30/10/12

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σε εστιατόριο στο Βερολίνο

Φραστική επίθεση από ομάδα ελλήνων φοιτητών, αλλά και ομογενών κατοίκων, δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε εστιατόριο στο Βερολίνο. Με το που είδαν που καθόταν ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται και άρχισαν να φωνάζουν πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο τραπέζι του, προκαλώντας χάος στο εστιατόριο.

Δείτε το video:


Περικύκλωσαν, μάλιστα, το τραπέζι όπου καθόταν ο πρώην πρωθυπουργός και του φώναζαν "ντροπή σας μας έχετε εξευτελίσει", "φάτε τζάμπα εμείς πληρώνουμε" και άλλα.

Ο κ. Παπανδρέου, σοκαρισμένος από τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο, ακριβώς μετά το περιστατικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βερολίνο για να μιλήσει στη Σύνοδο του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης (sic!!), την οποία διοργανώνει το Institute on Governance Nicolas Berggruen.

 
Πηγή

Πέταξαν έξω τον Γιώργο από εστιατόριο

Η οργή των απανταχού Ελλήνων για τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μεγαλώνει. Κάποιοι εργαζόμενοι και φοιτητές, που αντιλήφθηκαν την παρουσία του κ. Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου όπου βρισκόταν με παρέα του, τον υποχρέωσαν να το βάλει στα πόδια για να γλιτώσει την μήνιν τους. «Να μην τρώτε δημοσίως. Ντροπή σας. Με τα λεφτά του λαού. Μας ξεφτιλίσατε. Χασκογελάτε κιόλας. Φάτε, πιείτε, όλα τσάμπα, πληρώνουμε εμείς. Ντροπή σας. Ξεφτίλες...» ήταν μερικά από όσα έψαλαν στον πρωθυπουργό του Μνημονίου και στην παρέα του. Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου περπατούσε μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες του σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου. Κάποια στιγμή πέρασε μπροστά από το τζαζ μπαρ «B.b.», στο οποίο έπαιζαν μουσική ο Θ.Π., η Μ.Ζ. και η ορχήστρα τους. Ανάμεσα στα μέλη της ορχήστρας, και ο Πατρινός ντράμερ Σ.Ν.

Οι Ελληνες, έπαιζαν μουσική σε παραπλήσιο jazz club και προτού εισέλθουν σε αυτό για την προκαθορισμένη συναυλία τους στις 22.00 είδαν τον Γιώργο Παπανδρέου να μπαίνει στο διπλανό εστιατόριο «Mitte», γνωστό στέκι ταϋλανδέζικης κουζίνας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πατρινού ειδησεογραφικού site thebest.gr δύο Πατρινοί ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες του γιουχαΐσματος του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, ενώ ένας εξ αυτών τράβηξε και το βίντεο, το οποίο έκανε τον γύρο των ΜΜΕ μέσα από το facebook ενός επίσης Πατρινού, του ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων Γ.Κ.

Πάντως το γεγονός έγινε γνωστό από βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα diktionews.gr.

Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στο Βερολίνο στη Σύνοδο του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης, την οποία διοργανώνει το Institute on Governance Nicolas Berggruen.

Στο πάνελ της εκδήλωσης με θέμα «το επόμενο βήμα προς την πολιτική ένωση: Θεσμοί και λαϊκή νομιμοποίηση» θα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι ηγέτες των Γερμανών Σοσιαλιστών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Πέτερ Στάινμπρουκ, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία πρώην ηγετών, όπως ο Τόνι Μπλερ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, και του γνώριμου σε όλους Τζορτζ Σόρος.  

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που η χώρα του δοκιμάζεται εξαιτίας των δικών του αποφάσεων και επιλογών, συνεχίζει να «το παίζει» ξέγνοιαστος καβαλάρης και να ταξιδεύει από χώρα σε χώρα. 
Την περασμένη Τετάρτη συμμετείχε και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Credit Suisse στη Ζιρίχη με θέμα «Διδάγματα της ευρωπαϊκής κρίσης και πώς θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία».

Στην ομιλία του μάλιστα ο άνθρωπος που δυσφημούσε τη χώρα, όταν την παρουσίαζε για να γίνει πρωθυπουργός, ως την πιο διεφθαρμένη τώρα ανακαλύπτει τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Παράλληλα χαρακτήρισε αναληθή τα επιχειρήματα που βρίσκονται πίσω από στερεότυπα που αφορούν τους Ελληνες. Γι' αυτό και εμφανίστηκε να παρουσιάζει σειρά στοιχείων από διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και του ΟΟΣΑ, που αποκαθιστούν την πραγματικότητα και την αλήθεια, θετικά για την εργατικότητα των Ελλήνων και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Η απορία είναι γιατί τόσα χρόνια δεν παρουσίαζε αυτά τα στοιχεία και δυσφημούσε την Ελλάδα και τους Ελληνες.


Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Γυρίζει συνεχώς στο εξωτερικό, μην του κάτσει καμιά στραβή στο εσωτερικό, έτσι και αλλιώς οι ¨ηλίθιοι¨ πληρώνουν πάντα τα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.