26/7/12

Η Ασέβεια είναι Υβρις

Η Λαθρομετανάστευση αποτελεί μια εν δυνάμει απειλή για την Ελλάδα και την Ελληνική Κοινωνία και κανείς δεν δικαιούται να το παραγνωρίζει αυτό. Ομως καλό θα ήταν κάποιοι Έλληνες και Ελληνίδες να γνωρίζουν και ότι το να μιλάς Ελληνικά όσο απλό κι αν φαίνεται για κάποιους από εμάς μπορεί να σημαίνει για κάποιον και αιτία να του αφαιρεθεί η ζωή του (βλέπε Αριστοτέλη Γκούμα).Δεν ξέρω πόσο φιλικά νοιώθουν στην Ελλάδα τα κουνούπια του Νείλου, ξέρω πώς για τα χρώματα της γαλανόλευκης που κοσμεί την φανέλα κάποιοι όπως
οι Σολωμού, Ισαάκ, Γεωργιάδης, Γιαλοψος, Ηλιάκης,Καραθανάσης,ΒλαχάκοςΣαλμάς  έδωσαν το αίμα τους από το 1980 και μετά, (αυτά ίσως είναι πιο κοντά στην ημερομηνία γέννησης κάποιων νεοσσών) και  το Ελληνικό χώμα είναι φιλικό για τα κορμιά των Ηρώων αυτών.
Ίσως να είναι άγνωστη και η δήλωση του Πορτογάλου Προπονητή της Εθνικής Ομάδας  Φερνάντο Σάντος «Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές» .Ίσως πάλι κάποιοι να μην θυμούνται το "Για την Ελλάδα" κάτω απο την μπάρα του Πύρρου Δήμα και της Βούλας Πατουλίδου στο βάθρο.
Αν Ηξεραν θα γνώριζαν πως το Εθνόσημο και ο Εθνικός Υμνος ενώνουν τους Ελληνες και θα έπρατταν τα μέγιστα για την τιμή με την όποια τους περιέβαλλε η Ελλάδα και οι Ελληνες.
Ίσως κάποιοι νεοσσοί αρέσκονται στο να χαριεντίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, διάγουν το βίο που διάγουν και έχουν τα προνόμια που έχουν την ώρα που χιλιάδες Συνέλληνες δεν έχουν τα βασικά αγαθά για την ζωή τους
Ισως κάποιοι νεοσσοί να μην γνωρίζουν την πιο κάτω ιστορία απο τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968:
-Στις 16 Οκτωβρίου του 1968 έλαβε χώρα μια από τις πλέον συμβολικές κινήσεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων: ο λόγος για τη διαμαρτυρία των Tommie Smith και John Carlos στο Μεξικό Οι δύο μαύροι αθλητές είχαν μόλις πάρει μέρος στην κούρσα των 200μ. Ο μεν Smith κερδίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ο δε Carlos την 3η και το αργυρό. Ανάμεσά τους, με το αργυρό μετάλλιο, ο Αυστραλός Peter Norman. Η απονομή λαμβάνει χώρα. Οι δύο Αφροαμερικανοί δεν φοράνε παπούτσια, αλλά μόνο μαύρες κάλτσες, συμβολίζοντας τη φτώχεια του λαού τους. Ο Smith φοράει μαύρο μαντίλι γύρω από το λαιμό του, αντιπροσωπεύοντας τη μαύρη περηφάνια, ενώ ο Carlos έχει ανοιχτό το φερμουάρ της φόρμας του, δείχνοντας αλληλεγγύη σε όσους βγάζουν το μεροκάματο με χειρονακτική εργασία, ενώ φοράει περιδέραιο, αποτίοντας φόρο τιμής «σε όσους λιντσαρίστηκαν, κρεμάστηκαν, περιλούστηκαν με πίσσα, πετάχτηκαν από τις βάρκες στα μέσα της διαδρομής και κανένας δεν είπε για αυτούς ούτε μία προσευχή…». Παράλληλα και οι τρεις αθλητές φορούν κονκάρδες του Ολυμπιακού Προγράμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αφού και ο Norman αναλαμβάνει δράση για τον αποκλεισμό των μειονοτήτων και εκφράζει την αντίθεσή του με την «λευκή πολιτική» της Αυστραλίας. Ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ ξεκινά και οι Smith και Carlos σκύβουν το κεφάλι και υψώνουν τη γροθιά τους, φορώντας μαύρο γάντι και θυμίζοντας τον χαιρετισμό της «Μαύρης Δύναμης», ριζοσπαστικής κίνησης των νέγρων.
Ισως κάποιοι νεοσσοί να μην γνωρίζουν και την Ιστορία του Συλλόγου τους
-Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε το 1924 στην Αθήνα. Η ιδρυτική συνέλευση έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου 1924. Η ιστορία της ΑΕΚ ξεκινά πολύ πιο πριν, από την Κωνσταντινούπολη, η οποία στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου συγκέντρωνε μεγάλη πληθυσμιακή κοινότητα Ελλήνων, όπως και η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη, εκτός του τότε ελληνικού κράτους. Τομείς όπως το εμπόριο, η ναυτιλία, η βιοτεχνία, ο πολιτισμός, η μουσική βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή. Ο αθλητισμός δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αθλητικοί σύλλογοι με πρωτεύον άθλημα το στίβο. Το ποδόσφαιρο δεν είχε μπει ακόμη στη ζωή των Ελλήνων αφού περίμενε τους ποιμένες του (Άγγλοι) να το διαδώσουν μέσω των ναυτικών που προσέγγιζαν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Άλλωστε το ίδιο σκηνικό είχε διαδραματιστεί και σε άλλες χώρες. Το ποδόσφαιρο αγαπήθηκε από τους Έλληνες της Πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Τα κυριότερα ομογενειακά αθλητικά σωματεία ήταν η «Ένωση Ταταύλων», το «Πέρα Κλουμπ», ο «Ερμής» του Πέραν, ο «Μέγας Αλέξανδρος» Βαθυρύακος, ο «Ήφαιστος», το αθλητικό τμήμα της Ροβερτείου Σχολής κ.λπ. Έμβλημα της ΑΕΚ είναι ο δικέφαλος αετός και τα χρώματα της είναι το κίτρινο και μαύρο , όλα εμπνευσμένα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να θυμίζουν στους μεταγενέστερους την ένδοξη αθλητική παρακαταθήκη των Ελλήνων της Πόλης.
Ισως κάποιοι νεοσσοί να αρέσκονται στο να μασούν τα λόγια τους μπροστά στις συνέπειες των πράξεων τους σύνηθες φαινόμενο εδώ ολάκερος παλικαράς το έβαλε στα πόδια μπροστά σε δυό γυναίκες και δύο γεροντάκια , σημεία των καιρών
 Η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν μεγαλύτερη τιμή και ο σεβασμό. Δυσσεβίας ύβρις (Από την ασέβεια γεννιέται η ύβρις) Αισχύλος.
σ.σ. Το ανωτέρω κείμενο εκφράζει προσωπικές απόψεις και θέσεις 

4 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.