8/2/13

Λάθος το συγχωροχάρτι

Δημήτριος Καρατζίδης*
Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τα Προεδρεία των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), στην οποία συμμετείχαν και οι δυο απόστρατοι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ακολούθησαν ευχάριστες δηλώσεις με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.
Ο κύριος υπουργός ευχαρίστησε τα Προεδρεία των Ενώσεων Αποστράτων και ανακοίνωσε την προσεχή συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο εκπρόσωπος των Ενώσεων Αποστράτων, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:
-Αναγνώρισε την προσπάθεια της πολίτικης και στρατιωτικής ηγεσίας του στρατεύματος για την ανακούφιση των αποστράτων.
-Δήλωσε την ικανοποίησή του για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
-Δήλωσε ότι επιθυμεί την εξομάλυνση στις οποιεσδήποτε αδικίες έχουν γίνει, έστω και κατά την κρίση των αποστράτων, στις περικοπές τους.
Αναρωτιέμαι μετά εκπλήξεως και θυμού, Ποιους εκλιπαρούν και ευχαριστούν τα Προεδρεία μας; Αυτούς που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση όλων των Ελλήνων; Αυτούς που συνεχίζουν καθημερινά να καταστρέφουν τη πατρίδα μας; Αυτούς οι οποίοι με τη βοήθεια των σπιθαμιαίων ηγεσιών του στρατού μας συνεχίζουν να διαλύουν το σημαντικότερο πυλώνα εθνικής ασφάλειας, τις Ένοπλές Δυνάμεις; Οι παρόντες Αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ και των λοιπών Κλάδων, άραγε δεν ντράπηκαν να βλέπουν τους συναδέλφους τους να εκλιπαρούν για ανακούφιση ως κοινά μέλη μιας συντεχνίας; Σε τελική ανάλυση το πρόβλημά μας είναι μόνο οικονομικό; Δηλαδή εάν μας δώσουν ορισμένα ευρώ θα τα ξεχάσουμε όλα, θα τους προσκυνήσουμε και θα τους φιλήσουμε και το χέρι;
Λυπάμαι γιατί ενώ βλέπαμε την αργή, αλλά σταθερή «διάλυση» του στρατού μας και γενικότερα της πατρίδος μας, όλοι δεν αντιδρούσαμε. Πέρασαν τα Ίμια και δεν αντιδράσαμε. Ζούσαμε και ζούμε μέσα στο ψέμα και όποιος τολμάει να αρθρώσει οτιδήποτε αληθινό θεωρείται μίασμα. Κάναμε 3-4 προσπάθειες αναδιοργάνωσης του στρατού μας που κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία και πάλι δεν αντιδράσαμε. Και φυσικά εννοώ αντίδραση μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, δηλαδή με αναφορές, δημοσιεύσεις, παραιτήσεις κλπ. Μόλις όμως τα μέτρα άγγιξαν την τσέπη μας τότε αντιδρούμε έστω και χλιαρά (μέχρι στιγμής). Δηλαδή εάν με τα μέτρα δεν μειώνονταν οι αποδοχές μας θα ήμασταν όλοι τώρα (απόστρατοι και μη) καθισμένοι αναπαυτικά σους καναπέδες μας; Εκτός και εάν πράγματι δεν είχαμε τη δυνατότητα να διαβλέψουμε τον επερχόμενο κίνδυνο ο οποίος ως τυφώνας συνεχίζει να μας σαρώνει. Τότε φυσικά λυπάμαι δυο φορές, γιατί είμαστε «άξιοι» της μοίρας μας και καλά μας κάνουν οι «βλάκες» (κατά τον Ευάγγελο Λεμπέση) πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν με την ένοχη σιωπή και συγκατάθεση μιας άθλιας ελίτ.
Αμετακίνητα πάντως πιστεύω πως Το μεγαλύτερο λάθος είναι η προσεχής συνάντηση των Προεδρείων μας με τον Πρωθυπουργό. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την εν λόγω συνάντηση ως ένα ευφυές πολιτικό παιχνίδι επικοινωνίας δια του οποίου, θα δοθεί το μεγάλο «συγχωροχάρτι» από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα μας προς την πολιτική μας ηγεσία. Μέσω κλίματος ευφορίας και με το αίσθημα της νίκης, πολύ φοβάμαι ότι ξανά, μέσω των εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων, θα αποδοθεί το μεγάλο μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν στο σύνολό τους τις κυβερνητικές επιλογές των τελευταίων ετών.
Γιατί τα Προεδρεία των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) να συμμετάσχουν σε αυτό το «παιχνίδι;

*Δημήτριος Καρατζίδης
Ταξχος ε.α.
Πολιτικός Επιστήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.