31/10/12

Τα 89 χρόνια της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας, γιόρτασε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα

Τα 89 χρόνια της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας γιόρτασε χτες η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, στο περιστύλιο του Ζαππείου, με οικοδεσπότη τον πρέσβη Κερίμ Ουράς. Παρόντες από την ελληνική κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας. Στη γιορτή παρευρέθησαν, επίσης, βουλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, πρέσβεις ξένων χωρών, επιχειρηματίες.
Ο πρέσβης της Τουρκίας, σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, είπε ότι προσβλέπει στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στην Τουρκία.
Πιστεύω, δήλωσε, ότι θα είναι πολύ αποδοτικό, οι Ελληνες υπουργοί θα συναντήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους με τους οποίους θα υπογράψουν έγγραφα συνεργασίας, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη προετοιμαστεί.
Ο κ. Ουράς σημείωσε, επίσης, ότι θα είναι χρήσιμη η μεταφορά εμπειρίας από την τουρκική πλευρά για την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Τουρκία πριν δέκα χρόνια και τόνισε: «επιθυμούμε πραγματικά να ανακάμψει η Ελλάδα από την κρίση που αντιμετωπίζει».
Ως δυναμικούς τομείς διμερούς συνεργασίας ανέφερε το εμπόριο, τον τουρισμό και τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της συνεργασίας αυτής με μεγάλες δυνατότητες, ανέφερε ότι 100 Ελληνες πανεπιστημιακοί εργάζονται σε τουρκικά πανεπιστήμια, ελληνικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν κρίση στην Ελλάδα -όπως αρχιτεκτονικές- ανοίγουν γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, ενώ βρίσκει εξαιρετικά θετικό για την προσέγγιση των δύο λαών, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παίζονται στην ελληνική τηλεόραση έξι τουρκικές σειρές, με μεγάλη τηλεθέαση. Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες μπορούν να λύσουν και τα μεγάλα θέματα που τις απασχολούν.

Νίνα Μελισόβα
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

1 σχόλιο:

  1. Όλοι έσπευσαν να πάρουν ΜΙΤιές στην γιορτή της Τούρκικης Δημοκρατίας (τι λε ρε παιδί μου...) δημιουργημένης πάνω σε Ελληνικά κόκαλα. Σεις κυρίες και κύριοι που κάνετε χαρούλες και τρέχετε σαν πουντλ και πεκινουά στις μωχαμετο/εκδηλώσεις, να έχετε υπ' όψιν σας ότι άλλο πράγμα εννοούσε ο Σολωμός όταν έλεγε "...απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά..."!!! Αντί σε τέτοιες εκδηλώσεις η επίσημη παρουσία μας να είναι στο κατώτατο δυνατόν επίπεδο για λόγους πρωτοκόλλου και μόνο, δείχνοντας έτσι ότι και τα παλιά δεν ξεχνάμε αλλά και για τα τωρινά μεριμνάμε, διαγκωνίζεστε ποιος θα κάτσει πρώτο τραπέζι πίστα στον οντά του ύπατου αρμοστή-βεζύρη. Αν αυτά γίνονται στο χαλιφάτο των Αθηνών, δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι γίνεται στην τουρκική νομαρχία του Θρακιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.