9/3/13

Συγκροτήθηκε το 4ο Τάγμα Γυναικών στο Δυτικό Κουρδιστάν

Η φωτογραφία από την τελετή ίδρυσης του Τάγματος Γυναικών "Ηρωίδα Ανταλέτ", της πρωτεύουσας του Δυτικού Κουρδιστάν, Κάμισλο!
Συνεχίζεται η διαδικασία συγκρότησης του στρατού στο Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα - ΒΑ Συρία), όπου εκτός από τις  Ταξιαρχίες Λαϊκής Άμυνας που έχουν ιδρυθεί σε διάφορες πόλεις και περιοχές, έχουν αρχίσει να ιδρύονται και τάγματα γυναικών!
Στα πλαίσια αυτά και μετά τις πόλεις Εφρίν (Efrin),Ντιρμπεσιγιέ (Dirbêsiyê) και Ντέρικ (Dêrik), ήλθε η σειρά στην πρωτεύουσα Κάμισλο (Qamişlo) να γιορτάσει την ίδρυση του τετάρτου κατά σειράν Τάγματος Γυναικών του Δυτικού Κουρδιστάν.
Τα Τάγματα Γυναικών υπάγονται στις Δυνάμεις Άμυνας Γυναικών (YPJ), οι οποίες με τη σειρά τους υπάγονται στις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) του Δυτικού Κουρδιστάν.
Το Τάγμα Γυναικών του Κάμισλο έλαβε την ονομασία "Ηρωίδα Ανταλέτ" (Şehit Adalet), από την ομώνυμη αντάρτισσα που έχασε τη ζωή της στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν!
Οι Δυνάμεις Άμυνας Γυναικών (YPJ) ανακήρυξαν επίσημα την ίδρυση του πρώτου Τάγματος Γυναικών "Ηρωίδα Ρουκέν" (Şehit Ruken) του Εφρίν (φώτο) στις 23 Φεβρουαρίου, Τάγματος Γυναικών του Ντιρμπεσιγιέ στις 25 Φεβρουαρίου και του Τάγματος Γυναικών του Ντέρικ, στις 5 Μαρτίου 2013.
Πηγή: Πρακτορείο Φιράτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.