28/9/12

Διακομματική για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζήτησε ο Τσίπρας

Τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην επιστολή του ότι στα χρόνια που έχουν περάσει από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν ποτέ με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει επίσης ότι η από κοινού συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, αποτέλεσε πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας.Τέλος υπενθυμίζει επίσης ότι «αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια». http://topontiki.gr/article/40692

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.