28/1/13

Τάσος Κουράκης: «Να επιβληθεί φόρος στους χριστιανούς ορθόδοξους»

orthΔιευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Tάσος Kουράκης. Υπεραμύνεται της θέσης του ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος που θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, και κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της ΝΔ στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο στη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (22-23 Ιανουαρίου) με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης παραθέτει το σχετικό απόσπασμα , που
έχει ως εξής: 
«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου».
Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε σε ισχύοντα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και υπογραμμίζει ότι στην ίδια ομιλία του έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο με την Εκκλησία. 
«Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο “εκκλησιαστικό φόρο’ που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα». 
ΝΔ: Προκαλεί έκπληξη και αναβρασμό
Η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δηλώσεις του προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό.
«Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του. 
»Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.
»Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.
»Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών». 
Η ΝΔ ζητά από το πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει: «Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;». 
Απαντώντας στη ΝΔ, ο κ. Κουράκης είπε ότι είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ η θέση του συνιστά επιπλέον φορολόγηση των χριστιανών ορθοδόξων και ότι αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών. 
«Μιλάμε», προσθέτει, «για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών». 
Ο κ. Κουράκης αναφέρει ακόμη ότι «αν η ΝΔ αγωνιά για την αντίφαση της θέσης του κόμματός μας για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και την αναφορά των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών στη φορολογική τους δήλωση, να είναι σίγουρη η ΝΔ, ότι τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στη χώρα μας υπάρχουν τρόποι για να διαφυλαχτεί αυτό το προσωπικό δεδομένο». 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Υπερέβη τα εσκαμμένα
Στις δηλώσεις του Τ. Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογραμμίζοντας πως «την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας. 
«Αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
tovima.gr

14 σχόλια:

  1. Είναι άκρως αξιόλογη η δήλωση του Κουράκη, καθ' όσον αυτός είναι αφανής υπουργός Παιδείας και διερμηνεύει το πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς και προορίζεται για υπουργός Παιδείας, - αν κάκιστη τη μοίρα - οι Νεοέλληνες αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν και ψηφίσουν "απελπισμένα" ..... Μύριζα ... !!!!

    Διότι στο Εσωτερικό της χώρας, η πολιτική γραμμή αυτού του προδοτικού και ρατσιστικού ανθελληνικού κόμματος δεν έχει αλλάξει ούτε κατ' ένα ιότα.

    Στο δε Εξωτερικό, δηλώνουν άπαντες μετά παρρησίας, ότι προσφέρουν τα πάντα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών! Γην και Ύδωρ, αρκεί να κυβερνήσουν!

    Ότι θέλουν οι ξένες δυνάμεις, θα προσφέρεται και ...... άμεσα και .... δωρεάν, εις βάρος των "κορόϊδων", και της σαπίλας που μετανάστευσε από το αλήστου μνήμης ψευδοσοσιαλιστικό (στην πραγματικότητα αφόρητα κλεπτομανές!) ΠΑΣΟΚ!

    Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι Έλληνες και θα πεινάσομε και θα δυστυχήσομε και η Πατρίδα (άγνωστη λέξη εις το λεξιλόγιο του ..... Μύριζα!) θα κολοβωθή (βλέπε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο, και έχει ο Θεός!).

    Μακάρι οι Έλληνες νοικοκυραίοι, αυτοί που κάθε φορά πληρώνουν τα σπασμένα, να στείλουν - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - αυτά τα "καλόπαιδα" ... όπου δεί.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τότε γιατί φαγώθηκε αυτό το κόμμα να φύγει το Χριστιανός ορθόδοξος από τις ταυτότητες, για να το βάλουν στη φορολογική δήλωση? Δε στέκουν οι άνθρωποι αυτοί στα καλά τους, όχι μονο από το Σύρριζα βεβαια, άλλωστε όλοι μαζί δουλεύουν, αλλα αυτά τα πράγματα καταπατούν θεμελιώδεις έννοιες των ανθρωπινων δικαιωμάτων, μιλάμε για κουβέντες που ουσιαστικά προτείνουν κατάργηση της δημοκρατίας! Το ίδιο συνιστούν βεβαια και νομοι που έχει περάσει ο GAP βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Taxation on Christians drove many Greeks to Islam before. For whom are these people working????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο Κουράκης. Γουστάρεις να πιστεύεις κύριε; Έ, τότε κανόνισε να συντηρείς και τούς παπάδες σου (που είναι από τις πιο φιλάργυρες κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν). Εμείς οι υπόλοιποι (άθεοι κλπ) τι φταίμε; Ναι, να συντηρηθούν κάποιες εκκλησίες που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και μέχρι εκεί. Θέλουν οι μουσουλμάνοι τζαμί; Γιατί να τούς το πληρώσουμε εμείς; Άσε που όταν ακούμε τα αλλαχαμπά - αλλαχαμπά και τα ρέστα είναι και ηχορύπανση. Θέλουν οι δωδεκαθεϊστές ναό; Να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Απλά πράγματα και νοικοκυρεμένα. Έκαστος εφ ώ ετάχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Penguin

    Δεν νομίζω πως έχεις καταλάβει την πρόταση. Όταν φορολογεί το κράτος, με "χριστιανοσυμο", σημαίνει απλώς ότι από αυτά τα λεφτά θα πληρώνονται πιθανώς οι Παπάδες, ενώ δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός εκκλησιας κράτους και δε σημαίνει πως ο καθένας θα πληρώνει τους δικούς του, επιπλέον, αυτά καταγράφονται ως επίσημα στοιχεια, άλλωστε ποιος θα δηλώσει Χριστιανός αν είναι να πληρώνει επιπλέον στους γελοίους φόρους που έχουν επιβληθεί, κάτι που σημαίνει ότι θα σου λέει κάποτε ο GAP και ο κάθε GAP, ορίστε η Ελλάδα δεν είναι Χριστιανική χωρα. Κατάλαβες τώρα? Δεν έχει σχέση όλο αυτό ούτε με διαχωρισμό πολιτείας εκκλησιας, ούτε με την οικονομία, ο στόχος είναι καθαρά η πολιτισμική κληρονομιά όχι μονο της Ελλάδας αλλα και της Ευρώπης, για να αρχίσουν να εντάσσουν στην ΕΕ και μουσουλμανικές χώρες, βλέπε Τουρκια αρχικά,κάτι που θα σημάνει εντέλει και το τέλος της Ευρώπης, αλλα και περισσότερες διεκδικήσεις από τους μουσουλμάνους μετανάστες. Η Αμερική βλέπει ξεκάθαρα την Ευρώπη ως εχθρό, την έχει φέρει στα μετρα της και τώρα ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα, όλα αυτά τα μετρα είναι σε αυτό το πλαίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί πρότεινε αυτό για τους χριστιανούς ειδικά; Και γιατί το λέει τώρα, σ΄αυτήν την χρονική στιγμή;
    Αυτό δεν είναι περίεργο;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Alexandros, μα και παλιότερα νομίζω ότι δεν πληρώνονταν από την πολιτεία οι παπάδες. Και ήταν σωστό που έκαναν εράνους υπέρ ανεγέρσεως τού Α ή Β ιερού ναού. Αυτοί που πιστεύουν συμμετείχαν και ήταν δίκαιο έτσι. Τώρα ίσως είναι καλύτερα να μην αναγράφεται στη φορολογική δήλωση το θρήσκευμα και βάσει αυτού να φορολογείται κανείς, αλλά αντί αυτού να υπάρχει ένα κουτάκι που θα τσεκάρει όποιος θέλει να μπει ένα μικρό ποσοστό τού φόρου ειδικά για το σκοπό αυτό. Με αυτό τον τρόπο ούτε παραβίαση τών προσωπικών δεδομένων θα υπάρχει, αλλά επίσης θα έχει τη δυνατότητα να το τσεκάρει και κάποιος που μπορεί να μην είναι πιστός, αλλά όμως θεωρεί ότι καλό είναι να συντηρείται με αυτούς τούς πόρους η εκκλησία για γενικότερους λόγους.

    Για τα υπόλοιπα που λες τα γνωρίζω, με μιά μικρή διαφοροποίηση. Δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί, ούτε και όλοι οι Αμερικανοί ιθύνοντες. Είναι ένα μικρό αλλά πολύ ισχυρό τμήμα τής Αμερικανικής ελίτ. Συγκεκριμένα, αυτό που ασχολείται με τα χρηματοπιστωτικά: μεγαλοκαρχαρίες τύπου Σόρος, hedge funds, τραπεζικό κεφάλαιο και τα εργαλεία τους όπως είναι το ΔΝΤ, η Διεθνής Τράπεζα, οι οίκοι αξιολόγησης κλπ. Με λίγα λόγια η λεγόμενη "Αυτοκρατορία τού χρήματος" (μαζί και το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα). Πέρα από το συγκεκριμένο αμερικανικό παράγοντα είναι και άλλοι, όπως το Citi τού Λονδίνου, ακόμα και το Γερμανικό τμήμα τής "Αυτοκρατορίας" και άλλοι πολλοί. Γι αυτό ακριβώς και η Ε.Ε. έχει εκτραπεί από τον αρχικό της σκοπό και έχει ασπαστεί τη λογική τής παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι δηλαδή ο εχθρός μόνο "έξωθεν τών τειχών". Η χειρότερη βρωμοδουλειά γίνεται μέσα από τα τείχη και γι αυτό την πληρώνουμε τόσο άγαρμπα κι εμείς (βλέπε Δουβλίνο ΙΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αποδοχή και υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης ,θα οδηγούσε σε αλυσιδωτές αντιδράσεις.
    Οι Έλληνες για να αποφύγουν την φορολόγηση (η οποία ως είθισται με την πάροδο του χρόνου θα αυξάνεται συνεχώς έως ότου φθάσει σε δυσθεώρατα ύψη )θα δήλωναν πιθανόν άθεοι.
    Μετά η επίσημη πολιτεία αφού θα ήταν "πεπεισμένη" , βάσει "στοιχείων",ότι οι Έλληνες είναι άθεοι ,θα μπορούσε πιθανώς να καταργήσει τον σταυρό στην σημαία ,χριστιανικές τελετές ,τον εορτασμό των Χριστουγέννων (αλήθεια, τι θα γίνει επιτέλους με αυτούς τους "προοδευτικούς"? Πνέουν τα μένεα κατά των Χριστουγέννων και μερικοί από αυτούς έχουν εξευτελίσει και αυτά ακόμη ...τα καλικαντζαράκια!!! Ακούν Ιησούς και σεληνιάζονται!Είπαμε, την χριστιανική θρησκεία πολλοί την μισήσανε ,αλλά... έτσι δεν έκανε κανείς!!!), να μετατρέψει τα πρώην θρησκευτικά και νυν θρησκειολογία στα σχολεία σε διδασκαλία του Κορανίου ,να αποφασίσει την μετατροπή εκκλησιών σε τεμένη όπως δυστυχώς συνέβη σε χώρες της ΕΕ ,αλλά το κυριότερο!!! να προχωρήσει ανενόχλητη στο τσιπάρισμα των Ελλήνων πολιτών , όχι με ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά με απευθείας σφράγισμα ,με τσιπάκι rfid στο χέρι όπως συμβαίνει και στις ΗΠΑ όπου το σφράγισμα (αν δεν κάνω λάθος) είναι πλέον υποχρεωτικό.
    Στο τέλος να εκφράσω την ίδια απορία με τον ΝikoApelles ,που γράφει για τους "προοδευτικούς" μας
    "Για ποιον να δουλεύουν άραγε"??? Και σκέπτομαι ,για εμάς??? Κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω πως όλοι μας, έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει.

    Αυτό το κόμμα είναι ακόμα πιό χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και έχει το ίδιο σύνθημα "Λεφτά υπάρχουνε"!!

    Όταν, και αν τυχόν, ο μη γένοιτο, πάρει την εξουσία, τότε όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι Νόμοι θα καταργηθούν μέσα σε μια νύχτα.

    Θα αλλάξουν το Σύνταγμα της χώρας και η Ελλάδα θα μεταβληθή από μια δημοκρατική χώρα -, όπου σήμερα στο όνομα της δημοκρατίας, όποιος γουστάρει τα σπάει ή κάνει κατάληψη της δημόσιας ιδιοκτησίας σαν αυτή να του ανήκει, - σε μια Κούβα. Όποιος θα τολμά να μιλήσει ... θα πηγαίνει φυλακή. Τότε θα ανοίξουν .... τα ξερονήσια.

    Η νομενκλατούρα θα καλοπερνά, αλλά οι υπόλοιποι 10.500.000 ή κάποιο Έλληνες ..... θα ψοφήσουμε.

    Όσο αφορά τις ΗΠΑ, ήδη τα έχουν βρεί με τον Αλέξη, ο οποίος πήγε εκεί για να τους πει ότι είναι "καλό παιδί" και πως τους τα δίνει όλα όσα θέλουν.

    Όσο αφορά το Αιγαίο, την Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και την Λαθρομεταναστευση, τα προβλήματα θα τα λύσουν "τα παιδιά" παραχωρώντας όλα.

    Τώρα, για τις σέκτες θα ήθελα να σας παραπέμψω στο βιβλίο του Γεωργίου Μούρτου "Οι Αν-Ορθόδοξοι της Ορθοδοξίας", Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, σελ. 520 "Νεοφανείς Αιρέσεις". Εκεί θα βρείτε τεκμηριωμένες απαντήσεις για το τι θέλουν αυτά τα ισχυρότατα συμφέροντα που απεφάσισαν κατά την δεκαετια του 80, την αποκαλούμενη από το 1994 "Συναίνεση της Washington" (Βλέπε και σχετική αναφορά στο "Το Δόγμα του Σοκ" της Ναομί Κλάϊν) που κοινώς αποδίδεται ως "Νεοφιλελευθερισμός"!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευμένη σου διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια Οι Ελληνες πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν το θρήσκευμα τους στην φορολογική τους δήλωση. Μήπως θυμάσαι ποιό κόμμα και ποιός χώρος πρωτοστάτησε στην μη αναγραφή του θρησκεύματος στην Αστυνομική ταυτότητα;

    Οπως επισημαίνεται και σε άρθρα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνέβαινε κάτι ανάλογο. Φαίνεται πως πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αναγάγει την Ιστορική μνήμη σε πυξίδα επίλυσης σημαντικών ζητημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας

    Πράγματι ο Διαχωρισμός Εκκλησίας- Κράτους αν πραγματοποιηθεί ως απόρροια ενός σοβαρού διαλόγου έχει πολλά θετικά να προσφέρει στην Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία

    Ο ρόλος της Ελληνικής Εκκλησίας είναι ιδαίτερα σημαντικός για τον Ελληνισμό και ξεπερνά τα στενά όρια του Ελλαδικού χώρου.Στα πλαίσια μιας Εθνικής στρατηγικής δύναται να συμβάλλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση Εθνικών συμφερόντων.Ομως ελλοχεύει ο κίνδυνος αν δεν υπάρχει Εθνική Στρατηγική (ορισμός του Εθνικώς απαράβατου και απαραβίαστου) να ξαναζήσουμε παλιές "ένδοξες στιγμές"

    Οφείλουν δε να γνωρίζουν άπαντες πως η Ορθοδοξία αποτελεί πυλώνα του Ελληνικού Εθνους και όποιος κάτω απο το κάλυμμα της δήθεν θρησκευτικής ελευθερίας κρύβει το μίσος του για αυτήν, αποτελεί και εχθρό του Εθνους .

    Θέλουν μεγάλη προσοχή συλλογικότητες οι οποίες δεν θεωρούν τα Ελληνικά ιδεώδη ως συνδετικό κρίκο της Ελληνικής κοινωνίας

    Βέβαια δεν περιμένει κανείς απο τον Κο. Κουράκη και απο πολλούς συνδαιτημόνες του να γνωρίζουν την ρήση του Θουκυδίδη «Ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των».Ο Ηλίας Ηλίου γνώριζε όμως, φυσικά η ηγετική του μορφή αποτέλεσε προιόν συστηματικής πνευματικής εργασίας και η δράση του επικεντρώθηκε σε ζήτηματα που αφορούσαν τον Ελλαδικό χώρο χωρίς να υπηρετεί ο λόγος του διχαστικές λογικές.Ο πολιτικός λόγος του Ηλία Ηλιού δεν ήταν προιόν του "δέν" ούτε της "αρνησης" ηταν προιον δημιουργικής διαδικασίας .

    Δυστυχώς αυτή την ιστορική μνήμη δεν βολεύει την "προοδευτική αριστερά" λόγω του οτι αγνοούν την πραγματική έννοια της λέξης αριστερός

    Αριστερό δεν σε κάνει η στήριξη στην όποια πολιτική αριστερά
    αλλά η δημιουργική κριτική σκέψη, η αναζήτηση της αλήθειας, η αμφισβήτηση στερεοτύπων και προτύπων, η σύνθεση και η ανασύνθεση, ο δημοκρατικός χαρακτήρας.

    Στην βάση της πραγματικής Αριστερής λογικής σε συλλογικό επίπεδο πρέπει να βρίσκεται ότι «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές». Οχι να θυσιάζεται το Εθνικόν στον βωμό της διεθνιστικής λογικής , στον βωμό της λογικής "Πολίτες του κόσμου"

    Και κάτι τελευταίο επειδή ο κοινωνικός Αγωνιστής Τάσος Κουράκης δεν φαίνεται να έχει αναλάβει δράση και να γνωρίζει -ως και πολλοί όμοιοι του και συνδαιτυμόνες του - και επειδή μπορεί να χαρακτηριστώ ως παρωχημένος ανα αντρέξω στο χτές , καταθέτω τούτο το ερώτημα χωρίς να ποεριμένω απάντηση; Στην Ελληνική Βόρεια Ηπειρο τι σημαίνει να είσαι και να δηλώνεις Χριστιανός Ορθόδοξος και να μιλάς Ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγγνώμη,αλλά με την ίδια λογική θα μπορούσα να ζητήσω και εγώ να πληρώνονται τα κόμματα αποκλειστικά απο τους ψηφοφόρους τους.

    Απο που και ως που να πληρώνω εγώ τα πολυέξοδα κόμματα;

    Γιατί είμαι εγώ υποχρεωμένος να πληρώνω το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ κλπ;

    Όποιος τους θέλει ας τους πληρώνει κιόλας,και ίσως έτσι οι ψηφοφόροι τους αρχίσουν να έχουν και κάποιες ουσιαστικές πολιτικές απαιτήσεις.

    Η εκκλησία πιστεύω ότι στοχοποιείται αλλά δεν νομίζω ότι απειλείται στην πραγματικότητα.Έχει επιβιώσει και απο πολύ χειρότερα και μπορώ να πώ ότι τότε έλαμψε και περισσότερο.

    Το ότι έκαναν δημόσιους υπάλληλους τους ιερείς δεν νομίζω ότι βοήθησε την εκκλησία,αντιθέτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως πολλοί αξιολογείται κάπως επιφανειακά τα πράγματα και τις δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις εν tw μεταξύ, όχι μονο του Κουράκη, αλλα και της κυβέρνησης, εγώ άλλωστε έχω εκφέρει άποψη, πως αυτά τα κόμματα συνεργάζονται και το καθένα παίζει το ρολο του, μπορεί να είναι προϊόν της επιθυμίας προσωπικής προβολής, αλλα μπορεί να είναι και προϊόντα άλλων δυνάμεων.


    Αυτός που στοχοποιείται δεν είναι η Εκκλησια, είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη, πολύ σωστά αναφέρει ο penguin κάποια πράγματα στο δεύτερο μήνυμα του και άλλοι βεβαια.

    Ο κολοκοτρώνης λέει "πρώτα πήραμε τα όπλα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος", αυτό όμως εντέλει τι σημαίνει, αυτό προσδίδει στον Ελληνισμό οικουμενικότητα, όπως οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το Islam για να κερδίσουν επιρροή, έτσι και η "ορθοξια" προσδίδει σε εμάς οικουμενικότητα, μεγαλύτερη μάλιστα από αυτή που έχει η Ρωσία, λόγω ιστορικότητας. Αυτός ο συνδυασμός Ελληνισμού και Ορθοδοξίας προσδίδει άπειρες δυνατότητες οικουμενικής επιρροής, ειδικά αν αναλογιστεί κανεις, πως οι Βαλκάνιοι λαοί είναι ορθόδοξοι στην πλειοψηφία τους, αλλα επιπλέον, η Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα τους και είναι και αυτοί Έλληνες ουσιαστικά και αν νομίζετε ότι υπερβάλλω σε αυτό που λέω, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί γραφει ο Ρήγας στην πρόσκληση του προς όλα τα Βυζαντινά εδάφη και τους λαούς στο Θούριο "ελάτε η Ελλάδα σας καλεί". Οπωσδήποτε υπήρχαν και πολλοί εθνικιστές Βούλγαροι και Σέρβοι και Αλβανοί, αλλα ο Ελληνισμός επικρατούσε κυρίως λόγω της παιδείας αλλα και της συνέχειας με τις ένδοξες Βυζαντινή αυτοκρατορία και Ελληνική αρχαιότητα, ακόμα και οι Ρώσοι το ήξεραν αυτό, για αυτό και δεν μας υποστήριξαν ιδαίτερα φοβούμενοι πως μια παλινόρθωση ενός Ελληνικού κράτους με τα εδάφη της αυτοκρατορίας δεν θα ήταν ωφέλιμη για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με σήμερα θα μου πείτε εσείς, μα το πιο απλό, παρα το ότι οι δικες μας κυβερνήσεις επέλεξαν να απεμπολήσουν κάθε επιρροή, παρα το ότι απομονώθηκαν, το ότι εγκατέλειψαν και απαρνήθηκαν μειονότητες, αυτές δεν απαρνήθηκαν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, μέχρι και ο Αβραμόπουλος αναγκάστηκε να κάνει δήλωση για τους Χριστιανούς της Συρίας, γιατί αυτοί στράφηκαν στην Ελλάδα! Αν το σκεφτείτε λίγο, είναι τρομερό αυτό το πράγμα, δεν κοίταξαν προς τη Ρωσία, αλλα στράφηκαν στην Ελλάδα! Και περιμένετε να δείτε στα Σκοπια σε λίγο καιρό τι θα γίνει αλλα και τη Serbia, και την Albania, γιατί από ο,τι φαίνεται οι Ισλαμοφασίστες δεν θα κάνουν πίσω!
    Στην Καθολική Ευρώπη, παρα το ότι ο καθολικισμός χτυπιέται, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και ανησυχητικά για τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποιοι τι λένε υποκριτικά, πως φοβούνται τον εξτρεμισμό, ενώ αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εξτρεμιστές. Ο Μπερλουσκόνι, αναφέρθηκε στον Μουσολίνι και χαρακτηρίστηκε λαϊκιστής, δηλαδή το έκανε για να κερδίσει ψήφους!

    Στην Ισπανία, άρχισαν να μιλάνε για τον Franco, στη Νορβηγία είχαμε το τρομακτικό περιστατικό του Breivik, στην Αγγλία ο Κάμερον είπε πάμε σε δημοψήφισμα, για να κερδίσει και αυτός ψήφους, τι σημαίνουν αυτά, σημαίνουν πως ο κόσμος πιέζεται, όχι μονο oikonomka, αλλα από όλες τις απόψεις και δεν θέλει να στερηθεί την πολιτισμική του κουλτούρα, για να φτιάξει έναν αχταρμά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, οι οποιες μόνον Ευρωπαϊκές δεν θα είναι, αν συμπεριλάβουν την Τουρκια, αρχικά και ποιος ξέρει ποιον άλλον. Αυτοί που κατηγορούν τους εξτρεμιστές, αυτοί είναι και οι ηθικοί αυτουργοί τους!

    Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή δεν είναι μονο η Ελλάδα, η Ελλάδα απλώς αποτελεί τις ρίζες ενός εκ των δυο επικρατούντων Χριστιανικών δογμάτων, το άλλο χτυπιέται και αυτό, αλλα ο στόχος δεν είναι η καταστροφή τους, απλώς είναι η ελαχιστοποίηση της πολιτισμικής επιρροής τους, ώστε να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ΕΕ και αυτό γιατί απλώς είναι αδύνατον, προς το παρόν τουλάχιστον, να αλλοιωθεί ο Ισλαμικός χαρακτήρας των Μουσουλμάνων, απλώς αυτοί είναι πιο φανατικοί και εμείς πιο εύκολοι σε αυτή την αλλοίωση, οι λόγοι είναι πολλοί βεβαια.

    Συγκεκριμένα επιπλέον στην Ελλάδα, αν το κράτος σταματήσει να είναι κάπως υπεύθυνο για τη Θρησκεία, δεν θα μπορούσε να περάσει έναν νομο όπως αυτός που πέρασε προχτές και στοχεύει να περιορίσει κάπως τους "τουρκοπρακτορες", ενώ πιθανότατα, η Αθηνα θα γέμιζε με πιο πολλά τζαμια από ο,τι έχει η Κωσταντινούπολη και αυτά με χρηματοδότηση των "καταριανων" κεφαλαίων και για αυτό μην αμφιβάλλετε ούτε στο ελάχιστο!

    Σε όλα αυτά προσθέστε και την τρομακτική, ληστρική, ανήθικη και απολύτως αδικαιολόγητη φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, η οποια μάλλον ως στόχο έχει να διώξει όσους περισσοτερους Έλληνες γίνεται από την Ελλάδα και να αρπάξει όσο το δυνατόν περισσότερες Ελληνικές περιουσιες και έχετε όλη την εικόνα. Η Υποκρισία τους πλέον είναι εκνευριστική, όπως αυτό το άθλιο και καλά οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης

    Να σημειωθεί πως εγώ pou τα γράφω αυτά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ιδαίτερα πιστός και μάλλον δεν υποστηρίζω τις τακτικές της Εκκλησιας στη μεγάλη πλειοψηφία τους, αλλα πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να προφυλάξουμε τον πολιτισμό μας και τεράστιο μέρος αυτού είναι και η ορθοδοξία, είτε πιστεύει κανεις είτε δεν πιστεύει, εγώ προσωπικά το βλέπω καθαρά πολιτισμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακρίτα,

    Χαίρομαι διότι το σχόλιό μου απετέλεσε το έναυσμα σε Εσένα για να αναφέρεις πλήθος σημαντικών πραγμάτων, και πραγματικών γεγονότων.

    Το βιβλίο του Γεωργίου Μούρτου, "Οι Αν-Ορθόδοξοι της Ορθοδοξίας", Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, πραγματεύεται όλα αυτά που Εσύ αναφέρεις στο σχόλιό Σου και ακόμη άλλα πολλά. Είναι πολύ αξιόλογο βιβλίο και ΔΕΝ αναφέρεται σε «θεωρίες συνομωσίας» αλλά σε γεγονότα που συμβαίνουν και είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.

    Δεν θα ήθελα εγώ να παρουσιάσω ως δικά μου αυτά, που με τέτοια αυθεντικότητα, περιγράφει ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος, ούτε καν να γίνω εγώ ο παρουσιαστής του βιβλίου του. Σας προτρέπω, διαβάστε το!

    Και βέβαια η Ορθοδοξία αποτελεί πυλώνα του Ελληνικού Έθνους και σημαντικότατο στήριγμα και επιρροή υπέρ των Ελληνικών Δικαίων ΔΙΕΘΝΩΣ!

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έπραξε κάκιστα όταν κατήργησε την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, εξαπατώμενος υπό μιας Αμερικανικής φράξιας και υπό των Τούρκων, διότι η Αρχιεπισκοπή Β. Και Ν. Αμερικής ασκούσε μεγάλη επιρροή στα διάφορα power groups των ΗΠΑ.

    Δεν είναι τυχαίο γεγονός, που σήμερα αποκαλύπτονται εγκλήματα της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ και που τόσο ο Καθολικισμός όσο και η Ορθοδοξία, δέχονται τρομερές επιθέσεις από την τόσο θολά αποκαλούμενη «Παγκοσμιοποίηση».

    Ήδη, οργιάζουν οι φήμες πως ο τόσο σημαντικός για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό Ιεράρχης Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δολοφονήθηκε!

    Άραγε γνωρίζεις ότι ο Ηλίας Ηλίου, ο οποίος όπως πολύ ορθώς γράφεις πως ήταν πολύ μορφωμένος άνθρωπος, ήταν τακτικός αναγνώστης της έγκριτης Αθηναϊκής εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ ;

    Τελευταία, μας έχουν «ταράξει» στους «εθνικούς αγωνιστές»(sic!) οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι τόσο μα τόσο καλά βολεμένοι, που οι δυστυχείς οπαδοί τους δεν μπορούν καν να το φανταστούν!

    Γράφεις ότι Στην βάση της πραγματικής Αριστερής λογικής σε συλλογικό επίπεδο πρέπει να βρίσκεται ότι «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές». Όχι να θυσιάζεται το Εθνικόν στον βωμό της διεθνιστικής λογικής , στον βωμό της λογικής "Πολίτες του κόσμου".

    Άραγε, γνωρίζουν οι υποτιθέμενοι αριστεροί, διότι ακράδαντα πιστεύω πως οι περισσότεροι εκ των προαναφερθέντων «αριστερών», αγωνίζονται ως επί το πλείστον για να «εισέλθουν στην νομενκλατούρα». Κατά την άποψή τους τότε, αυτοί θα νέμονται τα πάντα ως μια μειονότητα, ενώ η υπόλοιπη κοινωνία θα στενάζει!

    Κανένας Γερμανός ή Γάλλος ή Αυστριακός αριστερός, δεν θυσιάζει τα δικά του εθνικά συμφέροντα. Ακόμα και ο δυναμικός Βούλγαρος κομμουνιστής Δημητρώφ, αυτός ο σπουδαίος στην διαλεκτική κομμουνιστής ο οποίος στην δίκη του Ράϊχσταγκ κυριολεκτικά ξετίναξε τον υπερόπτη Γκέρινγκ, ήταν πρώτα Βούλγαρος πατριώτης και μετά ήταν κομμουνιστής! Δεν θυσίαζε με τίποτε από τις κατακτητικές βλέψεις της πατρίδας του Βουλγαρίας!

    Αυτό το ζούμε καθημερινά με τους διάφορους πρώην κομμουνιστές τύπου Μπερίσσα, οι οποίοι ονειρεύονται, όπως αυτός ονειρεύεται μια Μεγάλη Αλβανία, και νέες κατακτήσεις προς Νότο και Βορρά.

    Οι Σοβιετικοί τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον ονομάζουν «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

    Τι γνωρίζει ο Κουράκης ή ο οποιοσδήποτε Κουράκης για την μετατροπή από τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις του Αλβανικού μορφώματος των διαφόρων φυλών σε Αλβανικό Έθνος;

    Εμείς όμως όλοι γνωρίζομε καλά πως έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου όλοι αυτοί που σήμερα καπηλεύονται Έθνος, Θρησκεία, Πατρίδα, Κοινωνικούς Αγώνες!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.