30/8/12

Πρόσωπα και συνθήματα που στούκαραν την Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ, με νέα ενδυμασία: ΣΥΡΙΖΑ


10 σχόλια:

  1. "Πρόσωπα και συνθήματα που στούκαραν την Ελλάδα"

    1) ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    2) ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

    3) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

    Τι παιδιά είναι αυτοί οι Νεοδημοκράτες ρε skal; Μιά ζωή μισές δουλειές κάνουν. Διαπίστωσαν ότι τα 3 παραπάνω συνθήματα στούκαραν την Ελλάδα και τα διόρθωσαν. Τα 2 πρώτα τα κατάργησαν με το Μνημόνιο ΙΙ (ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ). Και το τρίτο δεν το έχουν ολοκληρώσει μεν ακόμα, πλην όμως καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέτρα που παίρνουν συνεχώς, μέχρι την οριστική κοινωνική μας απελευθέρωση (καθώς και από το μάταιο τούτο κόσμο). Αλλά τα πρόσωπα ούτε που τα άγγιξαν ρε γμτο μου. Μάλιστα συγκυβερνάνε και μαζί τους! Γι αυτό σού λέω, μισές δουλειές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά γίνονται...όταν ο τσίπρας "νομίζει" ότι θα είναι ο επόμενος καλαμοκαβαλημένος "πρωθυπουργός" ας του θυμίσουν ότι είχε μια ευκαιρία τον ιούνιο ,αλλά την έχασε εξ ιδίας πρωτοβουλίας,από δω και πέρα είναι δύσκολο να βρει κουκιά για την αφεντιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιγκουίνε
    το ιστολόγιο έχει προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να του τα χώνουμε.
    Ο Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπονται σταδιακά σε ένα ΝΕΟΠΑΣΟΚ, με όλα τα θανατηφόρα χαρακτηριστικά του, με κυριότερο τον νεολαϊκισμό.
    Εμείς θα είμαστε εδώ και για τα καλά και για τα κακά.
    Η αφίσα και τα πρόσωπα -δεν θελω να εξειδικεύσω- είναι ανατριχιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ρε skal, είναι δυνατόν να σε ανατρίχιασαν τα 3 παραπάνω συνθήματα; Γιατί; Επειδή τα υιοθέτησε (και τα στραπατσάρισε) ο Αντρέας; Και η χούντα είχε το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Σε ανατριχιάζει η Ελλάς ή οι Έλληνες ή οι Χριστιανοί; Πιθανολογώ ότι κάτι άλλο εννοείς. Τώρα για τα πρόσωπα τι να σού πω; Ξέρω 'γώ; Σε ανατριχιάζει ας πούμε ο Τσίπρας; Γιατί ρε φίλε; Μιά χαρά γελαστό παιδί είναι, τι να πούμε για το Βενιζέλο δηλαδή; Ή μήπως σε τρομάζει ο Γκίβαλος; Ούτε αυτό το πιθανολογώ.

    Κατά τ' άλλα, είναι αυτονόητο ότι έχετε το δικαίωμα να τα χώνετε στον ΣΥΡΙΖΑ όποτε κρίνετε, δεν το συζητάω αυτό. Και βέβαια, κατά τον ίδιο τρόπο, έχω κι εγώ το δικαίωμα να καυτηριάζω πρόσωπα και καταστάσεις που με ενοχλούν. Και επειδή τώρα κυβερνάει ο Σαμαράς και διαλύεται η κοινωνία (και άρα και η πατρίδα) από τις δικές του νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έ, τού έχω κάποια αδυναμία. Παλιότερα, ο ΓΑΠ ασκούσε αυτή την πολιτική, στον ΓΑΠ τα έχωνα κι εγώ. Όπως επίσης και στους ροζ τα έχω χώσει κατά καιρούς για διάφορες τοποθετήσεις τους.

    skal, κακά τα ψέμματα, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η συμπαιγνία τών παιδιών τής Βοστώνης. Έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα ο ΓΑΠ με το Μνημόνιο Ι και ο Σαμαράς τον αβαντάριζε στη βουλή και μόνο λεκτικά (Ζάππεια, ΔΕΘ και τα ρέστα) λαϊκιζε και έκανε τον αντιστασιακό. Το παραδέχτηκε μόλις πριν λίγες μέρες στο Γερμανό δημοσιογράφο... Στην πράξη απλά έγινε αλλαγή σκυτάλης για να εκτονωθεί λίγο ο κόσμος και να πάει η βαλίτσα και λίγο παρακάτω (ξέρεις από τα σχόλιά μου ότι αυτό το γράφω εδώ και κανά χρόνο τώρα).

    Με λίγα λόγια, προσωπικά πιστεύω ότι η συνταγή όχι μόνο είναι λάθος και δεν βγαίνει, αλλά είναι και καταστροφική. Το μαρτυράνε τα λουκέτα, οι άνεργοι, οι αυτοκτονίες, τα παιδάκια που λιποθυμάνε κλπ (αυτά όλα τα θεωρώ εγκλήματα κατά τού έθνους κι ας με πούνε και λαϊκιστή). Κι ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα και πράξη εσχάτης προδοσίας είναι το ξεπούλημα τής πατρίδας και τών πόρων της και η παραίτηση από κάθε εθνική κυριαρχία (ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ).

    Τουλάχιστον φίλε αναγνώρισέ μου ότι εγώ δεν άλλαξα σε τίποτα από αυτά που πίστευα όλα αυτά τα χρόνια (σωστά ή λάθος, όπως τα κρίνει κανείς). Τα ίδια που καυτηρίαζα πέρσι και πρόπερσι, τα ίδια καυτηριάζω και τώρα. Αν άλλαξαν τα πρόσωπα τής κεντρικής πολιτικής σκηνής και αντάλλαξαν ρόλους, το έκαναν με δική τους ευθύνη και μοιραία θα δέχονται και την ανάλογη κριτική. Η πολιτική τους είναι που σκοτώνει την πατρίδα κι αυτή την πολιτική έχουμε χρέος να σκοτώσουμε κι εμείς (πάντα κατά την υποκειμενική μου γνώμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως παιδιά, βλέπω πάλι το ίσιο σενάριο να επαναλαμβάνεται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
    Μονίμως κατεδαφιστική κριτική και ουδεμία αντιπρόταση μέχρι τώρα.
    Δηλαδή τα ίδια τα καλά με τον Γιωργάκη από το 2004-2009. "Μόλις γίνουμε κυβέρνηση, θα τ΄αλλάξουμε όλα.."
    Αυτά τα είδαμε και τα ακριβοπληρώσαμε, τίποτα καινούριο έχει το πρόγραμμα; Αμάν πια...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιωργάκης: «Μόλις γίνουμε κυβέρνηση, θα τ΄αλλάξουμε όλα»

    Σαμαράς: «Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα»

    Πού είναι η διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελίνα (11:21μμ): "...τίποτα καινούριο έχει το πρόγραμμα;"

    Δυστυχώς έχει Ελίνα. Από την υπογραφή τού Μνημόνιου ΙΙ και 'δώθε, το πραγματικά καινούριο (και τεράστιο) σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δεκαετίες είναι το "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist
    Υπάρχει διαφορά. Ο άλλος δεν είχε ζητήσει να του δώσουν δύναμη, αφού έλεγε "λεφτά υπάρχουν"!!
    Τόσο σίγουρος ήταν και...καλά έκανε αφού θα του πληρώνουν τώρα και τις διαλέξεις.

    Πιγκουίνε, μάλλον παλιό είναι κι΄αυτό, ίσως σε συνώνυνο.

    Εδώ που τα λέμε, μόνο ο Καραμανλής έγινε προεκλογικά δυσάρεστος μια φορά (το 2009) και τον μαυρίσανε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελίνα,

    Δικαίωμά σου να βλέπεις διαφορά, αλλά, όπως φαίνεται από τις συγκεκριμένες προτάσεις, δεν υπάρχει.

    Όσο υπάρχει η αυταπάτη, ότι ένα εκ των δύο κομμάτων (συμμοριών) που μάς κυβέρνησαν, κατέκλεψαν και συνεχίζουν να μάς κατακλέβουν εδώ και 38 χρόνια, τόσο απομακρύνεται η όποια ελπίδα για αλλαγή στην Ελλάδα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλά ήθελα να αναγνωρίσω πόσο απολαμβάνω αυτό το δείχνουν ως ένα podcast και πόσο μεγάλη είναι αυτό το επεισόδιο ήταν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ!
    στολες αποκριατικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.