19/8/12

Οι καταστροφείς των ελληνικών πανεπιστημίων, καταστρέφουν και τη Δημοκρατία

Ηι αφίσα που κυκλοφόρησαν φοιτητικές παρατάξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με τη λέξη «καταζητούνται» κάτω από τα ονόματα των μελών της οργανωτικής επιτροπής. Τώρα, με την ψήφιση του νόμου Αρβανιτόπουλου-Παπαθεοδώρου για τα πανεπιστήμια, δικαιώνονται οι υβριστές της Δημοκρατίας και όλα τα διεφθαρμένα και αντιδημοκρατικά-φασιστικά στοιχεία του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παραμένουν ως καταζητούμενοι οι νομιμόφρονες καθηγητές. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Το παρακάτω άρθρο καλό είναι να διαβαστεί σε συνδυασμό με το Πάτωσαν τα ελληνικά Πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής αναφερθήκαμε στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», για την οποία -με εξαίρεση ορισμένες ενστάσεις για την άστοχη επιλογή της κωδικής ονομασίας- η κοινή γνώμη έχει εκφραστεί θετικά, πάντα με βάση τις δικές μας προσλαμβάνουσες παραστάσεις.
Φυσικά υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες σε έναν καταστροφικό αρνητισμό και ζουν στον «κόσμο» τους, εκφράζοντας απίθανες θέσεις γι’ αυτό το μείζον ζήτημα, ενώ η κοινωνία επιδεικνύει πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα και τους έχει ξεπεράσει.
Η περίπτωση του «Ξενίου Διός» είναι χαρακτηριστική και αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός, παρ’ ότι έχει υποφέρει και συνεχίζει να υποφέρει πολλά από τις επιλογές των πολιτικών και των κυβερνήσεων, είναι έτοιμος να επιβραβεύσει ορθές κυβερνητικές επιλογές, όταν είναι προφανής η πολιτική και εθνική τους σκοπιμότητα. Μόνο που η κυβέρνηση αυτοϋπονομεύτηκε, αφού το ισχυρότατο επιχείρημα της επιβολής της νομιμότητας, που επικαλέστηκε για την περίπτωση της σύλληψης και απέλασης των μεταναστών που παραμένουν παρανόμως στη χώρα μας, το είχε συντρίψει λίγες μέρες πριν την έναρξης της επιχείρησης, με την ακατανόητη τροποποίηση-ακύρωση του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου για την ανώτατη παιδεία.
Τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε έναν ολισθηρό κατήφορο που την οδηγεί στον όλεθρο, κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε εξ αιτίας της διαφθοράς και της ανομίας που επικρατεί  στο κράτος, με τα ελληνικά πανεπιστήμια να παράγουν τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα μοντέλα τους με πρωταγωνιστές τους πρυτάνεις και τους καθηγητές, κομπάρσους τις φοιτητικές νεολαίες και θύματα το σύνολο των φοιτητών και την ίδια την πατρίδα, η κυβέρνηση παρασύρθηκε από τη συντεχνιακή λογική του υπουργού και του υφυπουργού Παιδείας και δικαίωσε τους υπέρμαχους της ανομίας. Μετά την ψήφιση του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου, ομάδες οργανωμένων συμφερόντων -άραγε σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη λέγονται συμμορίες;- με μπροστάρηδες καθηγητές και πρυτάνεις, ένας εκ των οποίων ο κ. υφυπουργός Παιδείας, προπηλάκισαν συναδέλφους τους και φοιτητές που ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος, δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι ο νόμος που ψήφισαν 255 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν θα εφαρμοστεί επειδή έτσι το θέλουν αυτοί.
Δηλαδή, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αντί να διδάσκουν υπευθυνότητα, νομιμοφροσύνη και δημοκρατικότητα στους φοιτητές και την ίδια την κοινωνία, με τη συμπεριφορά τους γίνονται πρότυπα ανομίας και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, που δυστυχώς επιβραβεύονται με το νόμο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, προς μεγάλη έκπληξη της κοινής γνώμης. Διάβασα με πολύ προσοχή τις δικαιολογίες του υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη που έδωσε στην Εύη Πανταζοπούλου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, οι οποίες όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά προσβάλλουν τους πολίτες, των οποίων οι ενστάσεις δεν είναι επί της ουσίας του νομοσχεδίου αλλά επί της επιβραβεύσεως εκείνων που πρόσβαλλαν βάναυσα τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υφυπουργός του.
Η κυβέρνηση με τις πράξεις της θα πρέπει να δημιουργήσει αποθέματα αξιοπιστίας, τα οποία θα χρειαστεί να επικαλεστεί τους επόμενους μήνες που αναμένονται να είναι δύσκολοι. Και κινήσεις αυτοϋπονόμευσης, όπως ο νόμος για τα ΑΕΙ, καταναλώνουν τα όποια αποθέματα αξιοπιστίας πρόφτασε να δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά!
 Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

4 σχόλια:

  1. Εκτός απο την κυβέρνηση Σάββα είναι και η Βουλή με τους Βουλευτές,απο τους οποίους φαντάζομαι υπήρξαν αρκετοί που ψήφισαν και τους δύο νόμους.

    Πολύ απλά,και οι Βουλευτές θα πρέπει κάποια στιγμή να διαφυλάξουν την όποια αξιοπιστία τους,αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να λοιδορούνται και να αποδοκιμάζονται απο τους πολίτες.

    Ότι τους πασάρουν το ψηφίζουν,και αυτοεξευτελίζονται.Οι ίδιοι υπονομεύουν τους θεσμούς που υπηρετούν.

    Μου θύμισες και το παρακάτω ανέκδοτο:(όπου κεφάλαιο,βάλτε συντεχνίες)

    Όταν η κυβέρνηση κοιμάται…


    Ένα 12χρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:
    -Μπαμπά, τί είναι η πολιτική;

    Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:

    -Κοίταξε παιδί μου….Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.

    Η μαμά, είναι σαν τη κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.

    Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.

    Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

    Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.

    Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλον της χώρας.

    Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;

    -Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

    Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στη μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από τη μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους….πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα 4! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

    -’Τι να κάνω;’ σκέφτεται, ‘να ξυπνήσω τη μαμά; θα δει το μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω το μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;; εγώ δεν ξέρω να το κάνω….’

    Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στο γιο:

    -Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα χθες;
    -Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
    -Και τί συμπέρασμα έβγαλες;

    Όταν η κυβέρνηση κοιμάται
    το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη
    η κοινή γνώμη αδιαφορεί
    και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σάββα,

    Στο άρθρο σου της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2012 με τίτλο "Το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας και η στρατηγική "τύφλα" της Ελλάδος" (http://infognomonpolitics.blogspot.fi/2012/06/blog-post_3349.html#.T-b7nLV7rBY) έγραψες τα παρακάτω:
    "Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών, να απομονώσει κύκλους που αναπαράγουν τη διαφθορά, την αναξιοπρέπεια και τη δουλικότητα, να αναθέσει πολιτικά πόστα σε έντιμους και αξιοπρεπείς πολιτικούς, να επιτρέψει σε ικανούς και έντιμους υπηρεσιακούς παράγοντες να εργαστούν για την Πατρίδα, όπως είναι το καθήκον και η αποστολή τους, για να γνωριστεί πλέον η Ελλάδα με αυτό που λέμε στρατηγική, τη μόνη έννοια που μπορεί να γλιτώσει τη χώρα από την πορεία προς την καταστροφή!!!"

    Την παραπάνω πρόταση-ευχή σου την σχολίασα όπως παρακάτω:
    "Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σου Αγαπητέ Σάββα. Όμως - δυστυχώς - είμαι σίγουρος ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα "απομονώσει κύκλους που αναπαράγουν τη διαφθορά, την αναξιοπρέπεια και τη δουλικότητα", δεν θα "αναθέσει πολιτικά πόστα σε έντιμους και αξιοπρεπείς πολιτικούς", δεν θα "επιτρέψει σε ικανούς και έντιμους υπηρεσιακούς παράγοντες να εργαστούν για την Πατρίδα" και ούτε θα μπορέσει να εισάγει την έννοια της στρατηγικής σε όλους τους τομείς της κρατικής μηχανής, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
    Η παραπάνω δυσμενής εκτίμησή μου στηρίζεται στο ελληνικό φαινόμενο της "κομματοκρατίας", αυτού του αδηφάγου θηρίου τα χαρακτηριστικά του οποίου έχει αναλύσει ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς και το οποίο φέρει την κύρια ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια. Εάν η κυβέρνηση καταπολεμήσει αυτό το "θηρίο" είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να μας βγάλει από το πολιτικο-κοινωνικό αδιέξοδο το οποίο βιώνουμε, το τίμημα όμως θα είναι η "πολιτική αυτοκτονία" της. Γιαυτό εξάλλου είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιχειρήσει να το κάνει."

    Εύχομαι κάποια στιγμή να διαψευσθώ στις παραπάνω προβλέψεις μου και με χαρά να συγχαρώ δημόσια οποιαδήποτε κυβέρνηση βγάλει τη πατρίδα μας από το θλιβερό αδιέξοδο και της προσδώσει προοπτική ανάκαμψης.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξίαρχος ε.α.
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >> ότι ο νόμος που ψήφισαν 255 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν θα εφαρμοστεί επειδή έτσι το θέλουν αυτοί. <<

    EΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,θα έπρεπε να ειπωθεί για λόγους αντικειμενικότητας κατά την γνώμη μου.Πρότυπα ανομίας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που προσβάλλουν βάναυσα τους πολίτες , τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο ήταν η ψήφιση του 4009 από τους 255 βουλευτές.Να εξηγήσω γιατί ?
    Γιατί η προηγούμενη βουλή είχε προκύψει από εντελώς διαφορετικές συνθήκες ουσιαστικά ξεγελώντας και υφαρπάζοντας την ψήφο του εκλογικού σώματος.Δεν ξέρω αν ο κ Μπαμπινιώτης έχει λέξη που να αντιπροσωπεύει την σύνθεση της προηγούμενης βουλής (αληθινή πρόκληση θα έλεγα).
    Οι περισσότεροι από τους 255 είναι στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβανομένης και της ΠΡΩΗΝ υπουργού κ Διαμαντοπούλου που κατέθεσε το νομοσχέδιο. Το πόσο έγκυρος ήταν ο παραπάνω νόμος την απάντηση την έδωσε ο λαός και αν χρειαστεί θα την δώσει και πιο ξεκάθαρα. Η Αριστερά θα είναι παρούσα όπως και με τους ιστορικούς της αγώνες στο παρελθόν, και τον Οκτώβριο,και τον Νοέμβριο, και το Δεκέμβριο μέχρι να φέρει την Άνοιξη στη Παιδεία αλλά και στη χώρα γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πόσο είναι οργανωμένη η Ελληνική Παιδεία φαίνεται από τα ΤΕΙ.

    Δημιουργήθηκαν πριν 29 χρόνια και από τότε ακόμη η πολιτεία (συνεπικουρούμενη από το τεε) ΔΕΝ έχει ορίσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

    Λες και οι απόφοιτοι τους συνεχίζουν να είναι ακόμη 20 χρονών όλοι τους περιμένοντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για να αρχίσουν την ζωή τους.

    Και άμα το ίδιο το κράτος σου καταστρέφειμ την ζωή. Άστα να πάνε...

    Ποιά πρόοδος και ποιά οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.