30/9/12

Το πραξικόπημα που δεν έγινε

«Το Βήμα» φέρνει στο φως παρασκηνιακές διεργασίες, πρόσωπα, ονόματα και επιδιώξεις
Το πραξικόπημα που δεν έγινε
Ακροδεξιές ομάδες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούν «ανοιχτή γραμμή» με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τότε κυβέρνησης, στις 26 Οκτωβρίου 2011 αποδοκίμασαν άγρια τον κ. Π. Μπεγλίτη στη Θεσσαλονίκη . Δύο ημέρες μετά, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς ταραγμένος, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την παρέλαση

Η ελληνική ιστορία βρίθει στρατιωτικών κινημάτων και επαναστάσεων παντός είδους. Κίνημα ήταν η απελπισμένη στάση των Βενιζελικών του 1935 που κατέληξε στη δικτατορία του Ι. Μεταξά. Πραξικόπημα ήταν η αποκαθήλωση του Γ. Παπαδόπουλου από τον ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη που τελείωσε με την κατάρρευση της απρ

Η σύγκρουση μεταξύ Φράγκου - Τόσκα
Τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και η κατάργηση μονάδων στη Βόρειο ΕλλάδαΟ υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ήταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011. Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009. Γεννήθηκε το 1953. Είναι δύο χρόνια μικρότερος του στρατηγού Φράγκου. Ο κ. Τ...

Τα μυστικά σχέδια του πανίσχυρου στρατηγού 

Τι συνέβη με την άσκηση καταστολής πλήθους που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2011 στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς.Φίλοι του κ. Φραγκούλη Φράγκου λένε ότι εκείνο που τον ξεχωρίζει από άλλους αξιωματικούς είναι ότι δεν αντιμετώπισε τα ανώτατα αξιώματα ως ευκαιρία για πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας της Τάφρου στον Εβρο, που ο ίδιος αποκαλεί έργο αμυντικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό και ...  

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=477185


ΣΟΚ! Σενάρια για πραξικόπημα στρατιωτικών!



Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου! Το ΒΗΜΑ της Κυριακής έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.
Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012. Άμεση και έντονη  ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας  Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε "Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον  Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι". Σύμφωνα με το onalert είναι απολύτως βέβαιο ότι η επαναφορά του σεναρίου πραξικοπήματος θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΕΔ, το προσωπικό των οποίων περιμένει τη νέα βάναυση περικοπή των αποδοχών του. Όλα αυτά την ώρα που οι στρατιωτικοί αποφάσισαν νέα κινητοποίηση μαζί με τους αστυνομικούς.

Τι δηλώνει ο πρωην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου
«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».
Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».


ΕΥΠ: Κανένα ενδεχόμενο πραξικοπήματος


Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.


Το πραξικόπημα που δεν έγινε και οι αντιδράσεις

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τα στοιχεία περί πραξικοπήματος. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», είπε ο υπουργός Άμυνας.
http://www.pro.com.gr

Το πραξικόπημα που δεν έγινε πέρυσι…

Σχέδια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας και οργάνωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος φέρνει στο φως το Βήμα της Κυριακής, και τα συνδέει με την αποστράτευση και των τριών αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) πέρυσι το Νοέμβριο, λίγο πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το ρεπορτάζ – χωρίς να διατυπώνει προσωπική κατηγορία εναντίον ουδενός- εμφανίζει ως κεντρικό πρόσωπο των αποστρατειών τον τότε αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, αναφέροντας ότι σε εκείνον αποδίδονταν «κριτικές» απόψεις απέναντι σε μιά πολιτική τάξη που διαφθείρεται από οικονομικά σκάνδαλα και, παράλληλα, υπαναχωρεί διαρκώς σε ό,τι αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη χαρακτηρίζονταν από «ακραία καχυποψία», όπως επισημαίνει το ΒΗΜΑ, ενώ σημειώνει ότι τόσο ο κ. Φράγκος όσο και οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ή μικρότερη πίστη σε εθνικιστικά και πατριωτικά ιδεώδη!

Αποδίδει δε σε πηγές προσκείμενες στον κ. Μπεγλίτη τη φράση «έπρεπε να φτάσουμε βαθιά στην ιεραρχία για να βρούμε στρατιωτικούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους»!

Ιδιαίτερα για τον στρατηγό Φράγκο, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι αποτελούσε «σημείο αναφοράς για προσωπικότητες της λεγόμενης ‘πατριωτικής πτέρυγας’ σχεδόν όλων των κομμάτων», αποκαλύπτει ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κάρολο Παπούλια, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά και τη Λιάνα Κανέλη. «Ήταν για τον στρατό ό,τι ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία», λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του!

Η εφημερίδα τονίζει, πάντως, ότι ο ίδιος ο στρατηγός στις ιδιωτικές συζητήσεις του χαρακτηρίζει αστείες και προσβλητικές τις συζητήσεις και τις φήμες ότι «σχεδίαζε παραξικόπημα» ή ότι είναι «ακροδεξιός».

Κανείς, άλλωστε, δεν επικαλείται αποδείξεις ότι σχεδίαζε ή πολύ περισσότερο οργάνωνε πραξικόπημα…

Ως γεγονότα, που αποδεικνύουν την επιδιωκόμενη αποσταθεροποίηση, η τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ανέφερε τα επεισόδια σε βάρος του Πάνου Μπεγλίτη στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από ακροδεξιές ομάδες και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων -απόστρατους και μη…

Ανέφερε, επίσης, τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη από εισβολή εκατοντάδων πολιτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρου, καθώς και την αποδοκιμασία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι «πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς είχε δεχθεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών!

Πότε; Λίγα 24ωρα πριν από την 28η Οκτωβρίου…
http://www.aixmi.gr/

11 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά βλέπω πρξικόπημα ανοιχτής γραμμής. συνήθως χρησιμοποιούν τάνκς και στρατιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γινόταν δέν θά ήταν πραξικόπημα αλλά ..επανάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αλήθεια πιστεύετε τον Παπανδρέου, τον Μπεγλίτη και τον Παπούλια, σοβαρά μιλάτε τώρα, που για να καλύψουν τις μαλακίες που έκαναν και παρακαλώ να γραφτεί όπως το γράφω μαλακίες και επειδή θα γίνονταν ο περίγελος της Ευρώπης, ανακάλυψαν δήθεν πραξικόπημα, από ποιόν ρε? Οι αλήτες αυτοί που είναι στην εξουσία, αυτοί που συνεχίζουν ακατάπαυστα να προδίδουν τη χώρα από τη στιγμή που γεννήθηκαν? Μα με τι ασχολείστε ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει, αλλά θα 'πρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια αν την εκχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας την κάνουν πολιτικοί,
    γεννάται ο κίνδυνος σύμπλευσης Στρατού & Λαού, οπότε η πολιτική ηγεσία οφείλει να προλαμβάνει.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις εξαντλεί την εφευρετικότητά της έως και την γελοιότητα, αφού ως γνωστόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

    Αυτό που με ανησυχεί είναι η ανακίνηση του Θέματος, μήπως το βήμα βρίσκει ομοιότητες στην σημερινή συγκυρία και ξαμολήθηκε να προλάβει;

    (Κάτι διαδηλώσεις κλπ ενστόλων, με λίγη προετοιμασία και τράβηγμα, θα μπορούσαν να ειδωθούν υπό το ίδιο πρίσμα;)

    Αφ΄εαυτού του ορμώμενο ανακινεί; Το γνωστό τοις πάσι για τα ανεξάρτητα άρθρα του;
    ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάρολε, να μην ανέβεις Θεσσαλονίκη. Είσαι ανεπιθύμητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν έχουν στοιχεία για οτιδήποτε παράνομο(η ΕΥΠ θα έπρεπε να γνωρίζει) ,στα σοβαρά Κράτη τους ΄΄βουτάνε΄΄ και τους στέλνουν φυλακή όπως έκανε πρόσφατα και ο Γενίτσαρος Τουρκομογγόλος με την ΄΄ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. "Πραξικόπημα-γιαλαντζί"! Ο πρώην διευθυντής του Μπεγλίτη τινάζει τα σενάρια στον αέρα!
    `Πραξικόπημα-γιαλαντζί`! Ο πρώην διευθυντής του Μπεγλίτη τινάζει τα σενάρια στον αέρα!

    Επιστολή βόμβα του υποστράτηγου εα Νίκου Τόσκα, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ.

    Ο Ν.Τόσκας έστειλε επιστολή στο Βήμα στην οποία επισημαίνει:
    •από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος’’
    •δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011
    •Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού


    Όλη η επιστολή βόμβα του Νίκου Τόσκα:

    Κύριε Καρακούση,
    Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο ΄΄το πραξικόπημα που δεν έγινε...΄΄, μου προκάλεσε κατάπληξη και οργή σε ο,τι με αφορά κυρίως για όσα γράφει ή δεν γράφει ο συντάκτης σας Π. Παπαδόπουλος.

    Ο εν λόγω συντάκτης επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την περίοδο των κρίσεων αξιωματικών τον Νοέμβριο του 2011.
    Eξέφρασα την απορία μου λέγοντας ότι διευκρινήσεις θα έπρεπε να δώσει ο κ. Μπεγλίτης σαν ο μόνος αρμόδιος να μιλήσει, γιατί ήταν ο υπουργός Αμυνας στην περίοδο που αναφέρεται το δημοσίευμά σας, ενώ εγώ είχα ήδη παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του πέντε (5) μήνες πριν την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας διαφωνώντας για χειρισμούς σε σειρά θεμάτων που αφορούσαν την λειτουργία του υπουργείου. Εξάλλου οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους με πραγματικά δεδομένα και με θάρρος.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο πραξικοπήματος, απάντησα κατηγορηματικά αρνητικά ‘’από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος’’ και επόμενα ‘’δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011’’ (όπως από τότε είχα γράψει σε δημοσιεύματα), δήλωση που ο εν λόγω συντάκτης σας, συνειδητά δεν ενέταξε στο ρεπορτάζ του.


    Ουδέποτε απέφυγα να μιλήσω για οτιδήποτε, ούτε έθεσα κανένα θέμα αφοσίωσης για τον κ. Φράγκο. Αλλο πράγμα οι απόψεις μου για την διοίκηση του κ. Φράγκου ως αρχηγού του ΓΕΣ όσον αφορά θέματα όπως το κλείσιμο ή την συγχώνευση στρατοπέδων. Απέκρυψε ο συντάκτης σας δήλωσή μου ότι ‘’η αντιπαράθεση με τον κ. Φράγκο δεν ήταν ιδεολογικοπολιτικής φύσης αλλά αφορούσε υπηρεσιακά θέματα’’.

    Ουδέποτε μέχρι τώρα υπήρξα μέλος κόμματος. Μάλιστα οι αναφορές για το Πολυτεχνείο είναι ψευδείς ακόμη και η χρονολογία γέννησής μου είναι λάθος. Ο συντάκτης σας δεν ανακαλύπτει μόνο φανταστικά πραξικοπήματα , αλλά και φανταστικά πολιτικά ΄΄φλέρτ΄΄.

    Ως στρατιωτικός που πέρασα όλη μου τη ζωή υπηρετώντας την πατρίδα και γνωρίζοντας το πνεύμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας διαβεβαιώ ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα προσβάλουν το δημοκρατικό φρόνημα του στρατεύματος. Οι στρατιωτικοί παρότι έχουν χάσει το 40% του μισθού τους, συνεχίζουν να εργάζονται στις ακριτικές περιοχές, στη θάλασσα και τον αέρα, πιστοί στα καθήκοντά τους και αρνούνται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

    Οσον αφορά τον συντάκτη σας, πραγματικά εκφράζω τη θλίψη μου, γιατί χειρίζεται με ανεπίτρεπτο τρόπο και με παντελή έλλειψη σεβασμού στους κανόνες δεοντολογίας, ζητήματα που φέρνουν στη μνήμη μας τραγικές στιγμές της χώρας μας.

    Και κάτι ακόμη για το συντάκτη σας. Ποιός του είπε ότι κάνω κριτική για τα ΄΄εθνικοπατριωτικά ιδεώδη΄΄ τα οποία άλλωστε υποστηρίζω, όταν αυτά συνδέονται με τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες ;
    Ελπίζω στην δημοσίευση της επιστολής μου για την αποκατάσταση της αλήθειας.

    Με εκτίμηση
    Νίκος Τόσκας
    Υποστράτηγος (ε.α.)
    ONALERT.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόκκινο Πανί: Μην σας αποσπά η Είδηση αυτό εινα ιτο κόκκινο πανί η πίκα είναι σε αλλο χέρι.προσοχή λοιπόν ποιός είναι ο Πικαδόρες.Κρίμα που κάποιο "σοβαροί" αναλυτές το περνάνε στο ντουκου.Ειπαμε η ματαιοδοξία του Ελληνα τρέφεται απο οτην δημοσιότητα και τον Θόρυβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Georgia Eleonor, σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις την φράση «…γεννάται ο κίνδυνος σύμπλευσης Στρατού & Λαού…»? Δεν μπόρεσα πραγματικά να κατανοήσω την φράση. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να φανταστώ ότι ο στρατός δεν συμπλέει με τον λαό είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα, όπου ο στρατός χρησιμοποιείτε σαν το μέσο διασφάλισης της βιωσιμότητας του καθεστώτος απέναντι στον λαό. Άρα υπονοείς ότι μέχρι τώρα ο στρατός ήταν απέναντι από τον λαό (!) και με τις πράξεις της κυβέρνησης ΓΑΠ τείνει να συμπλεύσει με τον λαό, εξ’ ου και η καρατόμηση 18 ανώτατων αξιωματικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.