29/8/12

Προσλήφθηκε Τουρκοκύπριος με πτυχίο από το ψευδοκράτος Με διαδικασίες εξπρές διορίστηκε στις Βρυξέλλες για την Προεδρία

ΣΟΒΑΡΑερωτηματικά εγείρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσλήφθηκε για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας, Τουρκοκύπριος, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό που κατέθεσε, είναι απόφοιτος πανεπιστημίου του ψευδοκράτους, που η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει αλλά δίνει και μάχες διεθνώς για να αποτρέψει την αναγνώρισή τους.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από την 1/9/1995 μέχρι και τις 30/7/2000 σπούδασε στο λεγόμενο πανεπιστήμιο «Νear ΕastUniversity» στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου έλαβε πτυχίο στα τουριστικά και στη διοίκηση.
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι φοίτησε για ένα χρόνο (1/9/2001 - 30/9/2002) στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Surrey, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στη διοίκηση ξενοδοχείων. Εδώ, βεβαίως, εγείρεται ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους: Πώς και γιατί δέχθηκε για μεταπτυχιακό ένα βρετανικό πανεπιστήμιο τον εν λόγω Τουρκοκύπριο, έχοντας ανά χείρας πτυχίο από πανεπιστήμιο του ψευδοκράτους; Θα πρέπει επίσης να απαντηθεί και το ερώτημα ποια η σχέση των γνώσεών του -ξενοδοχειακά- με την Κυπριακή προεδρία, στην οποία προσλήφθηκε με διαδικασίες εξπρές και στάλθηκε στις Βρυξέλλες.

Επί τούτου, αρκούντως αποκαλυπτική είναι η επιστολή που απέστειλε στις 24/2/2012 ο τέως γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών Νικόλαος Αιμιλίου προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο μας στις Βρυξέλλες, στην οποίαν αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα (σ.σ. πρόσληψη επιτόπιου προσωπικού στη ΜΑΕΕ για σκοπούς Προεδρίας Συμβουλίου Ε.Ε.), πληροφορείσθε ότι, για τη μία εκ των δύο επιπρόσθετων θέσεων επιτόπιου προσωπικού στη ΜΑΕΕ, οι οποίες έχουν πρόσφατα εγκριθεί από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για ενίσχυση της αντιπροσωπείας ενόψει Προεδρίας, έχει εκφράσει ενδιαφέρον ο κ. ….(σ.σ. αναγράφεται το όνομα του Τουρκοκύπριου)». Και καταλήγει η επιστολή Αιμιλίου με τα εξής: «Οδηγίες, όπως μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης για την όσο το δυνατό καλύτερη απασχόληση των Τουρκοκυπρίων για τις ανάγκες της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία, η ΜΑΕΕ μεριμνήσει για την πρόσληψη του για την πιο πάνω θέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο εν λόγω Τουρκοκύπριος με τα προσόντα που διέθετε στα ξενοδοχειακά, προσλήφθηκε αρχικά και εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου από 1/5/2007 μέχρι 23/9/2011, όπου η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο.

Η εργοδότηση του Τουρκοκύπριου, με πτυχίο του ψευδοκράτους, ναρκοθετεί την πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα των παράνομων πανεπιστημίων των κατεχομένων.

5 σχόλια:

  1. Γιατί σοβαρά ερωτηματικά;
    Ο χριστόφιας είναι πρόεδρος,τί άλλο μπορεί νά περιμένει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο 'τουρκοκύπριος' αυτός διαμένει στις ελεύθερες περιοχές και είναι φορολογούμενος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

    Όχι αυτός διαμένει στα κατεχόμενα και ταυτοχρόνως είναι και πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν φορολογείται βέβαια αφού τους φόρους του τους πληρώνει στο παράνομο καθεστώς των κατεχομένων.

    - Αν είσαι 'τουρκοκύπριος' δικαιούσαι να διαμένεις στα κατεχόμενα και να δουλεύεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.
    - Αν είσαι 'τουρκοκύπριος' μπορείς να απολαμβάνεις επιδόματα από την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ δεν είσαι φορολογούμενος
    - Αν είσαι 'τουρκοκύπριος' απολαμβάνεις το δωρεάν σύστημα υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχεις μάλιστα και σειρά προτεραιότητας στις ουρές αναμονής.
    - Αν είσαι 'τουρκοκύπριος' μπορείς να αφήνεις απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΑΗΚ χωρίς να σου διακόπτουν την ηλεκτροδότηση.


    Κύριοι της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων, εκμεταλλεύεστε την υπομονή και την καλή θέληση που επιδεικνύουμε. 'Παίζετε' με τον πατριωτισμό μας και θα έρθει η ώρα που θα εκραγούμε.

    ΕΣΣΕΤΕ ΗΜΑΡ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Χαρίλαο

    Με ποια λογική γίνεται αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση στους Τ/κ ; Για να τούς αποτραβήξουν από την μαμά-Τουρκία;

    >Πώς και γιατί δέχθηκε για μεταπτυχιακό ένα βρετανικό πανεπιστήμιο τον εν λόγω Τουρκοκύπριο, έχοντας ανά χείρας πτυχίο από πανεπιστήμιο του ψευδοκράτους;<

    Εξακολουθούν οι καλές σχέσεις τις Μ. Βρετανίας με τους άλλοτε συνεργάτες της, τούς Τ/κ; Βρε τι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρχει καμία λογική στην ιδιαίτερη μεταχείριση των λεγόμενων ¨τουρκοκυπρίων¨. Αυτή η κατάσταση είναι επακόλουθο της πολιτικής ¨καλής θελήσεως¨ που ακολουθούν οι κυπριακές κυβερνήσεις ανέκαθεν, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία. Ίσως να προσπαθούν να αποδείξουν οτι το κυπριακό κράτος έχει καλές προθέσεις και επιδιώκει την λύση του προβλήματος. Το αποτέλεσμα όμως είναι να εκμεταλλεύονται οι ¨τουρκοκύπριοι¨ και η Τουρκία την νοοτροπία αυτή και η δική μας πλευρά να υποχωρεί ατάκτως.
    Σήμερα φτάσαμε σε σημείο να αναγνωρίζει ο καθένας οτι οι ¨τουρκοκύπριοι¨ έχουν περισσότερη ελευθερία στην Κύπρο αλλά οι πλείστοι δεν έχουν το θάρρος να απαιτήσουν κλείσιμο των οδοφραγμάτων διότι θα κατηγορηθούμε από την διεθνή κοινότητα οτι επιθυμούμε την διχοτόμηση και την απομόνωση των ¨τουρκοκυπρίων¨ πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης λένε οτι θα μας κατηγορήσουν για παρεμπόδιση της ελευθερίας διακίνησης διότι με το μονομερές κλείσιμο των οδοφραγμάτων γινόμαστε εμείς αυτοί που εμποδίζουμε την ελεύθερη διακίνηση και όχι ο τουρκικός στρατός. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ενδοτισμού. Η δική μου απάντηση σ΄ αυτά τα επιχειρήματα είναι οτι αν θέλουμε να πάει ο τόπος μπροστά πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα αίσχη του παρελθόντος και να πάψουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες για την ανεπάρκειά μας. Η διαφωνία των διεθνών ¨ειρηνευτών¨ θα είναι αναπόφευκτη αλλά κάποτε πρέπει να ξεσηκωθούμε.
    Πολλά Βρετανικά πανεπιστήμια έχουν στις αιτήσεις εισδοχής τους δύο επιλογές για την Κύπρο, μια για τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και μια για τις κατεχόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Χαρίλαε,

    Ευχαριστώ για την πληρέστατη απάντησή σου. Ναι, θέμα ενδοτισμού είναι και φοβούμαι πολύ ότι σάς το έχει μεταδώσει η Ελλάδα στην μετά Παπαδόπουλο εποχή.

    Διαφορετικά, και τα βρετανικά πανεπιστήμια θα μπορούσατε να στριμώξετε, διότι δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού των. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.

    Αντί να διαμαρτύρεται η Κυπριακή Δημοκρατία και να θέτει συνεχώς την Διεθνή Κοινότητα προ των ευθυνών της, παίρνει ύφος απολογητικό, κάτι που ασφαλώς δεν βοηθά καθόλου.

    Και για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ έπρεπε να είχε βάλει βέτο, αλλά η ψοφοδεής Ελλάδα δεν βοήθησε καθόλου. Αντιθέτως μάλιστα. Γι αυτό σού λέω ότι φοβούμαι ότι εμείς μεταφέρουμε στην Κύπρο τον ενδοτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.