31/10/12

Τούρκοι πανεπιστημιακοί προτείνουν την κατασκευή «ισλαμικού ποδηλάτου» Οικολογικές αντιλήψεις «βαμμένες» με τα ιδεολογικά χρώματα του πολιτικού ισλάμ


Τούρκοι πανεπιστημιακοί προτείνουν την κατασκευή «ισλαμικού ποδηλάτου»
Υπάλληλος της γερμανικής εταιρείας Ziri επιβλέπει ποδήλατο φτιαγμένο από μπαμπού, ένα από τα πιο οικολογικά υλικά στη Γη
Ένα ποδήλατο, του οποίου η κατασκευή θα είναι σύμφωνη με το Κοράνι ετοιμάζουν κάποιοι φανατικοί με την τεχνολογία ισλαμιστές στην  Τουρκία. «Είναι πιθανή, μελλοντικά, η κατασκευή ενός ποδηλάτου που θα τεθεί στην υπηρεσία της χάρης του Αλλάχ», ισχυρίστηκε ο καθηγητής Αλπαρσλάν Ατσικγκέντς που προωθεί την ιδέα αυτή στο πλαίσιο ενός συνεδρίου με τίτλο «Τεχνολογία, Πολιτισμός και Αξίες» που λαμβάνει χώρα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης.


Το ποδήλατο αυτό θα πρέπει να φτιαχτεί βάσει της αρχής ότι «κάθε ανθρώπινη κατασκευή είναι σύμφυτη με το νόμο του Ισλάμ αν δεν κάνει κακό στον ιδιο τον άνθρωπο». Στην πραγματικότητα πρόκειται για οικολογικές αντιλήψεις «βαμμένες» με τα ιδεολογικά χρώματα του πολιτικού ισλάμ.

«Αυτό σημαίνει χονδρικά πως το ισλαμικό ποδήλατο δεν πρέπει να είναι βαμμένο με μπογιά που ενδέχεται να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό», λεει ο καθηγητής Τουρκάι Ντερελί από το πανεπιστήμιο του Γκαζιαντέπ, με τον συνάδελφό του, Μπεντρί Γκεντσέρ, να προσθέτει πως «κάθε τεχνολογία που επιβαρύνει τον άνθρωπο είναι αντι-ισλαμική, όπως για παράδειγμα όσα χαλιά είναι φτιαγμένα από νάιλον, το οποίο είναι φορτισμένο με αρνητικό ηλεκτρισμό και μάλιστα προκαλεί εκνευρισμό στα παιδιά».

Ασφαλώς υπάρχει και ο αντίλογος. «Η ιδέα της κατασκευής ενός ισλαμικού ποδηλάτου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη κι έκφραση της απομονωμένης νοοτροπίας που μαστίζει τον  μουσουλμανικό κόσμο», επεσήμανε ο φιλελεύθερος τούρκος συγγραφέας Μουσταφα Ακιόλ.

Στο γειτονικό της Τουρκίας Ιράν απαγορεύεται οι γυναίκες να οδηγούν ποδήλατο επειδή «ο τρόπος που κάνουν πετάλι ενδέχεται να σηκώσει ψηλά κάποια από τα ενδύματά τους, να αποκαλύψει μέρη του σώματος τους και να προκαλέσει σεξουαλική ταραχή και κοινωνική διαφθορά» όπως τονίζουν οι σιίες μουλάδες του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης.

1 σχόλιο:

  1. Κανα ποδηλατάκι για τους ραγιάδες σας θα βγάλετε; Ή δεν χρειάζεται αφού έχετε εμάς για... ποδήλατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.