28/8/12

Ν. Δένδιας: Μακροχρόνιες οι επιχειρήσεις για τους παράνομους μετανάστες

Μέχρι τέλος του χρόνου ο «Ξένιος Ζευς»
627 άτομα συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα σε όλη τη χώρα για κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις και άλλα κακουργήματα, κατά τη διάρκεια εξορμήσεων που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά ελέγχθησαν 37.767 άτομα και προσήχθησαν 4.770 στις αστυνομικές διευθύνσεις. Να σημειωθεί ότι στις εξορμήσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς».


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, οπόταν θα γίνει και η τελική αποτίμηση, και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα σε σπίτια και εγκαταστάσεις που προκύπτει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργηθούν άλλα τρία κέντρα υποδοχής και επανέλαβε ότι δε θα είναι ανοικτά, ούτε θα αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες.

«Όποιος βρίσκεται παράνομα στη χώρα, θα πρέπει να συλλαμβάνεται, αλλά με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και επανέλαβε ότι η Αττική θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα στη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών.
http://www.skai.gr/

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά, έχει "καθαρίσει" η χώρα, έτσι; Κάτι λίγα μένουν μέχρι τέλος του χρόνου, για να αναφέρει ο Δένδιας "πέρας αποστολής"!...

    Μα δεν ντρέπονται καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δένδιας για Δουβλίνο ΙΙΙ: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!»

    Από το 2011 μέχρι σήμερα ήρθαν 141.000 λαθρομετανάστες.
    Πόσους συλλάβανε; Ο «ξένιος Ζευς» εντόπισε μόνο 2000 παράνομους!

    Πότε είναι κάποιος νόμιμος;
    Όταν έχει ένα χαρτάκι που του επιτρέπει την «προσωρινή» παραμονή.
    Πόσοι «νόμιμοι» μπορεί να έρθουν; Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, κανένα πλαφόν για το πόσοι μετανάστες επιτρέπεται να βρίσκονται στη Ελλάδα!

    Αντώνη η παράσταση θα τελειώσει πολύ γρήγορα.

    Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε πριν από τις τελευταίες εκλογές ότι θέλει πάση θυσία Ευρώ. Για όσους καταλαβαίνουν στοιχειωδώς την Ελληνική γλώσσα αυτό σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει την έξοδο μας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
    Η ευθύνη αυτών που τον ψήφισαν είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έχουν αυτοί που ψήφισαν τον Παπανδρέου το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα πρέπει να επαναρκοθετηθεί ο Έβρος και στη συνέχεια να οργανωθούν αντι-λαθρομεταναστευτικές επιχειρήσεις της ΕΛ.Α.Σ σε ανύποπτο χρόνο σε κάθε γκετοποιημένη περιοχή με σκοπό να απελαθούν ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες. Στο ενδιάμεσο θα ήτο θεμιτό να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο νομιμοποιήθηκαν ορισμένοι μετανάστες τα τελευταία 10 χρόνια.
    Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Αυτό φαίνεται από την κωμικοτραγική επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς' αλλά και από τις δηλώσεις του Δένδια ο οποίος είπε οτι η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να δεχθεί και την συμφωνία 'Δουβλίνο ΙΙΙ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ elpasa

    > Ο «ξένιος Ζευς» εντόπισε μόνο 2000 παράνομους!<

    Και πόσοι απ' αυτούς απελάθηκαν;

    Είναι υποχρεωμένος ο Δένδιας (κυβέρνηση) να υπογράψει κάποιο Δουβλίνο; Γιατί κλαίγεται από χθες, δεν κατάλαβα.

    @ Χαρίλαο

    >Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση<

    Αυτή είναι η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.