28/10/12

Άλλο οι άνθρωποι κι άλλο τα μοσχάρια, κ. Παναγιώταρε


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Σκορτσιανίτης λοιπόν δεν είναι Έλληνας, κατά τον Παναγιώταρο. Γιατί είναι μαύρος. Μάλιστα…
Θυμάμαι λίγα χρόνια αφού είχα απολυθεί, όπως κάνω κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, πήγα στο Σύνταγμα να δω την μονάδα μου, την 2α ΜΑΛ. Ήταν κι άλλοι φίλοι, «παλιοσειρές». Όπως βλέπαμε να περνά άψογο το τμήμα, μέσα στην παράταξη ήταν κι ένας κομμάντο μαύρος. Δίπλα μας ήταν μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, με σημαίες και φωνάζανε συνθήματα. Μόλις είδανε τον μαύρο συνάδελφο, στην αρχή ξαφνιαστήκανε και μετά αρχίσανε να γιουχάρουν. Τους πήραμε από τα μούτρα και σταμάτησαν. Ρώτησα κι έμαθα, πως το παιδί ήταν, αν θυμάμαι καλά, μισός ζαϊρινός, μεγαλωμένος στην Ελλάδα και πήγε εθελοντής στους Αλεξιπτωτιστές. Άρα, Έλληνας στην Παιδεία κι αποδεδειγμένα πατριώτης. Το περιστατικό μ’ έκανε … «Τούρκο».

Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα σε σειρά. Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια, άλογα ή κυνηγιάρικα σκυλιά. Στους ανθρώπους το πολιτισμικό εποικοδόμημα είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα κι όχι το αίμα. Στα μοσχάρια, ναι. Το αίμα, η καταγωγή, καθορίζουν πόσα κιλά θα γίνουν, πόσο γάλα μπορεί να κατεβάζουν. Αλλά από τα μοσχάρια, μόνο αυτό περιμένεις. Από τους ανθρώπους περιμένεις άλλα πράγματα. Τους ανθρώπους τους ανατρέφεις, δεν τους εκτρέφεις.

Στην διαχρονική σύγκρουση μας με τον τουρκισμό, δεν συγκρούονται γονίδια, τα δικά μας με αυτά της κεντροασιατικής στέπας. Συγκρούεται ο Ελληνισμός, που είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό πολιτισμικό δημιούργημα κι η ληστρική νοοτροπία του Ερτογρούλ, που επιβιώνει πίσω από τις στολές και τα κουστούμια των «Τούρκων».

Τεράστιο ποσοστό των σημερινών «Τούρκων» είναι ελληνότατοι εξισλαμισμένοι ραγιάδες, προϊόντα του παιδομαζώματος, των μαζικών αναγκαστικών εξισλαμισμών που συνόδευε την  οθωμανική επέκταση. Πολλοί από τους φονιάδες, βιαστές και λεηλάτες της Μικράς Ασίας, της Αρμενίας, της Κύπρου και του Κουρδιστάν, είχαν προγόνους που λεγόντουσαν Γιάννης, Μαρία, Κώστας, Ελένη.

Σύμφωνα λοιπόν με την θεωρία του Παναγιώταρου, αναμάσημα των φυλετικών θεωριών του προπερασμένου και περασμένου αιώνα, πλήθος πάλλευκων κι Ελλήνων στην καταγωγή ισλαμοφασιστών είναι πιο …Έλληνες από τον Σκορτσιανίτη, τον Κόμματο, επίσης καλαθοσφαιριστή, που μεγάλωσε ως Λαρισαίος κι εκείνον τον εθελοντή μαύρο Καταδρομέα!

Μπορώ να σας δώσω πλήθος παραδειγμάτων λευκών, άριων, με καλοζυγισμένα κρανία, που σύμφωνα με την βλακώδη φυλετική θεωρία, είναι πιο Έλληνες από έναν μαύρο που μεγάλωσε στην Ελλάδα, είναι Ορθόδοξος, ίσως κι από έναν Έλληνα γονιό, μετέχει της Ελληνικής Παιδείας, αγαπά την Πατρίδα κι υπηρέτησε εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού της: Πέτρος Τατσόπουλος, Μαρία Ρεπούση, Μαρία Δαμανάκη, Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Δημητράς, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όλο του κουαρτέτο του Ιού της «Ελευθεροτυπίας», Ριχάρδος Σωμερίτης, Σήφης Πολυμίλης, Τετράδης πως τον λένε, Θάνος Βερέμης και πάει λέγοντας.

Τα ‘χουμε ξαναγράψει, την φυλετική συνέχεια του Ελληνισμού την έχουν αποδείξει ο Καβάλι Σφόρτσα κι οι μαθητές του. Ματαιοπονεί ανόητα, όποιος αγράμματος την αμφισβητεί.

Από την Κρήτη ως το Γενούσο ποταμό, το Μοναστήρι, την Ανατολική Ροδόπη, τα Μικρασιατικά παράλια, νησίδες στην ενδοχώρα της Μ. Ασίας και στην πλειοψηφία της Κύπρου, οι άνθρωποι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, όποια γλώσσα κι αν μιλούν ή Θεό πιστεύουν, είναι ο ίδιος λαός, Έλληνες στην καταγωγή. Κατακτήσεις, δεσποτικές εξουσίες, επέβαλαν άλλη γλώσσα ή θρησκεία αλλά κάτω από αυτό το πολιτιστικό εποικοδόμημα, ενίοτε βάρβαρο, υπάρχει το γονιδιακό απλότυπο, που ο  μεγάλος γενετιστής ονομάζει the Greek Factor.

Όμως, όπως η Ιστορία κι η εν γένει επιστήμη αποδεικνύει, δεν υπάρχει γονίδιο για τον πατριωτισμό και το εθνικό συναίσθημα.

Είναι κι αυτά εποικοδόμημα. Μπορείς να είσαι λευκός, καστανός ή ξανθός, γαλανομάτης ή πρασινομάτης και η ανατροφή σου, η παιδεία σου, η βλακεία σου, συμπλέγματα ή μια διαστροφή της σκέψης, να σε κάνει φανατικό μισέλληνα, χαζοχαρούμενο ή πωρωμένο διεθνιστή, ταλιμπάν του ισλαμοφασισμού, τούρκο, σκοπιανό Σνοφίτη ή κομιτατζή, άπατρι μηδενιστή, πουλημένο τομάρι Πρεσβειών ή φανατικό διεθνιστή, που να προπαγανδίζεις το Σχέδιο Ανάν.

Μπορεί ένα τέτοιο εποικοδόμημα να σε κάνει τα πάντα, εκτός από Έλληνα πατριώτη. Αντίστοιχα, μπορεί να έχεις καταγωγή από του διαόλου τ’ ανάθεμα κι αν μεγαλώσεις μέσα σε μια ελληνική οικογένεια, με ελληνικές αξίες, Ορθόδοξη πίστη κι αγάπη για την Ελλάδα κι ό,τι αυτή περιέχει, να γίνεις Έλληνας, να δακρύζεις με τον Ύμνο εις την Ελευθερία, να εμπνέεσαι από τον Ίωνα Δραγούμη. Κι ας είσαι σκούρος, σχιστομάτης, κι ας ήταν ο παππούς σου υπασπιστής του Σάκα Ζουλού ή κυνηγός στο Σερεγκέτι. Αρκεί να μετέχεις του Ελληνικού Τρόπου.

Τέτοιες αντιλήψεις είναι ξένες προς τον ανθρωποκεντρισμό του Ελληνικού Τρόπου, ξένες στον πολιτισμό μας και στην Ορθόδοξη πίστη μας, όσο και το να αρνείσαι φαγητό σε μια φτωχή γριά γυναίκα, επειδή σου ..φάνηκε μη Ελληνίδα, κατά το στραβό σου ελληνόμετρο.  Τέτοιες ιδέες απηχούν τον κεντροευρωπαϊκό φυλετικό ρατσισμό, που ενίοτε στράφηκε κι εναντίον μας και χτυπάει κι ανθρώπους που μεγάλωσαν ως Έλληνες, αγαπούν την Ελλάδα, είναι Πατρίδα τους.
Αλλού είναι οι εχθροί της Πατρίδας κι όχι στο πετσί μας.
http://www.antinews.gr/2012/10/27/186283/

12 σχόλια:

 1. Έχουν δικαίωμα να πιστεύουν(;) ότι θέλουν,αρκεί να μην επιβάλουν τα πιστεύω τους,όποια και αν είναι αυτά,με βία.

  Οι υποστηρικτές ΟΛΩΝ των κομμάτων οφείλουν να είναι ενημερωμένοι,κάτι που σίγουρα ΔΕΝ πρόκειται να επιτύχουν απο κομματικά Μέσα Ενημέρωσης.

  Αλλά ας μη γελιόμαστε,είναι στρουθοκαμηλισμός να πιστεύουμε ότι η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής προήλθε απο ανοησίες περί Αριας φυλής κλπ.

  Είναι τόσο ''διψασμένη'' η Ελληνική κοινωνία για άμεση λήψη δραστικών μέτρων σε μια σειρά απο εθνικά ζητήματα,σε συνδυασμό με την προδοσία που συντελείται,και φυσικά αντιδρώντας στην αυθαιρεσία ορισμένων αριστεριστών,ώστε να καταλήξουμε στο σημείο αυτό.

  ΥΓ
  Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός,ότι συγκεκριμένη ιστοσελίδα με στρατιωτική θεματολογία,εμφανίζεται το ίδιο ''φιλική'' προς το Ρωσικό παράγοντα όσο και προς τη ΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν και,Φαήλο,για ορισμένες περιπτώσεις δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά.Μοσχαροφέρνουν ορισμένοι,και δεν εννοώ την εμφάνιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν το «πολιτισμικό εποικοδόμημα» καθορίζει την εθνικότητα μας τότε υπάρχουν εκατομμύρια εν δυνάμει Έλληνες διαφόρων αποχρώσεων στην χώρα μας.
  Σκοπεύετε να αναλάβετε την ανατροφή τους κ Κρανιδιώτη;
  Θα το κάνετε μόνο σας ή θα σας βοηθήσει και ο κ. Σαμαράς.

  Με την ίδια λογική ο Έλληνας που ζει στην Αυστραλία και έχει ανατραφεί με τον πολιτισμό αυτής της μακρινής χώρας δεν είναι πλέον Έλληνας αλλά Αυστραλός. Αν είναι έτσι παρακαλώ να ενημερώσετε τον κ. Στυλιανίδη γιατί αυτός τους αποκαλεί «ομογενείς» και θέλει να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εθνικές μας εκλογές.

  Το αίμα και η καταγωγή δεν καθορίζουν μόνο το πόσα κιλά θα γίνουν τα μοσχάρια κ Κρανιδιώτη αλλά και το ότι εσείς είστε παιδί του πατέρας σας.
  Αν όμως νοιώθετε διαφορετικά… είναι δικαίωμα σας, άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.

  Σύμφωνα με την «βλακώδη φυλετική θεωρία» ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Μαρία Ρεπούση είναι Έλληνες, ενώ σύμφωνα με την δική σας φυλετική θεωρεία ανήκουν στην Άρια Φυλή;
  Αν ο πατέρα σας κ Κρανιδιώτη είχε δυο παιδιά και το ένα ήταν βλαμμένο, θα έπαυαν τα δυο παιδιά να είναι αδέρφια;
  Η γνωστές συμπεριφορές των δυο παραπάνω προσώπων δεν καταδεικνύουν την εθνική τους προέλευση αλλά την διανοητικής τους κατάστασης.

  Είναι αλήθεια ότι η εν γένει επιστήμη αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει γονίδιο για τον πατριωτισμό και το εθνικό συναίσθημα.
  Ούτε το γονίδιο της βλακείας έχει αποδειχθεί επιστημονικά αλλά παρά ταύτα αυτή όχι μόνο υπάρχει αλλά φαίνεται ότι βασιλεύει κιόλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. The author of the article is more confused than XA.

  Firs the tries to use the education / culture as criteria

  "το πολιτισμικό εποικοδόμημα είναι αυτό που καθορίζει τα πάντα κι όχι το αίμα."

  AND then, genetics.

  "Τεράστιο ποσοστό των σημερινών «Τούρκων» είναι ελληνότατοι εξισλαμισμένοι ραγιάδες"

  The genetically Greek Turks probably hate Greece more than anybody else. In that category I include dozens of Greek politicians who carry the stigma, the inferiority complex of being of mixed blood and they believe belonging to a new Ottoman Empire will make it go away. The so called melting pot where people enter in one end and exit as cultural zombies.

  Unfortunately, XA is 100% right. Due to the lack of modern Greek education, that criterium can no longer be used to differentiate a Greek from a non-Greek. All we have left is genetics which will include the wrong people in the "Greek Club" (about 85% of the population) and exclude some like Sopho who probably feels more Greek than the majority of Greeks.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. elp[asa, είσαι σοβαρός άνθρωπε μου? Καταλαβαίνεις τι είπε αυτός ο "πανχαζος" "παναγιωταρος"? Είπε ότι ο Σκορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας, κάποιος δηλαδή που έχει Πατέρα Έλληνα και έχει ζήσει όλη του τι ζωή στην Ελλάδα και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ελλάδος. Επίσης, τους ομογενείς για αυτό τους λες Ελληνοαυστραλούς και Ελληνοαμερικανούς, γιατί αισθάνονται και τα δυο, ειδικά μάλιστα οι της δεύτερης και τρίτης γενιάς, αυτό δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο Έλληνες, απλώς ότι αγαπούν και την πατρίδα που μεγάλωσαν. Αυτό που είπε ο συγκεκριμένος είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει, μεγαλύτερες και από αυτές που λέει ο Πάγκαλος. Όσον αφορά τα μοσχάρια του φαήλου κι εγώ διαφωνώ γιατί υπάρχουν πολλές μοσχαροκεφαλές, "παναγιωταρος", Πάγκαλος και πολλά γαϊδούρια επίσης και μερικοί που είναι πολύ πιο βλάκες από τα γαϊδούρια και αυτοί είναι οι ρατσιστές, οι οποιοι παρεμπιπτόντως δεν έχουν καμια σχέση με τον εθνικισμό. Επίσης Κύριε Χατζησαββίδη μπορεί να έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ο,τι "θελου" αλλα κι εγώ όμως δεν αντέχω να ακούω άλλες βλακείες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επίσης, σύμφωνα με το γίγαντα τής διανόησης Παναγιώταρο, επί τουρκοκρατίας οι γενίτσαροι (που είχαν 100% ελληνικό DNA) ήταν αδέρφια μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απλά,άλλο τι λέει κανείς και τελείως διαφορετικό τι πράττει.Έχουν δικαίωμα να πιστεύουν και να λένε ότι θέλουν,αρκεί να μη τα κάνουν πράξη όταν είναι αντίθετα με τους Νόμους του Κράτους.

  ΌΛΑ τα κόμματα θα πρέπει να τα κρίνουμε βάσει των ΠΡΑΞΕΩΝ τους και όχι τι λένε.

  Η ΧΑ έχει προχωρήσει σε ΠΟΛΥ χειρότερες πράξεις απο τις δηλώσεις του Παναγιώταρου,και νομίζω ότι εκεί είναι που πρέπει να εστιάσει ο κόσμος,στις πράξεις και όχι στις δηλώσεις.

  ΥΓ
  Πιγκουίνε,ο γίγαντας της υπόθεσης είναι ο Μιχαλολιάκος,ο οποίος φαίνεται ότι ξέρει να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι στα δάχτυλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πικγκουινε ο εν λογω "γιγναντας" θα σου απαντουσε χαρακτηριζοβτας σε εβραιομπλοσβεικο μια που αμφισβητεις "την ιεροτητα της Ελληνικης Αρειας Φυλης"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν δεν αντέχεις να ακούς βλακείες, θα πρέπει να σταματήσεις να μιλάς. Βλέπεις εσύ κάπου να αναφέρομε στον Παναγιώταρο ή σε αυτά που είπε;
  Έγραψα εγώ κάπου ότι με ενδιαφέρει το πώς αισθάνονται οι ομογενείς; Αντίθετα είπα ότι η εθνικότητα δεν έχει καμία σχέση με το πώς αισθάνεται κανείς.
  Αν δηλαδή κάποιος είναι 1:60 αλλά νοιώθει ψηλός θα ψηλώσει; Αν κάποιος γεννήθηκε στην Αθήνα είναι Ιθαγενής, είναι ντόπιος, κατάγετε δηλαδή από αυτήν την περιοχή. Όπου και να πάει όπως και αν νοιώθει αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Η εθνικότητα ενός ανθρώπου προσδιορίζετε από την εθνικότητα των γονέων του γιατί διαφορετικά κάθε φορά που γεννιόταν ένα παιδί θα έπρεπε να περιμένουμε να μεγαλώσει να τελειώσει το σχολείο, να πάει εθελοντής στις «ειδικές δυνάμεις», να δακρύσει με τον εθνικό ύμνο, και μετά να έρθει ο Φαήλος να το μετρήσει με το δικό του Ελληνόμετρο για να μάθουμε την εθνικότητα του. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δεχθώ μαθήματα σοβαρότητας από εσένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προςελπασα και ο Πηλιος Γουσης και ο Εφιαλτης ειχαν αμφοτερους γονεις Ελληνες ηταν αραγε πατριωτες? κατα τα αλλα οσο αφορα ποιος γραφει βλακιες ας μην στειλει καποιον να ρωτησει για ποιον κτυπα η καμπανα γιατι χτυπα για αυτον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Σχορτσιανίτης έχει Έλληνα πατέρα. Απ΄ εκεί και πέρα η πρόσμιξη φυλών δημιουργεί αρκετά ερωτήματα και σύγχυση.

  Τι είναι Έλληνας; Πνευματική ή φυσική ιδιότητα; Συνδυασμός ελληνικής καταγωγής και συνείδησης ή μπορεί κανείς να ονομάζεται Έλληνας χωρίς να έχει Έλληνες γονείς (στο γένος) και χωρίς να αισθάνεται Έλληνας(δηλαδή να είναι απλός υπήκοος ελληνικού κράτους);

  Το τέταρτο ενδεχόμενο είναι πιο εύκολο να απορριφθεί εφόσον δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι η λέξη Έλληνας είναι νομικός όρος.
  Αυτός που έχει ελληνική καταγωγή και συνείδηση είναι οπωσδήποτε Έλληνας.
  Αυτόν που έχει Έλληνες γονείς (στο γένος) και δεν νοιώθει Έλληνας εγώ τον αποκαλώ Έλληνα προδότη.
  Αυτόν που δεν έχει Έλληνες γονείς (στο γένος) μα κατά κάποιον τρόπον νοιώθει Έλληνας εγώ τον αποκαλώ αλλοεθνή φιλέλληνα.
  Για την περίπτωση της Ελληνικής καταγωγής κατά το ήμισυ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, τουλάχιστον κατ΄ εμέ. Τη δήλωση οτι ο Σχορτσιανίτης ή ο Χολέβας (ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου με Γερμανο-Ουρουγουανή μητέρα) είναι Έλληνες δεν μπορώ να την υποστηρίξω 100%. Αυτό διότι πολύ απλά δεν είναι 100% Έλληνες το γένος. Ως εκ τούτου θεωρώ απολύτως λογική την εξέταση του όρου Έλληνας ως φυσική ιδιότητα. Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Και εφόσον χαρακτηρίζω κάποιον Έλληνα ή όχι βάσει του γένους του και όχι την συνείδηση του τότε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα στο να ισχυριστώ οτι ο Σχορτσιανίτης είναι λιγότερο Έλληνας (στο γένος) από εμένα. Αυτοί που θεωρούν υποτιμητικό το λιγότερο Έλληνας (στο γένος) εκθέτουν εαυτούς διότι εμμέσως παραδέχονται οτι θεωρούν κατώτερη την αφρικανική φυλή. Ντροπή σας ρατσισταί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ελπασα Απο οτι θυμαμαι τοσο ο Εφιαλτης οσο και ο Πηλιος Γουσης ειχαν και τους δυο γονεις τους Ελληνεε αναρωτεμαι αν θα τολμουσε να τους αποκαλεσει ελληνες πατριωτες και η συκριση αναμεσα στο "μποι" και την εθνικη ταυτοτητα και το ψηλωμα ειναι επιεικηως ΑΤΥΧΕΣΡΑΤΗ ανκαι γενικα τα γραφομενα του ειναι μαλλον "φαιδρα" και δεν μπορει να σωσει μαθηματα σοβαροτητας σεκανενα Οσο για το ποιος γραφει βλακιες ας μην στειλει καποιον να ρωτησει για ποιον χτυπα η καμπανα, χτυπα για αυτον,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.