28/9/12

Τιμήθηκε ο πατριάρχης της Διζωνικής

Τίμησαν τον Γλ. Κληρίδη οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι στην Κύπρο. Και είπε, ο πατριάρχης της τουρκοβρετανικής ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (απονομή τίτλου από την Σημερινή) :  «Έπραξα ό,τι μπορούσα για την πατρίδα, δεν κατάφερα όμως να πείσω την τουρκική πλευρά».  (Σημερινή 20.9.2012). Και βέβαια δεν κατάφερε να «πείσει» την τουρκική πλευρά, εφόσον μια ολόκληρη ζωή είναι τη δική μας πλευρά που  προσπαθούσε να πείσει!. Σε σημείο που οι Βρετανοί αποκάλυψαν στα έγγραφά τους και ότι ζήτησε μάλιστα και  άσυλο ο Κληρίδης από το Λονδίνο όταν δίχως εξουσιοδότηση από την κυπριακή κυβέρνηση το 1975  στη 3η Βιέννης, αλλά  με υπόδειξη του Λονδίνου, ικανοποίησε τον Ντενκτάς δεχόμενος την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ διζωνική!
Και αμέσως έτρεξε έντρομος και ζήτησε επι τόπου ΑΣΥΛΟ από την δίδα Φόρτ, εκπρόσωπο του Φόρειν ΄Οφις που επιτηρούσε τις συνομιλίες στην Βιέννη,  φοβούμενος για τη  ζωή του. Το Φόρειν ΄Οφις του παραχώρησε οικογενειακό  ΑΣΥΛΟ αλλά μέχρι σήμερα δεν το χρειάστηκε… (Αποδεσμεύσεις βρετ. εγγράφων δημοσιεύματα στην Σημερινή και στο βιβλίο μου «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011»).  Τιμήθηκε από συνταξιούχους δημοσιογράφους!
Και δεν το χρειάστηκε ούτε όταν ικέτευε το λαό για παράταση 6 μηνών της
προεδρίας του ούτε όταν δήλωνε « Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε από ένα ΟΧΙ είναι ο ενταφιασμός της πατρώας γης. Είμαι 85 χρονών και προτιμώ να αποδημήσω εις Κύριον, παρά να δω αυτό το τέλος των αγώνων του Κυπριακού λαού». (7.4.2004). 


Ούτε βέβαια όταν δημοσιεύθηκε η δήλωση του Ρ. Ντενκτάς στην «Βολκάν» «Ο Κληρίδης εκμεταλλευόμενος την απουσία μου από το νησί, για ιατρικούς λόγους λόγω προβλημάτων με την καρδιά μου, ανέλαβε ένα αποφασιστικό ρόλο στην σύνταξη του Σχεδίου Ανάν και υποσχέθηκε σε  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι οι Ελληνοκύπριοι θα το υπερψήφιζαν». (Σημερινή 28.12.2008)
Από τις υπηρεσίες του προς τους Βρετανούς το 1959 όταν ο Τζούλιαν Έμερυ σημείωνε ότι ο Γλ. Κληρίδης υπήρξε πολύ βοηθητικός για τους Βρετανούς  (στο να εξασφαλίσουν όσα ήθελαν σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις εκκρεμών θεμάτων κυρίως των βρετανικών βάσεων) μέχρι το Σχέδιο Ανάν η διαδρομή του Γλ. Κληρίδη ήταν εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και όχι της πατρίδας του.

΄Οταν λοιπόν, ανέλαβε να προωθήσει την τουρκική διζωνική ως εντολοδόχος του
Φόρειν ΄Οφις, όταν  μίλησε  στην ‘Αργώ’ στην Λευκωσία στις 6 Νοεμβρίου 1974 και πήρε τα συγχαρητήρια του Κάλλαχαν, όταν ζήτησε από τον βρετανό ύπ. Αρμοστή Σερ ΄Ολβερ να διευθετήσει  την μετάβαση των Παπαιωάννου και Φάντη του ΑΚΕΛ μέσω των βάσεων στο Λονδίνο  για να πείσουν και εκείνοι (που συμφωνούσαν με την πολιτική του) τον Μακάριο για την γεωγραφική (διζωνική) ομοσπονδία ΠΡΙΝ την σύσκεψη των Αθηνών, όταν συζητούσε την εκ περιτροπής με το Φόρειν΄Οφις και έκανε εισηγήσεις πως να ικανοποιηθούν οι τουρκικές απαιτήσεις (καθώς ο Μακάριος δεν την δεχόταν), όταν συζητούσε  τις αποζημιώσεις για τους πρόσφυγες και πως θα διευθετούσαν το κλείσιμο του προσφυγικού   κτλ κτλ  και όλα αυτά πριν τις κατευθυντήριες Μακαρίου/Ντενκτάς του Φεβρουαρίου 1977,   τα έκανε για να «πείσει» τους Τούρκους;


΄Οταν συμφωνούσε με τον βρετανό ΄Υπ. Αρμοστή σερ ΄ Ολβερ στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 1974 ότι η διζωνική ομοσπονδία ήταν ο τουρκικός στόχος, και του πρότεινε ότι σαν πρώτο του στόχο στην Αθήνα ο ίδιος θα είχε την  εξασφάλιση ενός  πρωτοκόλλου  (από τον Μακάριο) και συμφώνησε να βάλει μπροστά για πλήρη διζωνική λύση αν δεν είχε αποτέλεσμα,  όλα εκείνα τα έκανε για να «πείσει» τους Τούρκους και απέτυχε; «Δεν υπάρχει έθνος, τόσο ηθικά ξεφτιλισμένο, που να προτιμά την σκλαβιά κάτω από τον ζυγό ενός έθνους με διαφορετική γλώσσα και άλλη θρησκεία, παρά να πολεμήσει για την ελευθερία του» (William Ewart Gladstone).
΄Η μήπως τελικά  υπάρχει;
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

2 σχόλια:

  1. Ο πατριάρχης της τουρκοβρετανικής ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (απονομή τίτλου από την Σημερινή).

    Και να σκεφθήτε ότι, όταν πρίν από πολλά χρόνια μιλούσε στην Πάτρα για την Ένωση με θερμά λόγια,
    ανέφερα το γεγονός σε άνθρωπο που ζει στην Κύπρο και γνωρίζει ανθρώπους και πράγματα, αλλά και τον Κληρίδη πολύ καλά. Aυτός μου είπε:

    Αυτός που τα είπε αυτά είναι ο μεγαλύτερος ανθενωτικός της Κύπρου .......!

    Αυτά ............

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δεύτερος Αττίλας δέν είχε ακόμα καταφέρει νά διχοτομήσει τήν Κύπρο ήταν απλώς μιά στρατιωτική κατοχή καί τά σχέδια τής Αγκυρας δέν είχαν πραγματοποιηθεί γιά τήν πλήρη διχοτόμηση δηλαδή ένα κράτος όπως είναι σήμερα τό κατοχικό.
    Τήν προηγούμενη νύχτα πρίν ο Κληρίδης υπογράψει τήν καταδίκη τής Κύπρου εν αγνοία φυσικά τού Μακαρίου έγιναν πράγματα καί θάματα.
    Τό παράκτιο ραντάρ τού ναυτικού απο τις 20.00 ώρας ανέφερε τουλάχιστον 45 στόχους σέ σχηματισμό αποβάσεως νοτίως τής Κύπρου.Οιστόχοι αυτοί εφτασαν τά ξημερώματα σέ απόσταση μόλις 10 ν.μιλίων καί μέ τό πρώτο φώς τής ημέρας απεχώρησαν.
    Μέχρι τό μεσημέρι είχαμε μάθει γιά τίς υπογραφές καί άρχισε η μετακίνηση τών τουρκοκυπρίων πρός βορρά η πραγματική κατοχή ήταν πλέον γεγονός.
    Τό ναυτικό ζητούσε επίμονα βοήθεια γιά οπτική αναγνώρηση τών στόχων αυτών...ηταν τούρκια πλοία; Πλοία απί τις βάσεις...αγνωστον ακόμα καί σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.