12/9/12

Όταν ο υπουργός και γαμπρός μεγαλοξενοδόχου, "σκότωνε" στην κυριολεξία επενδύσεις που ήταν ανταγωνιστικές στον πεθερό, διαβάστε τι έκαναν οι Τούρκοι!

«Η Ελλάδα είναι για διακοπές, όχι για μπίζνες»!
Φίλος επιχειρηματίας μού τηλεφώνησε χθες το πρωί προβληματισμένος. Αρτι αφιχθείς από την Αλικαρνασσό (Μποντρούμ), εντυπωσιάστηκε με τον ρυθμό αλλά και με τον τρόπο ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας στην «Τουρκική Ριβιέρα», σύμφωνα με την ανά τον κόσμο καμπάνια των γειτόνων.
Περί τίνος πρόκειται;
Στα βόρεια της Αλικαρνασσού, όπου το Τουρκμπουκιού, σε άγονες και βραχώδεις ακτές, αναπτύσσονται μία σειρά από τουριστικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μικρές μαρίνες ακόμη και τεχνητές πλαζ, κουβαλώντας άμμο από το Ντουμπάι!
Τελευταία επένδυση το Mandarin Oriental, σε μία περιοχή 600 στρεμμάτων. Το θέρετρο, που θα ολοκληρωθεί το 2014, περιλαμβάνει 82 πολυτελή δωμάτια και 20 σουίτες, έξι εστιατόρια και μπαρ καθώς και μία σειρά από εγκαταστάσεις αναψυχής συμπεριλαμβανομένων ενός spa και ενός beach club. Ακόμη περιλαμβάνει 214 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την εναρμόνιση των εγκαταστάσεων με το περιβάλλον και θα φυτευτούν περί τα 100.000 δένδρα. Η επένδυση, ύψους 600 εκατ. ευρώ, γίνεται από τον όμιλο Astas και το μάνατζμεντ από τον όμιλο Mandarin Οriental, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στοχεύοντας στην αστείρευτη κινεζική αγορά.
«Για δες» μου είπε, «πως οι Τούρκοι αναπτύσσουν τα παράλια και τον τουρισμό τους και αυξάνουν επισκέπτες και έσοδα». Ποιο είναι το μυστικό τους; «Επιλέγουν τις προς ανάπτυξη περιοχές, τις απαλλάσσουν από βάρη, εξασφαλίζουν ακλόνητες περιβαλλοντικές μελέτες και τις παραχωρούν καθαρές στους υποψήφιους επενδυτές, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα και κινδύνους δικαστικών περιπλοκών». Εως εδώ ο συνομιλητής μου ήταν ενθουσιασμένος. «Ρώτησα», μου είπε, «ανθρώπους από τον όμιλο των επενδυτών γιατί δεν απευθύνονται και στην Ελλάδα, που έχει πλήθος ακτών για να επενδύσουν. Την απάντηση που μου έδωσαν, σε παρακαλώ γράψε την για να τη διαβάσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού», πρόσθεσε σοβαρά προβληματισμένος: «Η Ελλάδα είναι για διακοπές, όχι για μπίζνες»!
Δ.Ε.
Κέρδος 13/7/2012 06:00

6 σχόλια:

  1. Όταν αποκτήσουμε κάποια στιγμή ΣΥΝΤΑΓΜΑ, να μπαίνουν οι κλέφτες και τα λαμόγια φυλακή, τότε να έχουμε απαιτήσεις για επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα,σου έχω πει προσωπικά πως αντιμετωπίζουν οι δικοί μας τις επενδύσεις,ειδικά σε ότι αφορά ξενοδοχεία.

    ΥΓ
    Τελικά τα κατάφεραν,το σταμάτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεριουλάκη,

    Το Σύνταγμα δεν προβλέπει ποιος θα φυλακίζεται. Αυτό το κάνουν οι νόμοι.

    Το Σύνταγμα απλώς επιτάσσει την ίση εφαρμογή των νόμων.

    Σύνταγμα υπάρχει και η τήρησή του έχει επαφεθεί στον πατριωτισμό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι διαφορετικό έκανε η Δαμανάκη όταν ως υπουργός του Σημίτη διαλαλούσε ότι η Ελλάδα δεν θα φτιάξει ποτέ αυτοκίνητο γι' αυτό να γίνουμε καλά γκαρσόνια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The truth is that doing business in Greece is EXTREMELY difficult. Just imagine that it took more than 20 years to complete Cavo Navarino.

    It would be interesting to know the rate of projects that get delayed or abondoned to the ones that are completed.

    The Greek bureucratic machine makes an easy living with studies upon studies without having to implement any of the projects. Year after year more studies are conducted for the same old projects.

    The current administration has recently received a proposal that would revolutionize government management. Let's hope it will implement it. I will elaborate in the weeks to come...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο είναι τουλάχιστον αστείο(για να μην πώ τίποτε πιο βαρύ).Ο προβληματισμένος επιχειρηματίας που γύρισε απο την Αλικαρνασσό, μάλλον δεν έχει και πολλές ταξιδιωτικές-τουριστικές εμπειρίες.Οι διάφορες τρίχες(γιατί για τρίχες μιλάμε) περί τουριστικών εγκαταστάσεων της Τουρκίας,στην παρούσα τουλάχιστον χρονική στιγμή,είναι σε βρεφική κατάσταση,απο άποψη τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική.Ενδεικτικά, η Κρήτη μόνη της, έχει 1537 ξενοδοχεία,(χωρίς τα υπόλοιπα εκατοντάδες καταλύματα) όταν όλα τα τουρκικά παράλια έχουν 1519.Οσο για την ποιότητα κλπ ας κάνει όποιος θέλει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να δεί ΠΟΙΑ? και ΠΟΥ? βρίσκονται.
    1.http://www.cntraveller.com/search.aspx?countryId=19162&ancestorId=36884
    2.http://www.cntraveller.com/awards/the-gold-list/gold-list-2012/grace-santorini
    (μερικά μόνο,στην Τουρκία πάντως όχι) τους...επενδυτές(χα!) που ρώτησε, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο "επενδυτής" ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.Και κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ακούμε το "φιδεμπόριο" της γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.