31/3/13

"Ο Ερντογάν είπε ότι μισεί τους Έλληνες και τους Αρμένιους", ισχυρίζεται ο Γάλλος τραγουδιστής Αζναβούρ


Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε  σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετία ότι σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Ελληνες».
Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ  κ. Levent Gümrükçü.με την  οποία επιχειρεί να αντικρούσει την  κατηγορία του Αζναβούρ. Συγκεκριμένα η δήλωση του κ.  Gümrükçü όπως την μετέδωσε ο τουρκικός Τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του μετάφραση:

«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.
Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια (σ.σ. ?)  και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.»
Πηγή: CretePlus.gr 

ARMENIE-TURQUIE

Ankara dément les affirmations d’Aznavour sur les propos d’Erdogan contre les Arméniens et les Grecs


Le ministère turc des Affaires étrangères a réagi aux propos du chanteur et Ambassadeur itinérant d’Arménie en Suisse, Charles Aznavour, diffusés en Suisse par RTS. Le journal turc Hürriyet reprend un communiqué du ministère turc des Affaires étrangères en réponse aux propos de Charles Aznavour qui avait affirmé que le Premier ministre turc Erdogan avait affirmé qu’il détestait les Arméniens et les Grecs. Dans le communiqué, le ministère turc des Affaires étrangères affirme « Nous ne savons pas d’où Charles Aznavour fut renseigné sur ces propos. Mais nous démentons fermement les informations sur ces déclarations infondées. Le peuple Turc a vécu de longues années en compagnie des peuples Arménien et Grec (...) par ailleurs nous acceptons comme positives les propositions de l’artiste de renommé mondiale et intellectuel Charles Aznavour pour la normalisation des relations arméno-tuques ».
Krikor Amirzayan

dimanche 31 mars 2013,
Krikor Amirzayan ©armenews.com

2 σχόλια:

  1. Το 2015 πλησιάζει οι Αρμένιοι εντείνουν την προσπάθεια τους με αυξανόμενη ένταση.Για αυτούς το κεφάλαιο Γενοκτονία δεν έκλεισε ποτέ/Για τις άλλες εθνότητες της Ανατολίας δεν ισχύει το ίδιο.Μάθημα της δύναμης του Δικαίου του αδύνατου απέναντι στην αλαζονεία του ισχυρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.