7/11/12

Ιδού τι συμβαίνει στις τουρκικές φυλακές

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την φωτογραφία ενός νεαρού Κούρδου πολιτικού κρατουμένου και απεργού πείνας. Το παλληκάρι έχει στην κυριολεξία λιώσει μετά από 55 ημέρες άρνησης λήψης τροφής. Είναι ένας από τους 700 πολιτικούς κρατουμένους κουρδικής καταγωγής, που έχουν αρχίσει αυτόν τον γύρο του θανάτου πριν από δύο μήνες.
Μεταξύ των απεργών πείνας μπορεί κανείς να αναγνωρίσει βουλευτές, δημάρχους, κοινούς Κούρδους πολίτες αλλά και μεγάλο αριθμό ανηλίκων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας από τον διάσημο σκηνοθέτη, σπάει τον αδυσώπητο «κύκλο σιωπής» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν γύρω από αυτό το ζήτημα. Από τη Δευτέρα το πρωί, άλλοι 9.300 κρατούμενοι, κουρδικής καταγωγής, στις φυλακές της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν μέρος και αυτοί στην απεργία πείνας. Αυτά που ζητούν είναι τα ελάχιστα και τα απαραιτήτως αυτονόητα. Να διδάσκεται η κουρδική γλώσσα στα σχολεία και να αρθεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν. 
5 Νοέμβριος 2012 από zougla.gr 
http://alithia.com.cy/


3 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικό.. Τι άλλο έμεινε να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα αυτο το κρατος θελει να μπει στην Ε.Ε. και εμεις το στηριζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο κόσμος τότε που στηρίξαμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είχε καλύτερη πληροφόρηση στα εξωτερικά θέματα, ίσως και να ήταν τα πράγματα διαφορετικά.
    Βλέπεις, τότε δεν είχαμε και το Ινφογνώμων..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.