28/9/12

Κατεπείγουσα επιστολή δικαστών προς τον πρωθυπουργό


Οι δικαστές αναφέρουν στην επιστολή τους ότι εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους. (Φωτογραφία αρχείου)
Κατεπείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης απέστειλαν έξι δικαστικές Ενώσεις ενόψει των δρομολογουμένων νέων περικοπών στις αποδοχές τους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι δικαστές εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα υπογραμμίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί κατά 38%.
Μάλιστα κάνουν λόγο για «άκαμπτη επιμονή» της κυβέρνησης ενώ υποστηρίζουν ότι οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους έχουν ως στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης καθώς και τον περιορισμό της ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος των δικαστών.
Στο σημείο αυτό, παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία για τις δαπάνες των δικαστών και των βουλευτών κάνοντας λόγο για πολλά προνόμια και φοροαπαλλαγές των δεύτερων.
Τέλος χαρακτηρίζουν «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση και αντίδραση των δικαστών εξαιτίας της επιμονή του οικονομικού επιτελείου και απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Πως μπορούν να υποστηρίζουν ότι οι περικοπές στους δικούς τους μισθούς είναι αντισυγματικές;

    Αυτοί οι ίδιοι δεν αποφάσισαν ότι το μνημόνιο δε συνιστά παραχώρηση κυριαρχίας και είναι Συνταγματικό; Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οι ξένοι πανηγύριζαν που τους παραχωρήσαμε την κυριαρχία μας και όριζαν επιτρόπους και τοποτηρητές; Τις μειώσεις μισθών και το χαράτσι δεν τα βρήκαν Συνταγματικά;

    Μήπως το Σύνταγμα διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε Α'και Β'κατηγορίας; Θεωρούν τους ευατούς τους ανώτερους και τους υπολοίπους ηλίθια υποζύγια;

    Ντροπή υπάρχει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο.
    Αλλά για ντροπή μην ψάχνεις. Αυτοί που την έχουν, δεν πιστεύω να κατέχουν υψηλά αξιώματα (και καλοπληρωμένα), ή τουλάχιστον οι περισσότεροι απ΄αυτούς.
    Τώρα, αν παρείσφρυσε κανένας ντροπαλός ανάμεσα στο σύστημα και επιβίωσε, τι να σου πώ; Ας μην το αποκλείσουμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.