31/1/13

Κουρδιστάν: Το KCK αμφισβητεί τους ισχυρισμούς σχετικά με τον οδικό χάρτη για υποχώρηση / Με ή χωρίς τον Οτζαλάν;

Mezopotamian Development Society (μτφ. Κριστιάν)
 
Όρος Κανδήλι - BIA News Desk 31-1-2013 – Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), κουρδική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποχώρηση των πολιτοφυλακών του PKK στο Βόρειο Ιράκ, λέγοντας ότι η σχετική ειδησιογραφία ήταν μέρος του ψυχολογική πολέμου.

Η Yeni Safak, μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία, υποστήριξε χθες ότι το ΡΚΚ θα υποχωρήσει από τις θέσεις του στις επαρχίες του  Ντέρσιμ, Σιίρτ και Βαν προς το βόρειο Ιράκ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η Sabah, μια άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία, επικαλέστηκε τη δήλωση του Μπουρχάν Κουζού, προέδρου της Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος για υποχώρηση των πολιτοφυλακών του ΡΚΚ σε άλλες χώρες μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

«Οι διαπραγματεύσεις με το νησί Ιμραλί [ένας κοινός τρόπος για να αναφέρονται στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν στα τουρκικά ΜΜΕ] είναι ακόμα ενεργές. Εργαζόμαστε τώρα για έναν οδικό χάρτη σχετικά με το πότε οι πολιτοφυλακές του ΡΚΚ θα αποχωρίσουν από τη χώρα. Εμπλέκεται επίσης και η υπηρεσία πληροφοριών.
Εκτιμούμε ότι θα ήταν γύρω από αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Κουζού στη Sabah. 

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Firat News, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του KCK αρνήθηκε τους ισχυρισμούς στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποχώρηση των πολιτοφυλακών του PKK στο Βόρειο Ιράκ.

Υπενθυμίζοντας ότι το περιστατικό των 3 γυναικών που σκοτώθηκαν στο Παρίσι παρέμεινε ασαφές, το συμβούλιο του KCK δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν παραγωγικά αποτελέσματα μόνο όταν βρεθούν οι δολοφόνοι.
Το Συμβούλιο αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του KCK και της τουρκικής κυβέρνησης λέγοντας ότι μόνο ο Οτζαλάν και το τουρκικό κράτος διαπραγματεύονται για το κουρδικό ζήτημα. (EKN / BM)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.