επισημάνσεις του είδους: -Τόσοι μηχανικοί, γιατροί κ.λ. παράνομα δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, τόσοι μεγαλογιατροί είχαν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες.

    Ποτέ δεν διαβάζω πως π.χ. κατασχέθηκαν τρία εκατομμύρια που ήσαν σε τράπεζα κατατεθημένα, για τα οποία δεν υπήρχαν δικαιολογητικά παραστατικά για την πηγή των εσόδων τους!

    Συνεχώς γίνονται επισημάνσεις από τα ΜΜΕ, χωρίς όμως να αναφέρουν την απαραίτητη ποινή που θα όφειλε να ακολουθεί τέτοιες παρανομίες.

    Ήδη ο Ελληνικός Λαος εξακολουθεί να σιτίζει πλουσιοπάροχα την οικογένεια Παπανδρέου, όπως τον ολετήρα της Ελλάδος ΓΑΠ, τον "πτωχό συγγραφέα" Νίκο που οδηγεί Porsche, τον διορισμένο καθηγητή πανεπιστημίου Ανδρίκο, καθώς και την μητέρα τους Μάργκαρετ που διαθέτει, αν κάνω λάθος διορθώστε με, έξη ( αριθ.6) αστυνομικούς για την ασφάλειά της.

    Για όλους αυτούς και για άλλους, πληρώνω κι' εγώ ο συνταξιούχος, που με έχουν βάλει στην μέγγενη και βάλλομαι από παντού με "χαράτσια" και "φόρους δήθεν αλληλεγγής" και δεν συμμαζεύεται!

    Και μετά σου λένε πως ο Ελληνικός Λαός είναι λέει έξυπνος!


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επανέρχομαι στο έξοχο άρθρο της κυρίας Γαληνού με μια παρατήρηση.

    Η κ. Γαληνού αναφέρεται στην τελευταία παράγραφό της στην γενοκτονία, ήγουν:
    Αν είναι έτσι, τότε δικαίως μερικοί μιλούν για οργανωμένη γενοκτονία, που ξεκίνησε το "αραίωμα" του ελληνικού πληθυσμού από τους συνταξιούχους!

    Νομίζω πως ηγενοκτονία έχει προ πολλού αρχίσει με την εισροή των λαθρομεταναστών, κάθε είδους εγκληματικότητας, θρησκεύματος και διαφορετικού πολιτισμού, καθώς επίσης και με τις 12 εγκληματικές συμμορίες με τα καλάσνικωφ που νέμονται την Αττική, όσο την νέμονται και οι διάφορες συμμορίες Αλβανών ληστών, Ρομά από άλλες βαλκανικές χώρες, ως και της βουλγαρκής μαφίας*.

    Όλα αυτά, συν την κτηνώδη ανθελληνική νομοθεσία που έχει ψηφίσει το αισχρό ΠΑΣΟΚ των κλεπτών, με την σύμφωνο συνοδοιπόρο του παγκοσμιοποιημένη αριστερά που ονειρεύεται την αρχή και την ευωχία επί του πτώματος της Ελλάδας μας, συνιστούν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


    Ευμένης Καρδιανός

    * Την γέφυρα Μπέλεϋ που έκλεψαν πως κατάφεραν να την περάσουν από τα Ελληνικά συνοριακά φυλάκια και το τελωνείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστότατα τα σχόλια του Ευμένη.

    Και δυστυχώς λιγοστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Ευμένη εκ Καρδίας, μην το ψάχνεις για τις επισημάνσεις των ΜΜΕ.
    Θα το έχεις καταλάβει μάλλον το παιχνίδι για να το λές. Η σαπίλα του συστήματος από εκεί ξεκίνησε, με τον ¨"υπέρ διαφανείας και εντιμότητας αγώνα.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη...οι συνταξιούχοι δεν είναι που ψήφισαν κατά κόρον την παρούσα κυβέρνηση;
    Τι φωνάζουν τώρα; Δεν ήξεραν τι ψήφισαν δηλαδή; Κανείς δεν τους κορόιδεψε, μόνοι τους κορόιδεψαν τον εαυτό τους πως ψήφισαν κάτι που δεν είναι η πλήρης και επείγουσα εφαρμογή όλων των μέτρων των μνημονίων.
    Γι'αυτό το λόγο δεν τους λυπάμαι, ψήφισαν να σώσουν τα φάρμακά τους χωρίς να ενδιαφέρονται για το μέλλον των εγγονιών τους και τι χώρα θα τους παραδώσουν κι ας έχουν λίγα χρόνια ζωής ακόμα.
    Λυπάμαι εμάς που έχουμε αρκετά χρόνια ζωής, λυπάμαι πολύ για τους ανέργους και με πιάνει κατάθλιψη για τα παιδιά μας που δε φταίνε σε τίποτα, που θα μεγαλώσουν πολύ χειρότερα από εμάς και θα φτύσουμε αίμα να τα σπουδάσουμε (πάντα ιδιωτικά). Αυτά είναι τα αθώα θύματα και σ'αυτά θα κληθούμε ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ να λογοδοτήσουμε κάποια στιγμή. Ελπίζω μόνο η Ιστορία να επιβεβαιώσει τις παρούσες επιλογές και να έχουμε έτσι κάτι να τους απαντήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Ειρήνη,

    Φοβούμαι ότι δεν διάβασες προσεκτικά το σοβαρό και μετρημένο άρθρο του Συνταγματάρχη κ. Σ. Καλεντερίδη πριν από τις εκλογές.

    Θα ήθελα να γνωρίζεις ότι σαν Βορειοελλαδίτης Μακεδών, θα ψήφιζα οποιοδήποτε κόμμα αρκεί να μην πούλαγε την Μακεδονία.

    Δεν ψήφισα σαν συνταξιούχος αλλά σαν Έλλην Μακεδών, που προτιμά να ψοφήσει από την πείνα παρά να προδώσει την ιδιαίτερη Πατρίδα του.

    Επίσης, δεν επιτρέπω σε κανέναν να με λυπηθή επειδή ο οποιοσδήποτε πολιτικός μου αφαιρεί,κλέβοντάς μου, μέρος των χρημάτων που εγώ επί πολλά χρόνια πλήρωσα για να έχω σύνταξη.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.