28/8/12

"Η Ν.ΑΤουρκία ελέγχεται απο το PKK"-Το PKK Θά περιμένει την "Μεγάλη Επανάσταση"

`Η Ν.ΑΤουρκία ελέγχεται απο το PKK`
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Την αποκάλυψη πως το PKK ελέχει όλη τη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων έκανε ο πρόεδρος του γφιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης κια Δημοκρατίας Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης!



"Το PKK ελέγχει την περιοχή εντός Τουρκίας απο το Σεμντίνλι μέχρι την περιοχή Τσουκούρτζα σε μια ακτίνα 300-400 χιλιομέτρων. Ο στρατός το μόνο που μπορεί να κάνει να προμηθεύει τα φυλάκια με ελικόπτερα. Οι δρόμοι , δηλαδή η ξηρά είναι στον έλεγχο του PKK."

Ο Ντεμίρτας ο οποίος έκανε τις δηλώσεις στο Κοινοβούλιο ισχυρίστηκε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πραγματοποιούν καν στρατιωτιωτικές επιχειρήσεις όπως ανακοινώνονται.
" Για να το κρύψουν αυτό κάνουν διάφορες ψευδείς ανακοινώσεις. Ο νομάρχης της πόλης Χακάρι λέει οτι τελειωσαν οι επιχειρήσεις , μα δεν έγιναν επιχειρήσεις.Το ότι το PKK δεν μπορεί να καταπολεμηθεί αποδείχθηκε με τις μάχες στο Σεμντίνλι που δεν τελείωσαν εδω κια 40 ημέρες."

Οι αποκαλύψεις του προέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος ίσως ακούγονται υπερβολικές, όμως η δράση του PKK που πργματοποιεί επιθέσει στα ίδια φυλάκια, σχεδόν κάθε ημέρα και σκάνε νάρκες καθημερινά στους δρόμους δείχνει πως η τουρκική κυβέρνηση δνε λέιε την αλήθεια. 
*Σχόλιο:Το PKK δεν θα εγκατείλειψει τα Εδάφη που Κατέχει
http://www.kurdbox.com/wp-content/uploads/karayilan_kck.jpgΑνακοίνωση αναφορικά με τις  συγκρούσεις του Τουρκικού στρατού με Κούρδους Μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)   εξέδωσε το  ΡΚΚ  την Κυριακή  .Σε αυτήν την ανακοίνωση επισημαίνεται με νόημα ότι η δράση του τουρκικού στρατού βασίζεται κυρίως στις απο αέρος επιχειρήσεις και στην χρήση πυροβολικού καθως οι χερσαίες του δυναμεις παραμενουν καθηλωμενες. Κατά συνέπεια το PKK ΔΕΝ θα εγκαταλείψει την γή την οποία κατέχει όπως έπραττε κατά το παρελθόν και θα περιμένει την μεγάλη Επανάσταση του Κουρδικού Λαού.Στην ανακοίνωση το PKK ΑΡΝΕΊΤΑΙ την Ιρανική υποστήριξη, αναφέρει ότι δεν θα επεκταθεί στην Συρία τονίζοντας ότι  "παλεύει για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία". Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος του εκπροσώπου του PKΚ Αχμέτ Ντενίζ στον Ιστότοπο .aswataliraq.info

Οι τουρκικές αεροπορικές επιχειρήσεις δεν περιορίζονται μόνο στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν αλλά και σε περιοχές κοντά στο Καντίλ  με αποτέλεσμα να δέχεται πλήγματα η αγροτική υποδομή της περιοχής να καταστρέφονται χωριά  νασ κοτώνονται και να τραυματίζονται άμαχοι πολίτες Στις περιοχές αυτες δεν υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του PKK .Η Τουρκική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου και διασποράς  

3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα με το πόλεμο στο Κουρδιστάν είναι η παραπληροφόρηση. όντως το ΠΚΚ ελέγχει την ύπαιθρο μετά τον επιχειρησιακό αιφνιδιασμό που επέφερε στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.Η προσπάθεια διεισδύσεώς του όμως στα αστικά κέντρα αποκρούστηκε.Εάν το ΠΚΚ κατορθώσει να καταλαμβάνει κι άλλους οικισμούς μέχρι και το μέγεθος κωμοπόλεως, τότε η Τουρκία θα έχει υποστεί μια ήττα από την οποία πολύ δύσκολα θα συνέλθει άμεσα.Και στον ανταρτοπόλεμο, η μη έγκαιρη αντίδραση συνεπάγεται την γιγάντωση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων.Από την άλλη πλευρά, θα αποτελέσει πρόκληση για το ΠΚΚ όχι μόνον η κατάληψη αστικών κέντρων αλλά και η μεταφορά του πολέμου σε περιοχές ευαίσθητες οικονομικά και πολιτικά για την Τουρκία.Εκτεταμένες επιχειρήσεις των ανταρτών λόγου χάρη στο Γκαζίαντεπ ή την Μερσίνα θα πλήξουν καίρια την Τουρκική οικονομία που υπερθερμαίνεται λόγω του υψηλού ρυθμού πιστωτικής μεγέθυνσης ένεκα του άκρατου καταναλωτισμού.Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως αντέδρασε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση στις δηλώσεις Ντεμιρτάς και τι στοιχεία προσκόμισε για την τεκμηρίωση της επίσημης θέσης του Τουρκικού κράτους κάθε πολιτική παράταξη.Το BDP πάντως διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την επικράτηση των ανταρτών σε μεγάλο τμήμα της υπαίθρου.Εντύπωση επίσης προκαλούν τα λεπτομερή ανακοινωθέντα (σε πολύ καλά Αγγλικά) των ανταρτών στην επίσημη ιστοσελίδα τους (hezenparastin.com/eng) οπου και αναγράφουν μέχρι και τα λάφυρά τους από τις μάχες με τον Τουρκικό στρατό.Φαντάζομαι τι θα συμβεί εάν όντως κάποια χώρα προμηθεύσει στο ΠΚΚ αντιεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο μέρους μας δεν υπάρχει καμια παραπληροφόρηση.Το ίδιο και απο τον Κο. Μανώλη Κωστίδη και τον Ιστότοπο Onaler. Μπορεί κάποιοι να μας στολίζουν ως πράκτορες , παπαπαγαλάκια της Αγκυρας αλλα τους έχουμε Απαντες διαψεύσει.


    Υπάρχει ενα πλήθος πληροφοριών απο πολλές πηγές- και τουρκικές σε αυτες ανάμεσα- και όλες συντείνουν εκεί το "Μεγάλο Κουρδιστάν" προ των Πυλών και σε αυτό αυτόνομη Κουρδική περιοχή στν μέχρι πρότινος Νοτιοανατολική Τουρκία

    Αν θέλεις να δείς την αντίδραση των Τούρκων ρίξε μια ματιά στις Τουρκικές εφημερίδες

    Εχουν βγάλει το σκασμό κυριολεκτικά και μεταφορικά

    Τέλος να ξέρεις ότι σε ότι γράφω και μεταφέρω αναδημοσιεύοντας
    τυγχάνουν της κρίσης όλων σας αλλά πιότερο του κατά τον Νόμο Ιδιοκτήτη του ιστολογίου Σάββα Καλεντερίδη του οποίου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε το υπόβαθρο του, ούτε και την εμπειρία του.

    Λάθη κάνω ναι και πολλά αλλα ποτέ δεν παραπληροφορώ ούτε και ποτέ προπαγανδίζω δένω όσο μου επιτρέπουν οι μικρές και λιγοστές δυνάμεις μου δυνάμεις μου οτι καταγράφω και αναλύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ακρίτα, δεν είπα ότι παραπληροφορείς.Μάλλον παρεξηγήθηκε το σχόλιό μου.Ποτέ δεν αμφισβήτησα την εγκυρότητα του ιστολογίου. ίσα ίσα που αρκετές φορές έχω συγχαρεί τους διαχειριστές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους. Όπως είχα επισημάνει και σε παλαιότερα σχόλιά μου, τηρώ κριτική στάση απέναντι τόσο σε δημοσιεύματα του Τουρκικού όσο και του Κουρδικού τύπου.Γι'αυτό και είπα πως στον πόλεμο στο Κουρδιστάν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η παραπληροφόρηση.Από την μια πλευρά οι Τούρκοι όλο διατρανώνουν νίκες που υποτίθεται πως φέρνουν το Κουρδικό κίνημα στο χείλος της αβύσσου, από την άλλη πλευρά οι Κούρδοι όλο ισχυρίζονται ότι προκαλούν ανείπωτες καταστροφές στον Τουρκικό στρατό.Κατά την γνώμη, και οι Κούρδοι και οι Τούρκοι ρέπουν προς την υπερβολή, αν και η μέχρι τώρα πορεία της θερινής εκστρατείας του ΠΚΚ με έχει καταπλήξει ευχάριστα.Κρατώ όμως μια αισιόδοξη στάση για το μέλλον του εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων.Και πάλι επισημαίνω πως δεν σε κατηγόρησα Ακρίτα για παραπληροφόρηση.Καλή συνέχεια στην αξιόλογη προσπάθεια την δική σου και των άλλων διαχεριστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.