31/10/12

Οργανισμός οικονομικής συνεργασίας Ιράν και «ΤΔΒΚ»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΤΑτη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν στο Μπακού με τον πρόεδρο του Ιράν Αχμετιτζενάτ, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Κυπριακή Κυβέρνηση με το Ισραήλ, κάτι που άνοιξε νέες πόρτες στην «ΤΔΒΚ». Με τις έντονες και συντονισμένες προσπάθειες του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ Νταβούτογλου και των λειτουργών του ΥΠΕΞ , η «ΤΔΒΚ» απέκτησε το καθεστώς του παρατηρητή στις εργασίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας. Πρόκειται για μια άκρως σημαντική απόφαση που αφορά το μέλλον και το καθεστώς της «ΤΔΒΚ» μεταξύ των λοιπών κρατών του κόσμου. Η «ΤΔΒΚ» άρχισε επαφές με τον Οργανισμό το 1992 όταν κατά την 11η υπουργική σύνοδό της παραχωρήθηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε τεχνικές επιτροπής που αφορούν τον πολιτισμό, σε σεμινάρια και της Επιτροπής Περιφερειακού Σχεδιασμού με την ονομασία «Μουσουλμανική τουρκική κοινότητα Κύπρου». Με το καθεστώς αυτό η «ΤΔΒΚ» φιλοξένησε δύο φορές τις εργασίες των επιτροπών. Μετά το 2002, το κόμμα Δικαιοσύνης-Ανάπτυξης άρχισε να υποστηρίζει περισσότερο την «ΤΔΒΚ» από πολιτικής, στρατηγικής, οικονομικής σκοπιάς.  
 Υπογράφτηκαν οι συμφωνίες για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, των ερευνών για πετρέλαιο, έργων οδοποιίας, μεταφοράς νερού με υποθαλάσσιους αγωγούς κ.λπ. Όλες αυτές οι συμφωνίες αποσκοπούσαν στη μετατροπή της «ΤΔΒΚ» σε μια χώρα η οποία θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ως ανεξάρτητη. Στόχος των Ε/κ ήταν η απομόνωση της «ΤΔΒΚ» όπως προέβλεπε το ψήφισμα 541 που εκδόθηκε στις 18-11-1983 και το οποίο αποτελεί ντροπή της ανθρωπότητας. Ήθελαν τους Τ/κ να μη διαφέρουν από κάποιες φυλές του Αμαζονίου προκειμένου να τους αναγκάσουν να αποταθούν οι ίδιοι στους Ε/κ και να εκλιπαρούν: «Σώστε μας για να απαλλαγούμε από την οπισθοδρομικότητα», τελικά δεν πέτυχαν οι στόχοι τους λόγω της βοήθειας της μητέρας πατρίδας προς την «ΤΔΒΚ».  
Ο Οργανισμός Οικονομικής συνεργασίας απαρτίζεται από τα μουσουλμανικά κράτη Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Καζακστάν, Κιργισία, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν, Τατσικιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν. Οι χώρες αυτές έχουν προγραμματίσει τη σύσταση μια κοινής αγοράς στα πρότυπα της ΕΕ προκειμένου να συνεργάζονται οικονομικά. Ένας από τους στόχους είναι η διακίνηση των πολιτών τους χωρίς διαβατήριο, ενέργεια στην οποία προέβη πριν από μερικά χρόνια η Τουρκία. Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί προσεχώς και οι πολίτες των κρατών αυτών θα διακινούνται χωρίς διαβατήρια. Στον κατάλογο των κρατών αυτών συμπεριελήφθη και η «ΤΔΒΚ». Μετά τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ), και τα κράτη-μέλη της Ισλαμικής θα προχωρήσουν σε παρόμοια μέτρα όπως ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, ελευθέρου εμπορίου. Το καθεστώς του παρατηρητή στον ΟΟΣ θα έχει μεγαλα οφέλη για την «ΤΔΒΚ» τα προσεχή έτη.  
Θα έχουν κοπάσει οι ταραχές στη Συρία και η «ΤΔΒΚ», με τη μεσολάβηση της Τουρκίας θα αναπτύξει τις σχέσεις της και με τη χώρα αυτή, όπως έγινε με το Ιράν.

2 σχόλια:

  1. 'Υπέροχα'... Και οι κομματικοί ηγετίσκοι της κυπριακής πολιτικής θεατρικής σκηνής συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον λαό λέγοντας του οτι μέσω διαπραγματεύσεων θα υποχρεωθεί η Τουρκία να συμβιβαστεί με το Διεθνές Δίκαιο και η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί. Στο μεσοδιάστημα της πολιτική εξαπάτησης η Κύπρος χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο συνεχίζουν Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα να αλαξο-κωλιάζονται για μια Ανταλκίδειο Ειρήνη με το μοίρασμα της ΑΟΖ, οι απρόσμενες ασύμμετρες συνιστώσες θα κάνουν τις δικές τους συνεργασίες αντιπερισπασμού.

    Από που κι ως που η Κύπρος κάνει αλισβερίσι με κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα εξασκούν και αγγλοσαξονικό εμπάργκο όπως κάναν οι αγγλεταίρες και με τη Ελλάδα και με την Κύπρο.

    Κι ύστερα κάποιοι μιλάνε για Σουηδικό σύνδρομο, μα οι Σουηδοί το κάναν για να ψήσουν τους ληστές να γυροφέρνουν βόλτα στη ψιρού, ενώ οι αιρετοί ηγέτες Κύπριοι και Έλληνες, για να τους δώσουν ενέργεια να καίνε τους δολοφονημένους Παλαιστήνιους και τους πέριξ αυτών,σε κλίβανους με τα αέρια της ΑΟΖ.
    Χαρές ο Άιχμαν για τους σκυταλοδρόμους συνοδηπόρους του, μπορεί σου λέει να τους μετάγγισα το πνευματικό δόγμα της Άρειας Φυλής και να αλαξοπίστηκαν.

    Κι άντε να βρεθεί Εβραίος Αντώνης να κουβαλά τις πέτρες στα σκαλιά!

    Πιθανόν στη σημιτική διάλεκτο των Ισραηλινών να μην υπάρχει η έννοια του αντάρτη, άλλως θα την έχουν ταυτίσει με τη δικής τους δημοκρατία, του σύνδρομου της τρομοκρατίας των πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.