25/10/12

Έλληνες κατά των Ελλήνων … με την διαμεσολάβηση των Αλβανών

Τρεις τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της διήμερης αντιπαράθεσης των κατοίκων του ελληνικού μειονοτικού χωριού της Λύβενας στο νομό Δελβίνου, με τους Αλβανούς «εργαζομένους» της εταιρίας λατομείων “DINAMIKA”. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις στο κεφάλι.Ενώ η «ουδετερότητα» της αστυνομίας έκλινε προς τους ιδιοκτήτες της εταιρίας, χρειάστηκε η παρέμβαση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Νίκου Κοτροκόη για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.


Οι ομογενείς ιδιοκτήτες της εταιρίας “DINAMIKA” για να κάμψουν την αντίδραση των κατοίκων του χωριού, κάλεσαν σε βοήθεια περίπου 30 άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι Αλβανοί εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι της εταιρίας, αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι εκτελούσαν χρέη «μπράβων», οι οποίοι, μάλιστα μαζί με τη βία, δεν άργησαν να εκδηλώνουν και ανθελληνικά κίνητρα.

Οι Έλληνες κάτοικοι της Λύβενας, επί δύο χρόνια αντιδρούν στην προσπάθεια των ομογενών ιδιοκτητών της εταιρίας λατομείων “DINAMIKA”, διότι η λειτουργία της θέτει σε κίνδυνο τα σπίτια, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον.

Η δικαστική οδός κωλυσιεργεί στην απόδοση της δικαιοσύνης, διότι σύμφωνα με τους κατοίκους, θίγει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και όσων κρύβονται πίσω τους.

Το συμβάν στη Λύβενα, ωστόσο, αποτελεί ένα από τις πολλαπλές περιπτώσεις που οι Έλληνες μειονοτικοί είναι αναγκασμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για την προάσπιση των περιουσιών τους και των δικαιωμάτων τους.

Από την άλλη πλευρά ανησυχητικό είναι το φαινόμενο ώστε στις μεταξύ τους διαφορές οι Έλληνες μειονοτικοί καλούν Αλβανούς διαμεσολαβητές.
http://www.skai.gr/

1 σχόλιο:

  1. αχ αυτοί οι ιδιοκτήτες πλούτου, ανεξαρτήτως φυλής παραμένουν πιστοί στον θεό του κέρδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.