27/9/12

Συμφωνία στους βασικούς άξονες για τα μέτρα της διετίας 2013-2014

Συμφωνία στους βασικούς άξονες εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τη διετία 2013-2014 υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Φαίνεται πως η ελληνική πλευρά βάζει δυναμικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα, την πρόταση υιοθέτησης ρήτρας επίτευξης στόχων, όπως την χαρακτήρισε ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας.
Συμφωνία στους βασικούς άξονες εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τη διετία 2013-2014 υπήρξε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Η δήλωση του Γ. Στουρνάρα

«Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες, η βασική συμφωνία μου δίνει μια βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα έλθουν στην Βουλή μόλις λάβουν την έγκριση της τρόικας και των εταίρων. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων «όχι όμως για τα μέτρα».
Εξάλλου, μετά τη ρήτρα «απόκλισης» φαίνεται πως η ελληνική πλευρά βάζει δυναμικά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα την πρόταση υιοθέτησης ρήτρας επίτευξης στόχων, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Στουρνάρας. Με τη σειρά του ο κ. Κουβέλης μίλησε για ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων «από όλα εκείνα που θα προκύπτουν ως προϊόν εσόδων», αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα παρα πολύ σημαντικό μέτρο που θα αποτελέσει μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση.
Η δήλωση του Φ. Κουβέλη
Στην αρχή της δήλωσής του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε και αυτός πως «υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες», πρόσθεσε πάντως πως υπάρχουν ακόμη ζητήματα σε εκκρεμότητα.
Προανήγγειλε επίσης συνολική διεκδίκηση σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα.
«Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα, έτσι ώστε όταν θα έρθει το όλο πακέτο στη Βουλή, να είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, τη φορολογία, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και κάθε τι άλλο που μπορεί να υπάρξει ως μεταρρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.