27/8/12

Αλβανία: Διαψεύδονται τα περί συνομιλιών με Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα

Δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ελλάδα για τη συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Αλβανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως σε περίπτωση διεξαγωγής τέτοιου είδους συνομιλιών, αυτές θα γίνουν σε συμφωνία με τις σχετικές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του εθνικού και του διεθνούς δικαίου.
Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα είχε δηλώσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει συμφωνία για την Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα, που δεν θα σέβεται τη σχετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο περίπου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική.
Της απόφασης αυτής προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη Σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.