28/8/12

Ο Χρόνης Αηδονίδης στο Ηρώδειο με μουσική από Θράκη, Πόντο, Μακεδονία και Σμύρνη

Αθήνα: Ο σπουδαίος μουσικός Χρόνης Αηδονίδης θα ερμηνεύσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μουσική από τη Θράκη, μοιρολόγια της Σμύρνης, νανουρίσματα της Μακεδονίας.
Μουσικά συγκροτήματα που θα έρθουν από την Θράκη και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, μαθητές του Χρόνη Αηδονιδη, θα συμπράξουν με επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, παιδική χορωδία από την Θράκη, με σολίστα έναν 5χρονο ερμηνευτή.
Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί μουσική κατάθεση που αντικατοπτρίζει την σχέση της Ελλάδας με την Ανατολή και έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στο Βυζάντιο.
Περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης, τραγούδια της ξενιτιάς, της τάβλας, του γάμου, μοιρολόγια, βυζαντινούς ύμνους. Πρόκειται για μια θεαματική παράσταση γεμάτη κρουστά, έντονους ρυθμούς, χορό και τραγούδι.
Στη συναυλία συμμετέχουν χορωδοί, χορευτές, συνεργάτες και μαθητές του κορυφαίου ερμηνευτή, μέλη του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαγραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης», που θα έρθουν από την Θράκη και θα παρουσιάσουν τον πολιτισμό της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Θράκης και την επιρροή τους στα παραδοσιακά τραγούδια της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η συναυλία τελεί Υπό την Αιγίδα Του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο Χρόνης Αηδονίδης έχει βραβευτεί πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η παρουσία στην ελληνική δισκογραφία ξεπερνά τα 60 έτη. Έχει δισκογραφήσει περισσότερα από 450 τραγούδια και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλ. 2107234567, www.ticketservices.gr
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά θα γίνει μια υπέροχη εκδήλωση με πρωτοστάτη τον πατριάρχη της θρακικής μουσικής Αλλά με "χαλάει" ο όρος ενσωμάτωση, απελευθέρωση ναι. Μπορώ να αναφέρω πάμπολλες ιστορικές αναφορές για τον αγώνα των Ανατολικοθρακιωτών ενάντια στον οθωμανό κατακτητή όπως της ηρωικής μορφής της ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ και πρόχειρα παραθέτω μια διεύθυνση..
    h..p://www.hellinon.net/gkagkavouzides.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.