8/3/13

ΗΠΑ: Η Αλβανία αποτελεί διεθνή κόμβο των ναρκωτικών

ΗΠΑ: Η Αλβανία αποτελεί διεθνή κόμβο των ναρκωτικών Χώρα διέλευσης και προορισμού για ναρκωτικές ουσίες όπως κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη, χαρακτηρίζει για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Αλβανία στην ετήσια έκθεσή του για τη διεθνή διακίνηση των ναρκωτικών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι αλβανικές αρχές έχουν αυξήσει σημαντικά τον αγώνα κατά των ναρκωτικών επισημαίνοντας πως «το έτος 2012 η Αλβανία έκανε μια σειρά από συλλήψεις ως αποτέλεσμα της καλής εκπαίδευσης και κατάρτισης των τεχνικών της αστυνομίας. Υπήρξε δραματική αύξηση στις κατασχέσεις μαριχουάνας - 175% αύξηση το 2011 – που σημαίνει επίσης και αύξηση της παραγωγής στη χώρα».




Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι τα δίκτυα εμπορίας ναρκωτικών έχουν επωφεληθεί από τις μειωμένες δραστηριότητες των αστυνομικών αρχών των γειτονικών χωρών, παρακάμπτοντας την Αλβανία, η οποία έχει χρησιμεύσει επί σειρά ετών ως χώρα διέλευσης προς τη Δυτική Ευρώπη.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων στην έκθεσή του τονίζει την βοήθεια που έχουν δώσει στην αλβανική κυβέρνηση τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι χώρες τις Ε.Ε. για την καταπολέμηση της εμπορίας των ναρκωτικών ουσιών.

1 σχόλιο:

  1. Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει το εξαιρετικό βιβλίο του Γάλλου Καθηγητή Εγκληματολογίας Ξαβιέ Ροφέρ "Η Αλβανική Μαφία" ("La Mafia Albanaise") Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.

    Εκεί θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για την δράση των Αλβανών και των Κοσοβάρων εγκληματιών ανά τον κόσμο, καθώς και για την σιωπηρά ανοχή αν μη υποστήριξή τους από ορισμένες πολιτικές κλίκες των ΗΠΑ.

    Είναι γνωστή σε όλους η διασύνδεση της κυβέρνησης Μπερίσα με το έγκλημα, καθώς και η ...... αρχαία ..... ληστρική παράδοση περιοχών της Αλβανίας (Δίρβη), όπως πρόσφατα και η ληστρική οικονομική απάτη των "πυραμίδων" που συγκλόνισε την γειτονική χώρα.


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.